Цього тижня S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримає перший великий патч

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
bez5dva
Member

Повідомлення

Ararat: 25.11.2024 17:46
bez5dva: 25.11.2024 16:46 в комбинации с поломанным освещением, когда не видно далее 5м, и супердорогими расходниками, это превращается в "сущий кошмар":
называют довольно лайтовую темноту сталкача поломаной.
у вас яркость наверное на максимум вкручена
Ararat
Member

Повідомлення

bez5dva: 26.11.2024 10:46
Ararat: 25.11.2024 17:46

называют довольно лайтовую темноту сталкача поломаной.
у вас яркость наверное на максимум вкручена
Не, не вкручена. Просто вы уже привыкли что темнота в играх условная и ночью и во всяких пещерах всё видно без источника света. Тот же форест намного темнее сталкера в котором вполне можно ночью ходить без фонарика.
phobosse
Member

Повідомлення

Реалистичная ночь - это прекрасно. Но перестрелки ночью реально сложные. А бегать через камыши - вообще жесть.
bez5dva
Member

Повідомлення

phobosse: 26.11.2024 11:16 Реалистичная ночь - это прекрасно. Но перестрелки ночью реально сложные. А бегать через камыши - вообще жесть.
прекрасно, если ночь реалистична одинаково как для игрока так и для NPC.
но по факту даже огонь с их стволов тяжело рассмотреть.

на техповерапе писали, что нужно гамму выше дефолтной поднять, тогда лучше будет.
нужно попробовать, но после патча...
Kashtan
Member

Повідомлення

dzvon-ua: 25.11.2024 17:30 Мене ця гра вернула назад на overcklockers

Спробував на ноуті запустити для хохми... пару фпс видав гг :rotate:

Поміг boosteroid. Зараз невнапряг граю і маю спокій B-)
Ноутбук з профілю? Экран 17.3" (1920x1080) Full HD LED, матовый / Intel Core i7-4710HQ (2.5 - 3.5 ГГц) / RAM 16 ГБ / 2 х SSHD 1 ТБ + 8 ГБ / nVidia GeForce GTX 980M,?
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Як раз освітлення вночі в грі реалізовано чудово, воно саме таке як і має бути в реальному світі.
Вночі і не має бути видно вдалечінь без ліхтаря.
З ліхтарем і при місячному сяйві все нормально видно на дефолтній яскравості.
І виглядає це чудово, особливо з HDR на олед екрані.
А якщо ваш монітор не вміє відображати чорний колір і замість нього виводить п'ятдесят відтінків сірого - проблема не в грі, а в моніторі.
Telcontar
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 26.11.2024 12:19 Як раз освітлення вночі в грі реалізовано чудово, воно саме таке як і має бути в реальному світі.
Вночі і не має бути видно вдалечінь без ліхтаря.
З ліхтарем і при місячному сяйві все нормально видно на дефолтній яскравості.
І виглядає це чудово, особливо з HDR на олед екрані.
А якщо ваш монітор не вміє відображати чорний колір і замість нього виводить п'ятдесят відтінків сірого - проблема не в грі, а в моніторі.
Виглядає чудово, але дуже бракує тіней від ліхтаря і об'єктів на які він потрапляє. Також нема нормальних тіней при пострілах. Сподіваюсь, що пофіксять в оновленнях чи вже коли додадуть RT.
Mikes
Member

Повідомлення

А кто знает какие из настроек за жор оперативы отвечает? А то у меня всего 16 гб, нефатает...
Геральт
Member

Повідомлення

bez5dva: 26.11.2024 10:45 Про расходники я имел в виду цены на ремонт по большей части. Они супер высокие на старте. Но, да, я не особо долго играл, может быть потом лут дороже падает.
По пам'яті, економічна модель не надто відрізняється від першого сталкера. Гра буде постійно змушувати ощадливо ставитись до купонів. Потім стане звісно, трохи легше. Але якщо хтось сподівається "прокачаюсь і гроші потечуть рікою", то марно. Це не типовий юбісофт лутер-шутер. Стволів в зоні багато, тому вбиті коштують дешево, а дуже вбиті взагалі ніхто купувати не хоче. Ремонтувати чужий ствол на продаж не вигідно, бо стволів багато, а норм. майстрів/деталей мало. Ремонтувати варто тільки свій ствол, заточений (прокачаний) під себе. І не варто смикатись між різними стволами. В старфілді мало зміст тягати всього по троху, збільшуючи таким чином сумарний БК. Тут так не вийде, бо тягати постійно 80кг ніхто не хоче. Та й патронів можна брати хоч тисячі. Тому краще зупинитись на 2, максимум 3 стволах під свій стиль, вкачати і міняти тільки якщо вже дійсно трапилось щось зна-ачно крутіше. І обирати краще під популярний патрон, бо можна взяти (або вкачати інший калібр) якусь екзотику, типу СВД і тягати її всю гру без толку. Ну або доведеться купувати патрони. Варто також не ігнорувати тип патронів. Експансивними може й весело стріляти по щурах, але патронів мало, а ствол зношується швидше. А от жирнішу ціль вигідніше завалати меншою кількістю пострілів. Броньку, імхо, також ремонтувати не варто. Бо досить часто трапляються, а ремонт коштує космічних грошей.
Непогано можна піднімати на артефактах з аномалій, але з отими стартовими сканерами то дурного робота. Краще відкласти цей вид діяльності на пізніше.
Востаннє редагувалось 26.11.2024 15:23 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Надеюсь включат уже существующие моды по улучшению. Я так понял там не хилая утечка обычной и видеопамяти. А лайф не активен еще, но думаю его все еще не осилили, улучшат рандом появления чудиков только.
kosoy2004
Member

Повідомлення

Барбарис: 26.11.2024 08:51100 хедшотів - моя перша (просто тому, що стільки ботів ще треба знайти та уникав військових патрулів).
а там не тільки за ботів хедшоти рахує, особисто я цю ачівку на відстріленій в голову собаці отримав. Тож воно ще як мінімум частину мутантів для ачівки рахує
Diablique
Member

Повідомлення

unclevrm
Ну в целом да, есть и такой момент, убежать в целом можно, но боевка мне нравится настолько, что пока я за любой движ, пройти мимо заворушки, просто не могу, бандюки окружили, гранатами закидали, драпал на последних каплях, но вернутся и навалять, ну как без этого, а кровосиси просто охраняют один тайник, из объектов одна машина, она фонит сильно, поэтому 3 кровосиси даже не дают по перезарядке сыграть, но я к ним вернусь. :beer:
Барбарис
Member

Повідомлення

kosoy2004, та в мене мутантів всього декілька штук було і вони з одної кулі не валяться(хіба на легкому або тушкани), але мова не про це, а про так званий інпутлаг(чи що кому там заважає) - без проблем вицілюю в голову, хоча боти тут різкі.
Serg IX
Member

Повідомлення

В мене ща на початку гри глюконув інтерфейс. Так і граю замість полоски ХП напис ESC, перехрестя нема зате вічно якись значок замка))
Зображення
Вкладення
тты.jpg
Барбарис
Member

Повідомлення

Serg IX, так є способи вирішення. Там щось в папку модс чи то додати, чи видалити.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Барбарис: 26.11.2024 06:20 Enjthesilence, єдине що тут ніззя - писати, що в тебе гра нормально йде, можна лише за жахливий технічний стан.
Який контент вирізали з минулих?
Хтось обіцяв нові механіки?
Ну не пішло щось, це не заважає мільйонам людей насолоджуватись грою. Коли подібне робили закордонні студії, то тут такого не було, а як своя то треба втопити.
я тобі пряму цитату скинув, яку зі стіма прибрали за декілька днів до релізу, але я зрозумів, це не враховуєм, розумієш, коли між частинами вийшло декілька поколінь консолей, пройшло більше десятилі́ття з останньої гри і ви випускаєте нову номерну частину, хочеться якоїсь еволюції, розвитку в грі, а її у геймплейному циклі нема абсолютно, а десь навіть чогось не вистачає, чого саме, давай навскидку:
- репутація
- стан відносин між сталкерами
- війна угруповань
- конвої військових (літаючи гвинтокрильчики) так зараз це варта, але тіж "яйця тільки в профіль" - цитата з гри
- де бінокль?
- пнб?
- трофеї з мутантів?
- чому ліхтарик гг і бочки з багаттям не відкидують тіней? добрий вечір це було ще у 2007 році, в нас тут некстген, який без фреймгену не може
це тільки що пригадав, впевнений там ще знайдеться, а тепер давай перейдемо до нового, що привнесла гра. хм, ну відкритий світ. так він гарний, але пустий, a-life 2.0 же в нас не працює, але от є точка інтересу, якщо вона квестова і туди потрапляєш до квесту то там нікого, абсолютно. є лут, все обставлено, але нпс нема, тільки ти отримав квест в ту локу, о диво! там тепер ціле угруповання, яке там типу знаходилось вже давно :rotate: вертикального геймплею не додали, все як у 2007 році, парканчик треба перестрибувати з ящичка, стелс не працює, мутанти - просто кумедні губки для куль, стрибати не вміють, шкода. тепер в нас віртуальні "купони", замість грошей, так і бачу пацанчиків, які прийшли в зону за купонами на кпк, як місцеву валюту, ще прикольно коли треба повертатись до квест ділера, щоб подивитись як він тобі через КПК відправляє КУПОНИ, це ж для цього потрібен бектрекінг, неможливо ж скинути через кпк КУПОНИ, треба бігти назад (це геймплей ну дійсно 2007 року, тільки там тобі кошти на руки давали і це хоча б виправдано було) 0 нових механік, хоча всі ідеї давно реалізовані в модах, просто хочаб основні з топових візьміть, але ні, абсолютно нічого нового. так гарно, так аудидизайн і ганфайт непогані, квести дійсно цікавіши за перші ігри, але тут було важко зробити їх гіршими, дякую, що в катсценах надягли костюми під моушн кепчур, ну все, а в геймплейному плані що? ось це особисто моя, основна претензія до гри, та насправді більшості, хто фанатів від перших частин, особливо почитати реддіт чи англомовні відгуки в стімі, так з вкраїнчиками все зрозуміло, тут онлайн більший за "атомік фарт" - тому це вже перемога
dzvon-ua
Member

Повідомлення

Kashtan: 26.11.2024 11:44
dzvon-ua: 25.11.2024 17:30 Мене ця гра вернула назад на overcklockers

Спробував на ноуті запустити для хохми... пару фпс видав гг :rotate:

Поміг boosteroid. Зараз невнапряг граю і маю спокій B-)
Ноутбук з профілю? Экран 17.3" (1920x1080) Full HD LED, матовый / Intel Core i7-4710HQ (2.5 - 3.5 ГГц) / RAM 16 ГБ / 2 х SSHD 1 ТБ + 8 ГБ / nVidia GeForce GTX 980M,?
Так
Donate
Member

Повідомлення

Mikes: 26.11.2024 14:08 А кто знает какие из настроек за жор оперативы отвечает? А то у меня всего 16 гб, нефатает...
Хватает. На средних настройках там даже браузер ещё открыть можно с дискордом. То что оно свопит была бы проблема, видеопамяти по памяти помню гигов 6-7 жрет в 2к

Added in 9 minutes 41 seconds:
Геральт: 26.11.2024 14:56
bez5dva: 26.11.2024 10:45 Про расходники я имел в виду цены на ремонт по большей части. Они супер высокие на старте. Но, да, я не особо долго играл, может быть потом лут дороже падает.
По пам'яті, економічна модель не надто відрізняється від першого сталкера. Гра буде постійно змушувати ощадливо ставитись до купонів. Потім стане звісно, трохи легше. Але якщо хтось сподівається "прокачаюсь і гроші потечуть рікою", то марно. Це не типовий юбісофт лутер-шутер. Стволів в зоні багато, тому вбиті коштують дешево, а дуже вбиті взагалі ніхто купувати не хоче. Ремонтувати чужий ствол на продаж не вигідно, бо стволів багато, а норм. майстрів/деталей мало. Ремонтувати варто тільки свій ствол, заточений (прокачаний) під себе. І не варто смикатись між різними стволами. В старфілді мало зміст тягати всього по троху, збільшуючи таким чином сумарний БК. Тут так не вийде, бо тягати постійно 80кг ніхто не хоче. Та й патронів можна брати хоч тисячі. Тому краще зупинитись на 2, максимум 3 стволах під свій стиль, вкачати і міняти тільки якщо вже дійсно трапилось щось зна-ачно крутіше. І обирати краще під популярний патрон, бо можна взяти (або вкачати інший калібр) якусь екзотику, типу СВД і тягати її всю гру без толку. Ну або доведеться купувати патрони. Варто також не ігнорувати тип патронів. Експансивними може й весело стріляти по щурах, але патронів мало, а ствол зношується швидше. А от жирнішу ціль вигідніше завалати меншою кількістю пострілів. Броньку, імхо, також ремонтувати не варто. Бо досить часто трапляються, а ремонт коштує космічних грошей.
Непогано можна піднімати на артефактах з аномалій, але з отими стартовими сканерами то дурного робота. Краще відкласти цей вид діяльності на пізніше.
Є одне но, проблема твого стволу в тому що йому потрібні патрони, якщо в тебе немає необхідного калібру він юзлесс. А навіть 100 патронів для дробаша тут фігня якась химера на ізі моді втягне мінімум 40... Кровосіся без модів потребує мінімум 6 в голову. І т.д. Купувати патрони мертва справа... Стріляти жовтими автоматами мертве діло, анімація клину дуже довга, тому потрібно щось під актуальний патрон. Взагалі з патронами кек, у гавриків в цілому по 3-6 патронів на рило завжди причому. І ти в самому кращому випадку підеш в нуль зазвичай, або налутаеш ще калібру для якого в тебе немає зброї. Зате у всіх є ковбаса по три аптечки та по 5 білетів, зате патрона може бути 2 це щоб напевно в голову зразу два так як з першого не вмирають тут.
Enjthesilence: 26.11.2024 20:49
Барбарис: 26.11.2024 06:20 Enjthesilence, єдине що тут ніззя - писати, що в тебе гра нормально йде, можна лише за жахливий технічний стан.
Який контент вирізали з минулих?
Хтось обіцяв нові механіки?
Ну не пішло щось, це не заважає мільйонам людей насолоджуватись грою. Коли подібне робили закордонні студії, то тут такого не було, а як своя то треба втопити.
я тобі пряму цитату скинув, яку зі стіма прибрали за декілька днів до релізу, але я зрозумів, це не враховуєм, розумієш, коли між частинами вийшло декілька поколінь консолей, пройшло більше десятилі́ття з останньої гри і ви випускаєте нову номерну частину, хочеться якоїсь еволюції, розвитку в грі, а її у геймплейному циклі нема абсолютно, а десь навіть чогось не вистачає, чого саме, давай навскидку:
- репутація
- стан відносин між сталкерами
- війна угруповань
- конвої військових (літаючи гвинтокрильчики) так зараз це варта, але тіж "яйця тільки в профіль" - цитата з гри
- де бінокль?
- пнб?
- трофеї з мутантів?
- чому ліхтарик гг і бочки з багаттям не відкидують тіней? добрий вечір це було ще у 2007 році, в нас тут некстген, який без фреймгену не може
це тільки що пригадав, впевнений там ще знайдеться, а тепер давай перейдемо до нового, що привнесла гра. хм, ну відкритий світ. так він гарний, але пустий, a-life 2.0 же в нас не працює, але от є точка інтересу, якщо вона квестова і туди потрапляєш до квесту то там нікого, абсолютно. є лут, все обставлено, але нпс нема, тільки ти отримав квест в ту локу, о диво! там тепер ціле угруповання, яке там типу знаходилось вже давно :rotate: вертикального геймплею не додали, все як у 2007 році, парканчик треба перестрибувати з ящичка, стелс не працює, мутанти - просто кумедні губки для куль, стрибати не вміють, шкода. тепер в нас віртуальні "купони", замість грошей, так і бачу пацанчиків, які прийшли в зону за купонами на кпк, як місцеву валюту, ще прикольно коли треба повертатись до квест ділера, щоб подивитись як він тобі через КПК відправляє КУПОНИ, це ж для цього потрібен бектрекінг, неможливо ж скинути через кпк КУПОНИ, треба бігти назад (це геймплей ну дійсно 2007 року, тільки там тобі кошти на руки давали і це хоча б виправдано було) 0 нових механік, хоча всі ідеї давно реалізовані в модах, просто хочаб основні з топових візьміть, але ні, абсолютно нічого нового. так гарно, так аудидизайн і ганфайт непогані, квести дійсно цікавіши за перші ігри, але тут було важко зробити їх гіршими, дякую, що в катсценах надягли костюми під моушн кепчур, ну все, а в геймплейному плані що? ось це особисто моя, основна претензія до гри, та насправді більшості, хто фанатів від перших частин, особливо почитати реддіт чи англомовні відгуки в стімі, так з вкраїнчиками все зрозуміло, тут онлайн більший за "атомік фарт" - тому це вже перемога
Основна перемога другого сталкеру в тому що тут зробили дві достатньо різні сюжетні компанії так як 75% гри ти граєш або на стороні сталкерів, або на стороні воєнних. І це робить перше проходження досить дивним так як все до купи скласти важко, ти можеш перші 8 годин грати за сталкерів і бути таким собі "вільним" а потім тобі потрібно іти по квесту де тебе достатньо тепло з мінімальними змінами приймають. Рівно це працює і в іншу сторону коли тебе просто ні з того ні з сього просто хочуть прийняти. Сказати що тут щось писали під одну сторону важко. Тут також враження що зібрали до купи.
Хоча ті хто спробують гру в друге але по іншому напевно будуть в захваті, повно нового контенту з іншої сторони.
Практично візуальна новелла але тільки в грі. Краще навіть чим відьмак 2 там теж гру треба було 2 рази проходити, але сюжет там не те щоб, скілових людей сдпр знайшли в третьої частині.
Але тут бонусом ще 4 кінцівки що в цілому переосмислюють сюжет в цілому... А відсилок тут на наш час і в цілому, трактувати їх можна по різному. Але в цілому то...

Я навідь про цвітовий вибір кольорів де практично одне й той саме, і ще зрозумій хто свій а хто ні. Бачу відсилку на теперішню війну. Дуже так вчасно сюжет зробили чи переробили :rotate:

І зіграли би ще всі актори як треба, частина там читає рекламу для ТВ таке враження, ну трішки дали б пендаля щоб там в голосі ємоції з'явились де треба, а то абсурдний театр... Сидиш і крінжуєш від деяких аніме злодіїв... Про те хто писав діалоги там теж крінж, де мат? У варті все так культурно що там 2-3 матюка від вояки з гігантським стажем...

На рахунок ПНВ і т.п. вони є в клієнті але не задіяні, рівно як і а Лайф і не знаю що там ще, напевно вирізано тому що працює криво. Там 100% сроки вже горять з майками. Взагалі побачимо. Так як оптимізація в цілому як у всіх, гірша за тлоу ремейк але як так розумію карти по типу 4060 будуть малювати 30-40 фпс на середніх в 2к в будь якої грі це вже база, оптимізаціями щось під крутять можливо щось для більш поганенько но заліза і в цілому все, кіберпанк 2077 навіть через роки в мене як шов в 40 фпс в середньому так і зараз, я тут 60 хотів стільки крику було що оптимізації завезли...

Ось з побічними квестами в більшості ситуація плачевна вони там зроблені щоб були, але в цілому їх не те щоб багато.

В цілому це функціонально якийсь сталкер 0,5 в якому відділ кінця відтянувся на повну...
Serg IX
Member

Повідомлення

при встановленіх 32гб гра хавае 17-20озу на середніх в 2к
Зображення
Вкладення
1111.jpg
avuremybe
Member

Повідомлення

Donate: 27.11.2024 04:35зіграли би ще всі актори як треба, частина там читає рекламу для ТВ таке враження, ну трішки дали б пендаля щоб там в голосі ємоції з'явились де треба, а то абсурдний театр... Сидиш і крінжуєш від деяких аніме злодіїв
Подвоюю.
Ніби круте озвучення, якісне і діалоги норм. Але інтонації акторів :facepalm:
Відповісти