Noctua випустила NF-A14x25 G2 — 140-мм вентилятор нового покоління

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
0kie
Member

Повідомлення

feniks_tm
Зачем тебе ставить большие обороты на 140-вых вертушках с увеличенными лопастями на 30-мм вертушках, где за счёт увеличенных лопастей КПД выше? Купи себе для пробы такие вертушки и сам оцени их характеристики применительно к своему корпусу и его начинке.
https://m.olx.ua/d/obyavlenie/ventilyat ... RPtMD.html
feniks_tm
Member

Повідомлення

0kie: 03.10.2024 08:38 feniks_tm
Зачем тебе ставить большие обороты на 140-вых вертушках с увеличенными лопастями на 30-мм вертушках, где за счёт увеличенных лопастей КПД выше? Купи себе для пробы такие вертушки и сам оцени их характеристики применительно к своему корпусу и его начинке.
https://m.olx.ua/d/obyavlenie/ventilyat ... RPtMD.html
Купити щоб що? Мені треба саме 25мм. Уже не кажучи, що ті D30 геть ніякі. Та і RGB до одного місця, тільки зайвий кабель-хаос.
0kie
Member

Повідомлення

feniks_tm: 03.10.2024 08:42D30 геть ніякі
Пробовал? :-/
feniks_tm: 03.10.2024 08:42RGB до одного місця, тільки зайвий кабель-хаос.
Не пробовал. Там из двойки-тройки подряд идущих вертушек выходит всего два кабеля - питание и RGB. Второй можно не использовать, просто откусить кусачками. :gigi: Конструкция соединения такая, что нет "хаоса". Но тебе лишь бы поговорить - при нужде именно в 25-мм вертушках встрял в дискуссию о более лучших 30-мм. :laugh:
feniks_tm
Member

Повідомлення

0kie: 03.10.2024 08:48
feniks_tm: 03.10.2024 08:42D30 геть ніякі
Пробовал? :-/
feniks_tm: 03.10.2024 08:42RGB до одного місця, тільки зайвий кабель-хаос.
Не пробовал. Там из двойки-тройки подряд идущих вертушек выходит всего два кабеля - питание и RGB. Второй можно не использовать, просто откусить кусачками. :gigi: Конструкция соединения такая, что нет "хаоса". Но тебе лишь бы поговорить - при нужде именно в 25-мм вертушках встрял в дискуссию о более лучших 30-мм. :laugh:
А що там пробувати, ті тести, що є в тирнетах, показують що вони у найкращому випадку середнячки на радіаторах. У якому місці я встряв до 30мм? Я взагалі їх ніяк не згадував, допоки ти їх мені втюхувати не розпочав.

Навіть про середнячків я загнув, лютий шлак 120ки, 140 думаю не далеко не пішли.
спойлер
Зображення
0kie
Member

Повідомлення

feniks_tm: 03.10.2024 08:53вони у найкращому випадку середнячки на радіаторах.
Эти вертушки для корпусов, а не для радиаторов. :-P
feniks_tm
Member

Повідомлення

0kie: 03.10.2024 09:30
feniks_tm: 03.10.2024 08:53вони у найкращому випадку середнячки на радіаторах.
Эти вертушки для корпусов, а не для радиаторов. :-P
А де я згадував, що шукаю вертушки для корпуса, а? Для корпуса взагалі до одного місця, що брати. Аби не було паразитних шумів підшипника. Я ж не дарма згадував тести на радіаторі моїх бісквітів та нових нокт, а ти мені для чогось фантіки приніс)
q1nex
Member

Повідомлення

Hemul: 01.10.2024 20:20
daesz: 01.10.2024 20:13 Про присутність підсвітки (та й про те чи це той самий пропелер що й Т30 чи ні) - і слова не було, стейтмент був - що 140х140х30 фантекса не існує, що не зовсім відповідає дійсності. Та й помимо фантекса як виявилось kappa є 140х29 та 140х27 пропелери (кинув вище моделі) :)
Ну, я думаю человек интересуется 140х30 от фантекс не просто так, а по тому что существует Т30, который типа сбросил ноктуа с трона в классе 120 мм, и ему хочется того же, но в размере 140.
Именно.

Отправлено спустя 4 минуты 37 секунд:
daesz: 01.10.2024 20:23
Hemul: 01.10.2024 20:20
Ну, я думаю человек интересуется 140х30 от фантекс не просто так, а по тому что существует Т30, который типа сбросил ноктуа с трона в классе 120 мм, и ему хочется того же, но в размере 140.
А в якій категорії вона була на троні серед 120мм пропелерів? :)
спойлер
Зображення
Зображення
https://hwbusters.com/best_picks/best-c ... busters/4/
https://hwbusters.com/best_picks/best-c ... busters/5/
В категории реальных условий. А по вашим ссылкам тесты типа "а давайте замерим статическое давление при нулевом потоке и поток при нулевом сопротивлении и будем меряться у кого больше сферических коней в вакууме".
daesz
Member

Повідомлення

q1nex: 04.10.2024 23:42 В категории реальных условий. А по вашим ссылкам тесты типа "а давайте замерим статическое давление при нулевом потоке и поток при нулевом сопротивлении и будем мерятся у кого больше сферических коней в вакууме".
:lol:
Ти хоч знаєш що таке статичний тиск? Чи у ноктуа він магічним чином, коли закріплений на радіаторі він зразу стає вищим, ніж у конкурентів? Чи може вважаєш, що людина яка має відповідне обладанання і, власне, займається цим професійно для всіх відомих видань знає менше ніж нефОнат ноктуа на ОСюа?
Коли гуманітарій прийшов в тред :lol:

Порадив би редагувати комент і видалити цю нісенітницю, але вже запізно :lol:
q1nex
Member

Повідомлення

daesz: 04.10.2024 23:49
q1nex: 04.10.2024 23:42 В категории реальных условий. А по вашим ссылкам тесты типа "а давайте замерим статическое давление при нулевом потоке и поток при нулевом сопротивлении и будем мерятся у кого больше сферических коней в вакууме".
Ти хоч знаєш що таке статичний тиск? Чи у ноктуа він магічним чином, коли закріплений на радіаторі він зразу стає вищим, ніж у конкурентів?
Коли гуманітарій нефОнат ноктуа прийшов в тред :lol:

НЕгуманитарий, лучше бы сам ознакомился с тем, каким образом замеряется статическое давление (в том числе в приведенных тобой тестах) и подумал, какое отношение имеет полученная цифра к реальным сценариям, а потом уже давал советы и называл других гуманитариями. Или надо объяснить на пальцах в чем отличие таких тестов от работы на радиаторе/корпусе/в любом другом сценарии?
daesz
Member

Повідомлення

q1nex: 05.10.2024 00:08
daesz: 04.10.2024 23:49
Ти хоч знаєш що таке статичний тиск? Чи у ноктуа він магічним чином, коли закріплений на радіаторі він зразу стає вищим, ніж у конкурентів?
Коли гуманітарій нефОнат ноктуа прийшов в тред :lol:

НЕгуманитарий, лучше бы сам ознакомился с тем, каким образом замеряется статическое давление (в том числе в приведенных тобой тестах) и подумал, какое отношение имеет полученная цифра к реальным сценариям, а потом уже давал советы и называл других гуманитариями. Или надо объяснить на пальцах в чем отличие таких тестов от работы на радиаторе/корпусе/в любом другом сценарии?
До твого відома - статичний тиск пропелера на радіаторі знижується прямопропорційно на всіх вентиляторах, і якщо він нижчий в стерильних умовах на ноктуа, то залишиться все ще нижчим на радіаторі (я знаю, шок контент, в це важко повірити). Свої пояснення залиш для себе, я й так бачу що ти не компетентний в цьому питанні ;)
Scoffer
Member

Повідомлення

Статичний тиск в сферичному вакуумі великого значення не несе. Від того що ви встановите вентиль з більшим тиском на радіатор замість штатного, то ні додаткових ребер на ньому не матеріалізується, ні їх щільність посадки не зміниться. Кулер принципово краще працювати не стане. Ця величина цікава майже виключно розробникам СО, котрі можуть підігнати радіатор під такий вентилятор.

Відправлено через 6 хвилин 51 секунду:
Та і то, можуть, але не хочуть. Тому що більша щільність ребер призведе до вищої шумності СО, а це явно не те що покупець очікує від виробів ноктуа. Там все розраховано, змодельовано, замірено і перемірено.
q1nex
Member

Повідомлення

daesz: 05.10.2024 00:13
q1nex: 05.10.2024 00:08
До твого відома - статичний тиск пропелера на радіаторі знижується прямопропорційно на всіх вентиляторах, і якщо він нижчий в стерильних умовах на ноктуа, то залишиться все ще нижчим на радіаторі (я знаю, шок контент, в це важко повірити). Свої пояснення залиш для себе, я й так бачу що ти не компетентний в цьому питанні ;)
Видимо все-таки нужно обьяснять на пальцах. Шок контент, но статическое давление при нулевом потоке не охладит радиатор ни на 1 градус. И вообще не имеет никакого практического значения, т.к. колеса ты этими вентиляторами накачивать не будешь. А чтобы отвести тепло от радиатора, через него нужно продуть воздух. Объем прокачиваемого воздуха при нулевом спротивлении также не имеет практического значения, т.к. нулевого сопротивления не будет ни в 1 сценарии использования. Про "прямопропорциональное снижение статического давления на всех вентиляторах" это ты конечно забавный бред придумал. :laugh: Под этим, видимо, ты имел в виду, что если в тесте с 0 потоком вентилятор А показывает большее статическое давление, чем вентилятор Б, то и на любом радиаторе вентилятор А будет отводить тепло лучше, чем вентилятор Б?
Востаннє редагувалось 05.10.2024 01:15 користувачем q1nex, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Гуманітарій та ще й троляка, чс в черговий раз поповнився :rotate:
q1nex
Member

Повідомлення

daesz: 05.10.2024 01:12 Гуманітарій та ще й троляка, чс в черговий раз поповнився :rotate:
Даже объяснение на пальцах не помогло :laugh: Главное вякнуть на последок что-то оскорбительное и слиться со спора :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

Дурень думкою багатіє (с)
q1nex
Member

Повідомлення

daesz: 05.10.2024 01:22 Дурень думкою багатіє (с)
Ну так прочитай что тебе написали и подумай, обогатись немного. Ответь на вопрос с предыдущего поста.
Відповісти