Intel продовжує шукати причини нестабільної роботи процесорів Core i9 13-/14-го покоління

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Vlaad13: 16.06.2024 14:00
jumanji: 16.06.2024 12:47 Я не замечал ни каких проблем со своим 14700к
Все работает прекрасно, производительности выше крыши :gigi: .

А вот по поводу материнок и их настроек да, моя может поставить 1.6в на проц :lol: с автобустом. Причем у нее лаг, временами это совсем не динамическое напряжение. :beer:
а потом люди говорят - материнки не при чем и это все процы интел плохие :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
Enjthesilence: 16.06.2024 13:39

ну як це, Ліза Су є двоюрідною племенницею Дженсена Хуанга тому це все змова :rotate:
на самом деле я тут уже говорил нвидия и амд принадлежат одной и той же Вангварт групп(они же фиделити, j p morgan, Блек Рок, стейт стрит) :dontknow:
и если люди на полном серьезе думают что они конкуренты - то мне смешно с таких моментов :lol:
9\10 міжнародних корпорацій лежать в одних руках. А формальні власники - чисто гаманці-менеджери (той же Маск, Безос, Гейтс, і тд).
Це не говорячи, що ця вся фінансова шобла в чиїх руках ці корпи - буквально Чисте Зло.
Последний раз редактировалось Sanc 16.06.2024 14:26, всего редактировалось 1 раз.
Борщ
Member

Понєслось. Так, десь тут мають Соросів згадати, Ротшильдів і Ост-Індійську компанію.

Speed-Info вмерло, але діло їх живе.
Sanc
Member

Борщ: 16.06.2024 14:25 Понєслось. Так, десь тут мають Соросів згадати, Ротшильдів і Ост-Індійську компанію.
Якщо повернутися до сабжу, то та сама АМД була створена як формальний конкурент Інтелу для дотримання антимонопольного законодавства.
Саме забавно це перехресні патенти між АМД і Інтел, що фактично показник олігополії.
Последний раз редактировалось Sanc 16.06.2024 14:30, всего редактировалось 1 раз.
Борщ
Member

:facepalm: Да ти знущаєшся...
Я з цими людьми поряд живу.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Sanc: 16.06.2024 14:28то та сама АМД була створена як формальний конкурент для дотримання антимонопольного законодавства.
Це вже такий мем, що навіть соромно.
Хто створив?
Vlaad13
Member

Enjthesilence: 16.06.2024 14:19
Vlaad13: 16.06.2024 14:00
а потом люди говорят - материнки не при чем и это все процы интел плохие :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:

на самом деле я тут уже говорил нвидия и амд принадлежат одной и той же Вангварт групп(они же фиделити, j p morgan, Блек Рок, стейт стрит) :dontknow:
и если люди на полном серьезе думают что они конкуренты - то мне смешно с таких моментов :lol:
входження різних компаній в одну групу не відміняє внутрішньої конкуренції
понятное дело что внутри компании, среди подразделений, конкуренция сохраняеться - потому как жидомасоны берут в свою секту тех кто им больше денег приносит :spy:
топ менеджера хотят туда попасть вот и пытаються выслужиться перед хозяевами :dontknow:
Борщ
Member

А потім ці ж люди голосують за 73%.

Відправлено через 59 секунд:
Vlaad13: 16.06.2024 14:31топ менеджера хотят туда попасть вот и пытаються выслужиться перед хозяевами
Ти цю пургу серйозно пишеш? Це твій рівень мислення? Скільки тобі рочків?
WalkMan
Member

Борщ: 16.06.2024 14:25Speed-Info вмерло, але діло їх живе.
ну от тільки серйозно, ти реально думаєш, що земля не пласка?
Борщ
Member

WalkMan: 16.06.2024 15:02ну от тільки серйозно, ти реально думаєш, що земля не пласка?
Є такий гріх
SergiusTheBest
Member

Scoffer: 15.06.2024 22:50 Ну так в процесорі всередині жоден з конвеєрів не вимикається і маслає на всіх парах, заповнений він чи ні. Так що у тебе це тест жору фури з 5 і 10 тонами на борту :D
Щоб побачити різницю треба випилити фізично, що і було зроблено в е-ядрах.
Просто нагадаю що AVX-512 саме з атомів в зіонах фі і виріс. В нормальні ядра його набагато пізніше додали, через роки. З атомів першим же і випилили.

Якщо ALU там ще якось сплять, то станції резервації - ні. І регістровий файл теж ні.
Яка різниця для споживача, що там всередині? Є програми, що вміють використовувати AVX-2 та AVX-512. Якщо запускати на AMD Zen4, то AVX-512 в порівнянні з AVX-2 дає +60% продуктивності, при цьому споживає менше енергії і виділяє менше тепла.
Sanc
Member

Борщ: 16.06.2024 14:32 А потім ці ж люди голосують за 73%.

Відправлено через 59 секунд:
Vlaad13: 16.06.2024 14:31топ менеджера хотят туда попасть вот и пытаються выслужиться перед хозяевами
Ти цю пургу серйозно пишеш? Це твій рівень мислення? Скільки тобі рочків?
Якраз за 73%, СволоПороха, Кучму, Тягнибока і тд - голосують такі як Ви :laugh:
І я готовий посперечатися, що Ви голосували за Кличка :lol: і будете голосувати далі

А за вибір на Виборах не вгадали: Вячеслав Чорновіл, Юлія Тимошенко, Євген Мураєв і їх партії

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
SergiusTheBest: 16.06.2024 15:06
Scoffer: 15.06.2024 22:50 Ну так в процесорі всередині жоден з конвеєрів не вимикається і маслає на всіх парах, заповнений він чи ні. Так що у тебе це тест жору фури з 5 і 10 тонами на борту :D
Щоб побачити різницю треба випилити фізично, що і було зроблено в е-ядрах.
Просто нагадаю що AVX-512 саме з атомів в зіонах фі і виріс. В нормальні ядра його набагато пізніше додали, через роки. З атомів першим же і випилили.

Якщо ALU там ще якось сплять, то станції резервації - ні. І регістровий файл теж ні.
Яка різниця для споживача, що там всередині? Є програми, що вміють використовувати AVX-2 та AVX-512. Якщо запускати на AMD Zen4, то AVX-512 в порівнянні з AVX-2 дає +60% продуктивності, при цьому споживає менше енергії і виділяє менше тепла.
Назвіть конкретно ці програми, які використовують хоча б 1% від користувачів Ноутбуків і Домашніх ПК, і де це дає реальний приріст.
А то в тих програмах і іграх які знаю я там АВХ128 це межа

Можете харитися, але я би Рендерпроци (R9\I9) запхнув би окрему нішу як це було раніше (HEDT) і там хай АВХ1024 хай хоть ставлять
Последний раз редактировалось Sanc 16.06.2024 15:21, всего редактировалось 5 раз.
Борщ
Member

Sanc
Шапочку з фольги надінь, а то Blackrock з VanGuard в тебе з холодильника ковбасу вкрадуть.
SergiusTheBest
Member

Sanc: 16.06.2024 15:13 Назвіть конкретно ці програми, які використовують хоча б 1% від користувачів Ноутбуків і Домашніх ПК, і де це дає реальний приріст.
Ну, масовому користувачу достатньо процесора рівня core-i3 10-річної давності - він зможе запустити бразуер, офіс та месенжер. AVX-512 потрібен для професійної роботи всього, що пов'язано з нейронними мережами, обробкою аудіо/відео, рендеринг графіки. Ше розробники емулятора PS3 вихвалялись, як їм допоміг AVX-512 - але це також специфічна ніша.
Inqizitor2022
Member

Vlaad13: 16.06.2024 11:17
botva: 16.06.2024 08:47

материнка - это что сферический конь в вакууме? она под управлением этого процессора работает и выполняет его инструкции, основана на логике того же интела и половина кода uefi написана в интел. к чему эта туфта про плохие материнки и хорошие процессоры с отсылками к мифическим гуру с левого форума?
имхо, для самой интел полезнее было бы признать проблему, отозвать к-шные процессоры и закрыть вопрос.
каждая сборка на к-шном проце 13 и 14 поколения - это какой-то долбанный квест с подбором комплектующих, систем охлаждения, долгой и печальной настройке параметров uefi.
мы довели до ума все свои сборки на этих процах и они у людей нормально работают, если они не полезут в биос и если биос не сбросится при автоматическом обновлении. как-то дофига "если" для лидера полупроводниковой отрасли (это я без сарказма, если что).
и да, не советую никому сейчас собирать комп на к-шном процессоре 13-14 поколения (ну, если вы не апологет садо-мазо).
с левого форума :lol: :lol: :lol:
я вам предлагаю тогда спросить на нашем форуме - у кого плохо работают 13900 и 13700, и вы увидите что при нормальной настройке они работают норм у большинства
зайдите в тему от амд и посмотрите сколько там и чего не работает у ам5 :laugh:
единственное с чем могу согласится что 14 поколение(все что выше 14600) действительно лучше не брать
Так суть в том, что у всех с форума есть знания по тонкой настройке и даунвольтингу, а человек говорит, что они для клиентов собирают на 13 и 14 серии, а тут нужно сохранять профили в биосе и надеяться, что они не сбросятся. В дефолте же ни 13 ни 14 серия неюзабельны, на куче материнок включается авторазгон, упоротые настройки на материках и тд, что всячески мешает использованию их людьми без навыков тонкой настройки в биосе.
botva
Member

Vlaad13: 16.06.2024 11:17 с левого форума :lol: :lol: :lol:
я вам предлагаю тогда спросить на нашем форуме - у кого плохо работают 13900 и 13700, и вы увидите что при нормальной настройке они работают норм у большинства
зайдите в тему от амд и посмотрите сколько там и чего не работает у ам5 :laugh:
единственное с чем могу согласится что 14 поколение(все что выше 14600) действительно лучше не брать
то, что вы называете нормальной настройкой, я называю мазохизмом. причем, начинается он еще и с подбора комплектующих, что само по себе как-бы неплохо, но в данном случае он сродни шаманству, ибо эффект достигается не подбором характеристик, а определенным сочетанием брендов. я умышленно не буду здесь приводить примеры несовместимости, чтобы не перевозбуждать фанатов, вроде вас.
кстати, о фанатизме, иногда же до смешного доходит, опять вас уводит в сторону амд, успокойтесь, не об этом речь.
к слову, нет особых проблем с 13700 и 13900, проблемы именно с к-шными сериями, у которых активирован автоматический буст, даже у сумрачного выродка маркетологов i5-13600k есть подобные траблы.
поэтому я и говорю, что интелу проще отозвать к-шную серию 13-14 поколений, дабы сберечь репутацию. все равно, во-первых, далеко не все воспользуются предложением, ибо многие уже все настроили и оно нормально работает, во-вторых, у людей же останутся материнки и системы охлаждения, так что в итоге они все равно купят себе процы от интел, а, в третьих, те, у кого не работает, все равно будут тулить свои процы по гарантии всеми правдами и неправдами.
Sanc
Member

SergiusTheBest: 16.06.2024 15:52
Sanc: 16.06.2024 15:13 Назвіть конкретно ці програми, які використовують хоча б 1% від користувачів Ноутбуків і Домашніх ПК, і де це дає реальний приріст.
Ну, масовому користувачу достатньо процесора рівня core-i3 10-річної давності - він зможе запустити бразуер, офіс та месенжер. AVX-512 потрібен для професійної роботи всього, що пов'язано з нейронними мережами, обробкою аудіо/відео, рендеринг графіки. Ше розробники емулятора PS3 вихвалялись, як їм допоміг AVX-512 - але це також специфічна ніша.
І для чого, коли замість SIMD в процесорі можна використовувати GPU, а деякі відсутні блоки випхати в NPU (ті ж матриці)
В тому ж Лунарлейку Відеоядро має 50 TOPS. коли окремий NPU ще 45.

Ну не потрібні АВХ256 і 512 в процесорах в звичайних задачах. Взагалі добре ці AVX блоки виперти в окремі ASIC-блоки (що походу може і зроблять виперши їх в NPU)
Scoffer
Member

SergiusTheBest: 16.06.2024 15:06Яка різниця для споживача, що там всередині? Є програми, що вміють використовувати AVX-2 та AVX-512. Якщо запускати на AMD Zen4, то AVX-512 в порівнянні з AVX-2 дає +60% продуктивності, при цьому споживає менше енергії і виділяє менше тепла.
Ага, особливо якщо юзеру немає з чим порівняти :D Те, що зен4 не може/не вміє економити енергію на сімд-навантаженнях не на повну ширину - не плюс для зен4, чи не так? Повальна більшість прог наприклад досі не компіляться під AVX, а компіляться під допотопний SSE2/4. А зен як жер однаково, так і продовжуватиме. Звучить якось не економічненько.
Тим часом в інтелі різниця між е-ядром без AVX-512 і р-ядром з AVX-512 в жорі принципова і не на користь останнього. :horror:
SergiusTheBest
Member

Sanc: 16.06.2024 18:07 І для чого, коли замість SIMD в процесорі можна використовувати GPU, а деякі відсутні блоки випхати в NPU (ті ж матриці)
В тому ж Лунарлейку Відеоядро має 50 TOPS. коли окремий NPU ще 45.

Ну не потрібні АВХ256 і 512 в процесорах в звичайних задачах. Взагалі добре ці AVX блоки виперти в окремі ASIC-блоки (що походу може і зроблять виперши їх в NPU)
SIMD в CPU, GPU та NPU - кожен має свою специфіку, свої плюси та мінуси. Той же кейс з емулятором PS3 - там не допоможе ні GPU, ні NPU (якщо цікавлять деталі, розробники добре все описали у себе в блозі). На AVX-512 є швидкий regexp та пошук по тексту. Це теж не прискорити за допомогою GPU або NPU.
dext
Member

Vlaad13: 15.06.2024 14:42 смысл 14900 серии в том что они там набокопорили с вольтажами в погоне за красными(хотели 7800х3d обскакать)
В цьому немає ніякого сенсу, бо там, де 7800х3d має перевагу - вона відчутна і не компесується +200МГц між 13900 і 14900, якщо брати всі інші (тобто не ігрові) задачі - 8-ядерний 7800x3d тут не конкурент.

14-е покоління загалом краще ніж 13-е через нижчі напругу + вищі частоти, проблеми мабуть лише в тих, хто користується повністю "авто", довіряючи виробникам плат - що особисто я не роблю вже багато років, в першу чергу вимикаючи MCE та подібне - і відповідно не маю проблем з стабільністю/перегрівом.

АМД теж вирішила витиснути все можливе з 7000X бо їх енергоефективність (продуктивність на ват) нижча за попереднє покоління з коробки - вони на час релізу напевно мали витіки щодо продуктивності майбутнього 13-покоління від Інтела, тож це гра з двох сторін, зі змінним успіхом
SergiusTheBest
Member

Scoffer: 16.06.2024 18:13 Ага, особливо якщо юзеру немає з чим порівняти :D Те, що зен4 не може/не вміє економити енергію на сімд-навантаженнях не на повну ширину - не плюс для зен4, чи не так?
Ви розумієте, що таке продуктивність на ват? До того ж порівнювали не тільки AMD AVX-2 з AMD AVX-512, а й з Intel. І в останніх серверних ядрах Intel зробила нормальний AVX-512, який дає виграш схожий, як у AMD.
Scoffer: 16.06.2024 18:13 Повальна більшість прог наприклад досі не компіляться під AVX, а компіляться під допотопний SSE2/4.
То вже на сумлінні розробників.
dext
Member

Scoffer: 16.06.2024 18:13 Тим часом в інтелі різниця між е-ядром без AVX-512 і р-ядром з AVX-512 в жорі принципова і не на користь останнього. :horror:
Це стосується здебільшого ЦП на старих 14-нм де багагато AVX-512 інструкцій викликали суттєве зниження тактових частот, що негативно впливало на сумісні задачі, при переході на 10нм та новіше ліцензування (так інтел класифікує споживання єнергії) AVX-512 інструкцій також зазнало змін і зниження частоти вже не так часто потрібно -- тобто це здебільшого заслуга/обмеження тех. процесу, а не якесь ноу-хау
Ответить