Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
tablestikus
Member

Повідомлення

IrosLAV
вони гарні
Radio Bay
Member

Повідомлення

IrosLAV
Едіки 3000 та не виїдати собі мозок.
IrosLAV: 20.12.2025 06:50можу і в 2 рази дорожче розглянути, якщо воно того варте
Щось на зразок DALI OBERON 1 C - Wireless Bookshelf Speakers можна подивитися

Ставити, мабуть, на стійки
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 20.12.2025 15:42DALI OBERON 1 C - Wireless Bookshelf Speakers
дорого

Відправлено через 30 секунд:
IrosLAV: 20.12.2025 06:50ЧатГПТ порадив Klipsch The Fives. Що скажете?
вони не погані. послухай їх
Radio Bay
Member

Повідомлення

Камрад припускає розширення бюджету удвічі
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 20.12.2025 19:09Камрад припускає розширення бюджету удвічі
велики кліпіші. не 5"
IrosLAV
Member

Повідомлення

Поспілкувався з ШІ, сформував такі висновки:
Едіфери були б суперовим варіантом, якби був HDMI ARC. Прийдеться двома пультами користуватись, що доволі некомфортно (зараз в мене так. інколи переключаюсь на вбудовані в тв динаміки, бо ліньки шукати інший пульт).
ДАЛІ - аудіофільський варіант, більш нейтральний і правильний (що для мене недолік, бо звуковий матеріал частіше буде низькоякісний і хочеться кіношного "вау".
Для цього кіношного "вау" Кліпси будуть кращі (так каже ШІ). Klipsch The Fives чи Sevens: не знаю чи я правий, але мені здається що більші колонки розраховані під більше приміщення і більшу гучність, а якщо слухати тихо в маленькій кімнатці - малі колонки дадуть кращий результат... я не правий?
Hotspur
Member

Повідомлення

IrosLAV: 20.12.2025 21:44Klipsch The Fives чи Sevens: не знаю чи я правий, але мені здається що більші колонки розраховані під більше приміщення і більшу гучність, а якщо слухати тихо в маленькій кімнатці - малі колонки дадуть кращий результат... я не правий?
не правий. маленькі колонки які грають бас дуже дорогі
Radio Bay
Member

Повідомлення

IrosLAV: 20.12.2025 21:44але мені здається що більші колонки розраховані під більше приміщення і більшу гучність, а якщо слухати тихо в маленькій кімнатці - малі колонки дадуть кращий результат... я не правий?
Проблкма великих колонок у малому приміщенні - неконттрольований бас, от опримаєш стоячу хвилю +10дБ у місці прослухоаування та капець звуку, тому у маленьких приміщеннях рекомендовані "полки" або 2.1, де бас можна регулювати по розташуваннію та гучності.
IrosLAV: 20.12.2025 21:44якби був HDMI ARC.
Не знаю, що воно таке, але напрямок думки такий
https://rozetka.com.ua/ua/293498898/p293498898/
IrosLAV
Member

Повідомлення

Radio Bay: 21.12.2025 00:30
IrosLAV: 20.12.2025 21:44якби був HDMI ARC.
Хіба воно дасть можливість регулювати гучність пультом від ТВ? Бо оптичний вихід є й в ТВ
Radio Bay
Member

Повідомлення

IrosLAV: 22.12.2025 00:15Хіба воно дасть можливість регулювати гучність пультом від ТВ? Бо оптичний вихід є й в ТВ
О, ні, я вважав, що просто конвертувати звук, та показав напрямок.
З такими вимогами, здається, гарно, що хоть щось працює, та коштує не як крило від Боінга
vltk
Member

Повідомлення

IrosLAV: 22.12.2025 00:15
Radio Bay: 21.12.2025 00:30
Хіба воно дасть можливість регулювати гучність пультом від ТВ? Бо оптичний вихід є й в ТВ
Громкость в цифре (спдиф опт. или эл.) регулировать не рекомендуется - теряется сильно качество из-за потери разрядности цифрового сигнала сигнала, взятого из хдми. Регулируют громкость в аналоге или в преде (в устройстве аналог после думаю паршивого цапа есть на рса выходе приблуды по ссылке) или в усилителе мощности (интегральнике). Правильно оптическую цифру подать на вход вашего тракта с акустикой, где должна быть своя регулировка громкости. Спецификацию устройства (на предмет какая разрядность цифры на оптике в стерео и в 5.1, а также из/откуда цифровой приемник цапа устройства берет сигнал для преобразования в аналог) искать лень, надо вам и про ваш тракт звуковой тоже не не знаю - просто информирую об общем принципе подхода к задаче. А пульты бывают интегральные, универсальные настраиваемые - один и для ТВ и для усиления.
Radio Bay
Member

Повідомлення

vltk: 22.12.2025 03:38универсальные настраиваемые - один и для ТВ и для усиления
О, решение. Тот случай, когда задаёшь себе вопрос "И как я до этого сам не додумался?" :)
l-m
Member

Повідомлення

vltk
У Klipsch The Fives/Sevens через HDMI ARC гучність регулюється "апаратно" у підсилювачі самих колонок, точно так само, як з їх рідного пульта. Тобто, якраз "регулювання в цифрі" не відбувається.

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Hotspur: 20.12.2025 22:37
IrosLAV: 20.12.2025 21:44Klipsch The Fives чи Sevens: не знаю чи я правий, але мені здається що більші колонки розраховані під більше приміщення і більшу гучність, а якщо слухати тихо в маленькій кімнатці - малі колонки дадуть кращий результат... я не правий?
не правий. маленькі колонки які грають бас дуже дорогі
Klipsch The Sevens це маленькі чи дешеві? Басу для 20м2 у них вистачає.
Hotspur
Member

Повідомлення

l-m: 22.12.2025 23:29Klipsch The Sevens це маленькі чи дешеві?
маленькі Klipsch The Fives
MSiAventador
Member

Повідомлення

Абсолютно нова бюджетна лінійка ДАЛІ :eek:
Hotspur
Member

Повідомлення

MSiAventador: 23.12.2025 20:13Абсолютно нова бюджетна лінійка ДАЛІ
треба слухати
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.12.2025 20:18треба слухати
Та хоча б тест
IrosLAV
Member

Повідомлення

Взяв Klipsh The Fives. Вау-ефекту немає. Дивно, що бубнять низи. Наразі доволі погана акустика кімнати, в подальшому вони стоятимуть на іншій квартирі і не в куті, але все ж.... і що здивувало - не чую верхів. Я думав що це маленькі "пищалки", а по факту вони дають звук дуже подібний до Соло 7, але набагато детальніший. Жаль немає еквалайзеру чи будь-якого регулювання Treble, лише вкл/викл супербас. І розчарований регулюванням звуку по HDMI, треба дуже багато раз нажимати на кнопку гучності, щоб звук змінювався... В телевізорі напевне було приблизно 30 рівнів гучності, тепер їх 100. Це можна якось виправити?
Загалом: для фільмів - 4.5/5. Для музики (поки-що) - 3/5. Очікував більшого
Зображення

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
(може я занадто звик до навушників sennheiser hd 620s і тепер мені колонки "скучні")
MSiAventador
Member

Повідомлення

IrosLAV: 26.12.2025 13:59Klipsh The Fives
Зображення

В.ч. треба направляти на слухача, вже при 30гр. вбік в.ч. зникають.
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

IrosLAV: 26.12.2025 13:59Взяв Klipsh The Fives. Вау-ефекту немає. Дивно, що бубнять низи.
Дивно, чого це вони бубнять, якщо у вас під ними НЧ ще один резонатор з ФІ.
Востаннє редагувалось 26.12.2025 17:04 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти