SHARMAN:Даже почти полная потеря запахов – это уже проблема.
неприємно, але нічого страшного. у мене від важкого грипу колись в студентські роки зникали смаки\запахи, так собі проблема.
SHARMAN:даже без пневмонии очень жестко бьет по всему организму и по мозгам. Даже предположить сложно сколько еще восстанавливаться надо и какие будут последствия.
випадки бувають важкі, але ж очевидно, що цей відсоток незначний від загальної кількості інфікованих і загалом не треба перебільшувати про важкість ковіду. Я про це все вже тут в темі писав, але повторюсь, що у мене батьки хворіли на ковід з запаленням легень обидва і батя вийшов на роботу через ~3.5 тижні від початку хвороби, мама трохи пізніше, їм 55 і 57 років, була можливість побути вдома подовше, але їм зовсім нудно стало сидіти вдома стільки часу. рідна сестра в свої 29 років взагалі на якийсь там 12й день від перших симптомів повернулась на роботу після двох негативних тестів, зовсім легко хворіла. це вже 1.5 місяці минуло з того часу, всі живі-здорові, по власних відчуттях і аналізах-обстеженнях відновились великою мірою.
я сам не знаю точно хворів чи ні, тест отримав негативний, але є всі підстави думати, що це був саме ковід в легкій формі. і це тільки найближче оточення, є ще купа знайомих і родичів які перехворіли і 95% з них нормально собі повернулись до звичного життя за кілька тижнів. сильно страшно? ні.
завжди були люди які з грипом на лікарняний на 2 місяці лягали, а з застудою на місяць. але такі випадки — поганий приклад.