Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif: 05.05.2026 13:37шо 125 це ціна без європейського податку
Ааааа. Дошло. да, там VAT 19% по моему.
Тогда все. Остальное можно не считать. :D

Відправлено через 29 хвилин 3 секунди:
Вообще европейские продавцы которые пишут цены без учета VAT и это видно только в корзине с адресом - должны гореть в аду в персональном котле.
leif
Member

StTechnik: 05.05.2026 15:35Вообще европейские продавцы которые пишут цены без учета VAT и это видно только в корзине с адресом - должны гореть в аду в персональном котле.
так ти ж можеш і в китай звідти замовити, і тоді ніяких податків не буде, тільки доставка. а раніше (до введення потужних тарифів) можна було і в штати з обло замовляти і доставка коштувала цілком божескі, я так купував колись, тому що те, що мене цікавило було тільки на обло.

і знову ж таки, ось я заходжу не увійшовши в акк на обло і без введення адреси, просто заходжу на сторінку хаммерхед:
спойлер
Изображение
ціна з податком, хоча я нічого не вводив, повторюсь.

а на телефоні хоч через сафарі хоч через хром (синхронізований з моїм десктоп акком, звісно) -- 125 євро
StTechnik
Member

leif
Ну отлично.. Вопрос снимается от слова "целиком". 3 квартал ))
kolesnukm
Member

Вітаю, що можете порекомендувати на першу механічну клавіатуру? Спочатку дивися на Nuphy Air2-3 чи Halo 2, подивися пару оглядів де всі рекомендують Reiny75, EVO75-80 чи Crush 80, це не кажучи про мільйони інших, одна із вимог це Bluetooth для переключення між 2 пристроями. Бюджет думаю 50-150$
leif
Member

kolesnukm: 05.05.2026 17:27всі рекомендують Reiny75, EVO75-80 чи Crush 80
і не дарма рекомендують. в бюджеті до 150 за пребілд це на даний момент найкращі пропозиції і в першу чергу вартує придивитись саме до цих варіантів.
kolesnukm
Member

leif: 05.05.2026 18:05
kolesnukm: 05.05.2026 17:27всі рекомендують Reiny75, EVO75-80 чи Crush 80
і не дарма рекомендують. в бюджеті до 150 за пребілд це на даний момент найкращі пропозиції і в першу чергу вартує придивитись саме до цих варіантів.
Вони і на ebay за адекватними цінами попадаються чи десь краще брати в іншому місці? І щось з них є більш функціональніше чи вже без різниці тут ?
leif
Member

kolesnukm: 05.05.2026 18:21
leif: 05.05.2026 18:05
Вони і на ebay за адекватними цінами попадаються чи десь краще брати в іншому місці? І щось з них є більш функціональніше чи вже без різниці тут ?
Де купувати імхо без різниці. Де ціна, умови і продавець більше подобаються.

Щодо порівняння ево/краш:
https://www.sacredkeebs.com/blog/wobke ... reboot-pro
Приблизно так
StTechnik
Member

kolesnukm
EVO75-80
Голосую за этот вариант. Причем брать можно прямо на сайте производителя. Тут есть владельцы Evo80. Кстати в определенном исходе может стать эндгеймом. Только свичи и капы меняй на свой вкус и наслаждайся.
7mindfields
Member

StTechnik: 05.05.2026 18:58 Тут есть владельцы Evo80.
Так, є :D але якщо чесно, збірка в neo80 таки краще буде в порівнянні з evo80, і естетична складова також (субʼєктивно звісно)
StTechnik
Member

Ноль возражений. Но там и цена чуть другая. И в принципе продукты разные. Да и человек пребилдом интересуется.
7mindfields
Member

leif, two years later (краще пізно ніж ніколи).
Склав таки свій невеликий топ (з урахуванням власних thocky вподобань звісно), з того що викупив раніше, і своїх якихось залишків (+ того що давали на тест), оцінював по звуковому профілю (чую на рівні 9 чи 10) і плавності ходу, власне результати:
- звук: inkblack v2/c3 tangerines > preveil epsilon > emogogo > pang hu > preveil nebula > oil king > milky yellow
- плавність: inkblack v2/c3 tangerines > pang hu > emogogo > preveil epsilon > preveil nebula > oil king > milky yellow
- best overall: перше місце (в серці) впевнено займають діди gateron ink black v2 (не боксові, хоча якщо колись підвернуться боксові по цікавій ціні, я б купив) і c3 equalz tangerines, власне в ево80 тангерини й заселилися (інкблеків всього два в мене), друге місце за preveil epsilon, третє за emogogo, четверте з мінімальним відставанням за кастомними pang hu. Після всіх цих порівнянь світчів нажаль дуже розчарувався в оіл кінгах, які на фоні інших звучать і відчуваються дуже бідно.
kolesnukm
Member

В якщо таке https://www.qwertykeys.com/products/neo ... 3467372787
То потрібно буде кейкапи і свічі, все інше ж в комплекті?
leif
Member

kolesnukm
https://divinikey.com/collections/fully ... t-keyboard

Якщо терміни влаштують. Ціна топ, як раз недавно тут в топіку писав про цю пропозицію.

Відправлено через 10 хвилин 23 секунди:
7mindfields
не тільки thocky вподобання, а ще й бажання користуватись гладенькими світчами, це теж на любителя :gigi:

Ну а взагалі ти знаєш, що для мене з усього тобою переліченого на першому місці мілкі йелоу, на другому інки, а решта мені в принципі навіть не цікава для встановлення в клавіатури :gigi:

В жодному разі не пишу це для того щоб сперечатися чи підважувати твою розстановку в топі. Просто як приклад, наскільки весь клавіатурний світ суб'єктивна історія, про що ми всі тут часто пишемо і добре пам'ятаємо, я впевнений :beer:
StTechnik
Member

kolesnukm: 05.05.2026 23:33В якщо таке https://www.qwertykeys.com/products/neo ... 3467372787
То потрібно буде кейкапи і свічі, все інше ж в комплекті?
Ну это чуть уровень повыше, чистый кастом. И да - туда нужно докупать свичи и кейкапы. Это еще где то 60 баксов примерно. если считать условно 30+30. Более точно зависит от желаний и фантазии.
Вот это вообще киллер опция :up:
7mindfields
Member

leif: 05.05.2026 23:54 весь клавіатурний світ суб'єктивна історія, про що ми всі тут часто пишемо і добре пам'ятаємо, я впевнений :beer:
Згоден, за ‘preveil’ перепрошую, недогледів, вийшло як порівняння якихось чергових клонів з аліку, звісно мова йшла про звичайні prevail :lamer:
Гараж qwertykeys qk75n все ще продається, якщо комусь цікаво, і не лякають невеликі подряпини (здебільшого на топ кейсі), до кінця тижня готовий віддати бербоун за 5400, як альтернатива по ціні нової рейні75 непоганий варіант
leif
Member

ух, на цей раз взагалі на ізі вполював донора 5-пінових вінтажних черрі блеків та ISO кейкапів OG cherry :banan:
спойлер
Изображение
made in west germany :pray:
спойлер
Изображение
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
7mindfields: 06.05.2026 00:49бербоун за 5400,
народ не втикайте акцію) дуже смачна ціна, вишо

я знаю про шо говорю бо у мене особисто була клавіатура цієї моделі

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
до речі, зацініть гравіювання кирилиці на кейкапах, цього ретроборду черрі, який я купив:
спойлер
Изображение
як тобі таке, ілон маск? :lol:

шкода звісно, що аж так по жесті пішли, скоріше за все сліди залишились, які не відмити

Відправлено через 43 секунди:
хоча може УЗ ванночка з ізопропілом і допоможе, подивимось, мені найголовніше тут не капи, а west germany vintage black 5-пінові
StTechnik
Member

leif
зацініть гравіювання кирилиці на кейкапах
то что она не кацапская - жирный плюс. А это фабричная или кастом?
leif
Member

StTechnik: 06.05.2026 22:01А это фабричная или кастом?
по фотці виглядає так, що тут мав місце лютєйший хендмейд з використанням принтеру в відділі бухгалтерії, клею ПВА та інших хардкорних засобів B-)
StTechnik
Member

leif: 06.05.2026 22:09що тут мав місце лютєйший хендмейд з використанням принтеру в відділі бухгалтерії
С телефона было не видно, а на мониторе уже рассмотрел эти жуткие налипки с печатью. Но выглядит реально прям олдскулл :-)
7mindfields
Member

Ну що, чергове підведення підсумків по популярності світчів за квітень на основі вибірки приблизно в мільйон проданих світчів від 18 магазинів/мануфактурерів, яку публікують в сабі /mechanicalkeyboards. Тож актуальний топ 10 по популярності наразі виглядає так:
1) keygeek y2 (доволі довго тримається зверху в топах, разом з type r)
2) sillyworks x gateron type r
3) oil king
4) ttc bluish white v2 (silent)
5) akko rosewood (моя повага, один з найкращих світчів від акко)
6) milky yellow pro (leif вже мабуть частину виробничих ліній встиг викупити)
7) keygeek blue cheese
8) cherry mx2a black (знову якісь діди закупились)
9) outemu honey peach v3 (silent)
10) ttc frozen v2 (silent)

З приводу y2 в попередніх обговореннях, читав в коментарях що вийшов апдейт цих світчів - keygeek su color v2 (краще змазані, краще підігнаний корпус (якщо я правильно зрозумів finer-tuned molds), кастомний UPE стем (якщо це каже комусь щось), прибрали ticking болячку оригіналу
Ответить