Rostyslav777:
Материнки є,але знайти їх не так просто за прийнятну ціну,за 1700-1800 грн. з кулером буде хіба і5-2400 (я беру середні ціни на барахолці,а не мінімальні),
Особисто знаю 2-х продавцій, де є вищезгадані МП в продажі, якщо пройтись по барахолці - буде ще більше.
а щодо повноцінних ядер... У ксеона теж 4 повноцінних ядра,нащо йому тоді,щось міняти?
Ядра ядрам рознь, ось Вам Xeon E5450, різниця так в 2 рази практично ...
Xeon E5450 vs Athlon 860k vs FX 4300 vs i3 6100 - тест бюджета
Якщо не помиляюсь, "буст" в процесорах по великому рахунку був самий більший з виходом сенді, а потім по 5-10% зверху.
У феномів он і по 6-8 ядер,так в більшості програм якими користуються звичайні люди вони зливають навіть і3. Загрузка на 100%? Серйозно? Він що тести цілий день крутитиме чи 500 вкладок відкривати? В іграх все одно все впреться в відеокарту.
Де буде впиратись в 2 ядра, там і5 буде "вивозити" краще, точно буде не гірший.
Я підсумую так,коли розглядати і3 який коштує мінімум 3000 грн.,то так я за те,що б розглядати б/в,але коли розглядати пеньок - коли б/в і нове в одну ціну та приблизно однакові по продуктивності,ну це просто по тупому не купувати нове.
Ну купить G4560 з GTX 760, а далі шо ? Мінімум буде такий самий результат як з пеньком, навіть з Ваших слів.
Щоб "апнути" до чогось нормального мінімум 5-6к грн, наголошую, бюджет я так розумію обмежений
Продавши і5-2400/2500 + докинути 2000 грн береться і7 який "заткне" пеньки і тому подібне.