Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Moderator

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Yri255
Junior

glumak:Появилось желание сменить свой старенький Intel Xeon E5440 (3x2 DDR2\GTX760) на что то получше. Присмотрел (по советам) Pentium G4560, вроде бы как не плохой вариант в соотношении цена\качество. НО! Прикинув по самым минималкам вышла "слегка" больше сумма ожидаемой. Это: Intel Pentium G4560+Asus Prime B250M-K+2x4 DDR4 = свыше 5к грн. (цены взяты отсюда rozetka.com.ua). Может кто посоветует аналог пенька (аналог пенька, который итак аналог и3 :laugh: ) ? Просто хотелось бы и 8гб озу оставить и проц не самый фуфлыжный...(общая цена за комплект не должа будет превышать 4-4,5к хотя бы)
4560 имеет лаг в играх, присмотрите что то комплект i5 2-3 поколения, выйдет дешевле и куда производительней
glumak
Member

Yri255: 4560 имеет лаг в играх, присмотрите что то комплект i5 2-3 поколения, выйдет дешевле и куда производительней
Я в этих делаю не силен..можно пару примеров сборок (проц+мать+озу) которые будут показывать намного лучше результаты чем мой Xeon E5440 или тот который думал брать Pentium G4560 ? Можно даже в личку...
Rostyslav777
Member

Yri255:
glumak:Появилось желание сменить свой старенький Intel Xeon E5440 (3x2 DDR2\GTX760) на что то получше. Присмотрел (по советам) Pentium G4560, вроде бы как не плохой вариант в соотношении цена\качество. НО! Прикинув по самым минималкам вышла "слегка" больше сумма ожидаемой. Это: Intel Pentium G4560+Asus Prime B250M-K+2x4 DDR4 = свыше 5к грн. (цены взяты отсюда rozetka.com.ua). Может кто посоветует аналог пенька (аналог пенька, который итак аналог и3 :laugh: ) ? Просто хотелось бы и 8гб озу оставить и проц не самый фуфлыжный...(общая цена за комплект не должа будет превышать 4-4,5к хотя бы)
4560 имеет лаг в играх, присмотрите что то комплект i5 2-3 поколения, выйдет дешевле и куда производительней
І який лаг він цікаво має??? Там де не вистачає G4560 там і і3 нагнеться. Крім того з і3 точно в бюджет не війде ніяк. Та і при бюджетній відеокарті точно все впреться в відео.

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
glumak:
Yri255: 4560 имеет лаг в играх, присмотрите что то комплект i5 2-3 поколения, выйдет дешевле и куда производительней
Я в этих делаю не силен..можно пару примеров сборок (проц+мать+озу) которые будут показывать намного лучше результаты чем мой Xeon E5440 или тот который думал брать Pentium G4560 ? Можно даже в личку...
Вже не одноразово обсосали в форумі не лінуйтесь читати:
http://hotline.ua/computer-processory/i ... 0677g4560/
http://hotline.ua/computer-materinskie- ... m-dvs-r30/
Память за своїм смаком.Але я б брав 2 планки по 8Гб,якщо немає грошей то поки одну,а потім докупити,бо 4 Гб ддр4 потім не спихнете ніде.
glumak
Member

Rostyslav777: Вже не одноразово обсосали в форумі не лінуйтесь читати:
Вы не так поняли сообщение. Шла речь о просьбе указать пару сборок с и5 (2-3 поколения) которые лучше Pentiuma G4560 и не имеют какого-то мистического "лага". Внимательней надо быть товарищ :rolleyes:
iwojima
Member

glumak
і5-2400/2500 + МП = 3000 грн. Якдо додати 2 планки DDR3 по 4 гб буде ще + 900-1000 грн. І того 4000 маєте комплект.
glumak
Member

Хмм, теперь я немного в замешательстве :insane: Сильно велика разве разница будет с пентиумом 7 поколения и И5 2второго (который к тому же и б\у)..?
iwojima
Member

glumak:Хмм, теперь я немного в замешательстве :insane:
Якщо Вам потрібно вже і зараз, тоді і5 виглядає цікавішим на фоні g4560. G4560 хороший процесор який можна використати як "затичку" за умови хорошої відеокарти і мп плати, тобто з перспективою зміни процесора. Брати g4560 як "основний" - двоякі враження, тілтки за умови " хочу нове і точка". Якщо все-таки є бажання "зануритись в барахолку" в пошуках б/у, тоді, як на мені і5 навіть 2-го покоління має більше шансів. Також не забуває, в майбутньому можна буде додати 2000 грн і взяти і7 :)
glumak
Member

iwojima:
glumak:Хмм, теперь я немного в замешательстве :insane:
Якщо Вам потрібно вже і зараз, тоді і5 виглядає цікавішим на фоні g4560. G4560 хороший процесор який можна використати як "затичку" за умови хорошої відеокарти і мп плати, тобто з перспективою зміни процесора. Брати g4560 як "основний" - двоякі враження, тілтки за умови " хочу нове і точка". Якщо все-таки є бажання "зануритись в барахолку" в пошуках б/у, тоді, як на мені і5 навіть 2-го покоління має більше шансів. Також не забуває, в майбутньому можна буде додати 2000 грн і взяти і7 :)

У меня установлена и будет стоять дальше GTX 760. С б\у сталкивался (тот же Xeon E5440) - ну такое, пару лет посидел на нем.
Мать для пентиума присмотрел эту AsRock H110M-DVS R3.0 .. Чем конкретно Пент здесь хуже? Просто хотелось бы для себя разобраться (гуглил - не помогло :( )

Покупать думаю в течении 1-2 недель уже..
Rostyslav777
Member

glumak:
iwojima: Якщо Вам потрібно вже і зараз, тоді і5 виглядає цікавішим на фоні g4560. G4560 хороший процесор який можна використати як "затичку" за умови хорошої відеокарти і мп плати, тобто з перспективою зміни процесора. Брати g4560 як "основний" - двоякі враження, тілтки за умови " хочу нове і точка". Якщо все-таки є бажання "зануритись в барахолку" в пошуках б/у, тоді, як на мені і5 навіть 2-го покоління має більше шансів. Також не забуває, в майбутньому можна буде додати 2000 грн і взяти і7 :)

У меня установлена и будет стоять дальше GTX 760. С б\у сталкивался (тот же Xeon E5440) - ну такое, пару лет посидел на нем.
Мать для пентиума присмотрел эту AsRock H110M-DVS R3.0 .. Чем конкретно Пент здесь хуже? Просто хотелось бы для себя разобраться (гуглил - не помогло :( )

Покупать думаю в течении 1-2 недель уже..
Чому не раджу і5 2-3 покоління:
1. Іві поки що не дешеве,санді дешевший,але по продуктивності на одному рівні з пеньком.
2. Материнок за адекватну ціну немає в продажу,всі мат.плати б/у і за 3000 грн. буде хіба i5 2400-2500 + H61,а це відсутність sataIII і usb3 (хай не критично,але чому від них відмовлятись?).
3. Нове є нове-холодніше,гарантія,продуктивність на ядро вище.
4. Якщо розглядати,то розглядати процесори з розблокованим множником,але це зовсім інша мат.плата потрібна і ціна теж інша.

П.С. Можна розглянути такі збірки: https://www.olx.ua/obyavlenie/k-t-xeon- ... pnCek.html
Последний раз редактировалось Rostyslav777 02.05.2017 19:21, всего редактировалось 1 раз.
glumak
Member

Ну, посмотрю , мб еще кто что ответит. Коль мнения внезапно разделились среди Pentium G4560 и i5 2500...

Или вообще, забить на пеньки 7 колена, и5 второго и третьего...и идти дальше, вместо своего Xeon E5440 поставить какой то другой серв проц типа серии Х(или какой там сейчас в теме, правда я особо в них не шарю) да и это совсем другая история... :D
iwojima
Member

Rostyslav777:
glumak:
2. Материнок немає в продажу,всі мат.плати б/у і за 3000 грн. буде хіба i5 2400-2500 + H61,а це відсутність sataIII і usb3 (хай не критично,але чому від них відмовлятись?).
Не правда, Є материнки H67 + SATA 3 за 1100 грн, процесори з кулерами десь 1700-1800 грн, вот Вам і 3000 грн.

Тільки не забувайте, як би то не було, але G4560/i3, це 2 фізичні ядра, коли вони будуть завантажені на 100%, толку від HT практично не буде.
і5 - як не крути має повноцінних 4 ядра, які ще без проблем справляться з фоновими задачами.
Rostyslav777
Member

iwojima:
Rostyslav777:
Не правда, Є материнки H67 + SATA 3 за 1100 грн, процесори з кулерами десь 1700-1800 грн, вот Вам і 3000 грн.

Тільки не забувайте, як би то не було, але G4560/i3, це 2 фізичні ядра, коли вони будуть завантажені на 100%, толку від HT практично не буде.
і5 - як не крути має повноцінних 4 ядра, які ще без проблем справляться з фоновими задачами.
Материнки є,але знайти їх не так просто за прийнятну ціну,за 1700-1800 грн. з кулером буде хіба і5-2400 (я беру середні ціни на барахолці,а не мінімальні),а щодо повноцінних ядер... У ксеона теж 4 повноцінних ядра,нащо йому тоді,щось міняти? У феномів он і по 6-8 ядер,так в більшості програм якими користуються звичайні люди вони зливають навіть і3. Загрузка на 100%? Серйозно? Він що тести цілий день крутитиме чи 500 вкладок відкривати? В іграх все одно все впреться в відеокарту.

Я підсумую так,коли розглядати і3 який коштує мінімум 3000 грн.,то так я за те,що б розглядати б/в,але коли розглядати пеньок - коли б/в і нове в одну ціну та приблизно однакові по продуктивності,ну це просто по тупому не купувати нове.
iwojima
Member

Rostyslav777: Материнки є,але знайти їх не так просто за прийнятну ціну,за 1700-1800 грн. з кулером буде хіба і5-2400 (я беру середні ціни на барахолці,а не мінімальні),
Особисто знаю 2-х продавцій, де є вищезгадані МП в продажі, якщо пройтись по барахолці - буде ще більше.
а щодо повноцінних ядер... У ксеона теж 4 повноцінних ядра,нащо йому тоді,щось міняти?
Ядра ядрам рознь, ось Вам Xeon E5450, різниця так в 2 рази практично ...
Xeon E5450 vs Athlon 860k vs FX 4300 vs i3 6100 - тест бюджета
Якщо не помиляюсь, "буст" в процесорах по великому рахунку був самий більший з виходом сенді, а потім по 5-10% зверху.
У феномів он і по 6-8 ядер,так в більшості програм якими користуються звичайні люди вони зливають навіть і3. Загрузка на 100%? Серйозно? Він що тести цілий день крутитиме чи 500 вкладок відкривати? В іграх все одно все впреться в відеокарту.
Де буде впиратись в 2 ядра, там і5 буде "вивозити" краще, точно буде не гірший.
Я підсумую так,коли розглядати і3 який коштує мінімум 3000 грн.,то так я за те,що б розглядати б/в,але коли розглядати пеньок - коли б/в і нове в одну ціну та приблизно однакові по продуктивності,ну це просто по тупому не купувати нове.
Ну купить G4560 з GTX 760, а далі шо ? Мінімум буде такий самий результат як з пеньком, навіть з Ваших слів.
Щоб "апнути" до чогось нормального мінімум 5-6к грн, наголошую, бюджет я так розумію обмежений :idea:
Продавши і5-2400/2500 + докинути 2000 грн береться і7 який "заткне" пеньки і тому подібне.
Yri255
Junior

Так все понятно .
1. 4 ядра реальных это лучше 2 факт
2. I5 3470 2300грн на ядро мощь с новым пнем, плюс еще 2 в запасе
3.мать стоит бу дешевле чем 1151.
4.память ддр3 чем дешевле бу ддр4
Итог дешевле , мощнее
Разница сата 2 -3 , ддр3 -4 смешно
glumak
Member

iwojima: Щоб "апнути" до чогось нормального мінімум 5-6к грн, наголошую, бюджет я так розумію обмежений :idea:
Продавши і5-2400/2500 + докинути 2000 грн береться і7 який "заткне" пеньки і тому подібне.
После данного апа не буду трогать пк года так 2-4 (разве что озу потом докину). И не потому, что "его будет хватать на все", а просто не буду. Весь расчет с этого.. Мне просто кажется , если сейчас взять систему для 7 колена с ДДР4, то через 2-4 года будет намного проще обновить (придется менять только проц , если сокет оставят)... Но, я могу глубоко ошибаться, так как я далеко не гуру в данной области и все еще выбираю...
iwojima
Member

glumak
Хто його знає що буде через 2, а той 4 роки ?
Може вже буде DDR5 і Материнські плати з PCI-E 4.0, а може ще нові "плюшки" будуть.
Я Вам запропонував альтернативу пеньку, щоб мати хоча б вибір, можливо хтось скаже "ілюзію вибору".
Якби то не було, через 2 чи 4 роки процесори старіших поколінь будуть суттєво дешевшати і за "копійки" можна буде "апнутись".
Якщо хочете новіше і з магазину - тоді аналогів G4560 нема.
glumak
Member

В итоге нашел пару вариантов...

1) Вариант:
Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0 + i5 3470 BOX медное сердце + 8Гб ДДР3 = 4200

2) Вариант:
AsRock H110M-DVS R3.0 + Intel Pentium G4560 BOX + 8Гб ДДР4 = 4500

Не знаю, кто прав здесь, а кто нет.. Может я на подсознании хочу пенек ибо новый, куча обзоров, много хвалят, ДДР4 для понтов..Ой не знаю ребят..
Если уже реально в играх И5 лучше будет...
iwojima
Member

glumak
Щось дуже "убогий" комплект знайшли на і5, та ще й ціна на 200-300 дорожча.
Якщо більше до душі G4560 - беріть його :up:
За G4560: новий, холодний,графічне ядро (на випадок "пересидіти" без відеокарти) дуже хороше співвідношення ціна/якість + DDR4 2400.
glumak
Member

iwojima: Щось дуже "убогий" комплект знайшли на і5, та ще й ціна на 200-300 дорожча.
Если есть варианты, или знакомые с такими вариантами (дешевле, чем 4200 за все) - черканите в личку, посмотрим.

Забыл, еще одно отличие, новое в случае брака легко заменят, а вот б\у уже нет...Вряд ли кто даст гарантию на б\у товар года так на 2-3 ..
Yri255
Junior

iwojima:glumak
Щось дуже "убогий" комплект знайшли на і5, та ще й ціна на 200-300 дорожча.
Якщо більше до душі G4560 - беріть його :up:
За G4560: новий, холодний,графічне ядро (на випадок "пересидіти" без відеокарти) дуже хороше співвідношення ціна/якість + DDR4 2400.
Да причем здесь душа,если первый комплект взять дещэшевле на 300грн .те 3900 это +600 грн к видеоапгрейду.
1.Получится i5 3470 +gtx960 видео
2.Или пень и 760
Если кто то выберет 2 , то пора курсы повышения квалификации проходить
Ответить