Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
Ухвалюй. Дійсно дуже цікавий колір. Плюс є досі колор матч набори кейкапов.
leif
Member

Повідомлення

в огляді seneca якось бачив, що Норбауер використовує в ній шар войлоку в якості шумоізоляції всередині кейсу. з того часу було бажання зробити і собі так в норбафорсі (все таки були ідеї щодо допилювання білду і окрім кабелю в тон кейсу). купив дружині новий килимок на стіл, а старий покромсав трохи і використав в якості донора:
спойлер
Зображення
шар войлоку приблизно отакий:
спойлер
Зображення
приклеїв своїм улюбленим b7000. також вирізав місце там, де на пцбшці коннектор для дотеру (так, він такий дебелий там, не JST )
а також довелось підрізати зверху і знизу стрічку (не врахував трохи сходинку всередині кейсу, на яку войлок не має потрапляти, бо не закрутяться гвинти), останні підрізав вже після того як наклеїв, тому воно настільки криве на фото, але вже і і фіг з ним, воно всередині, вирішив не переклеювати. не за 4штуки баксів же ж клавіатуру на продаж роблю :)
спойлер
Зображення
спочатку була ідея залишити шар шумки, що у мене був до цього моду в кейсі на додачу до войлочного:
спойлер
Зображення
але я спробував з ним і без нього і без нього мені сподобалось більше: звук більш живий і войлок він приглушує не весь спектр звуку, а частину -- в основному більше різкі і високі, а там де середина, там де основа тіла звуку, вона навпаки войлоком не надто давиться і це мені подобається. в той час як пороновий фоам глушить все підряд і звучок виходить такий muffled.

потім в якості фінального штриха я все таки залишив десь пару сантиметрів по висоті стрічку STP фоаму під пробілом, бо якось він занадто thuddy вийшов лише з войлочним знешумленням. на жаль, забув це сфоткати :rolleyes:

Відправлено через 10 хвилин 58 секунд:
оце останні дні користуюсь цим норбафорсом і маю ще раз відмітити реально високий рівень комфорту і юзабіліті перемикачів і конфігу цього типу (ЕС). клавіатра одночасно не дуже гучна, але і не повністю сайлент, натискання майже лінійне, але і не на 100% лінійне, за рахунок чого додається трохи живості під пальцями.

по тайпінг філу з одного боку тут макимально жорский сендвіч з товстого+суцільного металевого плейту (мені по вазі здається, що він сталевий) та пцбшки, яка до нього прикруче 35-ма гвинтами, а з іншого боку конусні пружини і гумові мембрани, які так чи інакше не можуть апріорі давати відчуття долбьожкі, натискання дивовижним чином одночасно і не mushy і не різке-тверде. отримуєш з одного боку ніби як stiff та чіткий тайпінг, а з іншого боку навіть якщо друкуєш годину+ поспіль, то пальці не втомлюються, відчуття комфортні.

короче, топре це однозначно дуже цікава штука, яка (як мені здається) орієнтована в першу чергу не на якихось там хардкорних ентузіастів, а на людей, які реально багато і активно друкують і не будуть міняти клавіатури кожен день під настрій, це скоріше сценарій взяв одну і користуєшся довго, зростаєшся з нею і тд.

єдина проблема, що без модів, з рідними капами і в рідних корпусах топре далеко не такі прикольні. але тут вже треба дивитись кому що. варіанти тут теж є і чимало
leif
Member

Повідомлення

Навіть у Алекса нічого не вийшло) гарна клавіатура, дуже гарна, як на мене. але блін, зі звуком вийшло кепсько, за ці гроші так взагалі фіаско. але кенонкейс всвоєму репертуарі, в принципі. коли взагалі вони робили клавіатури, які реально круто звучать? фіг знає. з того що я бачив і читав, здається, вони роблять клавіатури про інше: зовнішній вигляд, концепт якийсь тощо

Відправлено через 23 хвилини 35 секунд:
StTechnik: 03.04.2026 22:27Дійсно дуже цікавий колір
до 23 квітня коли закінчується ГБ ще є трохи часу, але я вже майже сформував свій конфіг :write:

коричневий кейс, патіна-латунь вага, дві пцб: одна солдер мх, інша солдер мх+альпс. чорний алю плейт само собою.

наразі вирішую, чи варто спробувати купити 4мм плейти з пластику. пропонують pei та abs. ніколи не юзав ці товсті 4мм плейти, цікаво спробувати, але блін. у мене майже до всіх клавіатур є пластикові плейти і навіть, якщо їх десь цікаво потицяти буває або покористуватись пару тижнів, я їх потім все одно міняю на алюміній або плейтлес/халф теж алюмінієвий. втім, можливо, 4мм пластикові плейти це щось інше, що зайде мені? звісно така товщина, яка ще й заповнює весь простір між плейтом і пцб, це буде щось особливе і, скоріше за все, навіть суттєво відмінне від тонких пластикових плейтів, просто акустично інша історія зовсім. але чи сподобається воно мені, чи не покористуюсь я 5хв і закину в шафу до безлічі інших плейтів, які спіткала ця ж доля? "того ніхто не зна" (с) а кофіг і так вже виходить досить дорогий, щоб ще й пластикові плейти туди докидати, мда...

курча мать, ці клавіатури) поки не спробуєш не зроз нічо :spy: :laugh: а пробувати і то і сьо виїходить дорого піпєц :apes:

знайшов собі хобі на свою голову :rip: :insane:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Все-таки Neo98 не критично більший за Brutal, додатковий ряд кнопок над стрілками нівелюється за рахунок тонших бічних рамок:
спойлер
Зображення
Вцілому вживу виглядає симпатично:
спойлер
Зображення
Зображення
7mindfields
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 08.04.2026 16:11 Все-таки Neo98 не критично більший за Brutal, додатковий ряд кнопок над стрілками нівелюється за рахунок тонших бічних рамок:
спойлер
Зображення
Вцілому вживу виглядає симпатично:
спойлер
Зображення
Зображення
Гарне поєднання кольорів :up:
StTechnik
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Не понял. Тебе уже приехала чтоли? :spy:
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Вітаю з розширенням клавіатурного парку :beer:

Які плани на Нео? Шо за білд буде?
Kosdnepr
Member

Повідомлення

StTechnik
Так. 5 днів з моменту замовлення до відправки QK, день до Гонконгу, і потім рівно 2 тижні до вдділення meest.
leif
Member

Повідомлення

Виглядає симпатично направду. А який це колір?taupe grey?

Відправлено через 47 секунд:
Kosdnepr: 08.04.2026 18:03 StTechnik
Так. 5 днів з моменту замовлення до відправки QK, день до Гонконгу, і потім рівно 2 тижні до вдділення meest.
Оперативно :super:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif
Так, taupe grey. Плани - як і з Бруталом, цілий рік збирати :laugh: Конфіг прикинув (lichicx silent yogurt, стаби gateron ink v2 pro, drop dcx sleeper), але за цей час все може змінитись)
До речі, чим там зараз актуально стаби змазувати?
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Що ж, чекатиму на фінальні фотки і білдлог в 2027му)

По стабах
Кому чим більше подобається: bdz, 205, dielectric grease, все актуально. Я мажу хаузінги 205 а скоби bdz Або міксом bdz+205, якщо bdz загустий. Знову ж таки якщо там холі мод то краще 205, бо краще ковзає. щоб не було униле в'язке
StTechnik
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Отлично. Мист с Китая возит хорошо. Если не тупит как в моем случае периодически.

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
leif
По стабах
Я по класике. 205 и на скобы dielectric grease
Результат норм.
leif
Member

Повідомлення

leif: 07.04.2026 13:02я вже майже сформував свій конфіг
я передумав :gigi: :laugh:
наразі бачу конфіг таким чином, якщо ще пару днів не передумаю знову, то замовлю.
спойлер
Зображення
головне в останній момент не взяти червону) давно хочу собі червоний борд, але якось ніяк не зберусь на такий радикальний крок :insane:

Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
тут дуже гарно виглядає :lick:
спойлер
ЗображенняЗображення Зображення
червоний далеко не у всіх і не завжди виходить зробити справді добре
Radio Bay
Member

Повідомлення

У чому різниця у повнорозмірних клавіатурах Logitech MX Keys?
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.04.2026 23:04 У чому різниця у повнорозмірних клавіатурах Logitech MX Keys?
Вопрос странный. В нем одна модель клавиатуры. Так с чем сравнивать отличия?
И как по мне - вообще не мой "формат" даже если форму профиля и кнопок смотреть. В этом факторе даже Sateshi поинтереснее будут.
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 16.04.2026 23:38опрос странный. В нем одна модель клавиатуры. Так с чем сравнивать отличия?
Надо было вот где спросить, а я по старинке
Есть ли разница между клавиатурами Logitech MX Keys, полноразмерными?
Слушай, с MX Keys у Logitech получилась небольшая путаница, потому что они выпускали несколько версий, которые выглядят почти одинаково, но имеют важные технические отличия (особенно в плане подключения).

Вот основные отличия между полноразмерными моделями:

1. Logitech MX Keys (Классическая)
Это та самая первая версия, которая стала легендой.

Подключение: Работает через старый ресивер Unifying (оранжевое солнышко) или Bluetooth.

Клавиши: Есть раскладка для Windows/Mac на одних и тех же кнопках.

Минусы: Старый протокол Unifying менее защищен и иногда конфликтует с Wi-Fi.

2. Logitech MX Keys For Business
Внешне — один в один как классика, но дьявол в деталях.

Подключение: Это первая версия, которая перешла на новый стандарт Logi Bolt. Она НЕ работает со старым Unifying.

Безопасность: Протокол Bolt гораздо стабильнее в офисах, где много беспроводных устройств, и имеет шифрование банковского уровня.

3. Logitech MX Keys S (Самая свежая)
Это обновление 2023 года. Визуально почти не отличается, но внутри есть приятные апгрейды.

Подключение: Работает через Logi Bolt (ресивер идет в комплекте) и Bluetooth. Со старым Unifying несовместима.

Умная подсветка: Теперь можно настраивать длительность и яркость подсветки через софт (раньше она гасла слишком быстро и это всех бесило).

Smart Actions: В новом софте Logi Options+ можно вешать макросы (например, одной кнопкой открыть Slack, Chrome и Jira).

Клавиши: Изменили функции на паре кнопок в верхнем ряду (добавили Emoji и выключение микрофона).

4. Logitech MX Keys for Mac
Специальная версия в цвете Space Gray или Pale Gray.

Раскладка: Только для Mac (нет надписей Start/Alt).

Комплект: В коробке идет кабель USB-C на USB-C (у обычной — USB-C на USB-A).

Нюанс: Часто идет без ресивера в комплекте, подразумевая, что маководы подключатся по Bluetooth.

Резюме: что брать?
Если покупаешь сейчас, лучше брать MX Keys S.

У неё исправлен главный косяк с подсветкой.

Новый ресивер Logi Bolt реально лучше держит связь.

Она будет дольше поддерживаться в софте.
7mindfields
Member

Повідомлення

Radio Bay: 17.04.2026 10:53 Надо было вот где спросить, а я по старинке
Правильна відповідь - не купувати клавіатури від лоджитек взагалі
Radio Bay
Member

Повідомлення

7mindfields: 17.04.2026 11:13Правильна відповідь - не купувати клавіатури від лоджитек взагалі
Ця мені подобається, то другу хочу взяти та заплутався у версіях. Логитеч "ножиці", імхо, правильна штука. Альтернатив не бачу. Подсвітка велкам. За бюджетки не скажу

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Ще до їх веб камер гарно відношусь, у інших випадках не розглядаю
DEVES
Member

Повідомлення

Месяц как пользуюсь Logitech MX Mechanical Mini (Tactile Switches), в сравнении с обычними MX это просто земля и небо.
Ну и конечо как же без Magic Keyboard :)
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

leif: 10.04.2026 12:16якщо ще пару днів не передумаю знову
поки я думав щодо кольору, вийшло ще кілька оглядів сабжу, які я подивився в процесі роздумів, чи брати червоний чи облишити цю дурку і.... вирішив взагалі не купувати цей борд :laugh:

як я писав вище, від самого початку мене найбільше в ньому бентежив саме підхід з надмірною ізоляцією плейту від корпусу: до верхньої рамки він прикручується через досить жирні силіконові блоки. а також присутній оцей гіпер-дупер-форс-брейк цілими товстими смугами TPU/ABS на нижній половині кейсу, при цьому висота її (нижньої половини) залишилась невеликою (фронт 16.5мм!), що в свою чергу не може не сказатись на тому, як звучатиме пробіл (слабше). ну і вишенька на торті це лист PVC на дні кейсу всередині. тобто елементи конструкції в корпусі сильно ізольовані одне від одного, а до того ж ще й звук відбивається не від металевого дна, а від пластикового листа на ньому. так, PVC лист можна і прибрати, але це, наскільки я зрозумів, не так щоб покращувало звук, скоріше, якщо вже брати цей борд, то треба йти тією стежкою, яку прокладає дизайнер.

спочатку я подумав: "ну ок, це ізольований топ маунт, у порівнянні з класичними це інша історія, але нічого, класичні топмаунти у мене є, треба якось і такий підхід оцінити, буде щось інше". але поглянувши на seal80 ще глибше, наскільки це можливо через огляди прототипів, я врешті-решт дійшов висновку, що це не просто ізольований топмаунт, а це клавіатура, яка в цілому задумана виключно як повна протилежність моєму нинішньому підходу до білдів. вона безапеляційно втручається у звучання світча, округлюючи, згаджуючи, підкручуючи його в "правильний" бік. частина ж звукового спектру взагалі забивається усіма цими силіконово-пластиковими буферами і зроблено це спеціально, такий задум.

для чого така клавіатура буде максимально підходящою так це для сучасних топчиків і лідерів продажів: лонг-полл світчів від гатерон, hmx, keygeek тощо. чому? тому що особливо з 4мм плейтами вона ідеально їх доповнює. маунт м'який, різкість атаки заглушується, товсті плейти додають глибини, а звукова хвиля причісується і робиться більш smooth+правильною. тобто це така собі дуже толкова альтернатива преміальним лонг-полльним all-foam збіркам типу owlab чи матрікслаб (сучасним, офк). можна збирати лонгполли без фоамів і отримати імбу: виправлений через "еквалайзер", але не фоамний звук. а до того ж ще й можливість отримати досить м'який typing feel. круто, насправді, величезний респект дизайнеру, але навіщо мені це, коли я позбавляюсь усіх лонгполлів з колекції? питання-питання. на нього я відповіді не знайшов для себе at the end of the day.

єдине, що шкода, що доведеться відкласти збірку на alps, але нічого, може якось на мехмаркеті таки десь вигулькне хайнівська h87 під alps, тоді заморочусь. або дочекаюсь чогось подібного до seal80 з купою опцій під екзотику, але з більш чесним підходом до звуку :kbd:
Відповісти