Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Оце я жостко прогнав, що не купив це диво техніки раніше :lamer: :facepalm:

Чіт девайс. імба, бімба, топ :pray:

Швидко, зручно, ефективно, без напрягу, недорого :banan: :jump:

Відправлено через 45 секунд:
NST1983: 07.03.2026 17:25 leif
Що це за клава з пістолетом, бо я походу трохи відстав від сучасних трендів? :-P
SteelSeries Apex 3 USB ENG/UKR норм? Чому за такі кошти не механіка? :insane:
Це як на денді було, шариш? Качок стріляти
Kosdnepr
Member

NST1983: 07.03.2026 17:25 клава з пістолетом
це ТОП :lol: :lol:

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
leif: 07.03.2026 17:27 Качок стріляти
:lol: :lol: :lol:
7mindfields
Member

leif: 07.03.2026 17:27 Це як на денді було, шариш?
З язика зняв, вимикай бо кінескоп посадиш :rotate:

Тим часом в найбільшому реддіт комʼюніті по механічним клавіатурам зʼявився новий топ 10 найбільш популярних свічів за лютий 26го року, вибірка на основі продажу трохи менше мільйону свічів від 17 контрибьюторів:
1) sillyworks x gateron type r
2) keygeek y2 (читав десь відгуки, наче це дайрект апгрейд оіл кінгів)
3) gateron baby kangaroo
4) gateron milky yellow pro (сюрпрайз, сюрпрайз)
5) owlab ti he
6) keygeek blue cheese v2
7) ttc bluish white v2 silent
8) akko rosewood (моя повага)
9) akko penguin silent
10) ttc frozen silent v2

Також є вибірка по топу брендів за загальними продажами:
1) gateron
2) keygeek
3) akko
4) hmx
5) ttc
6) kailh
7) owlab
8) cherry
9) outemu
10) durock (rip)

Я не кожного місяця моніторю то все, тільки коли попадається на очі, але важко не помітити збільшення позицій саме сайлент світчів в топі і зникнення з топу оіл кінгів :shuffle:
NST1983
Member

leif: 07.03.2026 17:27 Оце я жостко прогнав, що не купив це диво техніки раніше :lamer: :facepalm:

Чіт девайс. імба, бімба, топ :pray:

Швидко, зручно, ефективно, без напрягу, недорого :banan: :jump:

Відправлено через 45 секунд:
NST1983: 07.03.2026 17:25 leif
Що це за клава з пістолетом, бо я походу трохи відстав від сучасних трендів? :-P
SteelSeries Apex 3 USB ENG/UKR норм? Чому за такі кошти не механіка? :insane:
Це як на денді було, шариш? Качок стріляти
угу, просто телек моргав дуже швидко і показував чорний квадрат який пестік ловив датчиками)
leif
Member

7mindfields: 07.03.2026 18:27вимикай бо кінескоп посадиш
спойлер
Изображение
7mindfields: 07.03.2026 18:2710 найбільш популярних свічів за лютий 26го року
мда, хайп на type r виявився куди тривалішим і більш накрученим ніж уявлялось на початку. світч вже далеко не новинка та і дуже специфічний через 3мм ходу, як на мене. фіг його знає, якщо чесно. я б все таки сказав, що, як це часто буває в клавіатурному хоббі: хтось щось сказав, потім хтось повторив, воно завірусилось, а далі "всі побігли і я побіг" :rotate:
7mindfields: 07.03.2026 18:27keygeek y2 (читав десь відгуки, наче це дайрект апгрейд оіл кінгів)
в сенсі глибше і нижче? скоріше за все, так воно і є. але пластик в будь-якому випадку інший, геометрія інша, короче як завжди навіть в одній тональності різних виробників непросто порівняти напряму.
7mindfields: 07.03.2026 18:273) gateron baby kangaroo
що за ревайвал тактильних світчів в топі?)
7mindfields: 07.03.2026 18:274) gateron milky yellow pro (сюрпрайз, сюрпрайз)
нє, ну тут все ясно B-)
якщо чесно дивно, по відгуках далеко не найкращий світч з магнітних. не поганий, звісно, але є варіанти поцікавіше. чому в з магнітних в топі саме він? знову якісь блогери десь щось назаписувати і понеслось)
шо гарний світч? нейлоновий стем, дивлюсь в спеках. цікаво :spy:
7mindfields: 07.03.2026 18:27 ttc frozen silent v2
на milktooth вже скільки часу він №1 одразу трьох категорій на сайті:
спойлер
Изображение
creamy, thocky, muted і це все один світч :D

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
7mindfields: 07.03.2026 18:27зникнення з топу оіл кінгів
та все правильно ти сказав, глибоку-низьку нішу повністю підім'яв під себе keygeek, оілкінгам не залишилось місця на цьому празніку жизні

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
а також той факт, що owlab, який робить 2,5 моделі світчів буквально від позавчора, обійшов черрі, яка навіть розширила ассортимент і робить світчі буквально пів століття

гати на першому місці цілком заслужено, звісно, all things considered. але боюсь коли хайп на type r + baby kangoo мине, то вони звідти гепнуться кудись після keygeek akko hmx :baby:

Відправлено через 29 секунд:
NST1983: 08.03.2026 13:40угу, просто телек моргав дуже швидко і показував чорний квадрат який пестік ловив датчиками)
олди тут :gamer:

Відправлено через 21 хвилину 38 секунд:
єдине, що квадрат навколо качки був, звичайно, білий, щоб його власне міг вловити фото датчик в пістолеті. а темніла решта зображення
7mindfields
Member

leif: 08.03.2026 14:54
7mindfields: 07.03.2026 18:27keygeek y2 (читав десь відгуки, наче це дайрект апгрейд оіл кінгів)
в сенсі глибше і нижче? скоріше за все, так воно і є. але пластик в будь-якому випадку інший, геометрія інша, короче як завжди навіть в одній тональності різних виробників непросто порівняти напряму.
7mindfields: 07.03.2026 18:274) gateron milky yellow pro (сюрпрайз, сюрпрайз)
нє, ну тут все ясно B-)
шо гарний світч? нейлоновий стем, дивлюсь в спеках. цікаво :spy:
7mindfields: 07.03.2026 18:27зникнення з топу оіл кінгів
та все правильно ти сказав, глибоку-низьку нішу повністю підім'яв під себе keygeek, оілкінгам не залишилось місця на цьому празніку жизні
> по keygeek - щось типу, детального опису не було, більше емоційні тейки накшталт - купив, і він реально краще за оіл кінг/прямий апгрейд оіл кінга . Але, але - повертаємось у часі до моменту, коли мене від замовлення keygeek y2 зупили не поодинокі скарги на малий пробіг світчів перед появою даблкліку
> milky yellow pro потрапили в топ через тебе, я впевнений
Изображение
> oil king спідкала нелегка доля, від одного з найкращих світчів досить довгий час, до виходу на пенсію через milky yellow pro, vertex v1/v1.2, keygeek y2
> з приводу чері в тому ж треді з топом когось це явно заділо за живе, типу як так, ще ж нещодавно чері був ледь не єдиним гравцем на ринку, а тепер його посунули аж на 8 місце по загальним продажам :lamer:
leif
Member

7mindfields: 08.03.2026 15:03Але, але - повертаємось у часі до моменту, коли мене від замовлення keygeek y2 зупили не поодинокі скарги на малий пробіг світчів перед появою даблкліку
можливо (і скоріше за все), якась невдала партія трапилась, так то світч дуже популярний і вже на ринку достатньо часу. якби проблема була масова, то вже б звідусіль це неслось. ти щесь де зустрічав відтоді?
7mindfields: 08.03.2026 15:03> milky yellow pro потрапили в топ через тебе, я впевнений
:D :yes:

виключно на мій смак у гатерона є 2 головних світча:

- мілкі йелоу
- гатерон Х

ще хочу спробувати ks-3x чорні чи жовті, але все ніяк не доходять руки, можливо посядуть почесне третє місце, хоча в ком'юніті вони не дуже популярні.
7mindfields: 08.03.2026 15:03до виходу на пенсію через milky yellow pro
так мілкі йелоу інсував же ще до оіл кінгів :spy:
7mindfields: 08.03.2026 15:03vertex v1/v1.2, keygeek y2
от ці так, потіснили deep-thocky ветерана
7mindfields: 08.03.2026 15:03ще ж нещодавно чері був ледь не єдиним гравцем на ринку
ну як нещодавно, 2014й коли патент закінчився таки був 12 років тому, а момент ревайвалу билої слави черрі був трохи в 2017-2020 і ще потужніше і масовіше з виходом хайпергладів в 2020-2022роках. далі вже ринок почав дивитись в інший бік, а мх2а були невдалою спробою повернути втрачені позиції. намагались догодити і любителям характеру черрі і масовому споживачу -- не догодили нормально ні тим ні тим ¯\_(ツ)_/¯
7mindfields
Member

leif: 08.03.2026 23:15 якби проблема була масова, то вже б звідусіль це неслось. ти щесь де зустрічав відтоді?
Ні, але й ресьорчу більше не робив, якщо чесно :)
leif: 08.03.2026 23:15
7mindfields: 08.03.2026 15:03до виходу на пенсію через milky yellow pro
так мілкі йелоу інсував же ще до оіл кінгів
Цікавий факт, не цікавився хронологією, але попри майже однакове звучання в топі були саме оіл кінги далеко не один місяць

З приводу чері, через більш дешеві дошки я мабуть не розпробував таки їх особливості. З того чим встиг покористуватися:
- gigabyte k83 (cherry red)
- ducky one 2 mini (cherry black)
- vortex race 3 (cherry clean)
- vortex race 3 (cherry blue)
- vortex race 3 (cherry silent black)
NST1983
Member

Дак що стосовно SteelSeries Apex 3 ? лайно?
destructX
Member

NST1983: 09.03.2026 10:00 Дак що стосовно SteelSeries Apex 3 ? лайно?
А шо за мембранку говорити? Це SS альтернатива logitech g213/HyperX Alloy Core (маю обидві :gigi: )
Оверпрайс мембрана за шилдік бренду, брати хіба по приколу, (не брати мембрану за таку ціну взагалі) суто по супер знижкам
leif
Member

7mindfields: 09.03.2026 00:52попри майже однакове звучання
з однієї частини спектру, але відмінності між ними серйозні.

по матеріалах ти знаєш, але для читачів топіку (всіх трьох) зазначу:

у оіл кінгів: боттом -- інк бленд, топ -- стандартний гатівський PA66.
у мілкі йелоу про: топ + боттом -- мілкі бленд, який суттєво відрізняється і від PA66 і від інк бленду. він м'якший, менш щільний, менш чіткий, за рахунок характеру матеріалу інакше глушить верхні частоти. що і дає оцей теплий-ламповий-округлий-глибокий звучок. у порівнянні з оіл кінгами мілкі це такий "raw"-м'ясо вайб, а оіл кінги зробили саме правильно-стерильні, як на мене.

якщо брати сток, то, звісно буде відрізнятись і змащення, яке у кінгів чудове з коробки, а мілкі треба обов'язково перемазувати самому. також мілкі треба обов'язково філмити, в той час як оіл кінги мають мінімальний воббл і взагалі дуже зібрані геометрично. ну, і пружини зовсім різні. мені здається, до речі, що для оіл кінгів обрали занадто довгу стокову пружину і апстроук звучить різкувато, на мій смак, але це вже нюанси і preference

тут прикол в тому, що мілкі дуже універсальний світч. в залежності від моддінгу і того куди і як ти його поставиш він може прикрасити будь-який бербоун за будь-яку ціну, якщо це відповідає задуму білду: від недорогих до вкрай преміальних. а ось оіл кінги в дорогих бербоунах я не зустрічав у ентузіастів. сам ставив його в різні свої дорожчі дошки, але він не звучить в них. ніби все правильно, але нема душі. а у мілкі вона є.

повертаючись до початку посту: справа саме в матеріалі.

Відправлено через 13 хвилин 53 секунди:
7mindfields: 09.03.2026 00:52З приводу чері, через більш дешеві дошки я мабуть не розпробував таки їх особливості. З того чим встиг покористуватися:
- gigabyte k83 (cherry red)
- ducky one 2 mini (cherry black)
- vortex race 3 (cherry clean)
- vortex race 3 (cherry blue)
- vortex race 3 (cherry silent black)
так, черрі свічтам необхідна нормальна база, щоб світч зазвучав. звісно, без фоамів, PET плівок тощо, без усього цього модифікуючого. можна недороге, але гарно продумане з точки зору інженерії і матеріалів рішення. умовного сайклу7 чи neo65 core plus (тільки не з мідною вагою!) буде цілком достатньо щоб зрозуміти, що до чого. + без варіантів треба якісний ручний модінг під себе + кейкапи (в ідеалі преміальний абс чи хоча б CRP, якщо пбт). от тоді черрі починають сяяти. а без цього всього в них немає сенсу, тому вони і не продаються, тому що на оцей весь замороч далеко-далеко не всі готові навіть з тих хто міг би кайфонути від їхнього звучка і відчуття (що також не всі юзери).

з мх2а черрі типу зробили крок назустріч ширшій аудиторії, щоб заморочі для використання було менше, але світч через це втратив значну долю черрі-характеру :weep:

добре, що мілкі йелоу в гатероні не намагаються покращити, слідувати трендам в дусі hmx чи кейгік. правильне рішення, що відображається в топі продажів)
leif
Member

спойлер
Изображение
Изображение
побачив на ібей незвичний лот.

ці маленькі пробіли в японських лейаутах мене кожен раз приколюють. у них там це звична справа
StTechnik
Member

А тем временем злыдни из Росановской таможни наконецто ОСМОТРЕЛИ Нео98 и теперь они не более 5 дней ее будут декларировать.
Я прям представляю этот осмотр..
- Это шо за ерунда?
- Это ж клавиатура.
- не, какая то фигня - где у нее кнопки? И чо оно разобрано все.
- И какой дурак все это покупает???
- Шо там по цене?
-Ниже лимита.
- вот блин...
StTechnik
Member

Ооочень интересный продукт выпустили Кейрон для тех, кому магнитка нужна только для игр. Встречаем, Keychron C0 HE 8K
https://www.keychron.com/products/keych ... g-keyboard

Відправлено через 25 хвилин 55 секунд:
Правда естессно втулили «эксклюзивные» свичи.
leif
Member

StTechnik
Не вийде написати швиденько в чат тіммейтам: "щоб я вас раків тут більше не бачив! видаляйте гру"

Нещітово
StTechnik
Member

leif: 13.03.2026 13:13Не вийде написати швиденько в чат тіммейтам: "щоб я вас раків тут більше не бачив! видаляйте гру"
:D
Щас такое уже не пишут. Щас в дискорде прямым текстом орут.
leif
Member

StTechnik
з войсом грати з незнайомими людьми? Та ти шо, це взагалі треш :laugh: я занадто старий для такого :gamer:

А взагалі в ow саме так і пишуть регулярно. В компетітів там взагалі стільки встигають накатати про мамку не відриваючись від катки :lol:
StTechnik
Member

leif
з войсом грати з незнайомими людьми?
Ну в БФ6 часто такое что кто то что то трындит в голосовой. Но всем строго пофигу. Я когда с сыном - то дискорд. А с незнакомыми я молчу и ничо не пишу 😆

Відправлено через 1 годину 10 хвилин 34 секунди:
leif
"щоб я вас раків тут більше не бачив! видаляйте гру"
Кстати… все эти стандартные фразы (а они именно стандартные) можно забиндить на макросы через Fn - и отправлять за секунду :D Текенолоджия (с)
leif
Member

а ось і ЮЩЕНКО-ТАК! GMK ADA замовлений по ГБ в листопаді, під'їхав:
спойлер
Изображение
вдалий відтінок, нічого не скажеш, IRL чудово виглядає. фотки і тим паче рендери, як завжди, передають з деяким викривленням

Відправлено через 17 хвилин 49 секунд:
взагалі я тут захворів на грип по жесті і підзабив на клавіатурний блог, бо голова просто квадратна вже більше тижня, але час по троху надолужувати:

- девайс для десолдеру просто магічна машина :write: я розпаяв вже з десяток дошок і маю лише підтвердити свої початкові враження. але!розходників цей інструмент потребує таки чимало. фільтра забиваються досить бадьоро, також не буде зайвим купити одразу з запасом усіх видів прокладок, пару колб, пружин і кілька сопел. врешті-решт я набрав на алі експресі цього всього добра ще на 60 баксів в сумі. це, звісно, надовго вистачить, але в Україні чомусь з цими розходниками доволі туго (деякі є але не все і дорожче ніж на алі, звичайно), тож краще нехай лежить запас. ну і в самому процесі випаювання треба уважно слідкувати за пістолетом, тягою, вчасно витрушувати колбу/прочищати сопло.

tldr: догляд і розходники це важливий момент і слідкувати за усім треба постійно, але результат настільки ефективний, що це нічого страшного. ТКЛ дошка розпаюється за лічені хвилини ідеально чисто і без напрягу :pray:

Відправлено через 5 хвилин 44 секунди:
до речі, чув, що там на митниці нині якийсь кіпіш, але НПшопінгу це видно не стосується:
спойлер
Изображение
ющенко-так сет був надісланий продавцем 10 числа, через 2 дні був в Делавері, а а потім минуло всього 6 днів від отримання в Делавері до отримання у Львові. непогано, я вважаю
StTechnik
Member

leif: 18.03.2026 19:32до речі, чув, що там на митниці нині якийсь кіпіш, але НПшопінгу це видно не стосується:
Кипиш похоже на ММПО СП Росан. У меня Нео98 там с 28 февраля болталась. И вот наконецто она уже 20 числа будет на отделении НП у меня. Блин, за это время она там уже сама могла во Львове купить квартиру и друзей завезти. Она там спотыкалась на каждом этапе движения от прибытия до отправки. Просто тупо на каждом. Мист ее только сегодня передал на НП для доставки. Это какая то жесть.

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
Мист Чина и брокеры СП Росан меня уже узнают как родного. По два раза в день звонил обоим. :D
Ответить