з однієї частини спектру, але відмінності між ними серйозні.
по матеріалах ти знаєш, але для читачів топіку
(всіх трьох) зазначу:
у оіл кінгів: боттом -- інк бленд, топ -- стандартний гатівський PA66.
у мілкі йелоу про: топ + боттом -- мілкі бленд, який суттєво відрізняється і від PA66 і від інк бленду. він м'якший, менш щільний, менш чіткий, за рахунок характеру матеріалу інакше глушить верхні частоти. що і дає оцей теплий-ламповий-округлий-глибокий звучок. у порівнянні з оіл кінгами мілкі це такий "raw"-м'ясо вайб, а оіл кінги зробили саме правильно-стерильні, як на мене.
якщо брати сток, то, звісно буде відрізнятись і змащення, яке у кінгів чудове з коробки, а мілкі треба обов'язково перемазувати самому. також мілкі треба обов'язково філмити, в той час як оіл кінги мають мінімальний воббл і взагалі дуже зібрані геометрично. ну, і пружини зовсім різні. мені здається, до речі, що для оіл кінгів обрали занадто довгу стокову пружину і апстроук звучить різкувато, на мій смак, але це вже нюанси і preference
тут прикол в тому, що мілкі дуже універсальний світч. в залежності від моддінгу і того куди і як ти його поставиш він може прикрасити будь-який бербоун за будь-яку ціну, якщо це відповідає задуму білду: від недорогих до вкрай преміальних. а ось оіл кінги в дорогих бербоунах я не зустрічав у ентузіастів. сам ставив його в різні свої дорожчі дошки, але він не звучить в них. ніби все правильно, але нема душі. а у мілкі вона є.
повертаючись до початку посту: справа саме в матеріалі.
Відправлено через 13 хвилин 53 секунди:
7mindfields: ↑
09.03.2026 00:52З приводу чері, через більш дешеві дошки я мабуть не розпробував таки їх особливості. З того чим встиг покористуватися:
- gigabyte k83 (cherry red)
- ducky one 2 mini (cherry black)
- vortex race 3 (cherry clean)
- vortex race 3 (cherry blue)
- vortex race 3 (cherry silent black)
так, черрі свічтам необхідна нормальна база, щоб світч зазвучав. звісно, без фоамів, PET плівок тощо, без усього цього модифікуючого. можна недороге, але гарно продумане з точки зору інженерії і матеріалів рішення. умовного сайклу7 чи neo65 core plus
(тільки не з мідною вагою!) буде цілком достатньо щоб зрозуміти, що до чого. + без варіантів треба якісний ручний модінг під себе + кейкапи (в ідеалі преміальний абс чи хоча б CRP, якщо пбт). от тоді черрі починають сяяти. а без цього всього в них немає сенсу, тому вони і не продаються, тому що на оцей весь замороч далеко-далеко не всі готові навіть з тих хто міг би кайфонути від їхнього звучка і відчуття (що також не всі юзери).
з мх2а черрі типу зробили крок назустріч ширшій аудиторії, щоб заморочі для використання було менше, але світч через це втратив значну долю черрі-характеру
добре, що мілкі йелоу в гатероні не намагаються покращити, слідувати трендам в дусі hmx чи кейгік. правильне рішення, що відображається в топі продажів)