Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

прогрес зупинився? нові кращі проци випускати не треба?
Ааа, ви думаєте у них один проц з 2020 року для всіх лінійок і моделей. Зрозумів вашу думку, окей.
я особисто тестував MacBook air m1 на першому рівні яскравості YouTube крутив в мене 28 годин
Без пруфа - вили по воді.
він поганий тому що це самс
Чудовий телефон, мене влаштовує. Користуюсь самсами з 2016 року і задоволений, але я не агітую. Подобається людям пердолінг - будь ласка :)
особисто я не користуюся айфоном і за нього не агітую але він дійсно вилизаний, коштує дешевше ніж топові самсунги, значно повільніше дешевіє, дуже довга підтримка
Ну і чудово, до чого тоді чіпляння до самса?)
жаліються що це неможливо
щось я не бачив що ви так агресивно на них за це кидались
подвійні стандарти?
Мені це не треба, про це спілкуйтесь з тими хто цим фактом незадоволений ;)
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 03.12.2025 20:20
я тестив швидкість браузерних тестів на Поко Ф5 - на прошивці від Сяомі і на кастомі - так на кастомі майже в 2 рази швидше працює
Какие браузеры проверяли, версии, версии ОС... От прошивки может даже скорость работы вайфая зависеть.

yuriy_dd: 03.12.2025 20:20 легше зробити з кришкою чи без?
Легче вообще ничего не делать и смартфоны тоже. Кнопочные как более простые варианты и сложнее не делать, а еще лучше стационарные телефоны. Так же проще.
Я хочу от устройства определенных возможностей, а не узнать как производителю проще, но при этом защиты от воды нет. А где есть, попадание воды не гарантийный случай.
Z440_User
Member

yuriy_dd: 03.12.2025 22:04 До прикладу результат speedometer 3.1 на останіх айфонах - десь біля 40 - можете потестити на свому компі - результат напишіть якщо не соромно
Зовсім не соромно:
спойлер
Screenshot_2025-12-04-10-48-35-08_fc704e6b13c4fb26bf5e411f75da84f2.jpg
Screenshot_2025-12-04-10-47-01-23_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Як би швидкість завантаження сторінок за наявності нормального зв'язку мене повністю влаштовує і не дуже я бачу різницю між старим редмі7 чи редмі5. Може є якісь спеціальні сайти де треба всю потужність М-проців для нормального відображення, але для звичайного гугла та форумів - цілком достатньо. Навіть щось на кшталт hdrezka питань не викликає. Принаймні я поки що з якимось дискомфортом не стикався. Єдиний дискомфорт який дратує, це 1,5 палочки на шкалі зв'язку на дні кар'єра або відсутність мережі в шахті.
Та ті ж 1,5 палички чи дикі тупняки при тривалому відключенні світла, але тоді і просто зателефонувати звичайним зв'язком той ще квест, бо станції посідали на вишках.

Ось, навіть прогнав на древнючому X3470:
спойлер
Opera Знімок_2025-12-04_091630_browserbench.org.png
Последний раз редактировалось Z440_User 04.12.2025 11:05, всего редактировалось 1 раз.
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 04.12.2025 10:21ну тут народ в темі хочуть ставити лінукси на арм і жаліються що це неможливо
щось я не бачив що ви так агресивно на них за це кидались
подвійні стандарти?
Вам не можна довіряти установку лінукса, а то ненароком прошиєте цианоген чи що у вас там
Polario457
Junior

В інтерв'ю П'єр-Лу Гріффе з Valve, один з архітекторів SteamOS та Steam Deck, розповів The Verge, що Valve непомітно фінансує майже всі технології з відкритим кодом, необхідні для гри в ігри Windows на Arm. І оскільки вони мають відкритий код, Valve фактично створює майбутнє, де телефони, ноутбуки та настільні комп'ютери Arm зможуть вільно робити те саме.

"Є багато цінових категорій та категорій енергоспоживання, де чіпсети на базі Arm краще справляються з обслуговуванням ринку."

https://www.theverge.com/report/820656/ ... p-griffais
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 04.12.2025 10:27Ааа, ви думаєте у них один проц з 2020 року для всіх лінійок і моделей. Зрозумів вашу думку, окей
та ні, вони просто продають старе задорого
Сяомі теж таке робить, але принаймі не за дорого
AntonyKandaurov: 04.12.2025 10:27Ну і чудово, до чого тоді чіпляння до самса?)
бо це самс :lol: :lol:
AntonyKandaurov: 04.12.2025 10:27Без пруфа - вили по воді.
як знайду то кину
Alexsandr: 04.12.2025 10:54Какие браузеры проверяли, версии, версии ОС..
ос - остання доступна, браузер зажди останій хром
Alexsandr: 04.12.2025 10:54От прошивки может даже скорость работы вайфая зависеть.
браузні тести не залежать від швидкості під'єднання
Z440_User: 04.12.2025 11:00Ось, навіть прогнав на древнючому X3470
ще може би заміряли скільки система споживала?
М4 результат десь 55 споживає 12 Вт вся система
AntonyKandaurov
Member

Polario457
Натяк на стімдек на арм зрозумілий. Питання в тому що вже є неперевершений епл силікон, напишіть тіму і купіть в нього. Але щось якось тільки тім користуюється, інші щось ніяк.
Але ви не думайте, ми не проти. Якщо арм по ціні та продуктивності на ватт буде краще, а ще його можна буде запхати в атх корпус та присобачити збоку 5070ті - ми будемо в захваті і купимо собі такий.
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 04.12.2025 11:58та присобачити збоку 5070т
і втратити всю енергоефективність :lol: :lol:
AntonyKandaurov
Member

Сяомі теж таке робить, але принаймі не за дорого
Якщо 17к гривень за новий актуальний телефон це дорого то тоді я не знаю :dontknow:
бо це самс
Суб'єктивно для мене хлаомі це :facepalm: але ж суб'єктивне твердження найчастіше невірне, так?

Відправлено через 50 секунд:
yuriy_dd: 04.12.2025 12:01
AntonyKandaurov: 04.12.2025 11:58та присобачити збоку 5070т
і втратити всю енергоефективність :lol: :lol:
Арм хай жере 12 ватт, ми не проти. Ми ж тут проци обговорюємо, так?

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Проц 2012 року міряє по енергоефективності з процом 2025. Отак його цей х86, всією мордякою в калюжу!!!
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:05Якщо 17к гривень за новий актуальний телефон це дорого то тоді я не знаю
Snapdragon 8s Gen 4, Dimensity 9400e можна купити за $200
AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:05Проц 2012 року міряє по енергоефективності з процом 2025. Отак його цей х86, всією мордякою в калюжу!!!
це дозволяє порівняти прогрес, АРМ в 2012 не був і близько конкурентом х86
але за цей сач х86 встигли все проср.
не бійтеся сучасні 86 також не енергоефективні
а ви використовуєте таке старе лайно але до мене щось кажете про дорого :lol: :lol:
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd
Snapdragon 8s Gen 3 можна купити за $200
Який в нього сокет?)
а ви використовуєте таке старе лайно але до мене щось кажете про дорого
Це процесор Z440_User, він ним користується. Щось ти сьогодні не дуже уважний

Відправлено через 55 секунд:
але за цей сач х86 встигли все проср.
Що таке сач?

Відправлено через 4 хвилини 25 секунд:
Snapdragon 8s Gen 4, Dimensity 9400e можна купити за $200
Qualcomm Snapdragon 8s Gen 4 - восьмиядерный чипсет, который был анонсирован 2 апреля 2025 года.
Samsung Galaxy A54 5G — смартфон середнього рівня, розроблений Samsung Electronics, що входить до серії Galaxy A. Був представлений 14 березня 2023 року разом із Samsung Galaxy A34 5G.
Нічого тебе не смущаєт? :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
Изображение
200$, твьордо і чотко :lol: :lol:

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
https://nanoreview.net/ru/soc-compare/q ... sity-9400e
Ось посилання, щоб не казав що я ШІшкою згенерував.
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 04.12.2025 11:57
Alexsandr: 04.12.2025 10:54Какие браузеры проверяли, версии, версии ОС..
ос - остання доступна, браузер зажди останій хром
Думаете вопросов будет меньше? там только планировщиков еще во время HTC А310 было штук 4-6 и у всех свои + и -.
yuriy_dd: 04.12.2025 11:57 браузні тести не залежать від швидкості під'єднання
Там достаточно своих зависимостей. могу сказать еще, что в реальности разницы огромной не наблюдал в производительности нигде где хватало ОЗУ. Т.е. если вы поставили кастом на что-то где мало ОЗУ, то да там могло быть быстрее, но не браузер быстрее или прошивка, а тупо ему больше памяти.
Gold_Star
Member

AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:05Арм хай жере 12 ватт, ми не проти. Ми ж тут проци обговорюємо, так?
Тоді можна закривати цю тему - за останні 15 років не виходило жодного процесора арм для споживчої електроніки, оскільки усі наявні являються SoC (system-on-chip). Соромно, що Юрій цього не знав (або не хотів знати?), як і не хоче знати чому його зламаний ватметр відображає показники споживання мака ідентичні середньому роутеру на армі (а то й менше)
Z440_User
Member

yuriy_dd: 04.12.2025 11:57
Z440_User: 04.12.2025 11:00Ось, навіть прогнав на древнючому X3470
Мені байдуже скільки той ящик жере з розетки, тим паче на підприємстві. В розрізі загального енергоспоживання цеху - то навіть не пил, то щось на межі існуючого...
П.С. В ньому до купи ще дуже енергоефективна GTX460 стоїть! :lol:
Последний раз редактировалось Z440_User 04.12.2025 12:35, всего редактировалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Gold_Star
Чекайте, хай ще трошки підзакопається :laugh: ховати будемо трошки згодом, ще ззаду штанів не сильно випирає але вже майже.
Gold_Star
Member

AntonyKandaurov
Мені здається якраз пора - в хід уже пішли розцінки на снапдрегони для виробників електроніки :rotate:
AntonyKandaurov
Member

Gold_Star
Та зараз переключить платівку на старий лад що гугл/амазон та інші не лохи і 55 балів в спідометрі при 12 вт це перемога. :gigi:

Відправлено через 33 секунди:
Або запропонує код писати який буде оптимізовано для арм. Все по колу :rotate:

Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
А, ну іще знань у нас всіх бракує і ми бісимося, а ось у нього витримка уххх!
Gold_Star
Member

AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:40Або запропонує код писати який буде оптимізовано для арм. Все по колу
Який код? Драйверів то немає. Тільки васянопрошивки, тільки анлокнутий бут!
yuriy_dd
Member

час
AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:27Нічого тебе не смущаєт?
а що має?
Alexsandr: 04.12.2025 12:27Думаете вопросов будет меньше? там только планировщиков еще во время HTC А310 было штук 4-6 и у всех свои + и -.
кінцевий користувача це якось має обходити?

я ніколи не бавився з планувальниками але це однозначно досить складна задача бо Інтел для своїх нових проців ще досі не може зробити

МТК у своїх останніх процах вирішили проблему радикально - в них просто немає енергоефективних ядер, а що якщо можуть :lol:
Alexsandr: 04.12.2025 12:27где хватало ОЗУ.
по 8+ Гб - явно достатньо
AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:36і 55 балів в спідометрі при 12 вт це перемога
є багато інших тестів
Z440_User: 04.12.2025 12:29В ньому до купи ще дуже енергоефективна GTX460 стоїть!
щоб бавитесь там в своєму цеху? :lol:
AntonyKandaurov
Member

https://browserbench.org/Speedometer3.1/
Хіба це тест? У мене процесор r5 5600h з номіналкою в 3.3ггц працює в цьому тесті з частотою 1.87ггц, і має всраті результати бо супертест не може завантажити процесор в сотку. І що ми тестуємо тоді? Сферичних коней у вакуумі? :laugh:
Ответить