Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
radical
Member

Повідомлення

Asus A8V deluxe з х2 процесором, як же вона співала, якщо сидиш у тиші, браузиш, а з-під столу раптом цвіркун, це точно хтось з тебе по будинковій мережі фільма качає на 100мбіт.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical
Маю таку, якраз скоро буду її тестувати після повного обслуговування, ще думаю може їй також полікап на VRM забацать, треба буде прислухатись що там по цвіркунам. Єдиний косяк цієї плати це відсутність радіатора на ланцюгах живлення, хоча наче на тій же A8N-E VRM не дуже сильно гріється та й розгону там серйозного немає. Чого не скажеш про чипсет Nforce 4, була в мене давня фантазія залупити на нього масивний радіатор з алюмінію, ну я так і зробив прям самий жирний взяв. Ага... пара хвилин і на ньому вже пальців не втримаєш, це без розгону якогось взагалі :lamer:
S0N1C
Member

Повідомлення

Відсутність радіатора - треба спочатку помацати подивитися чи дійсно воно так все гріється, бо якось я захотів зробити мАТХ білд з сокетом 939, була якась Foxconn Winfast мамка на GeForce 6100 чи шось таке чіпсеті, гарно розведена але теж з голою VRM... я, нічого не тестуючи, наліпив туди радіторів на термо клей, вставляю х2 4800+, вмикаю тестити, а вони ледь теплі :lol:

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Але і було зворотнє, коли на якійсь AM2 платі від асуса, навіть після поклейкі радіків, на 120W проці врм була 110 С+ :banghead: при тому шо на платі було гордо написано 140W CPU Support :laugh:
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 18.08.2026 20:18 radical
Маю таку, якраз скоро буду її тестувати після повного обслуговування, ще думаю може їй також полікап на VRM забацать, треба буде прислухатись що там по цвіркунам.
Я скажу,що їй треба всі електроліти міняти, в мене дві A8V non-deluxe, одна прийшла геть вся пухла, але запускалась, інша не пухла, але вела себе дивно, деякий час працювала, а потім взагалі переставала запускатись. На першій всі електроліти поміняні, працює, на другій, скоріше за все, справа теж у банках, які треба міняти геть усі, навіть якщо вони ще не вспухли.
У асуса був швах у той час з якістю електролітів, попадалася K8N (здається, 754 на NF3), з нею та ж історія, + чипсет.

З приємного у A8V - їсть регістрову раму на 2ГБ, загалом 8ГБ бачить і працює з ними, але там біоси криві останні, треба якийсь з передостанніх зашивати, інакше при 4гб і більше лається на завищений ток по USB (!!!) і вимикається через 4 секунди.
До речі, A8N-E не захотіла працювати с тими ж модулями (Micron DDR400r 2GB) з двома на канал, тільки з одним.
Відповісти