Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

це мене ввів в оману .ру сайт новин :(
спойлер
Изображение
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
а може і не ввів :spy:
Prescot478
Member

20 років Core 2 Duo,
🍾 З днем ​​народження 🎉
27 липня 2006 р. – 27 липня 2026 р.
27 липня 2006 року Intel нарешті вимкнула «піч NetBurst».
З випуском тоді ще абсолютно нових процесорів Conroe, Intel остаточно поклала край Pentium 4.
Були випущені такі моделі:
Core 2 Duo E6300 – 1,86 ГГц
Core 2 Duo E6400 – 2,13 ГГц
Core 2 Duo E6600 – 2,40 ГГц
Core 2 Duo E6700 – 2,66 ГГц
Усі чотири процесори були засновані на 65-нм ядрі Conroe. Хоча E6300 та E6400 фізично мали 4 МБ кристала Conroe, 2 МБ кешу L2 було відключено. Справжні кристали Allendale з власним 2 МБ кешу з'явилися лише пізніше.
Усі моделі використовували роз'єм LGA775 та мали TDP 65 Вт.
E6600 вважався особливо легендарним; він був широко поширений у той час і надзвичайно популярний, особливо для розгону.
Intel також приготувала особливий подарунок для ентузіастів високої продуктивності: Intel Core 2 Extreme X6800. Ця модель продавалася з розблокованим множником та вищою стандартною тактовою частотою. Її продуктивність була приблизно на 10-15 відсотків вищою, ніж у E6700.
Архітектура Intel Core знову перетворила Intel на грізного конкурента. Практично за одну ніч Intel перетворився з відстаючого на явного лідера ринку, залишивши позаду Athlon 64, і AMD знадобилося багато років, щоб забезпечити таку ж сильну реакцію з Zen (Ryzen) у 2017 році. Тому Conroe сьогодні вважається одним з найважливіших поворотних моментів в історії процесорів, починаючи з середини ери Windows XP, або часу, коли поступово починалася ера Windows Vista.
Актуальщину стиряно з англомоаної групи , і даруйте за машинний переклад :)
S0N1C
Member

мабуть моя підсвідомість мені сьогодні нагадала запостити про коре :laugh:

Відправлено через 17 хвилин 1 секунду:
доречі цікаво, піч NetBurst вимкнули, але оцей X6800 по враженням гарячіше за Р4
хоча і по спекам він наче як 75Вт, але є приписка про 125 :gigi:
Maximum power dissipation 124.42 Watt
Thermal Design Power 75 Watt
spoglyadach
Member

А має хтось у своїй колекції диск від журналу Мой компьютер на якому є архів статей в html форматі за 1998-2001 роки, ну і може інші диски є. Оті що є в інтернетах можете не пропонувати, бо вже скачано :)
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

spoglyadach
Chip 12-13 роки
spoglyadach
Member

S0N1C: 27.07.2026 16:10 доречі цікаво, піч NetBurst вимкнули, але оцей [url=https://www.cpu-world.com/CPUs/Core_2/Intel-
Щось нагадали про той NetBurst і пішов я оновлювати в пам'яті який в мене макс розгін був на Pentium Disaster :laugh:
Прийшла мені така думка в голову, ви взагалі імаджиніруєте собі обличча тіпа який сидить на 4.4-4.5Ггц пентіум, а йому викатують кору дуба з 1.8Ггц в стоках і кажуть що це мощний прорив, ривок, вставаніє з колєн :lol:
Mykolay3ack: 27.07.2026 18:44 spoglyadach
Chip 12-13 роки
Це там був той архів чи це що є у вас в наявності?
Ответить