Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Барбарис: 06.01.2026 15:44сет подібних пружин
Изображение

так на алішці купи 150гр пружини, опотужнишся на всі гроші :laugh:

https://www.aliexpress.com/item/1005003326160045.html

с супер блеками варіант сильно складніше
StTechnik
Member

Барбарис: 06.01.2026 15:44Не знаю що так погано впливає
Зато я знаю. Это все leif. Он так "вкусно" все рассказывает и делится опытом, что ловишь себя на мысли - бляха я тоже хочу. :-)

leif
Ты говорил что в начале года будешь что то в Китае заказывать. Ты выбрал уже путь? Я конечно рекомендую выбрать мой, если что. И я тебе плотно помогу и проинструктирую, но ты смотри сам. Мой груз уже на складе в ГонКонге, завтра обещали закончить идентификацию (Вес там, габариты, посчитать итого), прислать подробные фото, и в пятницу должен уехать в Украину.
leif
Member

StTechnik: 06.01.2026 15:49Ты говорил что в начале года будешь что то в Китае заказывать.
подумував одну штуку взяти, але залізобетонно-конкретних планів не було, поки нічого не купую
StTechnik
Member

leif
У этих волшебных эльфов 17 февраля НГ начинается и они бухают до 5 марта. Там все замирает. Так что если что - лучще или вот вот - или уже в середине марта.
Барбарис
Member

leif, так я вже знайшов сет. Власне у мене і вдома, і на роботі еспандер. :gigi:
leif
Member

StTechnik: 06.01.2026 15:54У этих волшебных эльфов 17 февраля НГ начинается и они бухают до 5 марта. Там все замирает. Так что если что - лучще или вот вот - или уже в середине марта.
так, про лунний новий рік я в курсі, але я насправді нікуди не поспішаю і взагалі останні тижні більше заскочив на хвилю, що бажано трохи пригальмувати з закупками і погратись з тим клавіатурним добром, що вже маю, перед тим як купувати нове. у мене ще стільки всього "чекає свого часу" :think: :facepalm:

цей режим, яким я трохи перевасхітілся, коли ти купуєш і складаєш і воно лежить, а в цей час ти купуєш щось ще і воно виявляється цікавіше і те, що ти купив раніше, воно лежить довше і довше, а потім ти купуєш щось ще... це все про hoarding, а не про ентузіазм :learn:
світчі взагалі треба підрозпродати ті, якими вже точно не буду користуватись і які приречені тепер у мене в шафі лежати без діла, займаючи дорогоцінне місце, яке могли б зайняти кейкапи гмк :idea:

до речі, про гмк. від групбаїв гмк ці всі думки мене не зупиняють, звичайно, але гмк "це дещо інше" :pray: :laugh:
StTechnik
Member

leif: 06.01.2026 16:09від групбаїв гмк
а ты в Mizu R2 участвовал? Он сейчас вроде еще идет.
leif
Member

StTechnik
Ні, не брав участі.
Зараз це вже преордер екстр (на заводі замовляють MOQ чи навіть більше: якась частина продається по ГБ, решту розпродають так як зараз чи ін-сток, якщо залишається і після цього. Звісно, дорожче ніж по гб
Барбарис
Member

Забрав сьогодні purple pand, BBN, xinhai.
Потестував на Epomaker x Feker Galaxy80(алюміній, 5 шарів шумки):
1. Панди від BBN не дуже сильно відрізняються по відчуттях та звуку, але звук BBN більш глухий та приємний. Тактильні по звуку менш виражені - якщо немає поруч для порівняння, то вони вогонь.
2. xinhai трохи легші та мають дзвінкий звук, приємний та модний на сьогодні. Голосніші за інші.
3. BBN - це акустичний кайф, особливо довгі клавіші зі стабами.
Взагалі спершу здалось по мірі того як ставив(перші панди - люблю фіолетовий та тактильні), що можна й всі залишити. Але коли всі разом, то BBN для мене вирізняються надто сильно.
Ще спробую до них важчі пружини.
Diablique
Member

Шановні, вітаю зі святами. Питання, потрапила до мене клава Nuphy Air 75, скоріше за все потребує чистки та смазки світчів (Gaderon brown), оскільки я до цього не мав справ з механікою, нуб короче, цікавить, як правильно їх почистити, та чим змащувати? Дякую.
7mindfields
Member

Diablique: 07.01.2026 10:51 Шановні, вітаю зі святами. Питання, потрапила до мене клава Nuphy Air 75, скоріше за все потребує чистки та смазки світчів (Gaderon brown), оскільки я до цього не мав справ з механікою, нуб короче, цікавить, як правильно їх почистити, та чим змащувати? Дякую.
Наврядче тут хтось мав справу зі змащенням низькопрофільних гатеронів, ще й витрати на матеріали будуть дорожче вартості самих світчів. Можеш запитати у Grimm
Барбарис
Member

Diablique, довго була кейрон на червоних гатеронах - нічого не змащував, чистив лише ззовні. Залишались такі ж плавні та безшумні. Але я тоді навіть не знав, що вони змащуються. Спитайт в джеміні або чату хай найде відео з правильним алгоритмом. Ну і треба мати switch opener.
Diablique
Member

Барбарис
Як щоб усе було норм, то навіть не заморочувався, але деякі світчі як не працюють нормально, залипають наче, тягнуться при відтискання, наче їх набили смазкою.
Kosdnepr
Member

Diablique
Судячи з опису їх залили солодким. Краще замовте на алі нові світчі, клавіатура ніби хот-свап.
https://a.aliexpress.com/_EGf01GM
+
https://a.aliexpress.com/_Evds4Na
Diablique
Member

Kosdnepr
Зрозумів, дякую
leif
Member

Барбарис: 06.01.2026 23:05 Забрав сьогодні purple pand, BBN, xinhai.
Потестував на Epomaker x Feker Galaxy80(алюміній, 5 шарів шумки):
1. Панди від BBN не дуже сильно відрізняються по відчуттях та звуку, але звук BBN більш глухий та приємний. Тактильні по звуку менш виражені - якщо немає поруч для порівняння, то вони вогонь.
2. xinhai трохи легші та мають дзвінкий звук, приємний та модний на сьогодні. Голосніші за інші.
3. BBN - це акустичний кайф, особливо довгі клавіші зі стабами.
Взагалі спершу здалось по мірі того як ставив(перші панди - люблю фіолетовий та тактильні), що можна й всі залишити. Але коли всі разом, то BBN для мене вирізняються надто сильно.
Ще спробую до них важчі пружини.
щодо xinhai все так, гучний яскравий світч, звук якого пробивається через будь яку кількість фоамів, але він непогано звучить і в фоамлес білдах, якщо бербоун підходить і взяти, скажімо, карбо плейт, щоб він трохи "вгамувався" (суто моя рекомендація) :) один з найкращих світчів hmx, деякими вважається взагалі найкращим

щодо порівняння фіолетових панд і ББН то тут не зовсім тебе зрозумів, адже світчі принципово різні за матеріалами. звук ББН це в першу чергу полікарбонатний боттом хаузінг, який і є значна частина оцього його специфічного характеру. звук панд це так само специфічне саме для тексі поєданння матеріалів, яке досить далеченько від полікарбонату по характеру звуку. можливо, так саме на твоєму бербоуні/капах/фоамах здалось
Барбарис
Member

leif, мені просто високий звук xinhai не настільки сподобався. Він класний, але не поруч з ббн. Просто принципово інша тональність і все.
Панди з ббн звісно не однакові, але вони з одного боку - просто в панд немає якоїсь вираженої ознаки. ББН наче масажні кульки для рук, щось таке нагадує.
StTechnik
Member

Короче походу я завтра у КуКеев Neo98 буду брать для друга. Это чудо насмотрелось обзоров и прям заболел. И он любитель бухгалтерских блоков :D
StTechnik
Member

leif
вообщем по итогу доставка из Гонконга Нео80Ку вышла мне 81,14$. Это доставка + растаможка + 2% страховка обязательная.
Фактический вес посылки получился 5.1кг.
Ну и тизер от них
спойлер
IMG_9615.jpeg
IMG_9617.jpeg
IMG_9622.jpeg
IMG_9621.jpeg
IMG_9620.jpeg
Відправлено через 7 хвилин 42 секунди:
Что то мне кажется что через штаты было бы и дольше и немного дороже в круговую.
zsimpson
Junior

Добрый день!
На данный момент пользуюсь Hyper X Alloy FPS на Cherry MX Brown свичах, которой уже 9 лет. Немножко поднадоел громкий звук и в целом уже клавиатурка свое отработала. Пробовал ставить оринги под все клавиши, но сильно это помогло в плане шума =)

Подскажите пожалуйста хорошую клавиатурку механическую с приятной тактильной отдачей, но желательно тихую. Почитал тему, все пишут про Aula F99 F108, честно говоря даже не совсем понимаю в чем там у них отличия. Плюс ко всему мне не важна именно беспроводная технология, чтобы за нее переплачивать. Что еще можно взять прикольного? И какие именно свитчи искать) Потому что я со времен Cherry MX вообще не в курсе нынешних трендов.

Так же буду благодарен если скинете сразу ссылочку на али или тут где можно взять.
Ответить