Да, правда я пользовался тогда услугами EasyExpress (не реклама если что), потому что у Новой на момент склада в Делавэре не было. А как там с налогами на покупку в случае RMA разбираться желания не было. Мышь спустя полторы недели приехала в Украину и получил её у себя в городе на Новой.Robostyle: ↑ 30.12.2025 14:50 И норм, все приехало без претензий?
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
Geinz21
Member
-
7mindfields
Member
Якщо поціновувачам фул бордів бухгалтерам і такий нампад не сподобається, тоді я вже не знаю
https://www.8bitdo.com/retro-18-mechanical-numpad/
https://www.8bitdo.com/retro-18-mechanical-numpad/
-
leif
Member
7mindfields
Це не повноцінно
Повноцінна клавіатура (не обрєзок нещасний) це лише і виключно тоді, коли все в одному корпусі, наскільки я зрозумів світогляд цих юзерів. Окремий нампад може і покатить але це 50/50 повноцінність. Не то
Це не повноцінно
Повноцінна клавіатура (не обрєзок нещасний) це лише і виключно тоді, коли все в одному корпусі, наскільки я зрозумів світогляд цих юзерів. Окремий нампад може і покатить але це 50/50 повноцінність. Не то
-
StTechnik
Member
7mindfields
Ты с ума сошел?! Кириллицы нет, символы не светятся. Не годится. И да - не в одном корпусе. Отстой короче
Ты с ума сошел?! Кириллицы нет, символы не светятся. Не годится. И да - не в одном корпусе. Отстой короче
-
aaleksandrenko
Member
Хтось тестував силіконові кейкапи? Бачу зараз набирають популярність
-
StTechnik
Member
Силикон темнеет и впитывает всякую грязь. Даже желания не возникало если честно.aaleksandrenko: ↑ 01.01.2026 23:41силіконові
А где именно набирают? Где так же можно увидеть?aaleksandrenko: ↑ 01.01.2026 23:41Бачу зараз набирають популярність
-
leif
Member
заварюйте пів чашки чаю, якщо маєте настрій, запілюю невеликий перший клавіатурний пост в 2026
на хвилі святкової атмосфери я вирішив зробити хід конем і спробувати плейтлесс білд на нео 65кор+
я полюбляю халф-плейт і плейтлес білди як явище, користуюсь ними, і можливість організувати такий конфіг на такій бюджетній клавіатурі як нео -- це тим паче цікаво. ще раз респект квертікейс за те, що дають таку опцію в цьому ціновому сегменті
світч я обрав доволі несподіваний (принамні для себе) для цього білду, а саме Epsilon, вручну змащений 205м мастилом (не знаю скільки його випарувалось, а скільки залишилось, але відчувається досі доволі змащеним). вибір пав на нього в першу чергу тому, що мені, як я писав трохи раніше, добре зайшли гати інки в2 на цьому бербоуні, а епсілон зі своїм фулл-пц хаузінгом в моєму уявленні десь з тієї ж опери і я його давно взагалі не діставав з шафи і нікуди не ставив, тому вирішив, чом би і ні, нехай буде він. так, це не фулл-тревел/рейл-боттом-аут, а лонг-полл світч, але у нього реально м'який стем, тому боттом-аут комфортний, як для ЛП, а поєднання матеріалу стему з полікарбонатним хаузінгом дає такий глибокий низький звучок. звісно, він специфічний-полікабонатний -- доволі різкий+гучний при всій його низькій тональності. не знаю, наскільки такий опис makes sense, але описав як зміг. тайпінги цього світча знайти взагалі не складно, якщо цікаво щось послухати, може на них буде зрозуміліше. в білді з інками майже суцільний алю плейт (без якихось вирізів та флекс-катів) вкупі з пцб маунтом на силіконових гаскет-ніжках давали в сумі не надто м'який тайпінг і невеличка амортизація гаскетів -- так собі розрада. до того ж (і саме це першочергова причина для мене) алю плейт був трохи pingy в конструкції корпусу нео65кор+ з цими світчами, схиляюсь до думки, що для цієї клавіатури краще було б взагалі взяти насамперед саме пластиковий плейт при покупці, але купувати клавіатуру без алю плейту... я на таке піти не міг, адже для мене це улюблений матеріал плейту в цілому і була ідея спробувати алю спочатку, сподобається -- ок, не сподобається -- взяти пластиковий, адже на клавіатуру я не мав великих сподівань і планів в силу її бюджетності, але покрутити з хобійної точки зору було досить цікаво. відповідно, я вирішив, що треба буде на алішці замовити якийсь пом чи пц плейт, а може і у самих квертіксів взяти єдиний запропонований з пластикових поліпропіленовий заодно з ще однією пцбшкою, (бо я цю вже більше 10 разів паяв туди-сюди, не знаю скільки вона ще витримає без появи бріджів
) але солдер пцб -- це не тільки витрата години часу на заміну світчів чи стабів, а ще і деякі бонуси, і один з них це можливість зробити плейтлес
власне, білд в зборі: спочатку спробував пбт капи, але мені не сподобалось і тому вони були замінені на абс, що трохи вирівняло тональність.
щодо моїх вражень в підсумку.
чудово в сенсі відчуттів від тайпінгу. плейтлес в усій красі: м'яко, флексить, але аж ніяк не занадто м'яко. те шо лікар прописав.
щодо звуку, то він норм і я зі спокійною совістю можу порадити клавіатурному гіку такий білд як вдалий, особливо, якщо хочеться чогось більш гучного, яскравого, потужного. але це не зовсім моє
все ж таки, лонгполл'и, навіть з таким м'яким Р3 стемом, для мене це занадто на данному етапі клавіатурних пригод. звук хоч і повний + вельми солідний, але в випадку епсілонів, все одно його лонгполлність для мене це трохи загучно, трохи зарізко, недостатньо rounded тощо.
з.і.
є у мене ще така думка, що ці епсілони було б непогано доповнити кейс фоамом, який би як раз трошки зрізав гостроту звучання, залишивши тональність в цілому більш-менш як вона є зараз. але кейс фоам в плейтлес білді?
такого я не бачив. але перепон немає такому кроку, триматись то він буде, зробити можна, треба спробувати
на хвилі святкової атмосфери я вирішив зробити хід конем і спробувати плейтлесс білд на нео 65кор+
я полюбляю халф-плейт і плейтлес білди як явище, користуюсь ними, і можливість організувати такий конфіг на такій бюджетній клавіатурі як нео -- це тим паче цікаво. ще раз респект квертікейс за те, що дають таку опцію в цьому ціновому сегменті
світч я обрав доволі несподіваний (принамні для себе) для цього білду, а саме Epsilon, вручну змащений 205м мастилом (не знаю скільки його випарувалось, а скільки залишилось, але відчувається досі доволі змащеним). вибір пав на нього в першу чергу тому, що мені, як я писав трохи раніше, добре зайшли гати інки в2 на цьому бербоуні, а епсілон зі своїм фулл-пц хаузінгом в моєму уявленні десь з тієї ж опери і я його давно взагалі не діставав з шафи і нікуди не ставив, тому вирішив, чом би і ні, нехай буде він. так, це не фулл-тревел/рейл-боттом-аут, а лонг-полл світч, але у нього реально м'який стем, тому боттом-аут комфортний, як для ЛП, а поєднання матеріалу стему з полікарбонатним хаузінгом дає такий глибокий низький звучок. звісно, він специфічний-полікабонатний -- доволі різкий+гучний при всій його низькій тональності. не знаю, наскільки такий опис makes sense, але описав як зміг. тайпінги цього світча знайти взагалі не складно, якщо цікаво щось послухати, може на них буде зрозуміліше. в білді з інками майже суцільний алю плейт (без якихось вирізів та флекс-катів) вкупі з пцб маунтом на силіконових гаскет-ніжках давали в сумі не надто м'який тайпінг і невеличка амортизація гаскетів -- так собі розрада. до того ж (і саме це першочергова причина для мене) алю плейт був трохи pingy в конструкції корпусу нео65кор+ з цими світчами, схиляюсь до думки, що для цієї клавіатури краще було б взагалі взяти насамперед саме пластиковий плейт при покупці, але купувати клавіатуру без алю плейту... я на таке піти не міг, адже для мене це улюблений матеріал плейту в цілому і була ідея спробувати алю спочатку, сподобається -- ок, не сподобається -- взяти пластиковий, адже на клавіатуру я не мав великих сподівань і планів в силу її бюджетності, але покрутити з хобійної точки зору було досить цікаво. відповідно, я вирішив, що треба буде на алішці замовити якийсь пом чи пц плейт, а може і у самих квертіксів взяти єдиний запропонований з пластикових поліпропіленовий заодно з ще однією пцбшкою, (бо я цю вже більше 10 разів паяв туди-сюди, не знаю скільки вона ще витримає без появи бріджів
власне, білд в зборі: спочатку спробував пбт капи, але мені не сподобалось і тому вони були замінені на абс, що трохи вирівняло тональність.
щодо моїх вражень в підсумку.
чудово в сенсі відчуттів від тайпінгу. плейтлес в усій красі: м'яко, флексить, але аж ніяк не занадто м'яко. те шо лікар прописав.
щодо звуку, то він норм і я зі спокійною совістю можу порадити клавіатурному гіку такий білд як вдалий, особливо, якщо хочеться чогось більш гучного, яскравого, потужного. але це не зовсім моє
з.і.
є у мене ще така думка, що ці епсілони було б непогано доповнити кейс фоамом, який би як раз трошки зрізав гостроту звучання, залишивши тональність в цілому більш-менш як вона є зараз. але кейс фоам в плейтлес білді?
-
aaleksandrenko
Member
та просто попадалось багато відео подібних кейкапів.StTechnik: ↑ 01.01.2026 23:57Силикон темнеет и впитывает всякую грязь. Даже желания не возникало если честно.aaleksandrenko: ↑ 01.01.2026 23:41силіконовіА где именно набирают? Где так же можно увидеть?aaleksandrenko: ↑ 01.01.2026 23:41Бачу зараз набирають популярність
Прийшла нарешті моя everglide su75pro. Встановив на неї світчі outemu peach magnetic silent.
Тепер ще хочеться якісь напівпрозорі кейкапи. Бо цій клавіатурі дуууже багато світлодіодів
Попались силіконові, з полікарбонату, топографічні. Силіконові на мою думку будуть більш цепкими та не скользитимуть, але не знаю, чи це плюс. А от пилюка/грязюка думаю добре буде прилипати точно, як ви відмітили.
Полікарбонтні наче цікаві для максимальної підсвітки. Бачив прозорі, білі матові, димчасті темні. Але як там наносяться символи не зрозумів, чи вони витруться. Та й практичний досвід користування може хто мав.
-
StTechnik
Member
aaleksandrenko
Но тут есть дофига минус. Это цена. Но обзоры посмотреть стоит. Рекомендую. Вдруг очень понравится.
Відправлено через 49 хвилин 4 секунди:
Я сейчас на клавиатуре полностью отказался от подсветки. Отвлекает, расход батареи и прочее. Хорошая читаемость легенд как по мне более в приоритете. Плюс качество материалов.
Відправлено через 34 секунди:
А на ожидаемом борде ее нет вообще.
Выражу не популярное мнение, но если ты хочешь красоты подсветки и не превратить вид в какой то Хаттор или Райзер - я бы рекомендовал керамические капы от Cerakey. Там настоящая керамика, супер внешний вид, они очень красиво отражают/полупропускают свет. Т е символы не будут светиться, но аура будет красивой. Звук они дают благородный.Бачив прозорі, білі матові, димчасті темні. Але як там наносяться символи не зрозумів, чи вони витруться.
Но тут есть дофига минус. Это цена. Но обзоры посмотреть стоит. Рекомендую. Вдруг очень понравится.
Відправлено через 49 хвилин 4 секунди:
Я сейчас на клавиатуре полностью отказался от подсветки. Отвлекает, расход батареи и прочее. Хорошая читаемость легенд как по мне более в приоритете. Плюс качество материалов.
Відправлено через 34 секунди:
А на ожидаемом борде ее нет вообще.
-
aaleksandrenko
Member
Та ні, кераміка в мене не викликає якогось захвату.StTechnik: ↑ 03.01.2026 13:00 aaleksandrenkoВыражу не популярное мнение, но если ты хочешь красоты подсветки и не превратить вид в какой то Хаттор или Райзер - я бы рекомендовал керамические капы от Cerakey. Там настоящая керамика, супер внешний вид, они очень красиво отражают/полупропускают свет. Т е символы не будут светиться, но аура будет красивой. Звук они дают благородный.Бачив прозорі, білі матові, димчасті темні. Але як там наносяться символи не зрозумів, чи вони витруться.
-
StTechnik
Member
aaleksandrenko
Зря. Мне понравилась. Необычный приятный экспириенс. За счет веса очень легкий и быстрый тайпинг.
Но тогда вариант присматривать на али что то подходящее. Но силикон имхо не стоит. Ты его уз ванной потом не спасешь.
Зря. Мне понравилась. Необычный приятный экспириенс. За счет веса очень легкий и быстрый тайпинг.
Но тогда вариант присматривать на али что то подходящее. Но силикон имхо не стоит. Ты его уз ванной потом не спасешь.
-
StTechnik
Member
Та ну ладно!Order #qwerty-98403
Your order is on the way
Бедные китайские гномы крафтили борд всю Новогоднюю Ночь что ли? Две недели по сути прошло только.
-
leif
Member
та у них там все лежить виготовлене по запчастинах, треба було тільки зібрати-скрутити замовлений тобою конфіг (кейс, мідпіс, вага, акуми), запаяти його в плівку, запакувати всі аксесуари і тд. там роботи на годину максимум) от цим вони і займались два тижніStTechnik: ↑ 04.01.2026 10:50крафтили борд всю Новогоднюю Ночь что ли? Две недели по сути прошло только.
-
StTechnik
Member
Вот нет что бы порадоваться за коллегуleif: ↑ 04.01.2026 13:01от цим вони і займались два тижні
Докладываю - взял уже все что нужно для стабов. Мазилки там всякие, инстумент. Вопрос тебе на всякий случай. Те стабы что в комплекте - они к лонгполе свичам (HMX Cloud) - они же подойдут? Там рабочий ход 3.5+- 0.2мм
Свичи кстати тоже поехали. Правда что удивило - магазин - Канада, а едут авиа из Китая.
-
leif
Member
StTechnik
якщо у них на квертікейс щось закінчується з запчастин, тоді просто недоступна опція з цим конфігом замовити, як ось, наприклад, нео65кор+ вже досить тривалий час не можна замовити з латунною вагою: їх просто всі розкупили в перші кілька батчів (і я був серед тих хто це зробив
), а нові не роблять чомусь.
короче, залежить від людини (наскільки буде дратувати можливий невеличкий перекос стабу, як саме натискаєш на клавіші тощо) і від конкретного конфігу (наскільки щільно стем стабів сидить в капах), а отже спочатку варто спробувати як є, докупити ЛП стаби завжди встигнеш.
Відправлено через 24 секунди:
якщо у них на квертікейс щось закінчується з запчастин, тоді просто недоступна опція з цим конфігом замовити, як ось, наприклад, нео65кор+ вже досить тривалий час не можна замовити з латунною вагою: їх просто всі розкупили в перші кілька батчів (і я був серед тих хто це зробив
якщо в сферичному ідеалі, то треба брати ЛП стаби, але, в принципі, якщо в кейкапах достатньо щільні отвори під стеми, то, на мій погляд, проблеми в цьому немає, я ось буквально напередодні збирав з такими ж нео-стабами вищезгадану нео65 кор+ з епсілонами, після цього зібрав ще заради цікавості з zaku (вже з плейтом): обидва -- ЛП світчі, але ніяких траблів не було. я, коли ще юзав ЛП світчі, спочатку брав ЛП стаби -- потів плюнув на це діло.StTechnik: ↑ 04.01.2026 13:08Те стабы что в комплекте - они к лонгполе свичам (HMX Cloud) - они же подойдут? Там рабочий ход 3.5+- 0.2мм
короче, залежить від людини (наскільки буде дратувати можливий невеличкий перекос стабу, як саме натискаєш на клавіші тощо) і від конкретного конфігу (наскільки щільно стем стабів сидить в капах), а отже спочатку варто спробувати як є, докупити ЛП стаби завжди встигнеш.
Відправлено через 24 секунди:
це у них так бізнес організований, завжди такStTechnik: ↑ 04.01.2026 13:08магазин - Канада, а едут авиа из Китая.
-
StTechnik
Member
У них в Дискорде просто наблюдал истерики юзеров (правда в основном - США и прочих) - аааа, где мой трек номер? Уже две недели прошло, и все в таком духе.leif: ↑ 04.01.2026 13:19якщо у них на квертікейс щось закінчується з запчастин, тоді просто недоступна опція з цим конфігом замовити, як ось, наприклад, нео65кор+ вже досить тривалий час не можна замовити з латунною вагою:
В моем случае все по местному - и трек пришел сразу (они еще не отправили, а просто зарегили его). В дискорде еще не было от них оповещение что мол "Все заказы до такого то числа - отправлены и скоро будут высланы трек номера". У них так принято.
В кабинет Карго уже номер закинул - завтра буду с Мистом говорить все ли там правильно и чо дальше делать.
-
leif
Member
з.і.
і епсілони і заку -- якась дичина для мене зараз, заку поюзав годину і теж розпаяв, взагалі не зайшло (єдине, що пробіл справді непогано звучав). хоча були часи, коли мені дуже подобались такі світчі. от така вона еволюція клавіатурних вподобань
так що, вже можу сказати напевне, що насувається великий розпродаж ЛП світчів з моєї колекції, мабуть сетів 20 по 90шт виставлю, може навіть 30, значну частину з яких я навіть і не юзав толком
ехххх, просрані гроші
ну, і біс з ним, що вже шкодувати. грався+набував досвіду (ненайоптимальнішим шляхом)
та й таке, "знал би прікуп -- жил би в сочі", як кажуть кацапи
і епсілони і заку -- якась дичина для мене зараз, заку поюзав годину і теж розпаяв, взагалі не зайшло (єдине, що пробіл справді непогано звучав). хоча були часи, коли мені дуже подобались такі світчі. от така вона еволюція клавіатурних вподобань
так що, вже можу сказати напевне, що насувається великий розпродаж ЛП світчів з моєї колекції, мабуть сетів 20 по 90шт виставлю, може навіть 30, значну частину з яких я навіть і не юзав толком
-
Барбарис
Member
leif, а є важкі тактильні? А може й лінійні якісь.
-
leif
Member
з тактильних буду точно purple panda виставляти на продаж. колись були змащені, що залишилось від мастила треба дивитись. а "важкі" це ти маєш на увазі тактильність чи пружину?Барбарис: ↑ 04.01.2026 13:39leif, а є важкі тактильні?
-
Барбарис
Member
leif, зусилля перш за все, тому пружину.
Мені щось легкі не дуже заходять.
Мені щось легкі не дуже заходять.