Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

7mindfields: 27.12.2025 01:00Logitech g серії це найгірші клавіатури, якими я користувався, просто сміття на romer g.
вище некропостер згадав ще мембранні клавіатури з цієї серії, уяви цю потужність) а ромер - Г (дуже влучна назва, треба віддати належне, бо світчі імєнно шо "Г") з'явились трохи пізніше
мені колись g910 подарували на якесь свято, років 11 тому (приблизно), але я щось не зацінив, а може відчув, що щось тут не так :gigi: і швиденько її продав через пів року юзання) ще до того, як стало відомо про масові проблеми з ними

Відправлено через 8 хвилин 6 секунд:
за сьогодні подужав змастити лише 36шт. haimu heartbeat

про всяк випадок попереджаю всіх зацікавлених, що це рівень заморочності змащення вище середнього, адже треба змастити:
- пружини
- боттом хаузінг
- стем, з усіх боків, приділяючи особливу увагу пластиковим демпферам
- топ-хаузінг по колу, що я взагалі змащую вперше, якщо брати механічні світчі. до цього змащував так лише на магнітних haimu dove HE з подібною конструкцією знешумлення

витрата крайтокса також вийшла більше ніж зазвичай, але найголовніше це час, я б сказав, що у порівнянні зі змащенням сухих черрі блеків, з хайму хартбіт виходить десь вдвічі довше.

в клавіатуру поки не встановлював навіть на пробу, адже хочеться одразу на всі клавіші поставити і повноцінно протестувати, то ж продовжу завтра і, можливо, навіть післязавтра :insane:
p.s.
фоточку забув :)
спойлер
Изображение
7mindfields
Member

leif: 27.12.2025 20:59 за сьогодні подужав змастити лише 36шт. haimu heartbeat
Ти ж наче не дуже полюбляєш сайленти?
leif
Member

7mindfields: 27.12.2025 21:29Ти ж наче не дуже полюбляєш сайленти?
не полюбляю і надалі) чисто хобійний інтерес порівняти дві технології знешумлення власноруч і власновух: на силіконових вставках і цих демпферах від хайму. не те щоб мені було потрібно для користування наразі, але теж цікаво :kbd:
StTechnik
Member

На Unikeys щас скидку 20% дают по случаю праздников. Заказал 90 штук HMX Cloud v2. С дорогой до Миста в США вышло аж $31,5
Пока там китайские гномы крафтят мой Neo80Cu - как раз и свичи подъедут )

Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
Не. Гоню. 35,20$ с дорогой. Но все равно хорошо.
feniks_tm
Member

Неочікувано, але мені дуже зайшло поєднання алю плейта та PC капів. Думав, що тонкий полікарбонат (1.4мм товщина) звучатиме дзвінко і пусто, але насправді виявилось навпаки. PC чомусь звучить чистіше та без зайвих призвуків, як у PBT. На FR4 же картина трохи інакша і загалом складається враження, що алю все ж трохи цікавіше на цьому борді (Everglide SU75PRO, хто забув :gigi:), хоч і гучніше. Поєднання алю плейт + Unionwell Polar Snow Shine + PC капи звучить дуже цікаво та глибоко, на перший погляд цікавіше ніж з фр4 плейтом та PBT капами.

По самим свічам - файні, трохи нижче тональність ніж у змазаних вручну (але легенько) Polar PRO+ та загалом трошки тихіші. Все ще є варіативність у звучанні від свіча до свіча, але загальна картина значно краще ніж з Polar PRO+, з 70шт ~60 були максимально схожі, штучок 5 перебор зі змащенням (або попало під шток стему) і штучок 5 слабенько. Топаут трошки голосний, але можна жити. Так, виходить значно дорожче, але якщо нема бажання заморочуватись зі змащення Polar PRO+, то це чудовий варіант.

По стоковим Everglide Siren - не впевнений, що це V2, оскільки візуальної різниці нема, але відчуваються добре, помітно що заводське змащення стало значно краще. Воблу все ще забагато на мій смак, але по спогадах все ж краще ніж було у оригінальних. Тональність я б сказав десь посередині, ближче до UR Ice Ultra, але саме звучання трошки "muddy". Як для стоку непогано, думаю доволі схожі до Jade PRO.
StTechnik
Member

leif
Кстати. У меня теперь такая же ванночка. :rotate:
leif
Member

feniks_tm: 28.12.2025 13:39Неочікувано, але мені дуже зайшло поєднання алю плейта та PC капів. Думав, що тонкий полікарбонат (1.4мм товщина) звучатиме дзвінко і пусто, але насправді виявилось навпаки. PC чомусь звучить чистіше та без зайвих призвуків, як у PBT.
залежить від того, який саме полікарбонат, який пбт в цьому конкертному випадку, які світчі-фоами-бербоун-плейт, і навіть такі речі як, наскільки щільно і добре сидять капи на стемах, що в підсумку усе разом і створює відчуття, як поєднується увесь конфіг. коротше, як завжди, дофіга змінних, це вже опускаючи той момент, що смаки у всіх різні.
StTechnik: 28.12.2025 12:42Заказал 90 штук HMX Cloud v2.
тепер будемо сподіватись, що тобі добре зайде досить висока гучність і відчуття ботом-ауту лонгполл світчів з таким жорстким стемом, як у HMX, бо, тут все від людини залежить, нічого спрогнозувати неможливо. поки не потестуєш, нічого не скажеш, тож десь там в лютому дізнаємось
StTechnik: 28.12.2025 15:53Кстати. У меня теперь такая же ванночка.
:gigi:

вже протестував?

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
до речі, я ніяк щось не зберусь ще з двох клавіатур WYSE світчі помити і посушити принаймні, не кажучи вже про те, що 206шт помитих вінтаж блеків так і лежать розібрані :(

зато на хайму натхнення у мене було, які я потестую пару годин і закину в шафу :laugh:

Відправлено через 14 хвилин 15 секунд:
порахував я тут на дозвіллі, скільки у мене сетів світчів назбиралось, вийшло 71шт з урахуванням останніх надходжень.

середньоарифметично десь приблизно по 90 шт. в сеті і вийде, бо десь 108 і навіть 114, а десь менше. скоріше навіть трохи більше ніж по 90, може 93-94, але мені лінь вираховувати точно :shuffle:

так ось подивився я на це все діло, почухав репу, згадав, коли я востанне ставив в клавіатуру принаймні кількадесят сетів з цього добра, і, мабуть, що після НР треба виставити половину з них на ОЛХ, адже оце відчуття що воно там лежить і гріє мені душу тим, що воно є під рукою і можна спробувати 2 десятки світчів на один борд хоч прямо зараз, по мірі набуття досвіду поволі перестає доставляти. зі світчами стає все ясно, що куди, і тепер серед новинок буквально пару трійку сетів за пів року хочеться спробувати і то не принципово, і то більшість з них я спробую і покладу в шафу чи продам, як нова для мене опція. натомість приходить відчуття "йопересете, місця під клавіатурне барахло нема вже зовсім! куди це все складати?! :insane: "

з.і. щодо кейкапів таких відчуттів нема взагалі і стосовно бербоунів поки також :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
з іншого боку, у мене складається враження, що продати 30 сетів світчів, нехай і таких популярних як HMX і тд. в Україні, якщо ти не магазин, це ультраскладна задача, навіть якщо ти поставиш їх по ціні вдвічі дешевше нових, маючи на увазі не скільки відбити якісь гроші, а в першу чергу звільнити місце
StTechnik
Member

leif: 28.12.2025 17:59вже протестував?
Дяяя. :-) Очки, цепочка, браслеты, серьги, все уже чистенькое.
leif: 28.12.2025 17:59тепер будемо сподіватись, що тобі добре зайде досить висока гучність і відчуття ботом-ауту лонгполл світчів з таким жорстким стемом, як у HMX, бо, тут все від людини залежить, нічого спрогнозувати неможливо. поки не потестуєш, нічого не скажеш, тож десь там в лютому дізнаємось
Тоже жду. Но думаю мне зайдет. Исходя из того что я слышал по ютубу. Но на крайний случай - если будет бесить - всегда можно фоам поставить, чего бы мне очень не хотелось. Но посмотрим. Свичи в топе продаж. Как там говорят - миллионы мух не могут ошибаться :gigi:
leif
Member

фуууух :censoured:, закінчив свою епопею з haimu heartbeat, ну його на :censoured: ,я вам скажу, яке ж заморочне змащення:
друга і третя пачки в роботі
Изображение
Изображение
збірка (ці кейкапи при заміні світчів вартує викладати саме так, бо я абетки морзе не знаю і потім доводиться зі сторінки продукту дивитись під час збірки: де яка літера, щоб по феншую було :laugh: ):
спойлер
Изображение
ну і дошка в зборі, з нею ви вже знайомі, в принципі:
спойлер
Изображение

тепер щодо моїх вражень в цілому, які, як завжди суворо суб'єктивні і хтось може дивитись на це діло зовсім інакше, нема питань:

якщо ви можете і хочете змастити світчі вручну -- вибір між ттс і сабжем потрібно, не роздумуючи, робити на користь haimu. це, як кажуть в Одесі дві великі різниці і хартбіти дають значно приємніші відчуття від тайпінгу, при цьому залишаючись справді тихими після щедрого змащення крайтоксом. якщо ж ви обираєте сайлент світчі, але витрачати цілий день зранку до ночі на змащення не збираєтесь -- купуйте ТТС, вони доставлять вам більше at the end of the day, адже хайму без змащення це зовсім не то.

насправді хайму номінально продаються як світчі, що мають якесь "заводське змащення", але irl це курам насміх, взагалі несерйозно. ну, принаймні цей потужний фекторі лубінг зовсім не заважає при ручному змащенні :laugh:
Robostyle
Member

Кто-то пробовал от логитека гарантийную замену привозить в Украину?
StTechnik
Member

Robostyle: 30.12.2025 12:53 Кто-то пробовал от логитека гарантийную замену привозить в Украину?
ЧТо то мне подсказывает что все кто пробовал - перешли в итоге на нормальные клавиатуры. :-P
По факту нужно через дистрибьютора пробовать с гарантией. Лодж врятли будет работать напрямую. Надо только понять кто именно. ASIBIS, MUK, ELKO или кто там их завозит.
leif
Member

прикол канеш, що, незважаючи на те, що у хайму всього то на всього 15мм пружина, на світчі, що стоїть на пробілі, її довелось кисточкою змастити додатково по краях крайтоксом 205м, інакше було чути цокання, (оце, що схоже на незмащений стаб). на всіх інших клавішах, включно зі стабілізованими модами, такого не спосрерігається взагалі.

може конструкція хаузінгу така або стаб разом з пробілом так якось покрутили її (я спробував 2 інших пробіли і отримав той же результат), біс його знає, але факт залишається фактом, причому я перепробував світчів 5-6 і з усіма однакова фігня на пробілі.

якщо що, 105м гпл'ом пружини були змащені добре, пінгу не було чути взагалі. я навіть першу пачку з 36шт розібрав після того як змастив і перезмастив окремо ті 36 пружин ще раз бег лубінгом, бо при сильному різкому натисканні трошки чув як дзвенить пружина, чого одразу не виявив. втім, цей звук повністю пішов після ще однієї процедури бег-лубінгу з 105gpl'ом

Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
до речі, пружина реально важка після ТТС, 43гр проти 65гр (хоч і короткої) це відчутно. на контрасті в першу чергу, але тим не менш

Відправлено через 13 хвилин 31 секунду:
можливо, така важка і водночас коротка пружина спецом встановлена, щоб юзеру було легше її натискати на початку ходу (як це відбувається з короткими пружинами), але важче протиснути світч до кінцевої точки і таким чином це легко і невимушено робить світч більш сайлентним у випадку, якщо демпфери стема незмащені: за рахунок все важчого натискання в кінці ходу вони не луплять в ботом хаузінг настільки потужно, як могли б при використанні, скажімо такої довгої і легкої пружини як у ТТС сайлент фроузенів
Robostyle
Member

StTechnik
асбис возит.

Только вот каким боком они будут что-то делать, если логитек приехал с амазона. :(
StTechnik
Member

Robostyle
Ну попробуй поговорить с ними напрямую.. Там был RMA раздел. В Укр они точно не будут ничего отправлять. Можно им попробовать дать ближайший адрес Миста (или НП) в Польше или в Чехии. Но сначала с ними просто по переписываться. А что собственно с клавиатурой случилось и чо за модель?
leif
Member

Robostyle
Якщо з амазону, то все як завжди: пишеш в сапорт, надаєш їм всі деталі, що у тебе там сталось, разом з серійником клавіатури і тд. Ну а там далі вже по ситуації. Ніби я бачив відгуки що людям з України вдавалось отримувати глобальну гарантію лоджитека при покупці на амазоні, але це не точно.
Geinz21
Member

Robostyle
была похожая история, правда с мышью уже канувшей влету Roccat. Написал в поддержку, объяснил ситуацию, отправили на адрес склада в штатах без лишних вопросов. Только отрезал ей "хвоста" :laugh: Но сейчас из-за нейронок полагаю могут и другие пруфы требовать.
StTechnik
Member

Шото Unikeys плотно забухали с Рождества и третий день все никак несчастные свичи не могут отправить. :weep:

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
О. Увидел что третьего начнут отправлять. Точно забухали. :-P
7mindfields
Member

В сапорт лоджитека можна писати тільки після вивчення хінді на рівні C1. /s
Не так давно купував офісну блютуз мишу logitech в сірому магазині (не самий низ ринку), після цього чекав вічність на працівника сапорта в чаті (технічні проблеми, повʼязані з кривим оновленням офіційного сайту))), і ще десь півгодини пояснював, що мені від них потрібен лише апрув, що миша має оригінальний серійний номер, рівень підтримки таке саме дніще, як і якість продукції (коли мова про щось дорожче за офісну мишу)
StTechnik
Member

7mindfields
Ну справедливости ради - у меня их мыш 502 лайтспид - проблем ноль пока. В мыши они еще как то умеют более менее. С клавиатурами сложнее 😆
Robostyle
Member

StTechnik: 30.12.2025 14:03 Robostyle
Ну попробуй поговорить с ними напрямую.. Там был RMA раздел. В Укр они точно не будут ничего отправлять. Можно им попробовать дать ближайший адрес Миста (или НП) в Польше или в Чехии. Но сначала с ними просто по переписываться. А что собственно с клавиатурой случилось и чо за модель?
Так я ж про это и говорю, они когда еще в 2023 мне "отказывали" бо почты нет, писали что надо обязательно в руки получателя. Только сейчас вспомнил, от безделья буду теперь им нервы трепать и на голову капать :laugh:
И вроде бы DHL работает в Украине, не?

Грызун г про, один из первых - все стандартно, даблклик, и еще хочу с них стрясти замену юнифаев для G915 и 502Х. Сами железяки дэбэлые, а ресиверы из гивна и палок, рассыпаются в руках
Geinz21: 30.12.2025 14:10 с мышью уже канувшей влету Roccat.
И норм, все приехало без претензий?
Ответить