Z440_User На мою суб’єктивну думку в приватному будинку поставити панелі
при наявності ( якщо вже є) інвертора і акумулятора — обов’язково, оскільки інвертор та акумулятор займають більшу частину бюджету, а панелі, якщо їх встановлювати самому, порівняно з вартістю нормального інвертора та акумулятора коштують відносно небагато, нехай по 100$ штука при тому що хороший інвертор deye коштує нехай ~900$ та акумулятор до нього ще нехай ~800 ( можна дешевше знайти), то вже на їх фоні добавити тих ~400$ на 4 панельки ( умовно) і отримати щось принципово інше , перейти на наступний вищий рівень, це не так багато. Тут питання Не в окупності, а В тому чи буде електроенергія взагалі, Тобто я би розглядав 2 варіанта 1) взагалі немає міської мережевої електроенергії і є хоч щось від сонця 2) Немає міської мережі немає нічого від сонця = немає електроенергії взагалі. А про те що електроенергія буде дорожчати в мене сумнівів нема.
І тому оце 7-8 років, це якщо у вас є можливість, або є бажання кудись переїхати —покинути Україну, А якщо ви цих 7-8 років плануєте залишатися і жити в Україні, то при наявності грошей чому ні? Ну хіба у вас споживання дійсно якихось там 100-200 кіловат/годин в міс, Так тоді взагалі краса — можна повністю автономним стати
Відправлено через 8 хвилин 44 секунди:
Ось це авр
https://chint.ua/uk-ua/ustrojstva-avtom ... ezerva-avr ( І то простіші моделі електрики критикували за відсутність здається затримки підключення резервного джерела живлення , І ще за щось я вже не пригадую)
https://001.com.ua/uk/prystriy-avtomaty ... -d20-chint
Я бачу що тут 4 полюса поділіть 12 000 на 4 Отримаєте 3000 за 1 полюс 20А звісно це дуже грубо і так рахувати не можна.
А ось це пародія: Автомат введення резерву Tomzn TOQ5-125/2 - 125А / 100-240V - однофазний, змінного струму
Так оця пародія за 50 баксів умовно буде працювати якийсь час , але якщо вона кілька разів Переключиться автоматично під реальним навантаженням То їй через кілька таких циклів прийде гаплик, Тому на мою думку або нормальний повноцінний інвертор який буде сам переключатися на акб , або механічний.
Якщо вже ви використовуєте таку штуку то використовуйте її хоча-би в ручному режимі після того як вимкнете все навантаження Тобто зникла електроенергія спочатку відключить всі споживачі потім перемкніть вручну цей Авр І тільки після цього поступово вмикайте навантаження
Відправлено через 25 хвилин 46 секунд:
Нещодавно підтвердилась в чергове банальна істина , шо не всі 12 вольтові готові «фірмові» ліфепо4 в корпусах однаково хороші, при простої за рік ( модель з блютузом) сіли до 7-9 вольт , а мої power queen втратили якісь там соті чи десяті вольта і топчуться в межах 13,2

і це типу фірмові замовлені на заводі оптом, а не на алі ))) бренд не сутєвий але ціна в районі 8тис грн за 100А.