Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

noth1ng_matters: 12.05.2025 17:35 walkman3000 я трохи не те написав, пишу хд, маю на увазі 1080р ріпи по 15-20 гб, там звук вже наче нормальний частіше)
Radio Bay ну джерело це хдмі кабель, тобто тв як монітор другий в мене працює, просто я не дуже розумію: якщо звук приходить по хдмі в тв, а далі вже з нього по rca(як в едіках) або оптиці на колонки я втрачаю якість чи як воно з хдмі йде так і передасть на колонки? Є ще варіант збочення: маю звукову карту і можна кинути від неї безпосередньо кабелі до колонок(треба 5 метрів) біля тв, але там виходи оптика і 3.5 без rca(у випадку едіків 1700). І от теж наче придивився до сірих 1280 - за 5к дійсно можна взяти, вже не 7.5 як 1700.
Якщо порівнювати ЦАП телевізора та звичайної інтегрованої звукової карти, то для програвання ріпів на акустиці побутового рівня цього зазвичай цілком достатньо, не варто паритись з цього приводу. Є можливість - то спробуйте оптику, порівняйте. Але якщо під'єднати акустику НЕ до телевізора, можна стикнутись із значно більшою проблемою - деякою втратою синхронізації звука та відео :) тож використовуйте будь-який інтерфейс для під'єднання акустики, головне аби це був інтерфейс телевізора :)
Radio Bay
Member

Ra1n: 13.05.2025 10:30 тож використовуйте будь-який інтерфейс для під'єднання акустики, головне аби це був інтерфейс телевізора
Головне не казати таке людям, які інсталяли хоч раз домашній кінотеатр 😀
Ra1n
Member

Radio Bay: 13.05.2025 12:50
Ra1n: 13.05.2025 10:30 тож використовуйте будь-який інтерфейс для під'єднання акустики, головне аби це був інтерфейс телевізора
Головне не казати таке людям, які інсталяли хоч раз домашній кінотеатр 😀
Якщо домашній кінотеатр використовувати для ігор на моніторі із низьким input lag, то це не проблема, а при виводі зображення на телевізор із високим input lag може бути не зовсім гарно (не всі ТВ мають game mode і не всі користувачі його активують).
Radio Bay
Member

Ra1n: 13.05.2025 15:14Якщо домашній кінотеатр використовувати для ігор на моніторі із низьким input lag, то це не проблема
1. Сумніваюсь, що по оптиці на 5 метрів може бути якийсь інпут лаг, не розумію звідкіля він візьметься, але можемо вислухати власника, коли насетапить, бо найперше треба довіряти реальному досвіду.
2. Звук з телевізора буде лайно, найгіршого джерела я навіть вигадати не можу.
Ra1n
Member

Radio Bay: 13.05.2025 15:38
Ra1n: 13.05.2025 15:14Якщо домашній кінотеатр використовувати для ігор на моніторі із низьким input lag, то це не проблема
1. Сумніваюсь, що по оптиці на 5 метрів може бути якийсь інпут лаг, не розумію звідкіля він візьметься, але можемо вислухати власника, коли насетапить, бо найперше треба довіряти реальному досвіду.
2. Звук з телевізора буде лайно, найгіршого джерела я навіть вигадати не можу.
Так, по оптиці з комп'ютера звук миттєво дістанеться акустики. Але зображення на телевізорі з'явиться з деякою затримкою (це факт). Наскільки це помітно залежить від багатьох факторів. Звук взагалі дуже повільний, на суттєвих відстанях для глядача зображення традиційно почне випереджати звук, але у нас нема тих відстаней у звичайному житлі :) Тому низький input lag телевізора має значення :)
Radio Bay
Member

Ra1n: 13.05.2025 16:18Так, по оптиці з комп'ютера звук миттєво дістанеться акустики. Але зображення на телевізорі з'явиться з деякою затримкою (це факт). Наскільки це помітно залежить від багатьох факторів. Звук взагалі дуже повільний, на суттєвих відстанях для глядача зображення традиційно почне випереджати звук, але у нас нема тих відстаней у звичайному житлі Тому низький input lag телевізора має значення
Пропоную почекати відгука noth1ng_matters, таких проблем не пригадую, але й відстаней у 5 метрів теж.
noth1ng_matters
Member

Та я грав спокійно з дивана з геймпадом на тв і ніякого лагу не помічав, грав у соулси та холов найт, гадаю якщо б був лаг то було б відчутно.
Залишив звук у колонках на компі, зайшов в шутер, стріляю сидячи на дивані і дивлячись на тв, все чітко.
noth1ng_matters
Member

Колонки приїхали, в порівнянні з тв грають гарно, виявилось що замовив не такий оптичний кабель, бо вхід на звуковій не стандартний квадратний і короткий, а такий круглий і довгий як 3.5 джек, то ж замовляю тепер ще й другий вже правильний кабель.
Radio Bay
Member

noth1ng_matters: 14.05.2025 17:13в порівнянні з тв грають гарно
Прогріються, буде ліпше, колонки з коробки не грають. Плавати звук буде кілька днів.
З налаштувань, я так розумію, оптика та й усе, бо 5м
SaratRich
Junior

Добрий день. Маю Microlab solo 2. Хочу поставити поличну пару + зовнішній підсилювач. Цікавить чи переграє якась акустика за 100-150$ мікролаби. Дивлюсь поки на Yamaha NX-E700, Yamaha NS BP 300.
hello_world
Junior

Привіт. Підскажіть що буде краще як комп'ютрна акустика до Creative audigy rx та саба від Microlab fc530 в таких +/- габаритах?
Edifier R1855DB
Edifier R1700BTs

Саб просто "є", тому у списку. Можливо, щось краще? Бюджет до 10к, придбання в Україні, дякую.
Radio Bay
Member

Далі Edifier S1000MKII, але вони дорожче та більше. Як підключати тоді вже по ходу, що буде ліпше грати

Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
Чисто цікаво чи буде на Едіках вплив від такого девайсу USB-конвертер Musical Fidelity V-LINK192. Звісно тут його застосовувати не має сенсу
hello_world
Junior

Radio Bay, дякую за відповідь.
Вище, під габаритами, я мав на увазі ШхВхД, а не форм-фактор :). Якщо з'являється S1000MKII, чи є сенс розглядати R2850DB, наприклад? Акустика використовується зазвичай для прослуховування тяжкої(black) музики на невисоких гучностях :D, мінімальні частоти також важливі, які і габарити, і ціна(в такій послідовності). Тому наступне або варіанти:
Edifier R1855DB + sub від Microlab fc530
Edifier S1000MKII
R2850DB з тим же сабом

Повторюсь, саб як опція. Будь ласка, зорієнтуйте, дякую.
Filabatya
Member

hello_world
це 3х полоска вона впритул не буде грати, а ззаду вас
hello_world
Junior

Filabatya
Так спереду ж, чи не зрозумів :insane:
noth1ng_matters
Member

Ну що приїхали оптичні кабелі, підключив напряму до g6, запас гучності лякає, бо колонки на мінімумі, 16/100 на звуковій карті і вже так нормально грає, якогось розсинхрону картинки зі звуком не помітив - все працює чітко. Взагалі дивно якось уявляти що в 25му році 5 метрів кабелю це вже " велика" відстань і обов'язково якісь проблеми мають бути)
П.С. Комусь потрібен spdif кабель vention 5 метровий? Купував за 400, віддам за 300, новий не відкривався навіть.
Radio Bay
Member

Filabatya: 29.05.2025 13:33це 3х полоска вона впритул не буде грати, а ззаду вас
Так, міжосьова відстань між динаміками не зфокусує звук. 3 полоси впритул - погана ідея.
Звісно так, бо це класс вище. Тупо акустика класом вище.

Дешевий саб нічого гарного там не зробить, особливо у важкій швидкій музиці, ще й на невисокій гучності лайно буде ще те, тому чисто "полки".
З тих трьох варіантів там навіть обговорювати нічого, №2

noth1ng_matters: 29.05.2025 14:0616/100 на звуковій карті і вже так нормально грає
Там, здається є гучність на колонках. Я б прибрав на колонках, та відкрутив на ЗК
hello_world
Junior

Дякую. Вот все гарно в Edifier S1000MKII, проте вазоінвертор ззаду. Колонки стоятимуть біля стіни, вибачте, не уточнив. Це не буде завадою?
noth1ng_matters
Member

Radio Bay взагалі зрозумів що по оптиці звукова карта за замовчуванням максимум видає бо коли крутиш на ній гучність - вона не змінюється, тільки на 3.5 вихід фронтальний регулюється, тому з 0 гучності на колонках 3-4 кліки пульта і вже нормальний звук.
tablestikus
Member

hello_world
бажано пів метра від стіни
Ответить