Кхм, не знаю, чи вже постили.
От почав гуглити, бо кум вже відвалив 34К грн на лікування пневмонії. І стало цікаво, як так мене і мою сім'ю "пронесло" в тому числі з батьками і т.д. У всіх завжди на поготові в домашній аптечці від грипу лежить "Ремантадин". Дешевий, мабуть навіть ще з радянських часів препарат.
Коли захворіла дружина, то купив їй "Протефлазид". Усі відхворіли легкою формою по 1-2 дні, тільки в мене затягнулося на тиждень. Тепер от вже пост-фактум виявляється, що згідно з повідомленнями у медичних журналах і на профільних ресурсах препарати ніби-то діють проти ковіда. не знаю, наскільки це правда, спекулювати можна багато, але інфа не протирічить моєму власному досвіду з ними, а також досвіду інших членів родини, хоча цей досвід все ж не науковий. А, отже, не може братися до уваги при наукових дослідженнях, бо не було відповідного контролю.
Отже, щодо "Ремантадину" то знайшов англомовні джерела
щодо ймовірної ефективності препаратів цієї групи, а щодо "Протефлазиду" -
недавнє повідомлення від дослідника АМН про те, що в Німеччині та Іспанії підтвердили блокування CoV229E та SARS-CoV-2 його діючою речовиною. Також ще в травні були
публікації про ефективність "Арбідолу" проти коронавіруса In Vitro.