Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 20.11.2025 19:14 Там скидка на М6 сейчас 10 баксов.
Ах.. точно... сіра п'ятниця :lol:

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
StTechnik: 20.11.2025 19:14 Но в Китае походу так принято. :D
Мені набрид постійно кривий переклад, який продавці не розуміють, останнім часом сходу англійською вже пишу їм))
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 20.11.2025 19:15Ах.. точно... сіра п'ятниця
Ага. Тут дайбоже что бы в понедельник отправили вообще. Но посмотрим. М6 менее чем за 2К грн - по моему норм. в 8к сенсор я не упарывался - взял на обычном 3395. Ей вообще чисто для работы.
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 20.11.2025 19:20 в 8к сенсор я не упарывался - взял на обычном 3395. Ей вообще чисто для работы.
Воно не від сенсору залежить, а від контролеру/донглу. Ну і так, суцільне плацебо, навіть для компетітів ігр. Напрочуд, кейхрон навіть спромігся у людські спеки за людські гроші, я здивований (на фоні інших "робочих" мишок).
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm
я здивований (на фоні інших "робочих" мишок).
У меня у друга М3 - он прям очень сильно доволен качеством. Супруге выбрал именно М6 из за второго колеса. Много с широкими таблицами работает - ей удобно будет.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Замовляти UR Pink ICE v2 з тао у офіційного продавана, схоже, було не найкращою ідеєю з фінансової точки зору. Розраховував, що 84шт штуки заважать на 200-250гр, як зазвичай, але чомусь вийшло цілих 430 :rotate: Тепер навіть цікаво чому так, це там замість пластикової банки якийсь жерстяний кейс чи що :gigi: :shuffle:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

панове ексельщики, любителі "повноцінності" (лол :laugh: ), бухгалтери, ввідники великих масивів цифр та просто всі ті, хто жити не може без нампада, там квертікейс почула ваші молитви і запиляла для вас неймовірну пребілд-імбу і просто топчік за свої гроші:
https://divinikey.com/products/ticktype ... yboard-kit

якщо кукей 101 був для вас чи задорогий чи заскладний, тот тут просто немає чого думати, треба просто купувати

Відправлено через 19 хвилин 15 секунд:
я ж оце ходжу в роздумах, чи варто собі придбати magnus175 зі знижкою 50%, яка буде на кенонкейс на чорну п'ятницю :think: :puzzle: :dontknow:

клавіатура, судячи з усього, просто гарно виглядає, але у порівнянні навіть з tkd pt 1/75 буде звучати гірше. принаймні складається таке враження, але, можливо, воно і помилкове. фіг його знає, досить дорого перевіряти навіть за пів ціни. той конфіг з допами, який я хочу взяти обійдеться мінімум в $450, бо без латунного мідпісу цей борд взагалі немає сенсу купувати, так мені здається, плюс в стоці там хс пцб, а на ній немає tsangan`у, а якщо брати солдер пцб то треба ж принаймні парочку. плюс треба взяти алю шімси, плюс, якщо вже така п'янка, то і ПЦ мідпіс, і набігає досить круто, навіть якщо на допи запиляють також -50%, а якщо допи по фуллпрайсу, то взагалі караул. ділєма...

в основному тому, що на шальках терезів з іншого боку два неймовірно крутих гмк сети, які зараз групбаяться, правда без знижок:

1) черрі-лав з доп альфами, екстеншном, може навіть артисаном
2) ющенко-так
Melofon
Member

Повідомлення

sergey_m: 19.11.2025 13:52
feniks_tm: 19.11.2025 13:47 sergey_m
По неодноразовим порівнянням на реддіті (і не тільки), Aula F75 цікавіше за AK820.
Вау,гляну,дякую
Если хочется экранчик как у АК 820 Pro то есть ещё вариант Aula F75 Max, а если хочется с кириллицей которая просвечивается и двумя годами гарантии то есть варианты Hator Skyffall 80 на линейных свитчах без экранчика и Skyfall 80 Pro на линейных сайлент свитчах и с экранчиком.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Melofon: 22.11.2025 13:23 Если хочется экранчик как у АК 820 Pro то есть ещё вариант Aula F75 Max
Або Aula S75 :rotate:
Melofon
Member

Повідомлення

feniks_tm

Как вариант! Aula S75 Pro
StTechnik
Member

Повідомлення

Важные новости и за рубежа. :D
Ученые проводят эксперимент по доставки посылок через Meest China. Надо сказать что проходит он не без своих приколов.
Вообщем. Keychron отправляет заказ 2 рабочих дня. И так получилось что отправили они его в пятницу. А поскольку там доставка "перенести через дорогу", то на склад Миста оно приехало в субботу. И было ДОСТАВЛЕНО (судя по трекингу переНОСЧИКА). Причем они пишут все подробно, как зовут курьера, его номер телефона, здрасьте, пожалуйста. Все вроде чотко. Остается только один вопрос - КОМУ и КУДА они доставили, если склад Миста в субботу что? - Правильно - НЕ работает :D В Трекинге было указано - получило третье лицо (коллега). Причем может и не коллега, т.к. там на мандаринском, а как мы знаем значений у иероглифов до черта. :lol:
Короче телефонный звонок Мисту ясности не придал, но они просили не волноваться и подождать.... (внимание) дня четыре. :eek: Ладно, сказали ученые. Подождем. В воскресенье склад работает и ну если "коллега", то должен же быть честным китайцем и дорожить социальными очками - и передать честно взятую посылку. Воскресенье - в китае +сколько то часов, день в разгаре. Нифига коллега не передал, т.к. изменений статусов Ноль. И... О ЧУДО. Вечером появился статус в Мисте в приложении что мол "Ожидает регистрации 23.11".
В итоге. Пока вроде все норм, но подождем еще завтра чо там будет. Плотно держу в курсе :gigi:
Кстати на Кейроне на оф сайте Q серия минус почти 50%. Но надо смотреть детально. (на правах рекламы... вдруг еще скидку сделают :laugh: )
feniks_tm
Member

Повідомлення

Та все ж нормально, що ти оце завівся. Це ж не Європа, де вихідний це вихідний день і нікого не колише)
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm
Та все ж нормально,
Таки да. Уже завтра поедет. Я не завелся. Просто хотелось чето веселое написать. :D
Это не европа где мне посылку вместо склада в почтомат засунули :)
По итого доставка авиа - 6.38 баксов за 300 грамм веса. И доставка примерно 10 дней. Эксперимент удачно завершон :D
leif
Member

Повідомлення

існує така стара тема, що для тактильних світчів найкраще підходять жорсткі металеві плейти, типу латунь або мідь. сьогодні вирішив перевірити це на нео ерго з мідним плейтом:

- спочатку поставив ЛП тексі purple panda
спойлер
Зображення
і... мені не сподобалось ні по звуку ні по відчуттях ¯\_(ツ)_/¯

- потім поставив перевірену роками класику: boba u4t першого покоління, ті самі легендарні світчі. дехто каже, що у порівнянні з сучасними тактильними світчами вони вже не такі круті, але це залежить від того як на це дивитись і які білди юзати. звісно, в напакованій фоамами клавіатурі може бути щось і покраще. для фоамлес білдів боби і були і залишаються вельми потужними
спойлер
Зображення
а от цей білд мені вже зайшов. твердючий мідний плейт дійсно робить тактильний бамп більш приємним і по звуку все як раз одне одному пасує, не зважаючи на те, що це бюджетний бербоун. такий виходить виражений, приємний, але акуратний, чіткий thoccc, що значною мірою відрізняється від thock`у тих же бобів, але фоамного, коли навпаки: з одного боку випяченість звуку в цілому, але в той же час певна розмазаність, усередненість, згладженість цього підсиленого звуку, яка відбувається за рахунок уяскравлення одних частот і заглушення інших.

але зазначаю вкотре, що я не записуюсь в антифоамні сноби :) деяким світчам і збіркам фоамність пасує, деякі світчі були створені саме під фоамні збірки, а бербоуни просто не треба навіть пробувати юзати без фоамів. крім того певні тональності практично неможливо отримати без фоамів, як, скажімо та сама крімі тональність, яка нині в масовій свідомості прийшла на зміну thocky і тепер, здається, є найбільш бажаною в середньому по лікарні серед нехардкорних ентузіастів

Відправлено через 53 секунди:
TLDR:
якщо подобаються тактильні світчі -- наполегливо рекомендую спробувати їх з мідним або латунним плейтом навіть якщо у вас недорогий бербоун

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
з гмк капами і SS брусочками замість батарей (про цей мод я писав трохи раніше) вага сабжевого білду вийшла солідні 2298гр B-)
спойлер
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

Поки підлікувався трохи та знайшов відкривачку, то немає світла. Таскати зарядну станцію(вона переважно живить кавомашину) було лінь, то фонові освітлення на ліхтарику(хоча треба було на потужніших режмах). На фото ніби теж блищить, але вживу точно видно змащені.
спойлер
Зображення

Зображення

Зображення
А ще обзавівся новими кейкапами:
спойлер
Зображення
Зображення
Відправлено через 8 хвилин 6 секунд:
leif, а як щодо карбону? Хоча для моєї бачу китайці роблять навіть латунні.
7mindfields
Member

Повідомлення

Барбарис
Знайомі кєпки, це fbb damn reaper? В них є ще товстіші ретро серії, гарні якісні капи
Барбарис
Member

Повідомлення

7mindfields, ага, вони. Знаю що є, хотів щось навіть до 1.9, але по кольору та стилістиці найбільше сподобались.
7mindfields
Member

Повідомлення

Барбарис: 24.11.2025 19:22 7mindfields, ага, вони. Знаю що є, хотів щось навіть до 1.9, але по кольору та стилістиці найбільше сподобались.
Згоден, колір моя повага, шкода що підходить здебільшого під світлі дошки :D
Барбарис
Member

Повідомлення

7mindfields
Так у мене світло-фіолетова, майже лавандова, навіть не далеко від рожевого :lol:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 24.11.2025 18:36 TLDR:
якщо подобаються тактильні світчі -- наполегливо рекомендую спробувати їх з мідним або латунним плейтом навіть якщо у вас недорогий бербоун
В день розпродажу Brutal-ів у cannonkeys буде також 50% знижки на всі аддони до них. Хотів взяти трохи дрібниць та FR4 плейт, але мене завжди манила латунь) мабуть таки не дарма, з такою рекламою доведеться взяти.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 24.11.2025 19:10 переважно живить кавомашину)
:gigi: :up:
Барбарис: 24.11.2025 19:10 leif, а як щодо карбону? Хоча для моєї бачу китайці роблять навіть латунні.
Карбон це інша історія ніж латунь і мідь. Найближче карбон до фр4, але якщо фр4 це такий собі підм'ючувач-нейтралізатор в звучанні, то у карбона є чітко виражений ухил в хайпітч. Щодо флексу з карбоном цікаво: з одного боку він твердий і пальці втомлюються ніби довбаєш в товсте скло, але з іншого боку він все одно якось флексить схоже на те як це робить знову ж таки фр4 (бо з точки зору складу матеріалу вони найближчі серед плейтів бо і там і там в основному смола, а потім вже склоткнанина чи вуглецевих волокно)

Мені реально подобається карбон з ЛП гучними світчами (xinhai, zaku), ці збірки мають свій неповторний шарм але не впевнений що спрацюють на всіх бербоунах. в цілому карбон досить специфічний і я, звісно, обов'язково раджу з ним познайомитись бо поки не спроьуєш сам нічого толком не ясно, але особливо надій на нього не покладати. Ну дуже специфічний. Навіть більше ніж латунь або мідь, які також вкрай специфічні у порівнянні з ПЦ або алю плейтами.

Якщо ж питання про матеріал плейту для тактильних світчів, то, імхо, карбон мимо, це зовсім інша історія. Для того щоб васхітітса і "розкрити" тактильність потрібні або латунь або мідь.

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Барбарис: 24.11.2025 19:10 але вживу точно видно змащені.
Нічого не видно але добре що змащені і змазка зберігалась . Для сайлентів це мастхев

Відправлено через 51 секунду:
Барбарис: 24.11.2025 20:46 7mindfields
Так у мене світло-фіолетова, майже лавандова, навіть не далеко від рожевого :lol:
Покаж фотку в зборі

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Kosdnepr: 24.11.2025 20:58
leif: 24.11.2025 18:36 TLDR:
В день розпродажу Brutal-ів у cannonkeys буде також 50% знижки на всі аддони до них. Хотів взяти трохи дрібниць та FR4 плейт, але мене завжди манила латунь) мабуть таки не дарма, з такою рекламою доведеться взяти.
:beer:

Але якщо для сайлентів то фр4 :gigi:

Для тактильних — латунь, 100%

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Але дивіться з латунню теж не все так просто і райдужно:
- Це реально твердий плейт, тактильні світчі чи ні
- має металеві нотки в звучанні, але більше чи менше в залежності від світча, з бобами – мінімально. Імхо, вартує орієнтуватись на світчі з більш м'якого пластику, нейлон та його бленди
Відповісти