Сьогодні крутив Weikav, у пцб воно фактично ніяк не фіксується, скоріше виконує роль направляючихleif: ↑ 16.11.2025 13:05 магнітні світчі також мають дві ноги які втикаються в пцб, це теж значною мірою впливає на те, наскільки легко світч встановлюється і дістається. якщо в пцб отвори вузькі а ноги товсті - буде досить серйозна додаткова фіксація
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
feniks_tm
Member
-
leif
Member
товщина ніг у різних світчів може бути і буде різна, там не така велика відмінність має бути, щоб воно або дуже туго, або зовсім легко заходило. діаметр цих отворів на пцб у різних виробників, відповідно, також вірізнятиметься. не думаю, що тут є якась відмінність з механічними світчами і пцб під них, а з ними все відбувається саме таким чином. тільки нещодавно 7mindfields скаржився в топіку на товщину пластикових ніг деяких гатеронівfeniks_tm: ↑ 16.11.2025 13:08Сьогодні крутив Weikav, у пцб воно фактично ніяк не фіксується, скоріше виконує роль направляючих
Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
молди давно не обслуговували або ще якісь мікроскопічні зміни на виробництві -- стали тонше ноги, або навпаки обслужили-почистили/зробили нові -- стали товстіші.
у черрі, скажімо, у хайперглайдів реально товсті тоги, щільно сидять навіть в пцб з досить широкими отворами, а ось у мх2а ноги тонші, хоча теж не рівень hmx з зовсім тоненькими пластиковими пінами. що це: зміна молдів, зміна складу пластику чи все разом -- фіг його знає, але є що є
-
kairo
Member
Прийшли мені тестові свічі.
Аутем
Взагалі, рахую ідею тестових наборів дуже вдалою. Поставив, клацаю другий день, слухаю. Зробив собі табличку з фаворитами. Аутеми схоже взагалі не змащені, треба буде пару штук вручну змастити, перевірити ще раз. Акко наче з цим покраще. По сайлент свічам, мені на практиці вони не дуже сподобались. Сайлент Пічі по відчуттям, щось середнє між механікою і мембранкою. Треба буде спробувати ще раз після змащування, бо труть гумкою на слух. Akko Penguin дуже схожі на Outemu Silent Lemon. Для себе зрозумів, що буду шукати не сайлент свічі, а більш тихі звичайні.
Аутем
- спойлер
- спойлер
Взагалі, рахую ідею тестових наборів дуже вдалою. Поставив, клацаю другий день, слухаю. Зробив собі табличку з фаворитами. Аутеми схоже взагалі не змащені, треба буде пару штук вручну змастити, перевірити ще раз. Акко наче з цим покраще. По сайлент свічам, мені на практиці вони не дуже сподобались. Сайлент Пічі по відчуттям, щось середнє між механікою і мембранкою. Треба буде спробувати ще раз після змащування, бо труть гумкою на слух. Akko Penguin дуже схожі на Outemu Silent Lemon. Для себе зрозумів, що буду шукати не сайлент свічі, а більш тихі звичайні.
-
leif
Member
kairo
Я б спробував сайленти більш високого рівня. наприклад, TTC frozen silent v2. у мене такі є і хоч я в цілому далеко не фанат сайлентів, не сказав би, що в їхньому випадку тертя знешумлюючих елементів це те, що може напрягати. не мав справи з дешевими сайлентами особисто, але по відгуках різниця між ними і тими ж вищезгаданими TTC реально велика, так що робити висновок про всі сайленти по якихось недорогих або старих моделях не варто. Якщо мета це отримати максимально тиху клавіатуру як мінімум треба спробувати усілякі топчики перед тим як відмовлятися від сайлентів взагалі.
Я б спробував сайленти більш високого рівня. наприклад, TTC frozen silent v2. у мене такі є і хоч я в цілому далеко не фанат сайлентів, не сказав би, що в їхньому випадку тертя знешумлюючих елементів це те, що може напрягати. не мав справи з дешевими сайлентами особисто, але по відгуках різниця між ними і тими ж вищезгаданими TTC реально велика, так що робити висновок про всі сайленти по якихось недорогих або старих моделях не варто. Якщо мета це отримати максимально тиху клавіатуру як мінімум треба спробувати усілякі топчики перед тим як відмовлятися від сайлентів взагалі.
-
kairo
Member
Треба буде замовити спробувати. Я вже подумую над варіантом того, щоб зібрати окремо 75% або 87% клаву на сайлент свічах для вечірнього геймнігу чи пізньої роботи. А 100% хай буде на звичайних. Є у них свій кайф від звуку, який губиться в сайлентах.leif: ↑ 16.11.2025 14:48Я б спробував сайленти більш високого рівня. наприклад, TTC frozen silent v2
Відправлено через 34 хвилини 47 секунд:
Сьогодгі ще й Гатерони під'їхали:
- спойлер
-
kairo
Member
Дякую.Kosdnepr: ↑ 16.11.2025 19:11 kairo
Якщо вмієте в купони-монети на алі, то зараз ось тут найкраща ціна на TTC frozen v2. 100 шт. мені вийшло в $21,5
Відправлено через 11 хвилин 27 секунд:
Що ще цікаве порекомендуєте окрім Аули, 75-85%, щоб в районі +-50 баксів?
-
destructX
Member
mchose g75 prokairo: ↑ 16.11.2025 19:41 Що ще цікаве порекомендуєте окрім Аули, 75-85%, щоб в районі +-50 баксів?
attack shark x85
royal kludge r75
-
leif
Member
Якщо є бажання мати більше однієї клавіатури і в житті присутній гамінг, вартує принаймні глянути в бік магнітних клавіатур, класна штукаkairo: ↑ 16.11.2025 18:59 зібрати окремо 75% або 87% клаву на сайлент свічах для вечірнього геймнігу чи пізньої роботи.
-
aaleksandrenko
Member
feniks_tm: ↑ 16.11.2025 09:24Питав у еверглайдів, чи не планують окремо продавати різні плейти, зокрема FR4. Відповіли, що не розглядають FR4, бо "недостатня точність виробництва" для забезпечення точності і стабільності для магніток. Звучить як банальна їзда по вухам, але може і має місце в їх очах. Той же вутінг взагалі з коробки на PC плейті, а там скільки стійок для жорсткості не розмісти все одно буде досить багато флексу, а тут за FR4 бояться))leif: ↑ 15.11.2025 23:22 взагалі, навіщо виробники магнітних дошок беруть алю в якості дефолтного матеріалу плейту мені не зрозуміло, адже фр4 теж досить твердий (особливо якщо його прикрутити кількома гвинтами на стійках до пцб, як це роблять с алю на НЕ-бордах), зовсім недорогий по вартості матеріал, але в той же час, він має би більше пасувати до звуку магнітних світчів, трошки нейтралізуючі неприємні їхні особливості, а не підкреслюючи навпаки, як це робить алюміній. звісно, вибір матеріалу плейту не так щоб повністю перетворює звучання клавіатури, але, тим не менш, чисто в теорії фр4 -- це найкращий вибір для магнітних світчів.
припускаю, що алю беруть щоб не заморачуватись, або ж як найбільш твердий матеріал. в той же час і з фр4 нарікань на точність спрацьовування світчів я не помічав в цих ваших інтернетах![]()
А як замовили фр4, якщо виробник їх не пропонує? Універсальний якийсь під 75% клаву?
Вирішив і собі спробувати цю клаву. Карбон плейт + сірен світчі.
- спойлер
-
feniks_tm
Member
На тао, у смаженої креветкиaaleksandrenko: ↑ 17.11.2025 14:27feniks_tm: ↑ 16.11.2025 09:24
Питав у еверглайдів, чи не планують окремо продавати різні плейти, зокрема FR4. Відповіли, що не розглядають FR4, бо "недостатня точність виробництва" для забезпечення точності і стабільності для магніток. Звучить як банальна їзда по вухам, але може і має місце в їх очах. Той же вутінг взагалі з коробки на PC плейті, а там скільки стійок для жорсткості не розмісти все одно буде досить багато флексу, а тут за FR4 бояться))
А як замовили фр4, якщо виробник їх не пропонує? Універсальний якийсь під 75% клаву?
Вирішив і собі спробувати цю клаву. Карбон плейт + сірен світчі.З кешбек летішопс і банку вийшло якраз і районі 100 дол. По тайпінгу на ютуб сірен тихіші за вуконг. Вам як вони? Наче мали такі.
- спойлер
- Screenshot_20251117_142345_AliExpress.jpg
Вуконг і подібні взагалі не ро звук, там весь упор у стабільність і майже всі вони звучать дуже так собі.
-
Melofon
Member
Вот именно что может на FR4 ещё и можно было но надо дофига стоек чтоб убрать весь флекс иначе точности не видать, я недавно с кем-то спорил в коментах на последнюю клаву от хатор (не магнитку), о том что я доказывал что кроме алюминия другие плэйты не могут создать ту же жескость для точной работы магнитных переключателей, а мне сказали что уже есть магнитки на PC плэйтах, я говорю что я не спорю они есть, но там точностью даже не пахнет, и как раз после этого через пару дней на сайте хатор появилась клава идентичная по виду той что был обзор (так же в двух вариантах с экранчиком и без) но на магнитных переключателях и они там не поменяли ничего в сравнении с механикой, там так же стоит поликарбонатный плэйт на гаскет маунт что довольно странно ведь это противоречит магнитным переключателям и их работе! Skyfall MAG Ultima 8K Wireless. Ultima с экранчиком а Ultra без. Так что я не знаю на сколько точные там магнитные переключатели но мне понравилось что они идут в правильную сторону дав выбор из многих вариантов типа механика, оптика, магнитная, и вот в последней механике мне понравилось что наконец-то отечественный брэнд со зволил нам предоставить механику на сайлент свитчах что уже круто и чего наверно многие ждали, особенно те кто боялся что механика будет шумной, я лично рад что есть такой выборfeniks_tm: ↑ 16.11.2025 09:24Питав у еверглайдів, чи не планують окремо продавати різні плейти, зокрема FR4. Відповіли, що не розглядають FR4, бо "недостатня точність виробництва" для забезпечення точності і стабільності для магніток. Звучить як банальна їзда по вухам, але може і має місце в їх очах. Той же вутінг взагалі з коробки на PC плейті, а там скільки стійок для жорсткості не розмісти все одно буде досить багато флексу, а тут за FR4 бояться))leif: ↑ 15.11.2025 23:22 взагалі, навіщо виробники магнітних дошок беруть алю в якості дефолтного матеріалу плейту мені не зрозуміло, адже фр4 теж досить твердий (особливо якщо його прикрутити кількома гвинтами на стійках до пцб, як це роблять с алю на НЕ-бордах), зовсім недорогий по вартості матеріал, але в той же час, він має би більше пасувати до звуку магнітних світчів, трошки нейтралізуючі неприємні їхні особливості, а не підкреслюючи навпаки, як це робить алюміній. звісно, вибір матеріалу плейту не так щоб повністю перетворює звучання клавіатури, але, тим не менш, чисто в теорії фр4 -- це найкращий вибір для магнітних світчів.
припускаю, що алю беруть щоб не заморачуватись, або ж як найбільш твердий матеріал. в той же час і з фр4 нарікань на точність спрацьовування світчів я не помічав в цих ваших інтернетах![]()
-
feniks_tm
Member
Melofon
Без стійок там в принципі ніяк, я ж вище писав, що у платі магнітний свіч ніяк не фіксується. Якщо не упорюватись в мінімальні значення RT, думаю, можна цілком жити і на пластикових плейтах.
Без стійок там в принципі ніяк, я ж вище писав, що у платі магнітний свіч ніяк не фіксується. Якщо не упорюватись в мінімальні значення RT, думаю, можна цілком жити і на пластикових плейтах.
-
7mindfields
Member
Підтверджую, гатерони cj і milky yellow pro намертво стають в бутерброд на evo80, neo80, qk75nleif: ↑ 16.11.2025 13:17 тільки нещодавно 7mindfields скаржився в топіку на товщину пластикових ніг деяких гатеронів
-
feniks_tm
Member
А на магнітці же плата банально лягає на шар шумки, ніжки виступають лише у ролі направляючих. Викрутив гвинти, перевернув - саме відпало. Думаю, це можна вважати за відсутню фіксацію7mindfields: ↑ 17.11.2025 18:59Підтверджую, гатерони cj і milky yellow pro намертво стають в бутерброд на evo80, neo80, qk75nleif: ↑ 16.11.2025 13:17 тільки нещодавно 7mindfields скаржився в топіку на товщину пластикових ніг деяких гатеронів
-
leif
Member
Друже, ти не повіриш, але ці пластикові ноги і в класичних механічних світчах ніколи не задумувались як фіксатори світча в пцб, вони так само називаються – alignment pinsfeniks_tm: ↑ 17.11.2025 19:00 ніжки виступають лише у ролі направляючих.
-
feniks_tm
Member
Зрозумілоleif: ↑ 18.11.2025 10:35Друже, ти не повіриш, але ці пластикові ноги і в класичних механічних світчах ніколи не задумувались як фіксатори світча в пцб, вони так само називаються – alignment pinsfeniks_tm: ↑ 17.11.2025 19:00 ніжки виступають лише у ролі направляючих.а те, шо нерідко ноги бувають трохи товстіші а отвори трохи вужчі і відбувається мимовільна фіксація... ну то вже такий бонус з вищеописаних мною причин)
-
leif
Member
feniks_tm
Максимум з чим я стикався це аж настільки жостка фіксація цими пінами, що при встановленні світч треба сілушкой богатирськой запечатувати, щоб зайшов до кінця, а потім він там настільки щільно сидить, що при діставанні я пихтів-пітнів-матюкався хвилин 40, намагався якомога акурантіше і все одно ламались топ-хаузінги там для світлодіода посадкове місце і зачіпляєшся пуллером. Але теж не всі, декілька штук на клавіатурі, і то цей дестракшн по суті ні на що не впливає, можна далі юзати як юзпв. решту вдавалось таки виколупати без наслідків
це на пцб сайклу7, до слова. Але знову-таки, hmx або jwk або черрі на цю ж пцб входять-виходять ізі, без анінайменшого напрягу, фіксуються в плейті та ХС-сокетах
Максимум з чим я стикався це аж настільки жостка фіксація цими пінами, що при встановленні світч треба сілушкой богатирськой запечатувати, щоб зайшов до кінця, а потім він там настільки щільно сидить, що при діставанні я пихтів-пітнів-матюкався хвилин 40, намагався якомога акурантіше і все одно ламались топ-хаузінги там для світлодіода посадкове місце і зачіпляєшся пуллером. Але теж не всі, декілька штук на клавіатурі, і то цей дестракшн по суті ні на що не впливає, можна далі юзати як юзпв. решту вдавалось таки виколупати без наслідків
-
7mindfields
Member
Не памʼятаю чи писав, але коли також зіштовхнувся з такою проблемою, а нормального світч пулера ще не було, допомогло одне відео на ютьюбі - береш якусь викрутку з найтоншою пласкою бітою і обережно по всьому периметру піддіваєш світч у місці контакту топхаузінгу з плейтом, процес не швидкий, десь хвилин 5 займало щоб витягти кожен світч, проте вразливі місця спереду на топ хаузінгу залишились цілі. Мінус цього методу - можливі подряпини на плейтіleif: ↑ 18.11.2025 10:59 feniks_tm
потім він там настільки щільно сидить, що при діставанні я пихтів-пітнів-матюкався хвилин 40, намагався якомога акурантіше і все одно ламались топ-хаузінги там для світлодіода посадкове місце і зачіпляєшся пуллером.
-
leif
Member