pelia: ↑
30.11.2025 22:47 Плюс, з значно більшою вірогідністю через 10 років на райзені 5600 запуститься 15 вінда, чим на х1 снапі
вже є новини що попередні покоління Snapdragon: 850, 8cx, 7c, SQ1 / SQ2 / SQ3 або повністю не будуть підтримуватися Windows 12 або під ніж підуть варіанти без NPU (835, 850, 7c). Буде дуже цікаво
Gold_Star: ↑
30.11.2025 22:53 Тепер я точно впевнений що ви брехун - роутери на MT7981 (ARM Cortex A53) з опенврт споживають не менше 5 ват без підключених клієнтів
Alexsandr: ↑
30.11.2025 23:28 Где-то цифры видел, от 10Вт такой роутер не стабильно работает, в пике около 15Вт кушает. Хотя, если не включать.
В мене HG8310M + Xiaomi AX3000T теж прошитий в опенврт + два 8-портові свічі гігабітні
споживання від повербанки через type-c тригер 10.6-12Вт(десь 0.2-0.5Вт споживає діод Шотткі), але це коли нема світла і є лише 2-3 споживачі WiFi.
При повному навантаженні не міряв, та й мені не цікаво скільки воно споживає коли від розетки, головне що стабільно.
В мене 27" споживає 26Вт, але яскравість на 50% і в режимі 144Гц - коли працюю від макбука, більше він не може видати
В мене до речі теж є 16" портативний 1200р 60гц з HDR - штука класна працює від 5В.
Наразі моя думка така: Юра геть не фанат яблука і ніколи ним не був. Він - фанат енергоефективності, точніше, полонений обставин прагматик, який вимушений максимально економити кожен Ватт.
За всім його пафосом "просвітника АРМ" на форумі криється банальна, але жорстока реальність: він, ймовірно, живе/працює в умовах гострого енергодефіциту (чи то в трейлері з сонячною батареєю, чи то просто виживає на зарядній станції).
Mac Mini був куплений не через "велику любов" до Apple, а тому що це найдешевший і найефективніший спосіб отримати потужність рівня M4, який гарантовано вписується в ліміти скромної зарядної станції.
Звідси і вся ця нелюбов до "x86-пічок" та його фанатизм. Екосистема Apple йому до лампочки (ніяких тобі айфонів чи айпадів) - його цікавить лише продуктивність на Ватт. Він доводить свою правоту не заради ідеї, а для раціоналізації власного вибору виживання. А ми тут на форумі, як дурні, ведемося на його проповіді про "животворящий ARM".
- спойлер