Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kolian
Member

Повідомлення

ApostolCV: 30.07.2025 15:29 Kolian, я могу ошибаться но как я слышал корректно с Фурой Макс работает полторы платы?
Там больше проблем с драйверами, часто работает только один чип, а так если их правильно поставить, у меня особых проблем не было.
offece-trader
Member

Повідомлення

Может кто скажет чего умного.

Пытаюсь ставить винхп, исошник скаачал оригинальный, записал на флешку через DirectGRUB, загружаюсь, выбираю установку, как текстовая установка заканчивается - вылетает с ошибкой 0х0000007b
пробовал и иде диск и сата диск - одно и тоже. Есть какие то мысли как поставить хп с флешки ? А то очень неохота искать двд и писать его. На сайте драйверов каких то специальных под иде\сата нет. Или ест ькакой правильный мануал по установке хп с флешки, а у меня не правильный ?
ApostolCV
Member

Повідомлення

Заходим в биос переводим SATA в режим AHCI .
Если стояло в AHCI то переводим в IDE.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну з інсталяцієї він ХР з флешки постійно були якісь проблеми і граблі, кращого варіанту ніж встановлення з диску просто не існує. Треба мати перевірену флешку що б точно розуміти що проблема не у флешці та образі а саме в залізі. Ну і бажано писати на яке залізо встановлюється ,бо ось вже радять копати в сторону AHCI але чи є той режим на залізі ще не з'ясували :laugh:
offece-trader
Member

Повідомлення

ApostolCV: 30.07.2025 20:51Заходим в биос переводим SATA в режим AHCI .
Если стояло в AHCI то переводим в IDE.
Да я бы с удовольствием, но нет таких пунктов в биосе :) И даже ИДЕ в енхансед нельзя уставновить, тоже нет такого.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну так а звідки їм бути, якщо вони з'явились на пізніх платах під 775 де навіть не пахло якимось там AGP
Не пам'ятаю чи допилювали вони його підтримку на плати типу 965 Deluxe бо там же мабуть треба підтримка на рівні чіпсета цих фічєй
offece-trader
Member

Повідомлення

spoglyadach: 30.07.2025 20:58Ну і бажано писати на яке залізо встановлюється ,бо ось вже радять копати в сторону AHCI але чи є той режим на залізі ще не з'ясували :laugh:
GA-8I865GME-775-RH (rev. 1.x) + какой целерон на 3ггц + 2 гига памяти

ставить пытаюсь оригинальные Microsoft Windows® XP Professional SP3 VL
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну на цьому чипсеті таких функцій точно не було, копайте інший мануал постворенню флешки з ХР у випадку якщо не було успішних інсталяцій саме з цієї флешки. Або ще можна спробувати якусь флешку типу як реаніматор з якимись збірками чи типу того, таких було дофіга але я щось конкретно не пораджу бо я завжди інсталив офіційні образи з дисків
offece-trader
Member

Повідомлення

spoglyadach: 30.07.2025 21:09 Ну на цьому чипсеті таких функцій точно не було, копайте інший мануал постворенню флешки з ХР у випадку якщо не було успішних інсталяцій саме з цієї флешки. Або ще можна спробувати якусь флешку типу як реаніматор з якимись збірками чи типу того, таких було дофіга але я щось конкретно не пораджу бо я завжди інсталив офіційні образи з дисків
Если сама загрузка с флешки идет нормально и текстовая инсталяция ХП проходит, значит что сама флешка рабочая ? В том смысле что взял первую попавшуюся под руки 16гб юсб3 флешку и на нее записал. Или надо искать что-то древнее на 4гб и писать на него ?

А на 478\370 сокете уже была сделана загрузка с флешки ?
Востаннє редагувалось 30.07.2025 21:16 користувачем offece-trader, всього редагувалось 1 раз.
spoglyadach
Member

Повідомлення

А залізо перевірене?
offece-trader
Member

Повідомлення

spoglyadach: 30.07.2025 21:15А залізо перевірене?
7 грузится с какого мультизагрузочного диска без проблем. Хотел поставить оригинальную чистую систему для тестов, но шото пошло не так :)
radical
Member

Повідомлення

https://notebookclub.org/article/window ... flash.html

WinToFlash
Первьій шаг с интеграцией драйверов в дистрибутив пропускаем.
offece-trader
Member

Повідомлення

radical: 31.07.2025 08:21WinToFlash
Первьій шаг с интеграцией драйверов в дистрибутив пропускаем.
Попробую на выходных, вчера еще попробовал WinSetupFromUSB, тоже ничего не сработало. Хотя думает проще найти и записать двд диск :)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Zakarul: 30.07.2025 12:06 riva tnt 2 от аsus на желтом текстолите. Лучше всего в версии deluxe. v3800 series.
Я за нею ніколи не ганявся але бачив що прям ажіотаж навколо цих асусів, минулої осені випадково вдалось собі таку придбати за адекватний прайс (щось 200 гривень з доставкою вийшло). Але поясніть хтось в чому прикол цієї відяхи, окрім того що вона гарно виглядає в порівнянні з більшістю Riva TNT які я бачив, по перфомансу вона ж зливає тому ж асусу GF2MX400 в слім виконанні на чорному текстоліті
Zakarul
Member

Повідомлення

spoglyadach: 31.07.2025 11:54
Zakarul: 30.07.2025 12:06 riva tnt 2 от аsus на желтом текстолите. Лучше всего в версии deluxe. v3800 series.
Я за нею ніколи не ганявся але бачив що прям ажіотаж навколо цих асусів, минулої осені випадково вдалось собі таку придбати за адекватний прайс (щось 200 гривень з доставкою вийшло). Але поясніть хтось в чому прикол цієї відяхи, окрім того що вона гарно виглядає в порівнянні з більшістю Riva TNT які я бачив, по перфомансу вона ж зливає тому ж асусу GF2MX400 в слім виконанні на чорному текстоліті
мое предположение, что это просто фанаты марки. Но и у асуса уже тогда были качественные карты. Почти все карты из этой серии от асуса до сих пор живые. Умирают крайне редко. По-моему через меня штук 30+ прошло и не было ни одной мертвой. Кажется так.
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) куди ж оті 30+ штук поділись, десь на полицях в джонів тепер?
Zakarul
Member

Повідомлення

spoglyadach: 31.07.2025 13:08 B-) куди ж оті 30+ штук поділись, десь на полицях в джонів тепер?
не, я редко что-то продаю. Только собираю. Штуки 4 за все года были проданы. Штук ,не знаю, 5+ разъехались по друзьям. Остальное в закромах лежит :)
saren
Member

Повідомлення

Zakarul
Куркуль :gigi:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ага, ну всьо чекаєм якийсь ретро-коін що б його майніть, бо я теж нічого не продаю :up:
Якось вже продав колись по дурості, потім в милі шукав де купити що б в нормального тіпа а не з 10 рук
Zakarul
Member

Повідомлення

spoglyadach: 31.07.2025 13:36 Ага, ну всьо чекаєм якийсь ретро-коін що б його майніть, бо я теж нічого не продаю :up:
Якось вже продав колись по дурості, потім в милі шукав де купити що б в нормального тіпа а не з 10 рук
фотге давай. Ты давно на форуме. Только рассказываешь, давай показывай красивое :lol: :lol:
А продавать да, зачем? Получить пару сотен уе?
Не, добро пусть лежит :laugh: :laugh:
Так оно приносит моральное удовольствие. Сильно больше чем пара сотен уе.

Отправлено спустя 5 минут 51 секунду:
Вот красивое. Кто узнает всё, тот кросавчег! :laugh:
спойлер
cards_2_31072025.png
cards_1_31072025.png
Відповісти