VolandInferno: ↑
28.10.2025 00:32Ну тоді більш концептуальне питання, який реальний адекватний бюджет на гарний повний кастом? Ну +/-. Бо я так подивився, хтось і за 100 збирає, хтось за 2000
залежно від запиту, адже немає універсального рецепту для всіх-всіх в такій справі як клавіатури. і тут "дорожче" частіше
не означає "краще" ніж означає, якщо брати пересічного юзера. це ніяк не перебільшення, коли дешевша клавіатура, але зібрана під тебе буде радувати набагато більше ніж в кілька разів дорожча, але зібрана таким чином, що вона тобі не заходить. коли, ну от не твоє. тому треба відштовхуватись від власних запитів і суто від них. якщо твої запити звучать як
VolandInferno: ↑
27.10.2025 19:10Фул-сайз, с високим Enter, гаскет и і тд і тп? Ну кремовий саунд і все таке. MDA профіль. не геймерську, можна взагалі без підсвітки.
то я б почав, як я вже писав кілька разів в цьому топіку (бо це доволі розповсюджений запит на форумі), з QK101 або vertex s100, фоамний білд з лонг-полл світчами (візьми кілька популярних моделей і обери що більше за все подобається), кейкапи теж на свій смак.
правда, я глянув, що ані вертекса ані кукея 101го немає зараз в продажу навіть під попереднє замовлення на основних каналах дистрибуції, ну... таке буває нерідко також. тут лише шукати
де ще можна замовити, почекати, розібратись як доставити краще. адже особливих реальних альтернатив такого ж рівня цим дошкам буквально не існує.
ну бюджет варто вкладати не в те, щоб купити подорожче, а в те, щоб відшукати "своє". купити, скажімо, кілька варіантів світчів і вибрати під себе, враховуючи що по бербоунах з твоїми запитами особливо не розженешся. при цьому, особисто я не вважаю, що можна купити 1шт чи 10шт світчів "на пробу" і зрозуміти таким чином, що він тобі подобається чи ні, треба взяти сет, поставити його, посидіти кілька днів-тиждень, тоді стане ясно щось. також світчі вкрай бажано купувати змащеними вручну за деякими виключеннями, або ж змащувати самому, якщо є час і натхнення, що в свою чергу або здорожчує або розтягує по часу процес підбору
підсумовуючи:
треба знайти "своє", по 100% бербоунах тут вибору небагато, по світчах є що подивитись, тому спочатку знайти бербоун, потім вибрати світч, потім капи на свій смак. бюджет в залежності від того як швидко знайдеться своє, де і як купиш бербоун, чи будеш купувати світчі вже змащеними чи будеш мастити сам тощо
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
так я власне так і зробив. дистилятом в основному подумав промити контакти від того, що є в проточній воді і що може вплинути на конакт негативним чином