Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif: 26.10.2025 17:14 Geinz21
Якщо пів року і два місяці працювало нормально а лише потім починало глючити то це пил/бруд майже гарантовано. Спробуйте почистити/ замінити на неюзані ті світчі які дають подвійне введення для перевірки чи це дійсно так. Якщо підтвердиться, то дістати світчі, розібрати-почитистити і користуватись далі.
Разобрал, почистил спиртиком, не помогло. Случайно в реддитовских срачах откопал такую тему https://geekhack.org/index.php?topic=74 ... msg1923515
Слегонца подергал неподвижный контакт как показано на картинке и о, чудо, они нормально заработали. Жаль те, что испортил уже не пофиксишь... Сам виноват.
VolandInferno
Member

В мене є питання/пропозиція. Хтось може для мене зібрати кастом клаву? Фул-сайз, с високим Enter, гаскет и і тд і тп? Ну кремовий саунд і все таке. MDA профіль. не геймерську, можна взагалі без підсвітки.

@leif. Ми там наче трохи в контрах були :) , але чи таке можливо? Бюджет...ну тут фіг знає, ну нехай 300уе± + робота.
Я не знаю скільки я вже коштів на це все витратив, але всеодно...не то. Зараз сиджу на Montech MKey104.
Kosdnepr
Member

leif
Member

Geinz21: 27.10.2025 16:45Разобрал, почистил спиртиком, не помогло. Случайно в реддитовских срачах откопал такую тему https://geekhack.org/index.php?topic=74 ... msg1923515
Слегонца подергал неподвижный контакт как показано на картинке и о, чудо, они нормально заработали. Жаль те, что испортил уже не пофиксишь... Сам виноват.
нічого собі. якщо б у вас було подвійне введення з одним сетом, то це ще одна історія, могло бути різне, браковані ліфи в тому числі. але так щоб з двома різними і у обох виявились якісь криві-браковані ліфи? не думав, що частота цих випадків в наш час дозволяє припустити таке "везіння", можна йти купувати лотерейний квиток :banan:
feniks_tm
Member

leif: 27.10.2025 21:14 можна йти купувати лотерейний квиток :banan:
Або магнітку :rotate: :lol:
leif
Member

VolandInferno: 27.10.2025 19:10 Ми там наче трохи в контрах були
коли таке сталось? ти про що? :think:
VolandInferno: 27.10.2025 19:10але чи таке можливо?
та можливо, звичайно, але, якщо ти питаєш, чи я можу зібрати клавіатуру на замовлення, то ні, я таким не займаюсь. всі клавіатури і всі розваги, що я тут описую це все моє, не на замовлення і не від спонсорів (на жаль :weep: ) нічого не продаю, ніяких послуг не надаю

мені б знайти час на свої власні клавіатурні пригоди :laugh:
VolandInferno
Member

leif: 27.10.2025 21:21коли таке сталось? ти про що?
Та колись шось трохи погавкались
leif: 27.10.2025 21:21та можливо, звичайно, але, якщо ти питаєш, чи я можу зібрати клавіатуру на замовлення, то ні, я таким не займаюсь. всі клавіатури і всі розваги, що я тут описую це все моє, не на замовлення і не від спонсорів (на жаль ) нічого не продаю, ніяких послуг не надаю
Дякую. Ну тоді більш концептуальне питання, який реальний адекватний бюджет на гарний повний кастом? Ну +/-. Бо я так подивився, хтось і за 100 збирає, хтось за 2000 :insane:

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
Kosdnepr: 27.10.2025 19:32VolandInferno
Запитайте тут.
Дякую :)
waryag
Member

artko: 25.10.2025 17:00 так, я мив просто дистилятом після миючого засобу.
Дистилят погано змиває миючий засіб.
artko
Member

waryag: 28.10.2025 09:47Дистилят погано змиває миючий засіб.
краще, ніж залишити як є, та і найдоступніша рідина.
waryag
Member

artko: 28.10.2025 10:31 краще, ніж залишити як є, та і найдоступніша рідина.
А змити звичайною водою і потім прополоскати в дистиляті?
artko
Member

waryag: 28.10.2025 10:34А змити звичайною водою і потім прополоскати в дистиляті?
взагалі найчастіше мию просто в дистиляті (або з під осмосу воді), бо мета - відмити від "побутових" забруднень та слідів окислювання після попадання звичайної води. на єдино вірну думку - не претендую.
leif
Member

VolandInferno: 28.10.2025 00:32Ну тоді більш концептуальне питання, який реальний адекватний бюджет на гарний повний кастом? Ну +/-. Бо я так подивився, хтось і за 100 збирає, хтось за 2000
залежно від запиту, адже немає універсального рецепту для всіх-всіх в такій справі як клавіатури. і тут "дорожче" частіше не означає "краще" ніж означає, якщо брати пересічного юзера. це ніяк не перебільшення, коли дешевша клавіатура, але зібрана під тебе буде радувати набагато більше ніж в кілька разів дорожча, але зібрана таким чином, що вона тобі не заходить. коли, ну от не твоє. тому треба відштовхуватись від власних запитів і суто від них. якщо твої запити звучать як
VolandInferno: 27.10.2025 19:10Фул-сайз, с високим Enter, гаскет и і тд і тп? Ну кремовий саунд і все таке. MDA профіль. не геймерську, можна взагалі без підсвітки.
то я б почав, як я вже писав кілька разів в цьому топіку (бо це доволі розповсюджений запит на форумі), з QK101 або vertex s100, фоамний білд з лонг-полл світчами (візьми кілька популярних моделей і обери що більше за все подобається), кейкапи теж на свій смак.

правда, я глянув, що ані вертекса ані кукея 101го немає зараз в продажу навіть під попереднє замовлення на основних каналах дистрибуції, ну... таке буває нерідко також. тут лише шукати де ще можна замовити, почекати, розібратись як доставити краще. адже особливих реальних альтернатив такого ж рівня цим дошкам буквально не існує.

ну бюджет варто вкладати не в те, щоб купити подорожче, а в те, щоб відшукати "своє". купити, скажімо, кілька варіантів світчів і вибрати під себе, враховуючи що по бербоунах з твоїми запитами особливо не розженешся. при цьому, особисто я не вважаю, що можна купити 1шт чи 10шт світчів "на пробу" і зрозуміти таким чином, що він тобі подобається чи ні, треба взяти сет, поставити його, посидіти кілька днів-тиждень, тоді стане ясно щось. також світчі вкрай бажано купувати змащеними вручну за деякими виключеннями, або ж змащувати самому, якщо є час і натхнення, що в свою чергу або здорожчує або розтягує по часу процес підбору

підсумовуючи:
треба знайти "своє", по 100% бербоунах тут вибору небагато, по світчах є що подивитись, тому спочатку знайти бербоун, потім вибрати світч, потім капи на свій смак. бюджет в залежності від того як швидко знайдеться своє, де і як купиш бербоун, чи будеш купувати світчі вже змащеними чи будеш мастити сам тощо

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
waryag: 28.10.2025 10:34А змити звичайною водою і потім прополоскати в дистиляті?
так я власне так і зробив. дистилятом в основному подумав промити контакти від того, що є в проточній воді і що може вплинути на конакт негативним чином
Geinz21
Member

leif: 27.10.2025 21:14
Geinz21: 27.10.2025 16:45Разобрал, почистил спиртиком, не помогло. Случайно в реддитовских срачах откопал такую тему https://geekhack.org/index.php?topic=74 ... msg1923515
нічого собі. якщо б у вас було подвійне введення з одним сетом, то це ще одна історія, могло бути різне, браковані ліфи в тому числі. але так щоб з двома різними і у обох виявились якісь криві-браковані ліфи? не думав, що частота цих випадків в наш час дозволяє припустити таке "везіння", можна йти купувати лотерейний квиток :banan:
Видимо, я везучий чересчур оказался. К слову, даже отдельно доску заказывал для своей клавиатуры, ибо думал, что проблемы в ней. И каково мое было удивление, что месячное ожидание с ТаоБао окажется напрасным :insane: Клавиатура - кодинг и игры. Уже из вышел возраста, когда стучать по клавишам или бить кулаком . В общем, дилемма ещё та. Склоняюсь к мысли, что либо бракованные партии, либо же китайцы туфту продают. Хотя, почему-то у других такое редко встречается.

Отправлено спустя 5 минут 32 секунды:
feniks_tm: 27.10.2025 21:15
leif: 27.10.2025 21:14 можна йти купувати лотерейний квиток :banan:
Або магнітку :rotate: :lol:
И шо, магнитка панацея по итогу? :)
feniks_tm
Member

Geinz21: 28.10.2025 13:41 И шо, магнитка панацея по итогу? :)
Ну якщо не ультра кастом-гурме, то чому б і не спробувати. Якщо до цього використовували лінійні свічі, не бачу жодних мінусів у переході на магнітку.
Geinz21
Member

feniks_tm: 28.10.2025 15:09
Geinz21: 28.10.2025 13:41 И шо, магнитка панацея по итогу? :)
Ну якщо не ультра кастом-гурме, то чому б і не спробувати. Якщо до цього використовували лінійні свічі, не бачу жодних мінусів у переході на магнітку.
А досок для них отдельно не найти? :shuffle: Я искал по али и таобао, но увы. Уж слишком привык к своей 1800 или как её ещё называют 96% и не хотелось бы её менять.
спойлер
Снимок экрана 2025-10-28 153146.png
feniks_tm
Member

Geinz21: 28.10.2025 15:32
feniks_tm: 28.10.2025 15:09
А досок для них отдельно не найти? :shuffle: Я искал по али и таобао, но увы. Уж слишком привык к своей 1800 или как её ещё называют 96% и не хотелось бы её менять.
спойлер
Снимок экрана 2025-10-28 153146.png
На жаль, щось відмінне від 60/65/75/80/TKL це рідкість. Доски під кастом окремо зачасту тільки 60ки, у геонів є Venom ткл-ка. Якщо нампад мастхев, то певно трошки не по дорозі, нічого людського в голову не приходить взагалі. Ну є звісно ж кейхрон, але якщо бажання пощупати різні свічі все ж присутнє, то це не той випадок.
Geinz21
Member

Ну, может на 11.11 возьму GMK67 и доску, чтобы чисто пощупать как оно зайдет. А банить за свичи в играх не будут? Слышал, что Wooting в CS2 под запретом :D Вангую, остальные античиты на уровне ядре не должны отставать.
feniks_tm
Member

Geinz21: 28.10.2025 15:42 Ну, может на 11.11 возьму GMK67 и доску, чтобы чисто пощупать как оно зайдет. А банить за свичи в играх не будут? Слышал, что Wooting в CS2 под запретом :D Вангую, остальные античиты на уровне ядре не должны отставать.
Заборонили саме SOCD, і то банально через скандал з Razer'ом. Раніше ніхто нікого не чіпав за використання null-bind'ів. Заборона саме на рівні офіційних Valve серверів CS2, тобто вас банально кікатиме з сервера (допоки не вимкнете SOCD) з можливістю перепідключення. Ніхто нікого не банить за це :rotate:
До прикладу, зараз проходить відкритий плейтест такої гри як Momentum Mod, це збірка різних мувмент режимів з різних ігор Valve (bhop, surf, kz, Rocket Jump і т.п), так от, там є можливість включити ті самі null-bind'и прямо з меню, і воно увімкнене за замовчуванням. Це про питання "чесності". Заборонили саме тому, що люди нили, що у юзерів рейзера є якась там перевага :lol: (так і хочеться пожартувати про запасну хромосому, вибачте), хоча насправді це можна було реалізувати на будь-якій клаві.
Geinz21
Member

Что-то юмор не понял. Это получается, оба типа свичей клавиатура переваривает? Или лучше чисто магнитку взять?
StTechnik
Member

Geinz21: 29.10.2025 13:02Это получается, оба типа свичей клавиатура переваривает?
Получается что да. Это не новость - есть уже такие борды у Akko, у кого то еще.
Ответить