В общем, всё индивидуально, если сделать вывод. Точно так же когда протираешь монитор тряпочкой - для каждого монитора своя тряпочка может быть, так как у всех мониторов покрытия разные и из-за этого результат разный.
Новини
Останні статті і огляди
Выбор коврика для мышки
-
Avenger80
Member
freemannew
В общем, всё индивидуально, если сделать вывод. Точно так же когда протираешь монитор тряпочкой - для каждого монитора своя тряпочка может быть, так как у всех мониторов покрытия разные и из-за этого результат разный.
-
freemannew
Member
Avenger80
Разумеется материал ковра играет не последнюю роль, я про более классические, мягкие, шелковистые ковры.
У меня есть ковер из той же кордуры например, ему вообще все равно, щеткой трешь и все, можно в стиральную машину, он очень износостойкий и ''распушивать'' там нечего.
Разумеется материал ковра играет не последнюю роль, я про более классические, мягкие, шелковистые ковры.
У меня есть ковер из той же кордуры например, ему вообще все равно, щеткой трешь и все, можно в стиральную машину, он очень износостойкий и ''распушивать'' там нечего.
-
Varzek
Member
Подякував, попробую, потому что ковёр после прошлого раза не до конца отмылсяVovchic_jrc: ↑ 04.08.2025 23:16 Мив LGG Saturn Pro та Artisan Zero:
- Несемо килимок у ванну, беремо душовий шланг і рясно поливаємо теплою водою.
- Беремо кухонну поролонову губку та засіб для миття посуду. Наносимо мийний засіб на гладкий бік губки, злегка змочуємо її водою та спінюємо.
- Починаємо круговими рухами ретельно очищати всю поверхню килимка, а не лише найбрудніші місця. Якщо забруднення дуже сильне, можна спочатку проходити колами в один бік, а потім — у зворотний.
- Залишаємо сохнути на балконі.
Колим будет як новий. Якщо хтось буде так прати саме Artisan Zero, то спершу варто із нього повиймати усі мікро-ворсинки чи шерсть твариг, яка стирчіть. Паскудний в цьому плані килим. Увесь бруд забивається у стуртуру тканини і стерчить.
У меня после мытья основное рабочее место ковра для мышки потеряло в скольжении. Ковёр гибридный, водоотталкивающий.freemannew: ↑ 05.08.2025 06:52 По поводу мытья ковров.
В чем прикол, когда ковер моешь мылом или средством для мытья посуды, он то вымывается, но я обратил внимание что потом у ковров теряется шелковистость, они то чистые, но сухие, скольжение не то, это рукай чувствуется на ощупь. Видимо у некоторых ковров изначально есть пропитка для отталкивания влаги, грязи, да и волокна затираются из-за использования со временем.
Надеюсь это не ради прикола написаноПросто подберите своему ковру правильный шампунь
А шампуни для головы как многие знают, есть разные, у жен спросите. Есть для выпрямления волос, пышности, для сухих волос и т.д, потом волосы мягкие, пышные, шелковистые. Вот с коврами после таких шампуней происходят ''чудеса''. Замочили в теплой воде, не горячей, первую грязь убрали, нанесли шампунь, мочалкой втерли, чуток полежал, почистили, хорошо промыли под проточной водой и повесили высыхать.
-
freemannew
Member
Varzek
Все зависит от ковра, мне на моих помогает, коврики становились мягче и скользит лучше, никакого прикола.
Некоторые ковры вообще можно угробить любой мойкой, у меня у знакомого после замочки ковра, он просто расслоился. У другого после какого-то моющего средства пятна остались...
Как писали выше, все индивидуально, я просто поделился опытом на своем примере.
Все зависит от ковра, мне на моих помогает, коврики становились мягче и скользит лучше, никакого прикола.
Некоторые ковры вообще можно угробить любой мойкой, у меня у знакомого после замочки ковра, он просто расслоился. У другого после какого-то моющего средства пятна остались...
Как писали выше, все индивидуально, я просто поделился опытом на своем примере.
-
Varzek
Member
freemannew
А что за шампунь использовали?
А что за шампунь использовали?
-
freemannew
Member
Varzek
Фирма CHI, но точно какой сейчас затрудняюсь ответить
Фирма CHI, но точно какой сейчас затрудняюсь ответить
-
alumem
Member
Во из кордуры это имба ковры, сейчас таким пользуюсь (mp511)freemannew: ↑ 05.08.2025 10:51
-
freemannew
Member
alumem
Да, хорошие, у меня сейчас основной Endgame Gear MPC450 CORDURA STEALTH EDITION
Да, хорошие, у меня сейчас основной Endgame Gear MPC450 CORDURA STEALTH EDITION
-
YumiSS
Member
Усім привіт, можливо порадите якісь варіанти килимків.
Взагалі то в мене були якісь "популярні" аля з алішки чи розетки за 200-300 грн на 900х400мм, але з часом вони як болото стають якесь і мені геть незручно мишкою водити по ньому навіть для простого серфінгу інтернетами, не кажучи вже про гру.
Мабуть, і стандартного розміру ~400х400мм мені вистачить.
На рахунок speed\control я не дуже в цьому тямлю але, мабуть, можна обрати щось середнє? Якийсь баланс варіант можливо)
Бюджет, орієнтовно до 2к.
Дякую
Взагалі то в мене були якісь "популярні" аля з алішки чи розетки за 200-300 грн на 900х400мм, але з часом вони як болото стають якесь і мені геть незручно мишкою водити по ньому навіть для простого серфінгу інтернетами, не кажучи вже про гру.
На рахунок speed\control я не дуже в цьому тямлю але, мабуть, можна обрати щось середнє? Якийсь баланс варіант можливо)
Дякую
-
shnok
Member
YumiSS
Баланс це speed, для середньостатистичного користувача. Настоящий контрол дуже в'язкий, і повільний
Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
До 2к з вашими розмірами можна придбати топ фірмову ігрову поверховість відомих брендів
Баланс це speed, для середньостатистичного користувача. Настоящий контрол дуже в'язкий, і повільний
Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
До 2к з вашими розмірами можна придбати топ фірмову ігрову поверховість відомих брендів
-
FirstTDM
Member
Logitech G640 BlackYumiSS: ↑ 19.10.2025 17:53Бюджет, орієнтовно до 2к.
ASUS ROG Hone Ace Aim Lab Edition
SteelSeries QcK Edge L
-
marvin1111
Member
Нравятся только тканевые ковры и точно такая же проблема - в центре, где больше пользуешься, со временем становится медленнее, как болото, но при этом точность не теряется, рывков нет, просто больше сопротивление движения. Для серфинга и работы нормально, но в сетевых шутерах не хватает скорости.YumiSS: ↑ 19.10.2025 17:53 Усім привіт, можливо порадите якісь варіанти килимків.
Дякую![]()
Поскольку я ковер не пачкаю(не ем за компом, мою руки, мышь спиртом протираю), ковер не загрязняется(на вид как новый). Пробовал протирать ватными дисками смоченными спиртом(спирта не жалел, потом сушил феном) - без разницы, ощущение болота не пропало.
Делаю вывод что он просто затирается и остаётся только смирится что это расходник и менять на новый по мере необходимости.
Для себя выбрал bloody bp45 naraka. 450х400мм. Пока новый отличный. Полная цена 500грн, недавно по акции продавали по 300грн, взял пару про запас.
Мышь bloody r90 plus с металлическими ножками, возможно с пластиковыми ножками ковра хватало бы на дольше. Но металлические ножки по новому ковру очень уж приятно ездят, поэтому меняем ковры
-
МОНАХ
Member
► Привіт! ще і в цій темі, хлопці...
► Насправді, не впевнений, коврик мені потрібен чи ціла ігрова поверхня - ще не визначився, так як не знаю, чи можна щось підібрати в моєму випадку, але так як не-нашукав тему з ігровими поверхнями, то най буде тут.
► Потрібен коврик або ігрова поверхня для мого домашнього, трохи нестандартного ПК-стола.
► Досі користувався маленькими ковриками, але недавно поставив в актив 2 системника і, відповідно, "під руками" поперемінно 2 "мишки". Все би нічого, але ПК-стіл у мене такий, що просто "розкидатися" "мишками", щоб валялися і не мішали, не вийде - потрібно діставати одну або іншу і під них діставати кожного разу коврик. Також, останні кілька років - взяв додому повноформатний-А4 графічний планшет, який я люблю користувати в комбінації з клавіатурою і коли це все добро в одну лінію розкласти на столі, то для "мишки" місця майже не лишається і тут або крихітний коврик під саму "мишку" (як є зараз і що дуже незручно, бо з самим ковриком доводиться зайве "перекидатися"), або ігрову поверхню спробувати...
► Хотів запитатися, можливо хто бачив де нестандартні ігрові поверхні розміром 1000х250мм/1000х300мм або краще 1200х250мм/1200х300мм?
► З того, що я "накопав", то це 900х300мм і, звісно, повно стандарту 800х300мм, які мені занадто короткі.
► Можливо є сенс замовити "кастом"? Бачив, тут продають на "барахолці" цікаві варіанти, але не впевнений, що це кастом, а не перепродаж. Ну і бюджет у мене урізаний на це все: 400-600грн. ...
► Також, думаю, можливо, щоб дешевше (і якщо не знайду більш-менш потрібний варіант), є резон взяти 2 типу-отаких-подібних на 600х300мм? У мене на "декоративі" - товста "резинова" прозора "викройка" лежить: козвати не повинні...
► Фото поверхні стола і розміщення периферії на ній оформлю ближче до вечора, якщо це важливо для загального розуміння...
► Насправді, не впевнений, коврик мені потрібен чи ціла ігрова поверхня - ще не визначився, так як не знаю, чи можна щось підібрати в моєму випадку, але так як не-нашукав тему з ігровими поверхнями, то най буде тут.
► Потрібен коврик або ігрова поверхня для мого домашнього, трохи нестандартного ПК-стола.
► Досі користувався маленькими ковриками, але недавно поставив в актив 2 системника і, відповідно, "під руками" поперемінно 2 "мишки". Все би нічого, але ПК-стіл у мене такий, що просто "розкидатися" "мишками", щоб валялися і не мішали, не вийде - потрібно діставати одну або іншу і під них діставати кожного разу коврик. Також, останні кілька років - взяв додому повноформатний-А4 графічний планшет, який я люблю користувати в комбінації з клавіатурою і коли це все добро в одну лінію розкласти на столі, то для "мишки" місця майже не лишається і тут або крихітний коврик під саму "мишку" (як є зараз і що дуже незручно, бо з самим ковриком доводиться зайве "перекидатися"), або ігрову поверхню спробувати...
► Хотів запитатися, можливо хто бачив де нестандартні ігрові поверхні розміром 1000х250мм/1000х300мм або краще 1200х250мм/1200х300мм?
► З того, що я "накопав", то це 900х300мм і, звісно, повно стандарту 800х300мм, які мені занадто короткі.
► Можливо є сенс замовити "кастом"? Бачив, тут продають на "барахолці" цікаві варіанти, але не впевнений, що це кастом, а не перепродаж. Ну і бюджет у мене урізаний на це все: 400-600грн. ...
► Також, думаю, можливо, щоб дешевше (і якщо не знайду більш-менш потрібний варіант), є резон взяти 2 типу-отаких-подібних на 600х300мм? У мене на "декоративі" - товста "резинова" прозора "викройка" лежить: козвати не повинні...
► Фото поверхні стола і розміщення периферії на ній оформлю ближче до вечора, якщо це важливо для загального розуміння...
-
destructX
Member
недавно наткнувся на workplaceshop.ua, багато коврів бачив, з можливістю пошиву на замовленняМОНАХ: ↑ 05.01.2026 11:37 ► Привіт! ще і в цій темі, хлопці...
але з таким бюджетом який сенс взагалі питати про 900*, а ще більше кастомні, поверхні?)
-
МОНАХ
Member
► destructX, дякую. Покопаюсь у них в номенклатурі...
► Та - бюджет поки приблизно мінімально-середній. Взагалі, поки що погано орієнтуюсь, що-по-чому. Як буде сенс що брати, то до 1000 докину. А так, поки що виходив з ціни 2-х середньо-дешманських 600х300мм. (бачив тут, у себе, 900х350мм в 3мм товщиною, прінт, за 340грн.) Можливо в кінці-кінців доведеться й лишитися на стандартному коврику під "мишку" - просто хочеться щось не крихітне (хоча "оптики" моєї р93-ї вистачає для 2К на маленькій поверхні з головою), а як не крихітне, то вже планшет на підставці стоятиме кособоко, бо займе частину коврика... (вечером закину фото - може воно дійсно того не варте, з ігровою поверхнею паритись...)
► ... От у тих же workplaceshop.ua, бачу, є 1200х500мм за 1380грн. - а якщо приймають на замовлення кастом по розміру і можна буде домовитися за 1200х250мм за, скажімо, 800грн. (у них 900х300мм - 750грн.) - тупо однотонну, без нанесення принта - то можна буде розглянути.
► Та - бюджет поки приблизно мінімально-середній. Взагалі, поки що погано орієнтуюсь, що-по-чому. Як буде сенс що брати, то до 1000 докину. А так, поки що виходив з ціни 2-х середньо-дешманських 600х300мм. (бачив тут, у себе, 900х350мм в 3мм товщиною, прінт, за 340грн.) Можливо в кінці-кінців доведеться й лишитися на стандартному коврику під "мишку" - просто хочеться щось не крихітне (хоча "оптики" моєї р93-ї вистачає для 2К на маленькій поверхні з головою), а як не крихітне, то вже планшет на підставці стоятиме кособоко, бо займе частину коврика... (вечером закину фото - може воно дійсно того не варте, з ігровою поверхнею паритись...)
► ... От у тих же workplaceshop.ua, бачу, є 1200х500мм за 1380грн. - а якщо приймають на замовлення кастом по розміру і можна буде домовитися за 1200х250мм за, скажімо, 800грн. (у них 900х300мм - 750грн.) - тупо однотонну, без нанесення принта - то можна буде розглянути.
-
StTechnik
Member
есть у меня два их ковра. Очень и очень неплохого качества. Лицевое покрытие может кому то показаться жестковатым, но в принципе - очень вполне на уровне качество. Поэтому рекомендую.destructX: ↑ 05.01.2026 11:58workplaceshop.ua
-
destructX
Member
о, ну значить не дарма на них підписався на майбутнє, дякую за фідбекStTechnik: ↑ 05.01.2026 13:51есть у меня два их ковра. Очень и очень неплохого качества. Лицевое покрытие может кому то показаться жестковатым, но в принципе - очень вполне на уровне качество. Поэтому рекомендую.destructX: ↑ 05.01.2026 11:58workplaceshop.ua
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Ну якщо місця мінімум то я б і не парився над великим ковром, купити його щоби що?) Ну а так дійсно треба фотка столу, шо там за місце такеМОНАХ: ↑ 05.01.2026 13:50 ► destructX, дякую. Покопаюсь у них в номенклатурі...
-
МОНАХ
Member
► Та у мене тут - повноцінний фейспалм
• На №2 - як воно все пакується і отой коврик-недогризок теж тягати з ніші потрібно разом з "клавою" та "мишами" - інакше я його часто скидую зі стола випадково...
• На №3 - робоча конфігурація периферії, мишку, звісно, одну використовую в залежності від задіяного системника, але от сам кут постановки планшета та клавіатури - то просто ідеально для роботи. Як видно навіть куций коврик там - недоречний, а враховуючи кут повороту підставки планшета - туди мало що нормальне можна покласти, хіба - частково під підставку запхати, а тут вже ігрова поверхня проситься, щоб все це по горизонталі рівно стояло.
• На №4 - прикинув в 1:1 поверхню 1100х300мм, як би вона могла там покластися.
-
destructX
Member
А не простіше, як раз в правому квадраті в районі мишки, покласти 400х500 килим? Як раз закриє ту частину столу + ляже повністю до краю столешні справа від вирізуМОНАХ: ↑ 05.01.2026 22:21► Та у мене тут - повноцінний фейспалм, але мені - майже зручно
: • На №1 - сам концепт, чому сам стіл - саме так, а не інакше і доводиться враховувати всю конфігурацію різних елементів (під "моніторний капюшон" уже не підлізти).
• На №2 - як воно все пакується і отой коврик-недогризок теж тягати з ніші потрібно разом з "клавою" та "мишами" - інакше я його часто скидую зі стола випадково...
• На №3 - робоча конфігурація периферії, мишку, звісно, одну використовую в залежності від задіяного системника, але от сам кут постановки планшета та клавіатури - то просто ідеально для роботи. Як видно навіть куций коврик там - недоречний, а враховуючи кут повороту підставки планшета - туди мало що нормальне можна покласти, хіба - частково під підставку запхати, а тут вже ігрова поверхня проситься, щоб все це по горизонталі рівно стояло.
• На №4 - прикинув в 1:1 поверхню 1100х300мм, як би вона могла там покластися.
Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
upd. я не замітив, шо там ще кут скошений... ну тоді 300х500, як раз і по бюджету дешево норм, шось по типу: https://hard.rozetka.com.ua/ua/295336423/p295336423/
-
МОНАХ
Member
► "Мишка" потрібна одразу за правим боком підставки планшета - далі вправо тягнутися не варіант: я - середнього зросту, у мене досить посередньої довжини рукиdestructX: ↑ 05.01.2026 23:02 А не простіше, як раз в правому квадраті в районі мишки, покласти 400х500 килим? Як раз закриє ту частину столу + ляже повністю до краю столешні справа від вирізу
► З іншого боку, коли планшет "запаркований", то клавіатура зміщається до центру екрана, а сама "мишка" займає місце там, де на фото №3 права частина планшета - так грати на "клаво-миші" зручніше, потрібно буде коврик зсувати вліво... власне цим я і займаюся вже тривалий час, тягаючи оцей пластиково-резиновий огризок. А з поверхнею - просто прибрав планшет і все... Але згоден - сумнівно це все... Тому і бюджет на це все такий "не впевнений" у мене...