Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
7mindfields
Member
раз на те пішло, якщо в когось є iqunix mq80 в ідеалі (колір будь-який), готовий придбати за повний офіційний прайс (без урахування доставки) або обміняти на один зі своїх профільних бордів (крім evo80)
-
SaxOFFoN
Member
Коротше, почитав детальніше дану тему, реддіт, відео на ютюбі - без заморочок не вийшло, бо руки зачесались
Замовив в результаті Weikav NUT65 + дві пачки Akko Fairy Silent + "нескучні" кейкапи
З нинішнім розпродажем алі все разом обійшлось в 95 доларів.
Без поняття що з того вийде, але хоч пограюсь)
Замовив в результаті Weikav NUT65 + дві пачки Akko Fairy Silent + "нескучні" кейкапи
-
StTechnik
Member
Если можно - потом фото результата и впечатления сюдаSaxOFFoN: ↑ 17.09.2025 15:13 Коротше, почитав детальніше дану тему, реддіт, відео на ютюбі - без заморочок не вийшло, бо руки зачесались![]()
Відправлено через 2 години 29 хвилин 53 секунди:
Keychron кстати обновила страницу настройки (Launcher) - там как то теперь все более по другому, но более наглядно.
И, да (тут интересовались) - на кнопку можно забиндить действия. Это по мимо макросов-херакросов всяких. Не помню было ли раньше, но теперь можно менять время отключения подсветки, скан матрицы, слип режим. Можно это было и раньше, но я профтыкал
Короче самые яркие и положительные впечатления от "клавушки" )
-
hello_world
Junior
Доброго дня.
Вибираю свою першу HE з лінійними перимикачами для Ігор, провідну. Вибір впав на Weikav Morkblade K-ONE 80 та MCHOSE Jet 75 з порад в темі, незважаючи на різницю 80/75%. Переглянувши огляди, більше схиляюсь до першої, проте і другу можна т'юнити за рахунок hot-swap. Потрібна підтримка підсвітки, keymap, профілі… Порадьте, будь ласка, що обрати, дякую.
Вибираю свою першу HE з лінійними перимикачами для Ігор, провідну. Вибір впав на Weikav Morkblade K-ONE 80 та MCHOSE Jet 75 з порад в темі, незважаючи на різницю 80/75%. Переглянувши огляди, більше схиляюсь до першої, проте і другу можна т'юнити за рахунок hot-swap. Потрібна підтримка підсвітки, keymap, профілі… Порадьте, будь ласка, що обрати, дякую.
-
feniks_tm
Member
Раніше уже описував досвід з обома, якщо різниця в ціні не критична, то однозначно Weikav, геть по-іншому відчувається. JET75 це свого роду вхідний квиток пощупати, що таке те HE, Weikav уже схоже на повноцінну клавіатуру з замашкою на якийсь преміум.hello_world: ↑ 19.09.2025 13:45 Доброго дня.
-
StTechnik
Member
А посоветуйте места где можно купить кейкапы качественные пожалуйста.. на каких производителей обратить внимание?
Алишечку знаю, но может есть и альтернативные варианты? Заранее спасибо.
-
feniks_tm
Member
А що вже з nicePBT не так)? Краще астанавіс, поки все влаштовуєStTechnik: ↑ 19.09.2025 15:43 А посоветуйте места где можно купить кейкапы качественные пожалуйста.. на каких производителей обратить внимание?
-
StTechnik
Member
Ровно такие же ощущения ))feniks_tm: ↑ 19.09.2025 15:48пощупати щось нове тепер приглушити не можу
С ним все так. Отличный сет, и производитель норм, как и Cannon Keys, просто это как... с одеждой. Вдруг мне в какой то момент надоест и захочется на что то сменить. На сайте Кейрона нашел один класный сет, но он блин в OEM профиле. В принципе он похож на Черри, просто выше. Может и закажу оттуда, но хочется и дургие посмотреть. Уверен что я чото не знаю )feniks_tm: ↑ 19.09.2025 15:48А що вже з nicePBT не так)
-
GRISHMAN88
Member
Всем привет. Захотелось попробовать магнитные свичи. Что можете посоветовать желательно из полноразмерных вариантов? Но можно и ткл 
-
leif
Member
супер7mindfields: ↑ 16.09.2025 16:29б/в, у grimm виміняв
не помічав такого за своїм кукеєм, але, я ж і не намагався збирати тихі білди. як для 1.2мм пцб і фоамних білдів, то цілком собі ок пробіл, просто нормальний, по моїх спогадах без якихось особливостей. можливо справа в стабах? тефлонові наліпки на пцб проклеєні під них?7mindfields: ↑ 16.09.2025 16:29з мінусів - гучніший спейсбар з дефолтними стабами і дешевими кейкапами
з них самим спокійним мав би бути як раз фр4. у мене був фр4 плейт для кукея75n, він, імхо, йому пасує. лонгполл світчі+всі фоами, фр4 плейт = гуд, на свої гроші. не моє звучання по нинішніх смаках, але тоді коли збирав мені подобалось і в своїй тональності він справді добре звучить7mindfields: ↑ 16.09.2025 16:29evo80 (pp), neo80 (pom), qk75n (fr4)
чесне слово, не розумію тебе з цим, але це чисто preference. якось тобі дуже до душі non-exploded 75% лейаут припав7mindfields: ↑ 16.09.2025 16:29мені спокою не дає iqunix mq80
заздрю білою заздрістю)) от би я свій ендгейм знайшов. а дружина яка б щаслива була7mindfields: ↑ 16.09.2025 16:29мій endgame борд
-
StTechnik
Member
Я вот свой благодаря тебе походу тоже нашел. Но теперь проблема в другом ))))leif: ↑ 23.09.2025 12:25от би я свій ендгейм знайшов. а дружина яка б щаслива була
Кейкапы хочется менять в среднем раз в месяц (ну типа как одежда
Уже доп комплект едет С Алишечки. Никогда там ничего не покупал, вот решил что все бывает в первый раз
-
leif
Member
я щось підзабив на свій клавіатурний блог на сторінках форуму, але не подумайте, що я вгамувався і задовольнився тим, що вже маю
за останній час, що не писав тут про свої клавіатурні пригоди:
- отримав замовлений в травневому ГБ hyperbeige+акценти, не надто задоволений ним, задум дизайнера з низьким контрастом написів на модах залишився мною не зрозумілий, хоча акценти певною мірою це компенсують. навіть поки нікуди не ставив сет, лише відкрив подвивися.
- невдовзі має під'їхати також передзамовлений copper з новелтіс, на нього у мене сподівань побільше, але подивимось, теж треба вживу глянути.
- продовжую насолоджуватись вінтажними блеками ( з того часу як їх перезмастив по суті 90% часу лише ними і користувався) і все ще веду перемовини з людиною, щоб купити у неї старі клавіатури, з яких можна було б захарвестити кілька додаткових сетів вінтблеків. переговори йдуть непросто, але я все ще сподіваюсь на успіх.
- поки епопея з покупкою вінтаж блеків в засраних 35 річних клавіатурах продовжується, мені з юнікейс приїхало 180шт блеків hyperglide, це ревізія блеків, яка передувала нинішній МХ2А. тепер стало цікаво спробувати всі існуючі варіанти блеків, хех. після придбання хайперглайдів залишились по суті тільки retooled, але з ними не мало б бути складнощів, їх багато наштампували, хіба що нові навряд знайду, доведеться теж звідкись випаювати.
- разом з блеками з юнікейс під'їхало також по 90 шт рейл-боттомаутних світчів hmx snow crash, а також wekt x cjxt green mustard. що воно таке поки не пробував, але виглядає цікаво.
- накупив пружин і філмів: ще три сети ТХ 55гр Long (16мм), парочку досить дорогих ($12) але дуже прикольних TTC 24мм сінглстейджів, ну і 7 пачок філмів ТХ сумарно. коли я назмащую стільки світчів одному Богу відомо, але запас нехай буде, не завадить.
- розпитав у фанкейс, чи немає у них часом солдер пцб під сайкл7 і дуже зрадів, коли виявилось, що є, приїхали з закритого польського відділення (чому там у них не злетіла бізнесуха я досі дивуюсь). так зрадів, що окрім пцб замовив ще й сет світчів ТТС wild, сет стабів тексі. ну і філми в основному купив у них, бо там по знижці жирна ціна (перед тим я про це забув і пару пачок купив на юнікейс по 10 баксів
) тепер у мене набір з трьох пцб для сайклу7: HS wired, HS tri-mode і solder wired
хоча всі застереження що курсували в інтернетах щодо пцб сайклу7 в моєму випадку взагалі не принесли ніяких неприємних сюрпризів, і, незважаючи на безліч перезбірок обидві ХС пцб залишились функціональними на 100% без жодних "але".
- чекаю з китайщини через штати (нп-шопінг) 2 бербоуни:
1) TKD Pt. 1/75 (так, я прєісполнілся настільки, що навіть погодився таки на 75% лей), чому не купив у нас по місцю? тому що, знову ж таки, мені цікаві лише солдер пцб, а у нас в фанкейс -- ХС. замовив на clickclack і не просто з комплектною солдер, а ще й з однією додатковою солдер пцб. хотсвап вирішив взагалі не брати (робити пцб лише під 6.25ю пробіл -- крінж лютєйший), взагалі, здається, я від ХС вже по трохи відходжу, солдер is the way to go.
2) Neo65 Core Plus. сильно її всі нахвалили в оглядах, вирішив що треба і собі спробувати, хоч це і цілком собі бюджетно-мідловий сегмент. нео65cu виглядає непогано, але обрана комбінація матеріалів і конструкції дає по відгуках і оглядах занадто "грузне", важке звучання, це не дуже my cup of tea. а найпростіша версія нової лінійки neo65 (коре без плюса) навпаки занадто "порожня". і ось core plus як раз оптимальна середина -- звучання все ще досить легке, але і не занадто глибоке. взяв версію з латунним обважувачем, алю плейтом, солдер пцб, а також додаткові обважувачі з SS, що прикручуються в відсіки для батарей за використання wired pcb. hotswap пцб теж не брав, хоча вона тут принаймні підтримує 7ю на відміну від ТКД.
обидва бербоуни замовив ще 9го вересня, але жоден ще навіть не виїхав в штати
але насправді це норм, обидва продавці попереджають, що це не дуже швидко.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
чекаємо фоток
а купувати на алішці, звичайно, треба. це часто вигідно і дуже зручно. я от все ніяк не дійду до покупок на тао, але це також крута штука. людина, що недавно купила звідти q3he за 180 (це включно з доставкою) підтвердить
за останній час, що не писав тут про свої клавіатурні пригоди:
- отримав замовлений в травневому ГБ hyperbeige+акценти, не надто задоволений ним, задум дизайнера з низьким контрастом написів на модах залишився мною не зрозумілий, хоча акценти певною мірою це компенсують. навіть поки нікуди не ставив сет, лише відкрив подвивися.
- невдовзі має під'їхати також передзамовлений copper з новелтіс, на нього у мене сподівань побільше, але подивимось, теж треба вживу глянути.
- продовжую насолоджуватись вінтажними блеками ( з того часу як їх перезмастив по суті 90% часу лише ними і користувався) і все ще веду перемовини з людиною, щоб купити у неї старі клавіатури, з яких можна було б захарвестити кілька додаткових сетів вінтблеків. переговори йдуть непросто, але я все ще сподіваюсь на успіх.
- поки епопея з покупкою вінтаж блеків в засраних 35 річних клавіатурах продовжується, мені з юнікейс приїхало 180шт блеків hyperglide, це ревізія блеків, яка передувала нинішній МХ2А. тепер стало цікаво спробувати всі існуючі варіанти блеків, хех. після придбання хайперглайдів залишились по суті тільки retooled, але з ними не мало б бути складнощів, їх багато наштампували, хіба що нові навряд знайду, доведеться теж звідкись випаювати.
- разом з блеками з юнікейс під'їхало також по 90 шт рейл-боттомаутних світчів hmx snow crash, а також wekt x cjxt green mustard. що воно таке поки не пробував, але виглядає цікаво.
- накупив пружин і філмів: ще три сети ТХ 55гр Long (16мм), парочку досить дорогих ($12) але дуже прикольних TTC 24мм сінглстейджів, ну і 7 пачок філмів ТХ сумарно. коли я назмащую стільки світчів одному Богу відомо, але запас нехай буде, не завадить.
- розпитав у фанкейс, чи немає у них часом солдер пцб під сайкл7 і дуже зрадів, коли виявилось, що є, приїхали з закритого польського відділення (чому там у них не злетіла бізнесуха я досі дивуюсь). так зрадів, що окрім пцб замовив ще й сет світчів ТТС wild, сет стабів тексі. ну і філми в основному купив у них, бо там по знижці жирна ціна (перед тим я про це забув і пару пачок купив на юнікейс по 10 баксів
- чекаю з китайщини через штати (нп-шопінг) 2 бербоуни:
1) TKD Pt. 1/75 (так, я прєісполнілся настільки, що навіть погодився таки на 75% лей), чому не купив у нас по місцю? тому що, знову ж таки, мені цікаві лише солдер пцб, а у нас в фанкейс -- ХС. замовив на clickclack і не просто з комплектною солдер, а ще й з однією додатковою солдер пцб. хотсвап вирішив взагалі не брати (робити пцб лише під 6.25ю пробіл -- крінж лютєйший), взагалі, здається, я від ХС вже по трохи відходжу, солдер is the way to go.
2) Neo65 Core Plus. сильно її всі нахвалили в оглядах, вирішив що треба і собі спробувати, хоч це і цілком собі бюджетно-мідловий сегмент. нео65cu виглядає непогано, але обрана комбінація матеріалів і конструкції дає по відгуках і оглядах занадто "грузне", важке звучання, це не дуже my cup of tea. а найпростіша версія нової лінійки neo65 (коре без плюса) навпаки занадто "порожня". і ось core plus як раз оптимальна середина -- звучання все ще досить легке, але і не занадто глибоке. взяв версію з латунним обважувачем, алю плейтом, солдер пцб, а також додаткові обважувачі з SS, що прикручуються в відсіки для батарей за використання wired pcb. hotswap пцб теж не брав, хоча вона тут принаймні підтримує 7ю на відміну від ТКД.
обидва бербоуни замовив ще 9го вересня, але жоден ще навіть не виїхав в штати
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
StTechnik: ↑ 23.09.2025 13:16Уже доп комплект едет С Алишечки.
а купувати на алішці, звичайно, треба. це часто вигідно і дуже зручно. я от все ніяк не дійду до покупок на тао, але це також крута штука. людина, що недавно купила звідти q3he за 180 (це включно з доставкою) підтвердить
-
Kosdnepr
Member
Тема не розкритаleif: ↑ 23.09.2025 14:01здається, я від ХС вже по трохи відходжу, солдер is the way to go
-
leif
Member
головна причина для мене -- це те, що солдер ПЦБ забезпечує більш консистентне і в цілому краще звучання світчів, незалежно від того наскільки товсті у них 3 пластикові піни, не кажучи вже про випадок 3-пінових світчів.Kosdnepr: ↑ 23.09.2025 14:16Тема не розкрита
звісно, з умовними фоамними збірками на пластикових плейтах це все не має такого значення, але я нині практично в усіх випадках використовую конфіги, які максимально підкреслюють і випячують всі нюанси звучання світчів і тоді те, наскільки щільно світч сидить в пцб починає мати більшу вагу. і тут, якщо ми беремо умовні мілкі йелоу про, у яких пластикові піни товсті, -- вони щільно входять в пцб, навіть якщо це мілл-макс сокети, і звук з ними виходить досить гарний, його непросто відрізнити від такого ж конфігу на солер пцб (хоча я вже васхітілся настільки, що готовий на повному серйозі стверджувати, що він навіть в випадку мілкі-йелоу трохи краще з солдером). якщо ж пластикові ноги більш тонкі, як скажімо у hmx або і тих же черрі мх2а, то на більшості пцб вони сідають не настільки щільно, як мені би хотілось. і навіть якщо це гарні ХС сокети, то з певним часом використання і тим паче певною кількість перезбірок, щільність затискання металевих пінів погіршується,а з міллмаксами взагалі може бути все сумно в плані фіксації світчів. і це в свою чергу впливає на звук в тих збірках, яким я надаю перевагу.
окрім того, що солдер краще звучить (завджди, але з деякими світчами особливо) і краще відчувається він зазвчай максимально універсальний в плані підтримки лейаутів (див приклад ткд pt. 1/75 вище), а стаби я навчився так змащувати і тюнити, що розбирати повністю клавіатуру часто мені немає потреби, а якщо і треба я став досить швидко і безболєзнєно розпаювати ТКЛ клавіатуру і мене це ніскільки не напрягає.
ну і є такий момент, що внаслідок усіх моїх клавіатурних пригод, сотень зібраних білдів, мені треба вже менше експериментувати з білдами, щоб знайти підходящий світч. 1-2-3 збірки і готово, а повипаювати туди-сюди 2-3 рази світчі це зовсім не 50-100 разів, як було трохи раніше, і це не той напряг який мене зупинить від користування солдер пцб.
такі справи¯\_(ツ)_/¯
свою думку і наркоманію погляди щодо "міфічного кращого звучання солдер пцб" нікому не нав'язую, звичайно
-
7mindfields
Member
Треба тебе мінусами підбадьоритиleif: ↑ 23.09.2025 14:01 я щось підзабив на свій клавіатурний блог на сторінках форуму
Ще не розбирав, тому не знаюleif: ↑ 23.09.2025 12:25 тефлонові наліпки на пцб проклеєні під них?
Вже пізно, не втримався і таки придбав собі подарунок на новий рік у вигляді iqunix mq80 (окрема дяка Grimm за приведення стабів до гарного стану), але тестував поки тільки у wired моді.leif: ↑ 23.09.2025 12:25 чесне слово, не розумію тебе з цим, але це чисто preference. якось тобі дуже до душі non-exploded 75% лейаут припав
Трохи емоцій:
- гарний звук на дефолтних kailh gold red
- приємний тайпінг, незважаючи на 40gf свічі
- компактний лейаут і лоупрофайл (після всіх цих бордів наче помолодів і повернувся до vortex race 3)
- файний кабель з ферітовим фільтром і подовжувач для usb приймача
- нормальна якість збірки, але ніяк не еталонна (пізніше зробив невеликий ресьорч, виявилось що компанія після вдалої magi65 «знизила вимоги» до qc, тому деяким приїжджали mq80 з кривими юнібаді кейсами, які рівно не стоять на пласкій поверхні (і звісно ніяких рефандів при зверненні в сапорт), стаби з ретлінгом з коробки звичайна практика, деякі скаржаться на погану автономність, враховуйте все це при замовленні)
qk75n білого кольоруleif: ↑ 23.09.2025 12:25 а який колір?

-
leif
Member
7mindfields: ↑ 24.09.2025 02:26Треба тебе мінусами підбадьорити
варто глянути, якщо стаб занадто ріже слух може допомогти. можна не тефлонові а poron спробувати ще7mindfields: ↑ 24.09.2025 02:26Ще не розбирав, тому не знаю
наша людина7mindfields: ↑ 24.09.2025 02:26Вже пізно, не втримався і таки придбав собі подарунок на новий рік у вигляді iqunix mq80
останній пункт цілком собі не емоційний, цікаво. криві кейси це взагалі верещаліті за такі гроші)) я думав такого вже немає в наші часи.7mindfields: ↑ 24.09.2025 02:26Трохи емоцій:
- гарний звук на дефолтних kailh gold red
- приємний тайпінг, незважаючи на 40gf свічі
- компактний лейаут і лоупрофайл (після всіх цих бордів наче помолодів і повернувся до vortex race 3)
- файний кабель з ферітовим фільтром і подовжувач для usb приймача
- нормальна якість збірки, але ніяк не еталонна (пізніше зробив невеликий ресьорч, виявилось що компанія після вдалої magi65 «знизила вимоги» до qc, тому деяким приїжджали mq80 з кривими юнібаді кейсами, які рівно не стоять на пласкій поверхні (і звісно ніяких рефандів при зверненні в сапорт), стаби з ретлінгом з коробки звичайна практика, деякі скаржаться на погану автономність, враховуйте все це при замовленні)
а якого кольору mq80? про фотки вже не питаю, я зрозумів
-
7mindfields
Member
Згоден, але мабуть явище не настільки розповсюджене, скоріше поодинокі випадки, але за $160 хочеться вже якийсь сервіс і контроль якості рівнем вище за wobkey, тим паче що iqunix робить не тільки клавіатури, а ще й непогані sff кейси як мінімумleif: ↑ 24.09.2025 12:40 криві кейси це взагалі верещаліті за такі гроші)) я думав такого вже немає в наші часи.
щось на купертінівському moonlight silver
-
StTechnik
Member
Там это…. Keychron запускает полностью керамическую борду…
https://ctrk.klclick.com/l/01K5XBS72FSJ2C41SR63J4G49C_2
-
leif
Member
послухав тайпінг (ну оті розсинхронізовані з відео 8 секунд, на які вони спромоглись)? як тобі пробіл?StTechnik: ↑ 24.09.2025 18:58Там это…. Keychron запускает полностью керамическую борду…
до речі, якщо приваблює ідея кераміки в клавіатурі, не думав купити cerakey на свій борд?
-
feniks_tm
Member
Якщо навіть в промо не змогли...leif: ↑ 25.09.2025 10:44послухав тайпінг (ну оті розсинхронізовані з відео 8 секунд, на які вони спромоглись)? як тобі пробіл?StTechnik: ↑ 24.09.2025 18:58Там это…. Keychron запускает полностью керамическую борду…
https://ctrk.klclick.com/l/01K5XBS72FSJ2C41SR63J4G49C_2![]()
до речі, якщо приваблює ідея кераміки в клавіатурі, не думав купити cerakey на свій борд?