Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
mklm
Member

Повідомлення

Mykolay3ack: 07.06.2025 10:22 spoglyadach
https://forum.corsair.com/forums/topic/ ... c-inquiry/
Для низьких таймінгів шукайте micron-и D9GTx з великими чипами і напругою 1.9v та більше
Elpida MGH-E Hyper ще добре
тут не топік оверклокерів, ніхто не дасть 2.3+ вольт на ддр3 щоб мікрони нормально поїхали :laugh:
Sanьka
Member

Повідомлення

mklm: 07.06.2025 17:04тут не топік оверклокерів, ніхто не дасть 2.3+ вольт на ддр3 щоб мікрони нормально поїхали
Ддр2 взагалі то ;)
Пам'ятаю колись навіть шуткували що там можна таку дику напругу, що якщо буде коротке замикання то погорить все окрім цієї озу.
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Sanьka: 07.06.2025 11:10Доречі ті ОСЗ що віддав, на норм чіпах були?
Не ганяв, візуально PSC чи Elpida чипи, повинні мати непоганий потенціал.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Mykolay3ack: 07.06.2025 10:22 spoglyadach
https://forum.corsair.com/forums/topic/ ... c-inquiry/
Для низьких таймінгів шукайте micron-и D9GTx з великими чипами і напругою 1.9v та більше
Elpida MGH-E Hyper ще добре
Якраз читав про них зранку, що вони масово виходили з ладу в топових розгінних кітках. А ці чіпи можна зустріти лише в 2Гб плашках чи вони ж були і на 4Гб бо все що я знайшов то це огляди на кіти 3х2Гб тобто самі ранні. Якщо чесно ця епоха якось повз мене пролетіла, бо я тоді ще на 775 сокеті тільки осів, взяв собі топову плату хороший Е8200 і всьо це розігнав, то якось забив на новинки. А от зараз канєшно наздоганяти приходиться, бо хочеться собі кіток з тайиінгами DDR2 і вищими частотами, що б можна було підкинуть у якийсь P5E3 і поганять Е8600 B-)

Відправлено через 25 хвилин 13 секунд:
tribute: 07.06.2025 11:58 на них було як мінімум два варіанта VRM, другий ішов наскільки пам'ятаю на спрощеній базі (в знайомого була така. пам'ятаю, що моя гналась цікавіше).

ps.можна було б купити пару "раритетів", навіть не робочих. але хіба в "рамочку на стіні". немає ні часу, ні бажання тим займатись, тим більше їх відновлювати чи розганяти... :spy:
Саме так і головне що всюди різна компонентна база, наприклад на одній всі ємності 3300 вряд вспучені, а на іншій все норм або замість 2 транзисторів в плечі йде вже 3 іншого виробника. Маю в себе 3 різні ревізії і всі вони якось між собою відрізняються, на одній було заклеїно напис на текстоліті зроблено в тайвані, наклейкою зроблено в китаї. Нажаль наклейка при відмиванні плати постраждала, бо на плату колись якесь мастило машинне пролили чи щось таке, вона мені дісталась трохи в потертому стані :-/

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
mklm: 07.06.2025 17:04 тут не топік оверклокерів, ніхто не дасть 2.3+ вольт на ддр3 щоб мікрони нормально поїхали :laugh:
Дать канєшно можна, але де їх потім взять :laugh:
Death
Member

Повідомлення

Sanьka
Sanьka: 07.06.2025 18:24Пам'ятаю колись навіть шуткували що там можна таку дику напругу, що якщо буде коротке замикання то погорить все окрім цієї озу.
:shuffle: Winbond DDR з реіл мод на 3.3в кричить дайте щееееее :-P
правда фіг знайдеш або доживеш поки знайдеш :lol:
mklm
Member

Повідомлення

Death: 08.06.2025 00:33 Sanьka
Sanьka: 07.06.2025 18:24Пам'ятаю колись навіть шуткували що там можна таку дику напругу, що якщо буде коротке замикання то погорить все окрім цієї озу.
:shuffle: Winbond DDR з реіл мод на 3.3в кричить дайте щееееее :-P
правда фіг знайдеш або доживеш поки знайдеш :lol:
3.3 це замало
lewerlin
Member

Повідомлення

Капець, виросло покоління, котре не знає про 771 зіони... :shuffle:
спойлер
Ще році в 18му, відвіз я свій старий 775тий з Зіончиком, знайомому дядьку на хутір. Йому там в браузерки грати і фейсбуці сидіти норм було. Цією весною посипався в нього хард. Так як я далеко, повіз він його в райцентр. А там, молодий хлопчина дивиться на Зіон і шось в його голові не сходиться - в проца і мами сокети різні. Дзвонять мені "А як воно робить? :think: " :gigi:
Avant
Member

Повідомлення

А що тема скаже за апасери ддр2 гібові? Маю дві отакі (під спойлером) 800мгц, 8 років назад тут купив, заради інтересу поганяв їх, в мене взяли @1150 5-5-5-18 при 2.05в з обдувом. 5-5-5-15 десь на 860 відмовились стартувати. Можна було далі гнати, але вже часу не було. Це мені якісь вдалі попались, чи апасери не такі прості, як здаються?
спойлер
Зображення
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Avant
спойлер
https://web.archive.org/web/20160308150 ... .com/ddr2/
Нічого особливого
spoglyadach
Member

Повідомлення

:laugh: хороший донор радіаторів якщо у вас живе циганське коріння
spoglyadach
Member

Повідомлення

Уффф... оце паверпак потужний
спойлер
https://www.ebay.com/itm/297338906034?_ ... &recoPos=8
Бумик
Member

Повідомлення

Что за странная Вуду 3 2000? Что-то у нее много чипов памяти - 12 штук (с обратной стороны тоже 12 штук).
С Вудами дел не имел,но получается,это не полноценная видеокарта,а только 3 Д ускоритель?
Она стояла в ПК в паре с ПСИ-шной *затычкой* S3 Virge DX (C375).
спойлер
IMG_20250613_002028.jpg
Відправлено через 13 хвилин 38 секунд:
И где бы раздобыть шнурок VGA 15 мама-папа короткий?
acidburn
Member

Повідомлення

Бумик: 13.06.2025 00:45 Что за странная Вуду 3 2000? Что-то у нее много чипов памяти - 12 штук (с обратной стороны тоже 12 штук).
С Вудами дел не имел,но получается,это не полноценная видеокарта,а только 3 Д ускоритель?
Она стояла в ПК в паре с ПСИ-шной *затычкой* S3 Virge DX (C375).
спойлер
IMG_20250613_002028.jpg
Відправлено через 13 хвилин 38 секунд:
И где бы раздобыть шнурок VGA 15 мама-папа короткий?
Так це не 3 вуда, а 2. Звісно, без 2D-ядра.
А з пам'яттю шо не так? Чіпи 256K X 16, тобто по 512КБ кожний, всього 12МБ.

Шнурок VGA це складно. но можно спаяти. Або взяти на ібей за 112 баксів: https://www.ebay.com/itm/395533847246
Ну ок, якщо хочеться годувати не джонів, а вонгів то https://www.aliexpress.com/item/1005008400297858.html

Але це все одно погіршення картинки, шлях вуду-самурая – два монітори.
Бумик
Member

Повідомлення

acidburn
На Али еще дешевле есть
https://www.aliexpress.com/item/1005006254673025.html?

Відправлено через 4 години 49 хвилин 30 секунд:
Если взять такой переходник,один разъем на два,нормально будет?
https://skylots.org/lot.php?id=6596114915
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) ну всьо, чекаємо скоро на віоліті що б подивитись бійку між перепуками мокрими трусами. Вуди це єдине що стабільно та швидку купують в наших ретро-микол на ібеях, вони в принципі стабільно продаються на ібеях. Блін я от не відстрілюю прикол вуди, мабуть це тому що я їх ніколи в руках не тримав
radical
Member

Повідомлення

Ну це ж типу головний фетиш ретродрочера - шоб дві вуди і в sli
spoglyadach
Member

Повідомлення

Тааак, дві ПЕЧ 295 в SLI збирав... ПЕЧ 690 збирав... вуду не збирав
tribute
Member

Повідомлення

spoglyadach: 13.06.2025 19:31 Блін я от не відстрілюю прикол вуди, мабуть це тому що я їх ніколи в руках не тримав
я теж, хоча в знайомого була колись voodoo banshee - в порівнянні з тогочасними geforce і radeon - виглядала не дуже...
spoglyadach: 13.06.2025 19:53 Тааак, дві ПЕЧ 295 в SLI збирав... ПЕЧ 690 збирав... вуду не збирав
думаєш настав час? :gigi:
radical
Member

Повідомлення

У мене третя вуда є, якщо порівнювати з жефорсами в ДХ тестах, це десь TNT/TNT2 64bit.
Там фішка просто в картинці для заточених під глайд 3д шутерів.
mklm
Member

Повідомлення

придбав тут оце чудо на олх за піцот, а воно 8 ггц взяло :laugh:
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення

Зображення
Зображення
Зображення
Зображення