Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
sdbndfgn
Member
feniks_tm
Та я покладу клавіатуру в офісі і забуду. Ще раз дякую, мабуть і оберу Weikav.
Та я покладу клавіатуру в офісі і забуду. Ще раз дякую, мабуть і оберу Weikav.
-
SaxOFFoN
Member
А порадьте на що дивитись, які світчі, моделі й тп, вивчати детально все що наразі існує морально не готовий)
Хотілка:
1. Мінімальне зусилля для кліку
2. Короткий хід клавіш
3. Тиха
Ну і безпровідна звісно)
Все інше другорядне. Пріоритет - сліпий та швидкий друк, для ігор мене будь-яка клавіатура влаштовує.
Декілька років тому взяв "пальцем в небо" недорогу механіку з алі royal kludge із заявленими silver світчами, то щось таке, але з ще нижчим зусиллям для спрацювання, коротшим ходом клавіш і тихіше напевно було б добре)
Хотілка:
2. Короткий хід клавіш
3. Тиха
Ну і безпровідна звісно)
Все інше другорядне. Пріоритет - сліпий та швидкий друк, для ігор мене будь-яка клавіатура влаштовує.
Декілька років тому взяв "пальцем в небо" недорогу механіку з алі royal kludge із заявленими silver світчами, то щось таке, але з ще нижчим зусиллям для спрацювання, коротшим ходом клавіш і тихіше напевно було б добре)
-
destructX
Member
Хтось шось юзав з массмаркет магніток? Хочу собі взяти першу і недорогу, чисто для тесту шо воно таке цей магнітий світч
Може в когось є якісь поради, бюджет 70~ американців
З дешевих і сердитих варіантів дивлюсь на ajazz ak680max, XVX HE68, Aula WIN68 HE Max.
Дивлюсь спеціально 65% варіант бо 75 вже маю, хочу шось принципово нового спробувати
З дешевих і сердитих варіантів дивлюсь на ajazz ak680max, XVX HE68, Aula WIN68 HE Max.
Дивлюсь спеціально 65% варіант бо 75 вже маю, хочу шось принципово нового спробувати
-
7mindfields
Member
Дуже абстрактні вимогиSaxOFFoN: ↑ 15.09.2025 17:11 А порадьте на що дивитись, які світчі, моделі й тп, вивчати детально все що наразі існує морально не готовий)
Хотілка:
2. Короткий хід клавіш
3. Тиха
Ну і безпровідна звісно)
- apple magic board
- низькопрофільна механіка + kailh deep sea silent switches (тотал тревел 2.8mm), або недешево, дабл чек на сумісність з вище наведеними свічами не робив (lofree flow 84 lite, melgeek o2, nuphy air 2, air 3, iqunix mq65, mq75, mq80), або гівно типу роял кладж/k серія keychron
- womier sk75 + akko fairy (тотал тревел 3.3mm) + dsa/berry profile keycaps (~5500грн)
Наче fun60 ultra непоганий, принаймні leif сильно не критикувавdestructX: ↑ 15.09.2025 17:37 Хтось шось юзав з массмаркет магніток? Хочу собі взяти першу і недорогу, чисто для тесту шо воно таке цей магнітий світч![]()
-
StTechnik
Member
Це любовdestructX: ↑ 15.09.2025 17:37шо воно таке цей магнітий світч
Реально тема. Ставишь точку срабатывания на 0.3мм или включаешь рапид триггер, тоже настраиваешь - и все твои движения приобретают иной смысл
Печатать в таком режиме конечно тот еще квест - куча мискликов и лишних буковок. Поэтому наличие двух трех) разных профилей под это дело очень желательно.
-
destructX
Member
Цікавий варіант, подивлюсь-почитаю, дякую
-
SaxOFFoN
Member
7mindfields
Розумію) Тому така відповідь як у вас і супер, саме напрямок куди дивитись, дякую!
Коротко - багато юзав і люблю клави ноутів thinkpad, не люблю клави епл(імхо просто гірший аналог сінкпедів), тягав із собою роками логітеч k380 і клон від сяомі(miiiw, щось таке), однак на тій дешманській механіці розумію що в результаті таки тактильно цікавіше друкувати, тяжко пояснити чому, імовірно фактор "дуже швидкого стукання", який не можеш собі дозволити в такій мірі на клавіатурах вище
Тому ось з таким фоном та такими абстрактними бажаннями і взяв би щось цікаве під друк. Ото хочеться все ще бездумно лупити по клаві, але з коротшим ходом і в ідеалі щоб від якомога слабшого дотику клавіша натискалась
Розумію) Тому така відповідь як у вас і супер, саме напрямок куди дивитись, дякую!
Коротко - багато юзав і люблю клави ноутів thinkpad, не люблю клави епл(імхо просто гірший аналог сінкпедів), тягав із собою роками логітеч k380 і клон від сяомі(miiiw, щось таке), однак на тій дешманській механіці розумію що в результаті таки тактильно цікавіше друкувати, тяжко пояснити чому, імовірно фактор "дуже швидкого стукання", який не можеш собі дозволити в такій мірі на клавіатурах вище
Тому ось з таким фоном та такими абстрактними бажаннями і взяв би щось цікаве під друк. Ото хочеться все ще бездумно лупити по клаві, але з коротшим ходом і в ідеалі щоб від якомога слабшого дотику клавіша натискалась
-
karokum
Member
взяв на недавньому розпродажі за 25$ з такою ж ціллюdestructX: ↑ 15.09.2025 17:37 ajazz ak680max
Порівнювати в мене особо нема з чим, маю Rockfall Mecha TKL 2 на Milky Way та Aula F75
Тому багато сказати не можу, якщо будуть конкретні питання - запитуй
Що мене вразило так це налаштування через софт, не очікував що за таку ціну буде прям все що тільки можна. Інший момент що відповіді на питання "А нахрена воно мені?" я так і не знайшов
Також якість збірки і в цілому. Мені і Аула сподобалася (якщо говорити про китайців), але вона пішла зразу сестрі і я нею не користувався. А тут посидів кілька днів за двома, і моя Хатор це звісно треш
Ну і найбільш приємну річ яку я виділив для себе це відсутність відчуття\звуку тертя при натисканні клавіші. Жодного. Вона наче втоплюється як у желе. Може для мене це так бо механіки які я мацав мали дешманські світчі
В цілому для різноманіття прикольний досвід, особливо за свою ціну. Якби там був F ряд, можливо перейшов би повністю. А так поки міксую
-
destructX
Member
Дякую за відгукkarokum: ↑ 15.09.2025 20:30взяв на недавньому розпродажі за 25$ з такою ж ціллюdestructX: ↑ 15.09.2025 17:37 ajazz ak680max
Порівнювати в мене особо нема з чим, маю Rockfall Mecha TKL 2 на Milky Way та Aula F75![]()
Тому багато сказати не можу, якщо будуть конкретні питання - запитуй
Що мене вразило так це налаштування через софт, не очікував що за таку ціну буде прям все що тільки можна. Інший момент що відповіді на питання "А нахрена воно мені?" я так і не знайшов
Також якість збірки і в цілому. Мені і Аула сподобалася (якщо говорити про китайців), але вона пішла зразу сестрі і я нею не користувався. А тут посидів кілька днів за двома, і моя Хатор це звісно трешрипить скрипить де не візьмешся. На Ajazz жодного люфту, жодного скрипу. Все дуже пристойно.
Ну і найбільш приємну річ яку я виділив для себе це відсутність відчуття\звуку тертя при натисканні клавіші. Жодного. Вона наче втоплюється як у желе. Може для мене це так бо механіки які я мацав мали дешманські світчіТут уж поправте хто більше досвіду має
В цілому для різноманіття прикольний досвід, особливо за свою ціну. Якби там був F ряд, можливо перейшов би повністю. А так поки міксую
В іграх тестувалась? як в шутерах наприклад, відчувається різниця?
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
КрутоStTechnik: ↑ 15.09.2025 17:55Це любовdestructX: ↑ 15.09.2025 17:37шо воно таке цей магнітий світч![]()
Реально тема. Ставишь точку срабатывания на 0.3мм или включаешь рапид триггер, тоже настраиваешь - и все твои движения приобретают иной смысл![]()
Печатать в таком режиме конечно тот еще квест - куча мискликов и лишних буковок. Поэтому наличие двух трех) разных профилей под это дело очень желательно.
-
StTechnik
Member
destructX
Там вообще все можно. Написал то что себе поставил пока. Буду еще тестить. Но повторюсь - что то членораздельное набирать с такими точками срабатывания - это надо биокиборгом быть. Нереальная чувствительность. Поэтому в рабочем профиле я даже ниже стандарта сделал. 3мм по моему. Там реально все индивидуально и надо строго под себя подстраивать.Крутоа чому 0.3? там наче можна ж 0.1 поставити, чи неюзабельно?
-
destructX
Member
цікаво, в теорії під 0.1 можна нормально так десять дій одночасно дьоргатись в якомусь PUBGStTechnik: ↑ 15.09.2025 23:12 destructXТам вообще все можно. Написал то что себе поставил пока. Буду еще тестить. Но повторюсь - что то членораздельное набирать с такими точками срабатывания - это надо биокиборгом быть. Нереальная чувствительность. Поэтому в рабочем профиле я даже ниже стандарта сделал. 3мм по моему. Там реально все индивидуально и надо строго под себя подстраивать.Крутоа чому 0.3? там наче можна ж 0.1 поставити, чи неюзабельно?
-
StTechnik
Member
destructX
Не знаю как на других (подозреваю что так де) - на моей можно через ПО настроить несколько действий на одну кнопку в зависимости от силы нажатия.
Не знаю как на других (подозреваю что так де) - на моей можно через ПО настроить несколько действий на одну кнопку в зависимости от силы нажатия.
-
destructX
Member
звучить досить кайфово, виходить можна забіндити A+Q та D+EStTechnik: ↑ 15.09.2025 23:18 destructX
-
StTechnik
Member
destructX
Еще не пробовал, но вроде как да.
Еще не пробовал, но вроде как да.
-
destructX
Member
Дістав з загашнику свою стареньку Modecom Volcano Hammer на синіх outemu
5 років поспіль використання з 19 по 24 і клава майже як нова (пару косметичних недоліків типу царапок), тільки пробіл торохтить трошки. Нормальний продукт намутили в свій час поляки
Але шось їх вже не зустрічаю на нашому ринку ніде, та й в цілому периферії не багато, я б може собі якусь 75% від них взяв.
5 років поспіль використання з 19 по 24 і клава майже як нова (пару косметичних недоліків типу царапок), тільки пробіл торохтить трошки. Нормальний продукт намутили в свій час поляки
-
7mindfields
Member
Може для 2019 це і був відносно нормальний борд, але за наявності безлічі китайських бордів в 25 році зараз це повне дно, ще й на синіх оутемуdestructX: ↑ 16.09.2025 11:51 Дістав з загашнику свою стареньку Modecom Volcano Hammer на синіх outemu![]()
5 років поспіль використання з 19 по 24 і клава майже як нова (пару косметичних недоліків типу царапок), тільки пробіл торохтить трошки. Нормальний продукт намутили в свій час полякиАле шось їх вже не зустрічаю на нашому ринку ніде, та й в цілому периферії не багато, я б може собі якусь 75% від них взяв.
-
leif
Member
підтверджую. використанням сабжу в якості ігрового контролеру з сайлент світчами і деякими додатковоми модифікаціями задоволений на усі 104%7mindfields: ↑ 15.09.2025 17:46Наче fun60 ultra непоганий, принаймні leif сильно не критикував
до речі, помітив у тебе в профілі з'явилась qk75n. несподівано) підвернулась за гарний прайс чи було бажання саме її спробувати?
-
destructX
Member
це я звісно розумію й сам, просто це моя перша була7mindfields: ↑ 16.09.2025 12:44Може для 2019 це і був відносно нормальний борд, але за наявності безлічі китайських бордів в 25 році зараз це повне дно, ще й на синіх оутемуdestructX: ↑ 16.09.2025 11:51 Дістав з загашнику свою стареньку Modecom Volcano Hammer на синіх outemu![]()
5 років поспіль використання з 19 по 24 і клава майже як нова (пару косметичних недоліків типу царапок), тільки пробіл торохтить трошки. Нормальний продукт намутили в свій час полякиАле шось їх вже не зустрічаю на нашому ринку ніде, та й в цілому периферії не багато, я б може собі якусь 75% від них взяв.
-
7mindfields
Member
За гарний прайс, б/в, у grimm виміняв вкотреleif: ↑ 16.09.2025 15:46 до речі, помітив у тебе в профілі з'явилась qk75n. несподівано) підвернулась за гарний прайс чи було бажання саме її спробувати?
-
karokum
Member
destructX
Я в супер компетітів шутерах не тестував, але раніше грали зі знайомим в той же pubg то лише на wasd він ставив мінімальний трігер, тому що на інших було багато хибних натискань. Ну тобто профіт якийсь є
Я в супер компетітів шутерах не тестував, але раніше грали зі знайомим в той же pubg то лише на wasd він ставив мінімальний трігер, тому що на інших було багато хибних натискань. Ну тобто профіт якийсь є