В Європі відеокарти GeForce RTX 50-ї серії за останній рік подорожчали в середньому на 66%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

leif
Я думаю не дай бог,звісно якщо їм додатково довелося повертати ще 150000 тис,я промовчу .А заміну як приклад 5090 ,враховуючи що дефеціт,ну може дуже би пощастило.
leif
Member

mertvei
5090 є у постачальників, купуйте за 6+ кілобаксів, прошу пане :rotate:
Dilfin
Member

А я прочитав, що подешевшали, це вже глюки? Чи може так скоро буде?) Еххх, мрії, мрії)
S0N1C
Member

leif: ↑ 08.10.2026 16:34 S0N1C
Ну тобі видніше, звичайно
та мені не видніше - просто варіанти :shuffle: але те шо по чеку намагаються - це 100%, вже траплялося особисто
kairo
Member

S0N1C
Фото-відеофіксація на прийомці. І вони коли оглядають, то пишуть в листі прийомки стан, ти розписуєшся. Звісно, можуть щось придумати, але це вже СЦ виробника, а не Розетка. Якщо сервіс дає відповідь, що поломка по вині споживача, вимагаєте незалежної експертизи(яка робиться за рахунок сервісу). За 200к можна і напрягтись. Взагалі, по моєму життєвому досвіді, якщо клієнт напряжний, то магазин/сервіс йде на зустріч, щоб не мати головняка.
Последний раз редактировалось kairo 08.10.2026 16:41, всего редактировалось 4 раза.
leif
Member

Dilfin
Від'ємно подешвшали, ціни відступили на більш вигідні позиції :yes:

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
S0N1C: ↑ 08.10.2026 16:36
leif: ↑ 08.10.2026 16:34 S0N1C
Ну тобі видніше, звичайно
та мені не видніше - просто варіанти :shuffle: але те шо по чеку намагаються - це 100%, вже траплялося особисто
Між "намагаються" і тим що реально роблять велика різниця
Dilfin
Member

kairo: ↑ 08.10.2026 13:58 Зараз на Заході популярний тренд, люди продають свої 5090 та купують 5080.
А чому так, в чому вигода?
leif
Member

Dilfin: ↑ 08.10.2026 16:38
kairo: ↑ 08.10.2026 13:58 Зараз на Заході популярний тренд, люди продають свої 5090 та купують 5080.
А чому так, в чому вигода?
Прочитайте обговорення повністю я пояснив на своєму прикладі
mertvei
Member

[leif
А якщо ти по старій ціні купив ? Чи захоче йм постачальник дати тобі на заміну другу 5090 чи він краще продать за 6000, А тобі гроші по чеку ,ой я думаю, буде недобре.

Отправлено спустя 1 минуту 47 секунд:
leif
Тому гарантія,в любому випадку ще крайня міра і лотерея,особливо ,з нинішьними цінами
leif
Member

mertvei: ↑ 08.10.2026 16:41Чи захоче йм постачальник дати тобі на заміну другу 5090 чи він краще продать за 6000
а що у постачальників якісь окремі політики щодо України? судячи по реддіту такі контори як МСІ міняють аж бігом

Відправлено через 30 секунд:
mertvei: ↑ 08.10.2026 16:43Тому гарантія,в любому випадку ще крайня міра і лотерея,особливо ,з нинішьними цінами
добре. і все одно я обираю купувати з гарантією великих магазинів
kairo
Member

mertvei: ↑ 08.10.2026 16:41, А тобі гроші по чеку ,ой я думаю, буде недобре.
За +200к можна й в суд піти.
leif
Member

kairo: ↑ 08.10.2026 16:44За +200к можна й в суд піти.
і я б пішов :)
EvgenyDET
Member

mertvei
По закону, насколько знаю, должны возвращать актуальную стоимость, если было подорожание, а не стоимость в чеке. Помню описывались случаи еще при первом буме майнинга
leif
Member

EvgenyDET: ↑ 08.10.2026 16:45По закону, насколько знаю, должны возвращать актуальную стоимость, если было подорожание, а не стоимость в чеке.
так, але пан не вірить, що це працює
mertvei
Member

EvgenyDET
Не вірю ,що це працює з розеткою особливо)

Отправлено спустя 42 секунды:
Вибачте але в розетці я наприклад щось взагалі не впевнений.
leif
Member

ну ми тут насправді просто сидимо гадаємо як би воно було і чим би закінчилось, ніхто навіть цифру імовірності того чи іншого результату не може якось вагомо/статистично підкріпити. по закону мають повертати актуальну вартість якщо не можуть повернути або відремонтувати товар.

купувати з гарантією чи ні -- справа особиста, кожен робить що хоче
denizen
Member

ой пани мрійники, відразу видно, що не мали справ з українськими судами, які можуть роками розглядати прості справи
kairo
Member

mertvei: ↑ 08.10.2026 16:46Не вірю ,що це працює з розеткою особливо)
Якщо СЦ дав висновок, що карта вийшла з ладу по гарантії, у Розетки не буде вибору, як повертати актуальну вартість, якщо ви будете вимагати повернення коштів. Це легко через суд зробити. Інше питання, що вимагати кошти можна лише в тому випадку, якщо виробник не може поремонтувати карту.

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
denizen: ↑ 08.10.2026 16:51ой пани мрійники, відразу видно, що не мали справ з українськими судами, які можуть роками розглядати прості справи
Я двічі подавав до суду і двічі вигравав. Все в притомні строки. Інше питання, що я вигравав у фізосіб і там повертати треба через виконавчу службу. А якщо в людини нічого немає, то нічого й не повернеш особливо.
Последний раз редактировалось kairo 08.10.2026 16:54, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

denizen
нехай розглядають, які питання, тут важливий сам факт, що ти туди підеш і врешті решт розетка його програє і ти відсудиш свої гроші + судові витрати. розетка прикине *** до носа і вирішить скоріше за все що нафіга воно треба, простіше заплатити одразу
S0N1C
Member

EvgenyDET: ↑ 08.10.2026 16:45 mertvei
По закону, насколько знаю, должны возвращать актуальную стоимость, если было подорожание, а не стоимость в чеке. Помню описывались случаи еще при первом буме майнинга
а якщо немає в продажу?
Ответить