NVIDIA переведе відеокарту GeForce RTX 5070 на урізаний кристал GB203

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

bombeybox: 09.09.2026 09:21 Зараз ми граємо з товаришом в одну гру (сталкер 2) на однакових ПК, з різницею тільки в тому що в нього 9070 а в мене 5080, і маємо однаковий фпс в однаковій локації на однакових налаштуваннях. Тільки його ВК йому коштувала 40 тис. а моя (зараз) - 80. Це ж класно (для нього, і я за нього радий).
Терміново ідіть зливайте 5080 тисяч за 60 щоб забрали швидко, купляйте нову 9070 за 35к і отримаєте негіршу карту ще й 25к залишиться. ПРОФІТ! :rolleyes:
mr-enic
Member

Повідомлення

Afit: 08.09.2026 16:37
mr-enic: 08.09.2026 14:52 окей, а що з енергоспоживанням?
А що з довбаними вибриками, не читаючи статтю, стрибати в коментарі? :censoured:
заявлене і реальне енергоспоживання - різні
Zaelot
Member

Повідомлення

mr-enic: 09.09.2026 12:01 заявлене і реальне енергоспоживання - різні
помоєму ви шота пєрєпуталі :rotate:
GreenMile
Member

Повідомлення

Afit: 08.09.2026 19:57
Agoris: 08.09.2026 19:46 Ого, добре хоч встигнув придбати 5070 без урізаного чіпа.
Та нічого вони не порізали! Я так розумію що тут половина статті не читає :facepalm: Деградація спільноти просто тотальна!
Вони сюди приходять не статті читати, а позмагатись у спеціальній олімпіаді між собою, хто більше плюсів нафармить на повєсточних коментарях:
- Новина про корпорації зла Інтел/Нвідію -> обсирай
- Новина про корпорацію добра АМД -> схвалюй
- Суть новини -> не читай.
Dilfin
Member

Повідомлення

denizen: 08.09.2026 14:54 Новина добра, хоча б тим, що NVIDIA не поклала болт на відеокарти для геймерів. Намагаються оптимізувати (буде більше чіпів на вафлю), буде більше відеокарт, ціна помітно не впаде, бо пам'яті мало, але можливо щось придумають.
Якщо б поклали болт і Nvidia i AMD на геймерів, то їхню нішу б хтось заняв, інтел чи хтось інший, а вони тримають геймерів на короткому повідку, кормлять штучними дефіцитами і кошмарять цінами, я от сам дурію, хоть і доросла людина і не піддаюсь на провокації, але зомбують конкретно, от хочеться купити 9070XT, а наприклад ASUS TUF-RX9070XT-O16G-GAMING від 42000, а Sapphire Radeon RX 9070 XT 16GB NITRO+ взагалі від 49469 грн., здуріти можна, але ж воно хочеться, бо гроші є, але лохом не хочеться бути, от і боряться дві жаби.)
GreenMile
Member

Повідомлення

Dilfin: 09.09.2026 12:52
хоть і доросла людина
але лохом не хочеться бути
Вибачте, але "дорослу людину" не цікавлять чиїсь оціночні судження, особливо в ключі другої цитати. Чи це типу ви - лох, тому що курс виріс і в світі почався ШІ-бум і дефіцит чипів, шо прямо повпливало на ціни? Чи ви - лох, тому що я в 2023 році купив 64Гб ДДР5 за 7200 грн, а ви зараз її зможете купити хібащо за 55000 грн?
Ну камон :-/

Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
Ви он зараз можете ASUS TUF-RX9070XT-O16G-GAMING купити від 42000 грн, а я купляв в 2023 4070ті в донному вантуз-виконанні майже за 40000 грн. А пізніше в тому ж 2023 я 4080 Супрім купив ща 48000 грн + там десь 70євро за неї давали на стім-гаманець, тобто по факту десь в 43к вона встала. То шо, як це все зрозуміти, я лох чи не лох? :apes: :popcorn:
Dilfin
Member

Повідомлення

GreenMile: 09.09.2026 13:13
Вибачте, але "дорослу людину" не цікавлять чиїсь оціночні судження, особливо в ключі другої цитати. Чи це типу ви - лох, тому що курс виріс і в світі почався ШІ-бум і дефіцит чипів, шо прямо повпливало на ціни? Чи ви - лох, тому що я в 2023 році купив 64Гб ДДР5 за 7200 грн, а ви зараз її зможете купити хібащо за 55000 грн?

Ви он зараз можете ASUS TUF-RX9070XT-O16G-GAMING купити від 42000 грн, а я купляв в 2023 4070ті в донному вантуз-виконанні майже за 40000 грн. А пізніше в тому ж 2023 я 4080 Супрім купив ща 48000 грн + там десь 70євро за неї давали на стім-гаманець, тобто по факту десь в 43к вона встала. То шо, як це все зрозуміти, я лох чи не лох? :apes: :popcorn:
Ну от так, Ви наприклад знаєте, що машина коштує 12000$ б/в, а продаван Вам впарює: "хороша машина, купи братан за 55000$, бо дефіцит, всі на таксі забрали і малюють в жовтий колір, буде ще дорожче", а ти такий сидиш і чухаєш потилицю, а може справді вже не буде, може справді купити, поки гроші є... А то. що думають люди, мені все одно вже дуже давно, мені важливо, що думаю про себе я, я вже під час майнінгу купив плату дорожче, не можуть ті кляті корпорати і бариги намахувати мене вічно.

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
Dilfin: 09.09.2026 13:38
GreenMile: 09.09.2026 13:13 Вибачте, але "дорослу людину" не цікавлять чиїсь оціночні судження, особливо в ключі другої цитати. Чи це типу ви - лох, тому що курс виріс і в світі почався ШІ-бум і дефіцит чипів, шо прямо повпливало на ціни? Чи ви - лох, тому що я в 2023 році купив 64Гб ДДР5 за 7200 грн, а ви зараз її зможете купити хібащо за 55000 грн?

Ну от так, Ви наприклад знаєте, що машина коштує 12000$ б/в, а продаван Вам впарює: "хороша машина, купи братан за 55000$, бо дефіцит, всі на таксі забрали і малюють в жовтий колір, буде ще дорожче", а ти такий сидиш і чухаєш потилицю, а може справді вже не буде, може справді купити, поки гроші є... А то. що думають люди, мені все одно вже дуже давно, мені важливо, що думаю про себе я, я вже під час майнінгу купив плату дорожче, не можуть ті кляті корпорати і бариги намахувати мене вічно. а і прикол, що хотів я купити 5070ti, а ціна ASUS TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING вже від 72000 грн., мабуть перетворюсь на "ждуна" і так приходжу вечером з роботи і немає сили грати в ігри, от син хіба приходить інколи на вихідні, тай щось грає.
Filabatya
Member

Повідомлення

Dilfin
Купляєте карту, ділите на 12 і маєте ціну в місяць геймінга, якщо 800грн в місяць переплатите, то один похід по продукти чи оплата нету з мобілкою і комуналки вас швидко вилікють :lol:
спойлер
Це вже некажучи що мінімум 50% будете мати на апгрейд наступної через 2-3роки
Dilfin
Member

Повідомлення

Filabatya: 09.09.2026 13:49 Dilfin
Купляєте карту, ділите на 12 і маєте ціну в місяць геймінга, якщо 800грн в місяць переплатите, то один похід по продукти чи оплата нету з мобілкою і комуналки вас швидко вилікють :lol:
спойлер
Це вже некажучи що мінімум 50% будете мати на апгрейд наступної через 2-3роки
Не звик купляти з відтермінуванням, завжди накопичую повну суму і так купляю, може це і гірше, але так для мене надійніше, бо знаю людей, які брали кредити, а потім не могли сплатити по певних причинах і втрачали майно.
Filabatya
Member

Повідомлення

Я за кредит не казав, я в голові пропонував це зробити, але сам всю техніку завжди стараюсь в максимальний термін взяти, якщо нова, 2 відуху вже брав б у, бо першу продав)
GreenMile
Member

Повідомлення

Dilfin: 09.09.2026 13:42 Ну от так, Ви наприклад знаєте, що машина коштує 12000$ б/в, а продаван Вам впарює: "хороша машина, купи братан за 55000$, бо дефіцит, всі на таксі забрали і малюють в жовтий колір, буде ще дорожче", а ти такий сидиш і чухаєш потилицю, а може справді вже не буде, може справді купити, поки гроші є... А то. що думають люди, мені все одно вже дуже давно, мені важливо, що думаю про себе я, я вже під час майнінгу купив плату дорожче, не можуть ті кляті корпорати і бариги намахувати мене вічно.
До чого тут Б/В, коли мова про нове? Як доросла людина, ви або приймаєте нові реалії, або не вдаєте "дорослого". Якщо вам хочеться чи потрібна карта саме зараз - купляєте зараз, якщо не потрібна - то не дуже то і хотілось, все просто. Чекати "кращих часів" можна все життя і не дочекатись. Особливо зараз.
16 років тому я купляв нову машину в салоні за 137500 грн і це було дуже дорого, тому що до кризи 2008 року було набагато дешевше, шо я зараз куплю на ці гроші нового з салону? В цьому теж винні корпорати, ілюмінати, чи хто там ще? Чи може ще почекати, тоді обов'язково все подешевшає?
Dilfin: 09.09.2026 13:42і так приходжу вечером з роботи і немає сили грати в ігри,
Оце і є ключове, що поки ви чекаєте з моря погоди, життя плине, бажання зникає, купівля "потім" більше не приносить задоволення. Це як в дитинстві: хочеться все і одразу і думаєш, що як виростеш і почнеш заробляти, то будеш щодня купляти собі жуйки, тістечка і ходити в кіно. А коли таки виростаєш, то виявляється, що все це тобі більше не потрібно і вже не принесе того задоволення як в дитинстві. Тому все треба робити вчасно, а не перейматись думками "чи не лох я, бо купив дорожче ніж було раніше".
Filabatya
Member

Повідомлення

Двічі в одну річку не ввійдеш :gigi:
vmsolver
Member

Повідомлення

bombeybox: 09.09.2026 09:21 А у вас дар писати про все і нічого конкретного, одна вода і власна опінія без фактів. Це нецікава розмова бо з неї нічого нового не дізнатись. Повторюсь:
Вы слишком много повторяетесь. А про воду - это вы сейчас меня обвиняете в том, что делаете сами? Какая прекрасная демагогия, оценил уровень её "новизны" :lol:

Можете не утруждаться в ответе, а то рискуете не показать нужный уровень новизны.
Dilfin
Member

Повідомлення

GreenMile: 09.09.2026 14:12
Dilfin: 09.09.2026 13:42 Ну от так, Ви наприклад знаєте, що машина коштує 12000$ б/в, а продаван Вам впарює: "хороша машина, купи братан за 55000$, бо дефіцит, всі на таксі забрали і малюють в жовтий колір, буде ще дорожче", а ти такий сидиш і чухаєш потилицю, а може справді вже не буде, може справді купити, поки гроші є... А то. що думають люди, мені все одно вже дуже давно, мені важливо, що думаю про себе я, я вже під час майнінгу купив плату дорожче, не можуть ті кляті корпорати і бариги намахувати мене вічно.
До чого тут Б/В, коли мова про нове? Як доросла людина, ви або приймаєте нові реалії, або не вдаєте "дорослого". Якщо вам хочеться чи потрібна карта саме зараз - купляєте зараз, якщо не потрібна - то не дуже то і хотілось, все просто. Чекати "кращих часів" можна все життя і не дочекатись. Особливо зараз.
16 років тому я купляв нову машину в салоні за 137500 грн і це було дуже дорого, тому що до кризи 2008 року було набагато дешевше, шо я зараз куплю на ці гроші нового з салону? В цьому теж винні корпорати, ілюмінати, чи хто там ще? Чи може ще почекати, тоді обов'язково все подешевшає?
Dilfin: 09.09.2026 13:42і так приходжу вечером з роботи і немає сили грати в ігри,
Оце і є ключове, що поки ви чекаєте з моря погоди, життя плине, бажання зникає, купівля "потім" більше не приносить задоволення. Це як в дитинстві: хочеться все і одразу і думаєш, що як виростеш і почнеш заробляти, то будеш щодня купляти собі жуйки, тістечка і ходити в кіно. А коли таки виростаєш, то виявляється, що все це тобі більше не потрібно і вже не принесе того задоволення як в дитинстві. Тому все треба робити вчасно, а не перейматись думками "чи не лох я, бо купив дорожче ніж було раніше".
Так, в цілому Ви праві, жити потрібно вже і зараз, бо потім може і не настати, а винні так, корпорати, з моделлю великого і швидкого збагачення, це тягне за собою велику інфляцію, а в майбутньому і велику кризу... мабуть Ви мене переконали, куплю поки 9070XT, а пізніше, якщо вийдуть супери, куплю 5070 ti super, якщо така вийде.
vmsolver
Member

Повідомлення

Dilfin: 09.09.2026 13:42продаван Вам впарює
Проблема начинается тогда, когда все продаваны начинают продавать по высокой цене, и выбора нет, если надо купить то приходится покупать дороже. Если можно ждать то и проблемы нет, но ждать могут только подготовленные (или альтернатива, или отказ от идеи).
GreenMile
Member

Повідомлення

Dilfin: 09.09.2026 14:20 куплю поки 9070XT,
:up: Оце правильно, пограти в поточне, чи в те, що не встигли пограти до цього - вистачить з головою, а що там далі буде - побачимо.
Dilfin
Member

Повідомлення

GreenMile: 09.09.2026 14:29
Dilfin: 09.09.2026 14:20 куплю поки 9070XT,
:up: Оце правильно, пограти в поточне, чи в те, що не встигли пограти до цього - вистачить з головою, а що там далі буде - побачимо.
Я люблю ті ігри, які вимагають думати, якісь стратегії, виживалки, де цікавий сюжет, ідея, вони не потребують потужного обладнання, а син інколи приходитьі і грає в новинки, а я з цікавості можу подивитись яка графіка, як працює гра і видалити, тобто купляю плату щоб син частіше приходив.)

Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
vmsolver: 09.09.2026 14:25
Dilfin: 09.09.2026 13:42продаван Вам впарює
Проблема начинается тогда, когда все продаваны начинают продавать по высокой цене, и выбора нет, если надо купить то приходится покупать дороже. Если можно ждать то и проблемы нет, но ждать могут только подготовленные (или альтернатива, или отказ от идеи).
Так, я підготовився, знав, що так буде, шкода що на той момент не мав більше заощаджень і не купив новіше і сильніше обладнання (хотів 5070ті), думав, що куплю пізніше, а воно от як повернулось, правильно радять люди, що треба було брати в розстрочку.
Alekss
Member

Повідомлення

erkins007: 09.09.2026 11:33
Alekss: 09.09.2026 09:02Нагрузить его еще и FSR4 будет издевательством.
Ага. У нвидиа ограничения технологий это жадность Хуанга. У АМД ограничения технологий это защита пользователей от издевательства.
Не перепутайте.
Я этот пост писал специально для вас! Вы все никак не можете понять разницу между наличием матричных ускорителей в Turing и Ampere и отсутствием FP8 (Nvidia в DLSS 4+ использует или Fp16, или Int8 matrix) и полным отсутствием матричных ускорителей в архитектуре RDNA 1,2.

Я даже специально выделил , что используется для эмуляции расчетов матричных инструкций в RDNA 1,2.
Alekss: 09.09.2026 09:02 Поэтому матричные операции, необходимые для ML-модели FSR4, на них пришлось бы считать на обычных векторных ALU/SIMD — через упаковку FP16 (Rapid Packed Math) и int8/int16 dot-product инструкции (dp4a/dp2a), которые изначально не предназначены для матричного умножения, а лишь эмулируют его через накопление построчно. Из-за этого производительность такой "эмуляции" на порядок ниже, чем у аппаратных Matrix Cores, и одной переоптимизацией движка FSR4 разрыв не компенсировать — потребовалось бы либо сильно урезать саму ML-модель (упрощать сеть, снижать точность (in8)), либо она просто не уложится в бюджет кадра на этих архитектурах - итог снижение производительности.
Также эмуляция матричных расчетов в архитектурах RDNA 1, 2 занимает часть производительности обычных векторных simd (которые предназначены для расчета шейдеров например).

AMD наоборот идет навстречу пользователям и вводит в FSR4 (для RDNA2) расчеты матричных fp8, через эмуляцию Int8 (Fp16) c использованием dp4a инструкций.
erkins007
Member

Повідомлення

Alekss: 09.09.2026 19:46AMD наоборот идет навстречу пользователям
Совершенно верно. Хуанг выпуская длсс на все поколения в день выхода не идёт на встречу пользователей. А вот АМД выпуская фср4 с задержкой в пару лет и то не на все поколения идёт.
Відповісти