Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
я прям не думаю шо все це якось помітно впливає, але...

воно ж не окислюється все повністю, просто формується тонкий шар на поверхні, який здирається, коли ви вставляєте папу в маму
oversteve: ↑ 11.08.2026 16:01воно ж не окислюється все повністю, просто формується тонкий шар на поверхні, який здирається, коли ви вставляєте папу в маму![]()
угу, вірю. НітxIIImaL: ↑ 11.08.2026 16:19И это работает , даже нагрева на 5090 нет.oversteve: ↑ 11.08.2026 16:01
воно ж не окислюється все повністю, просто формується тонкий шар на поверхні, який здирається, коли ви вставляєте папу в маму![]()
Ну , тепловизор не врет . Разьем не горячее самой видеокарты
Вентиль во время тестов прям на разьем не дул , а так у меня сам короб норм продувается . Пытался просветить в разьем под разными углами , температура всегда на уровне нагрева текстолита видеокарты , в зависимости от нагрузки . Сильно не насиловал , в 3dmark прогонял нагрелось гдето до 75 , никакого запаха не было . Сам провод на расстоянии 2-3 см от видяхи уже холоднееS0N1C: ↑ 11.08.2026 16:30 якщо на нього дує вентиль - то можливо сам пластик зовнішній і не гарячий, а шо там в середені - ніхто не знає,
ну або там температура карти 60С+ і тоді звісно, не гарячіший
Відправлено через 42 секунди:
яка там температура дротів на вході в роз"єм?
Приклади застосування на 450-600 Вт, в душних, користувацьких приладах, за ці 10 років?oversteve: ↑ 11.08.2026 14:05 все там нормально з опором, мікрофіт на основі якого 12вхпвр розроблений існує більше 10 років
Чому одразу не 133A?пропускає до 13А на контакт
це не до мене питання, а до молекса, ознайомлюйтесьdext: ↑ 12.08.2026 08:21Приклади застосування на 450-600 Вт, в душних, користувацьких приладах, за ці 10 років?oversteve: ↑ 11.08.2026 14:05 все там нормально з опором, мікрофіт на основі якого 12вхпвр розроблений існує більше 10 років
Термальний розгін+деградація це невід'ємна частина цього процесу, для будь-якого конектора, саме через невідповідність струмів
тому що є даташит виробника, де це написано
це не побутовий мережевий фільтрdext: ↑ 12.08.2026 08:21 Побутові мережеві фільтри мают номінал в 16A, розміри/площу контактів порівняйте самостійно
Мене не рекламні буклети цікавлять, а практика застосування на 450+ ватах за останні 10 років -- такої вочевидь до експерименту nvidia не було, чи не так?oversteve: ↑ 12.08.2026 10:05 це не до мене питання, а до молекса, ознайомлюйтесь
Що каже даташит про таке? -- "80+ це норма"?тому що є даташит виробника, де це написано![]()
Тому і горить частіше за побутові мережеві фільтри, бо фізику не обдуритице не побутовий мережевий фільтр![]()
я ж кажу, звертайтесь до молекса за конкретними прикладами, якщо роз'єм є, то значить він використовуєтьсяdext: ↑ 12.08.2026 16:02Мене не рекламні буклети цікавлять, а практика застосування на 450+ ватах за останні 10 років -- такої вочевидь до експерименту nvidia не було, чи не так?oversteve: ↑ 12.08.2026 10:05 це не до мене питання, а до молекса, ознайомлюйтесь![]()
даташит каже про дельту 30 градусів, якщо копрус карти по сусідству гріється до 80 градусів, то не дивно, що і конектор також нагрівся до 80 градусівdext: ↑ 12.08.2026 16:02Що каже даташит про таке? -- "80+ це норма"?тому що є даташит виробника, де це написано![]()
Які части, такі стандарти
якщо приводити нерелевантні приклади і робити неадекватні порівняння, не маючи статистики ні одного, ні іншого, то можна обдуритиdext: ↑ 12.08.2026 16:02Тому і горить частіше за побутові мережеві фільтри, бо фізику не обдуритице не побутовий мережевий фільтр![]()
![]()
oversteve: все там нормально з опором, мікрофіт на основі якого 12вхпвр розроблений існує більше 10 років, пропускає до 13А на контакт і ніхто на нього не жалівся
dext: Мене не рекламні буклети цікавлять, а практика застосування на 450+ ватах за останні 10 років -- такої вочевидь до експерименту nvidia не було, чи не так?![]()
oversteve: ↑ 12.08.2026 16:30 я ж кажу, звертайтесь до молекса за конкретними прикладами, якщо роз'єм є, то значить він використовується
З точки зору втрат +30С дельта вам дає +13% опору (для міді), ще базові +30С самої карти також +13%, загалом +25% зростання опору/втрат для роз'єму з ~ нульовим запасом міцностідаташит каже про дельту 30 градусів, якщо копрус карти по сусідству гріється до 80 градусів, то не дивно, що і конектор також нагрівся до 80 градусів![]()
он вище людина писала, що в себе перевіряла і немає високих температур на 90 карті
Релевантні приклади давно існують в силовій електроніці, де зі зростанням струму прийнято збільшувати розміри конекторів, а не змешнувати.якщо приводити нерелевантні приклади і робити неадекватні порівняння, не маючи статистики ні одного, ні іншого, то можна обдурити![]()
Та якщо враховувати, що мережеві фільтри в наших магазах електротоварів та на радіоринках зазвичай суцільна дешева китайщина, то горять ці мережеві фільтри ще й як.
вони не з міді зроблені, в більшості випадків з фосфористої бронзи або схожих сплавівdext: ↑ 12.08.2026 16:53З точки зору втрат +30С дельта вам дає +13% опору (для міді), ще базові +30С самої карти також +13%, загалом +25% зростання опору/втрат для роз'єму з ~ нульовим запасом міцностідаташит каже про дельту 30 градусів, якщо копрус карти по сусідству гріється до 80 градусів, то не дивно, що і конектор також нагрівся до 80 градусів![]()
он вище людина писала, що в себе перевіряла і немає високих температур на 90 карті![]()
Чому горить - "тому що користувач завжди винний" (с), бо не поставив ВК під кондиціонер на відкритому стенді
але чомусь ви релевантні приклади не наводитеdext: ↑ 12.08.2026 16:53Релевантні приклади давно існують в силовій електроніці, де зі зростанням струму прийнято збільшувати розміри конекторів, а не змешнувати.якщо приводити нерелевантні приклади і робити неадекватні порівняння, не маючи статистики ні одного, ні іншого, то можна обдурити![]()
Обдурити тут можна лише себе, рекламними слайдами nvidia, якщо це не самоціль вже після покупки карти![]()
Ставлячи в один ряд ви припускаєте, що ампери в 12pin такі самі китайські? Чи не єдиний випадок, коли погоджуюсь з фанатами цього емейзінгуKassatka: ↑ 12.08.2026 17:05 Може навіть частіше за відеокарти на 12V-2x6/12VHPWR
Тобто опір збільшиться не на 25%, а всього на 22% - ну це корінним чином змінює ситуацію, для конектора без запаса міцності (ні)oversteve: ↑ 12.08.2026 17:16 вони не з міді зроблені, в більшості випадків з фосфористої бронзи або схожих сплавів![]()
Кому адекватному потрібно наводити приклади xt30, xt60, xt90?але чомусь ви релевантні приклади не наводите![]()
тобто ви розряд десь загубили, для дельти 30 опір фосфор бронзи збільшиться десь на 2-3%dext: ↑ 12.08.2026 17:45Тобто опір збільшиться не на 25%, а всього на 22% - ну це корінним чином змінює ситуацію, для конектора без запаса міцності (ні)oversteve: ↑ 12.08.2026 17:16 вони не з міді зроблені, в більшості випадків з фосфористої бронзи або схожих сплавів![]()
![]()
ні один з них по специфікаціях не підходить для тривалої передачі струму в 50Аdext: ↑ 12.08.2026 17:45Кому адекватному потрібно наводити приклади xt30, xt60, xt90?але чомусь ви релевантні приклади не наводите![]()
![]()