Новости
Последние статьи и обзоры
Ювілей легендарної угоди: двадцять років тому компанія AMD оголосила про придбання ATI
-
mertvei
Member
Vladys77
Це розумна стратегія ,брати що краще чи в одного,чи іншого,но в мене страх до амд,ну не хочеться зв'язуватися з нашими гарантіями.
Це розумна стратегія ,брати що краще чи в одного,чи іншого,но в мене страх до амд,ну не хочеться зв'язуватися з нашими гарантіями.
-
Vladys77
Member
Конкуренти були раніше. Але вони не витримали конкурентної боротьби з NVIDIA та ATI/AMD.Геральт: ↑ 25.07.2026 10:14 розвиток бренду Radeon, який є одним із головних конкурентів NVIDIA на ринку дискретної графіки.
А є ще якісь "головні конкуренти"? Це оті китайські одоробла, чи може інтуль?
Радік - останній бар'єр перед зеленим безумством. Але й він вже потроху здає, бо поціновувачів +5% за 1,7x ціни не проймеш нічим
-
mertvei
Member
А сіру,амд брати взагалі хоча,в нас в Україні,взагалі гарантії нема,ні в кого,навіть в великих магазинах.
Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
Амд 5 серія древня взагалі рівних,не було і до ней теж,ну і 7 серія а потім поїхало.На амд можно не міняти карти пару поколінь,нвидия це ,міняти кожне покоління,зате ))) надійно,хоча остання їх 9700xt чесно кажучи за свою ,ціну пісня реально ,була до підвищення.
Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
Амд 5 серія древня взагалі рівних,не було і до ней теж,ну і 7 серія а потім поїхало.На амд можно не міняти карти пару поколінь,нвидия це ,міняти кожне покоління,зате ))) надійно,хоча остання їх 9700xt чесно кажучи за свою ,ціну пісня реально ,була до підвищення.
-
Vladys77
Member
В мене всі картки і всі процесори окрім двох були від ATI та AMD.mertvei: ↑ 25.07.2026 17:07 Vladys77
І досвід якраз з картками NVIDIA та процесорами Intel вкрай негативний. Може відеокарта поплась не дуже, але постійно були якісь глюки. А через чипсет Intel, який не працював в XMP з жодною пам'яттю, а потім материнка за 2 роки взагалі накрилась, прийшлось поміняти і матенринку і Core Quad на Core i7. Хоча той перший i7 і досі працює, а материнка вже років 7 як глючить і ніхто не може знайти причину
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
AMD теж розробляють серверні рішення для ШІ. От лише не знаю чи добре це для геймерів? Бо потім і відеокарт AMD не буде в продажу.warp37: ↑ 25.07.2026 11:18 AMD хороши в среднем сегменте и встроенной графике.
Intel... хороший у них XeSS. Но перспективы сомнительны.
Ну а NVIDIA уже наверху так застоялись, что уже четыре года ремастерят видеокарты по оверпрайсу и просто улучшают технологии.
-
mertvei
Member
Vladys77
От intel це окрема пісня )))
От intel це окрема пісня )))
-
erkins007
Member
Вот именно что тоже. АМД и карты для работы это буквальное олицетворение женской фразы "я тоже зарабатываю"Vladys77: ↑ 25.07.2026 17:17AMD теж розробляють серверні рішення для ШІ.
-
mertvei
Member
В середньому сегменті крім 9700 xt ,не за всі гроші світу брати нема чого, 5070 ті ,по ціні не конкурент при наймі була.
-
Tetronga
Member
Дивлюсь на графіки і так очевидно чисто по стрибках фпс де якого покоління карти... Зараз різниці в пару кадрів у більшості моделейS0N1C: ↑ 25.07.2026 17:01 Alekss
вся ця технічна сторона виглядає красиво на папері, але в реалі воно могло бути не на багато швидшим за Х1900ХТХ![]()
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:в мене цих реалій повна коробкаAlekss: ↑ 25.07.2026 16:53
Это важная техническая информация аппаратной части карты, а не простыня. Если вы не интересуетесь архитектурными возможностями или техническими спецификациями, я приложил тесты игр.але навіть зараз, зі всіма покращеннями дров і т.п., сенсу використовувати ці карти в ретро компах - дуже і дуже небагато, а в 2007 році - тим паче
![]()
-
Scoffer
Member
Які транзистори? Що за нісенітниці? CUDA виконується на універсальному шейдерному конвеєрі. Тому ж самому що і текстури з геметрією.username_1: ↑ 25.07.2026 14:32В каждом чипе даже игровой видеокарты был набор компонентов для КУДА, которой геймеры не использовали. Больше транзисторов - дороже разработка, тестирование, больше брака, дороже чип, дороже поддержка, больше точек выхода из строя по гарантии.
Більш того, GPGPU юзали задовго до того як винайшли куду, запихуючи данні в графічні текстури. Куда це просто готова зручна програмна обгортка для того щоб не видаляти гланди через задній прохід.
Якщо гроші на щось і витрачались, то це на фінансування розробки бібліотек на куда під будь-який науково-інженерно-обчислювальний чих.
-
S0N1C
Member
Tetronga: ↑ 25.07.2026 17:51Дивлюсь на графіки і так очевидно чисто по стрибках фпс де якого покоління карти...S0N1C: ↑ 25.07.2026 17:01 Alekss
вся ця технічна сторона виглядає красиво на папері, але в реалі воно могло бути не на багато швидшим за Х1900ХТХ![]()
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
в мене цих реалій повна коробкаале навіть зараз, зі всіма покращеннями дров і т.п., сенсу використовувати ці карти в ретро компах - дуже і дуже небагато, а в 2007 році - тим паче
![]()
- спойлер

реально, для АТІ HD 2xxx була як FX 5xxx для нвідії - нові технології які на практиці нічого майже не дали
-
Scoffer
Member
Не зовсім. В той час як FX 5xxx був технологічним тупіком і напрацювання по ним були успішно викинуті в утиль, HD 2xxx архітектурно не відрізняється від HD 3xxx і HD 4xxx, котрі показали себе доволі гарно, особливо остання. А от з драйверами в амд завжди пороблено було. Поки прикрутили нормальні дрова то вже два покоління відях пройшло.S0N1C: ↑ 25.07.2026 18:02реально, для АТІ HD 2xxx була як FX 5xxx для нвідії
-
S0N1C
Member
а, ну і вишенка на торті - те що вона зливала в дх10
Scoffer
я скоріш про те як воно вийшло все таке модне і технологічне, шо навіть зараз он у людини взбудження на даташит, а в результаті, не завжди було швидше за попередні карти, вже не кажучі - карти конкурента
- спойлер
-

https://bit-tech.net/reviews/gaming/pc/ ... ormance/8/

https://www.techspot.com/article/73-cry ... page4.html
Scoffer
я скоріш про те як воно вийшло все таке модне і технологічне, шо навіть зараз он у людини взбудження на даташит, а в результаті, не завжди було швидше за попередні карти, вже не кажучі - карти конкурента
-
Scoffer
Member
Це ж амуде. Останнє актуальне покоління відях теж ніфіга не швидше за передостаннє і тим паче конкурента.S0N1C: ↑ 25.07.2026 18:32 а в результаті, не завжди було швидше за попередні карти, вже не кажучі - карти конкурента
-
S0N1C
Member
HD 3870 - ті же яйки, тільки трохи ужаті, а от вже в HD 4870 збільшили шейдерів в два рази і воно шось почало конкурувати, ну і HD 4890 - це ГГц з"явився і HDMI (по факту стали ставити) але і багато їх померло вже, бо гарячі були страшне 
-
MSiAventador
Member
Я людина проста, чую згадку АТІ - бачу Adreno Qualcomm 
-
Scoffer
Member
S0N1C
Воно все архітектурно ідентичне, все тераскейл 1. Але в хд 2000 якийсь лютий перерозхід транзисторів:
2900 XT - 720 лямів для конфігурації 320:16:16
4870 - 956 лямів для конфігурації 800:40:16
Може з медикаментами переборщили на 2000, я не знаю. Інших пояснень у мене немає. Якби 2000 була з самого початку нормально зроблена і з нормальними драйверами, як це вони ж зробили на 4000, то вона б порвала 8800 як тузик тряпку.
Воно все архітектурно ідентичне, все тераскейл 1. Але в хд 2000 якийсь лютий перерозхід транзисторів:
2900 XT - 720 лямів для конфігурації 320:16:16
4870 - 956 лямів для конфігурації 800:40:16
Може з медикаментами переборщили на 2000, я не знаю. Інших пояснень у мене немає. Якби 2000 була з самого початку нормально зроблена і з нормальними драйверами, як це вони ж зробили на 4000, то вона б порвала 8800 як тузик тряпку.
-
S0N1C
Member
Scoffer
якщо б та каби
по факту не порвала, тому коли я збирав ретро 2006/2007 компік, то туди пішла 8800GTX а не 2900 чи 3870
ну а потім GTX 285 замість HD 4890, але більше тому шо є вже компік з HD 5870 - як типу остання АТІ карта
ну і яка маслає добре відносно нвідії
якщо б та каби
ну а потім GTX 285 замість HD 4890, але більше тому шо є вже компік з HD 5870 - як типу остання АТІ карта
-
Vladys77
Member
Та там все досить серйозно і потужно якраз. І договори з світовимитгігантами заключені на розробку та постачання рішень від AMD.erkins007: ↑ 25.07.2026 17:32Вот именно что тоже. АМД и карты для работы это буквальное олицетворение женской фразы "я тоже зарабатываю"Vladys77: ↑ 25.07.2026 17:17AMD теж розробляють серверні рішення для ШІ.
Ну і я проти дискримінації.
-
S0N1C
Member
от на що треба фапати а не HD 2900
- спойлер

-
Scoffer
Member
Я про то шо архітектура то норм була і пізніше довела що вона норм. Але як завжди у амуде довелось почекатиS0N1C: ↑ 25.07.2026 18:56якщо б та каби