Нову частину Metro можуть анонсувати наступного тижня

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
unique-neon
Member

Повідомлення

erazel: 11.04.2026 09:58Зараз би грати гру про москалів... Але всеодно якесь неприємне відчуття, ніби на копрофілів дивишся... Недавно пройшов Metro Exodus... всі ці Альоші, пісні
В мене самого ні метро ні сталкер ніколи не викликали великого інтересу через совко-сеттінг - і середовище і ментальність.

Але читаючи ваші епітети не розумію, яким чином взагалі вам вдалось пройти гру :laugh:
dreikk91
Member

Повідомлення

erazel: 11.04.2026 10:13
Earanak: 11.04.2026 10:10 erazel, мне вот в Сталкере не нравилось расстреливать украинских военных пачками, когда они в муках говорят при смерти "Мама...", но это же не обсуждение сильных сторон игры с вашей стороны а описание ваших субъективных ощущений :shuffle:
Ну ок, якщо залишимо цей аспект в стороні то що має "продати" Метро українцям? Що має зацікавити їх щоб вони грали гру про масковські реалії і росіян? Мені от нахвалили що Ексодус класно з рейтрейсингом працює, вирішив спробувати глянути. Ну і вже почав грати то стало цікаво чим сюжет завершиться.
Але все якісь двоякі відчуття, дискомфорт від сюжету.
А хто вам найбільше сподобався, москалі людоїди, москалі работорговці чи москалі культисти?
erazel
Member

Повідомлення

Firebrand: 11.04.2026 23:17
erazel: 11.04.2026 21:54Данелієську або Гайдаєвську класику
дуже дивно, дивитись ту класику, а ось ті групи, заборонити собі.
Та я ті фільми й до 2014 дивився не часто, бо що часто дивитися, подивився раз-другий і доста. А музику слухав прям регулярно.
Але я більше до того що зараз модно хейтити весь радянський культурний продукт.А я все ж виступав і виступаю за те щоб кожен продукт розглядали окремо, без 100% вироку наперед лише за ту епоху коли він був знятий чи написаний. Ну і все ж до багатьох продуктів доклали руку українці , тому не бачу резону відкидати продукт лише за те що він був створений у совку, право на увагу мають одинаково і острів скарбів, і тіні забутих предків, і пригоди мюнхгаузена і Операція "Ы". Проте дивитись фільми про якихось піонерів чи комуністичні подвиги я б не хотів.
Та й якщо з совковою дійсністю якось ще відчувається якийсь звязок бо багато з нас тоді жили, то щось з сучасною росією не тягне себе асоційовувати абсолютно. Це як гопник з вуличної банди, який раптово "прозрів". МОже він і прозрів та хоче змін, його право, але спостерігати за ним мені абсолютно не хочеться і психологічно дискомфортно. Максимум буду спостерігати за членами банди до котрої належав я і мої рідні(правда проти власної волі).

Тому ще буденність совка так сяк можу сприймати, а от російську буденність щось не тягне дивитися абсолютно.

Відправлено через 22 хвилини 40 секунд:
unique-neon: 12.04.2026 10:06 Але читаючи ваші епітети не розумію, яким чином взагалі вам вдалось пройти гру :laugh:
Їжаки плакали кололись але продовжували їсти кактус. Якось так. Почав щоб зацінити рейтрейсинг. Ну щоб дістатися до відкритих просторів потрібно пройти мацкву, ок. Далі потрохи зацікавив сюжет, ну і не хотілось вже кидати історію на середині. І воно якось так хвилями було, ніби норм, а ніби вічно той Мельник поряд, об котрого хотілось розбити приклад. Ніби ось тобі пустелі казахстану, а на тобі "піонерів" після того. Тобто ніби й норм гра, але регулярно є щось що є ложкою дьогтю, причому тригерною. По суті сюжет написаний росіянином для росіян. Хай "хорошим" але все росіянином, він пише про те що ментально близьке його співвідчизникам, ну як для мого покоління пізній ссср. А мені щось оті всі байкали, волги, піонери щось абсолютно не знаходили відклику а багато в чому й були тою "ложкою дьогтю". Бо все що асоціюється з росією зараз асоціюється і з агресією і загрозою. У мене нема стокгольмського синдрому щоб мені приносили задоволення російські реалії, всі ці слова назви і терміни тригерять не приємні теплі асоціації , а тривожність і дискомфорт.

Відправлено через 10 хвилин 13 секунд:
dreikk91: 12.04.2026 10:21 А хто вам найбільше сподобався, москалі людоїди, москалі работорговці чи москалі культисти?
Я розумію про що ви, про сатиру на гірші сторони, автор висміював їх. Так, згоден, там сатира і ніби це мало б "продавати" нам продукт.
Але ви точно уважно грали в гру?
Культисти - вони стали культистами не на пустому місці. там завелись спрайти, вони атакували любий метал. Тому єдиний вихід був позбутися всього металічного. Простими словами той проповідник(тоді він ще ним не був) не зміг достукатися до мешканців того поселення, тому все обернув у релігійну обгортку, і народ повірив і почав діяти як треба. Знову ж таки всі ці випробовування "відігнати демона молитвою" відбувались в клітках Фарадея по суті, тому якщо людина чітко виконувала настанови то залишалась неушкодженою, а якщо не вірила проповіднику і робила не так як він казав то гинула від електрики. Тобто тут два наративи "не ми такі, так обставини склались" та "слухай керівництво, йому краще знати, навіть якщо тобі його настанови здаються нелогічними"
Москалі работорговці - там теж вимагається якомога менше втручатися в ситуацію, бо буде ще гірше. Знищиш цього работорговця то прийдуть інші його поплічники. Кращий варіант це спробувати домовитися з ним або залишити правити його двійника, але не міняти систему.
Загалом вся гра пропагує одну ідею - не втручайся, не старайся нічого змінювати, просто пливи за течією. Бо найкращий фінал тоді коли Артем АБСОЛЮТНО не втручається у навколишні події , по тихому виконує власні завдання і по тихому ліняє далі. Будь які спроби змінити щось ведуть до гірших наслідків. Тобто наратив "не втручайся, не твоя справа, роби свою справу і не висовуйся"

То скажіть мені, Ви точно уважно вчитувались в сюжет гри? :)
Ektalion
Member

Повідомлення

erazel: 12.04.2026 11:36 Та я ті фільми й до 2014 дивився не часто, бо що часто дивитися, подивився раз-другий і доста. А музику слухав прям регулярно.
Але я більше до того що зараз модно хейтити весь радянський культурний продукт.А я все ж виступав і виступаю за те щоб кожен продукт розглядали окремо, без 100% вироку наперед лише за ту епоху коли він був знятий чи написаний. Ну і все ж до багатьох продуктів доклали руку українці , тому не бачу резону відкидати продукт лише за те що він був створений у совку, право на увагу мають одинаково і острів скарбів, і тіні забутих предків, і пригоди мюнхгаузена і Операція "Ы". Проте дивитись фільми про якихось піонерів чи комуністичні подвиги я б не хотів.
Та й якщо з совковою дійсністю якось ще відчувається якийсь звязок бо багато з нас тоді жили, то щось з сучасною росією не тягне себе асоційовувати абсолютно. Це як гопник з вуличної банди, який раптово "прозрів". МОже він і прозрів та хоче змін, його право, але спостерігати за ним мені абсолютно не хочеться і психологічно дискомфортно. Максимум буду спостерігати за членами банди до котрої належав я і мої рідні(правда проти власної волі).
Тобі би для початку розібратися, що створював совок. Острів скарбів створений українцями, хоч він і не україномовний.
NST1983
Member

Повідомлення

Шикарна трилогія була, чекаю з нетерпінням! :up:
erazel
Member

Повідомлення

Ektalion: 12.04.2026 12:55 Тобі би для початку розібратися, що створював совок. Острів скарбів створений українцями, хоч він і не україномовний.
А я що написав? ;) . ну і це , не створений українцями, а "за участю " українців. Все таки головний аніматор - Радна Сахалтуєв, голос Джона Сілвера - Джигарханян(так що створювався хорошими людьми, але ж не українцями, тобто участь українців була не 100%). Головний композитор - Бистряков виявився добрячим антимайданівцем. Ну тобто однозначну щвидку відповідь про цей мульфільм важко надати. Він створювався СПІЛКОЮ людей, як хороших так і не дуже. Так само як багато інших фільмів, книг, пісень в ссср. І одразу віддавати їх в культурну спадщину кацапії не розумно. Тому я й не стараюсь одразу по замовчуванню кенселити все що було створене за часів совка.
AK_47
Member

Повідомлення

erazel
сними кастрюлю с головы
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Ох ну и холивар развели... Забавно ещё то, что решил почитать что там русня пишет про скорый анонс новой части Metro. Так там тоже руснявые патриоты поливают каллом игру из за происхождения разработчиков, из за Глуховского и т.д. и т.п. Интересно получается :rotate:
t2rex
Junior

Повідомлення

XXXshadyXXX: 12.04.2026 16:19 Ох ну и холивар развели... Забавно ещё то, что решил почитать что там русня пишет про скорый анонс новой части Metro. Так там тоже руснявые патриоты поливают каллом игру из за происхождения разработчиков, из за Глуховского и т.д. и т.п. Интересно получается :rotate:
Подтверждение того, что диванные поцреоты одинаковые. Они даже не замечают насколько похожи друг на друга. :D
Alexsandr
Member

Повідомлення

Геральт: 12.04.2026 07:48 Ем-м, там же камера від першої особи )
Це ж не партійна ізометрія. Сам формат передбачає "асоціювання"
И что? Камера от вида игрового персонажа, это кто-то там. Еще и не послушный и непонятливый. Может кто и считает себя машиной когда ею управляет с видом от первого лица, но думаю большая часть считает себя отдельно, а авто отдельно.
Геральт
Member

Повідомлення

Alexsandr
Хтось асоціює себе з авто, а хтось з водієм цього авто :-/
byaka
Member

Повідомлення

erazel: 11.04.2026 09:58 Я розумію що то типу як "клюква", але мішає насолоджуватися самою грою.
Ця вся "клюква" дуже добре пояснює для чого живуть москалi.Якщо вам не подобається, це не проблема гри.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 12.04.2026 07:48Ем-м, там же камера від першої особи )
Це ж не партійна ізометрія. Сам формат передбачає "асоціювання"
Ещё один. В ДЛЦ женская доля для KCD вы наверное играли одевая платье?
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

erazel: 11.04.2026 09:58 Пропоную обговорити Нову частину Metro можуть анонсувати наступного тижня
Зараз би грати гру про москалів. Ні, звісно , цікаво постріляти по них і подивитися як у них все після ядерного удару. Але всеодно якесь неприємне відчуття, ніби на копрофілів дивишся. Недавно пройшов Metro Exodus, ну якось воно так.... ну не знаю, дискомфортно чи що, всі ці Альоші, пісні "'этот поезд в огне", оці от посконні селяни, піонери.... Я розумію що то типу як "клюква", але мішає насолоджуватися самою грою.

то що відміняємо гру чи що робимо

Untitled.jpg
erazel
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 16.04.2026 20:19 то що відміняємо гру чи що робимо
Untitled.jpg
Ой, спитайте щось полегше :-/ . ну типу все це можна вмістити в коротенький ролик, мусолити довгу гру лише по цій причині якось нема натхнення.
Барбарис
Member

Повідомлення

erazel, виглядає наче глухман відмовився від своїх наявних імперських наративів і тези, що на рф напали ні за що, яка була в книзі. Хоча він досі не відмовився від рускага паспорта, але Ізраїль наразі збирає податки з москвинів для себе та не передає рускім, хоча стаж досі передає.
Відповісти