Оновлені iPad Air отримали однокристальну систему Apple M4 та 12 ГБ ОЗП

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Striker: 04.03.2026 21:03 Не знаю за що люди платять такі гроші. Точніше, знаю. За понти.
Понти перед ким? Ніхто ж не бачить мій айпад вдома, ну окрім дружини :-P
tablestikus
Member

dead_rat: 03.03.2026 11:06 Striker
Мені потрібно.

Айпад живе поки його не розібʼєш. Абсолютно топова штука для ютюба і читання книжок, браузера. Краще один раз купити за 600$, ніж постійно міняти андроідівські.
Ні, скоріше живе 7-10 років поки підтримка софта не накриється повністю і він буде максимум як читалка книжок та перегляд фоток.
Ekz0rcyst
Member

dead_rat
Типова ситуація коли йде мова про різні речі, вас просто не розуміють і насправді навіть не намагались.
Як казав мій товариш про техніку Apple, - скучна, в тому плані, що вона "просто працює", виконує ті речі які від неї вимагаються і "не робить мізки" і це без якихось налаштувань чи підлаштувань, а "з коробки", ну і налаштувати теж можна за потреби.
Звісно це не означає, що із технікою інших вендорів так не можна, але із Apple це завжди передбачувано, - при користуванні завжди очікуваний і передбачуваний результат.
Порівнювати Xiaomi (насправді будь який китай туди ж) та Apple це взагалі окремий вид збочення. Взагалі не розумію цього. Підтримка, якість виконання геть різні.
tablestikus
Member

На фоні новин він десь так збирається з силами

Изображение
rjavyi_pastor
Member

Ekz0rcyst: 04.03.2026 22:04 dead_rat
Типова ситуація коли йде мова про різні речі, вас просто не розуміють і насправді навіть не намагались.
Як казав мій товариш про техніку Apple, - скучна, в тому плані, що вона "просто працює", виконує ті речі які від неї вимагаються і "не робить мізки" і це без якихось налаштувань чи підлаштувань, а "з коробки", ну і налаштувати теж можна за потреби.
Звісно це не означає, що із технікою інших вендорів так не можна, але із Apple це завжди передбачувано, - при користуванні завжди очікуваний і передбачуваний результат.
Порівнювати Xiaomi (насправді будь який китай туди ж) та Apple це взагалі окремий вид збочення. Взагалі не розумію цього. Підтримка, якість виконання геть різні.
не знаю чим займаєтся ваш товариш, але макбук я налаштовував довше ніж ноут на лінуксі.Особливо "порадували" вимкнені за замовчуванням операції з вікнами та інші приколи з інтерфесом.
Ekz0rcyst
Member

rjavyi_pastor
Не зовсім розумію про що йде мова. З власного досвіду такого згадати не можу, - зараз під руками актуальної моделі Mac-у немає аби подивитись що змінили, але у Ventura/Sonoma такого не спостерігав, можливо у Tahoe щось змінили... тут стверджувати не буду. А про які "приколи з інтерфейсом" взагалі йде мова?
rjavyi_pastor
Member

Ekz0rcyst: 09.03.2026 18:50 Не зовсім розумію про що йде мова. З власного досвіду такого згадати не можу, - зараз під руками актуальної моделі Mac-у немає аби подивитись що змінили, але у Ventura/Sonoma такого не спостерігав, можливо у Tahoe щось змінили... тут стверджувати не буду. А про які "приколи з інтерфейсом" взагалі йде мова?
наскільки я пам'ятаю переназначав клавіши щоб розкладка була нормальною, налаштовував перемикання між програмами по свайпу вверх(це можливо було) і між вікнами однієї програми по свайпу вниз(а цього вже точно не було), щоб був альттаб(бо іноді треба клавіатуру) і ще щось але вже не пам'ятаю.
хотів його використовувати як до цього макміні(я не люблю працювати за ноутбуком), але 2 usb-c на цьому поставили хрест - нажаль ейр це не ноутбук, це айпад з клавіатурою і воно дуже незручне і місцями дуже тупляче.
Ekz0rcyst
Member

rjavyi_pastor
Ну по портам і згоден і ні, - портів звісно малувато але там thunderbolt і відповідно перехідники вирішують питання нестачі портів. Наприклад в мене Thinkpad X1 і портів більше ніж в MacBook Air але ethernet все одно відсутній, а він мені потрібен, тому теж перехідник, це я до того що все ситуативно.
А по хоткеям і жестам, там же нескладно налаштувати "під себе" і займає це декілька хвилин попиваючи чай/каву/оберіть своє односолодове... ;)
DEVES
Member

rjavyi_pastor
По-поводу thunderbolt уже написано выше, сравнивать с обычным usb-c не нужно.

А вот на счет раскладки клавиатуры проведу небольшой ликбез.
Раскладка, которая используется Apple по умолчанию, исторически правильная, т.к. полностью повторяет клавиатуру печатных машинок, а они были до появления компьютеров. Отсюда расположение знаков препинания в верхних рядах.
Именно поэтому привычная виндоюзерам раскладка в макОС называется (как пример) "украинская ПК" и т.д. и т.п.
rjavyi_pastor
Member

Ekz0rcyst: 09.03.2026 22:37 rjavyi_pastor
Ну по портам і згоден і ні, - портів звісно малувато але там thunderbolt і відповідно перехідники вирішують питання нестачі портів. Наприклад в мене Thinkpad X1 і портів більше ніж в MacBook Air але ethernet все одно відсутній, а він мені потрібен, тому теж перехідник, це я до того що все ситуативно.
А по хоткеям і жестам, там же нескладно налаштувати "під себе" і займає це декілька хвилин попиваючи чай/каву/оберіть своє односолодове... ;)
1 - я не люблю перехідники
2 - для 2го маку після 6 річної перерви це не пара хвилин

Відправлено через 8 хвилин 49 секунд:
DEVES: 10.03.2026 00:28 rjavyi_pastor
По-поводу thunderbolt уже написано выше, сравнивать с обычным usb-c не нужно.

А вот на счет раскладки клавиатуры проведу небольшой ликбез.
Раскладка, которая используется Apple по умолчанию, исторически правильная, т.к. полностью повторяет клавиатуру печатных машинок, а они были до появления компьютеров. Отсюда расположение знаков препинания в верхних рядах.
Именно поэтому привычная виндоюзерам раскладка в макОС называется (как пример) "украинская ПК" и т.д. и т.п.
а я ще раз скажу що я люблю без перехідників і в мене є декілька обов'язкових девайсів тому 2 порта та тільки usb-c це мало.
я колись друкував на механічній машинці - експеріенс так собі.
Дивлюсь на мак, дивлюсь на хп: що там що там кома та крапка в одному місці так що про знаки я не зрозумів. Моя притензія до клавіатури це крайній fn(привіт thinkpad) та хоткеї через command - краще б було просто зробити так же як і усюди.Це дуже не зручно якщо мак це додатковий комп'ютер, а не основний. Та і в цілому є відчуття що він лагає при вводі тексту чи переключенні між розкладками.
Ekz0rcyst
Member

rjavyi_pastor
Перехідники і я не люблю але який вибір? Вибору не так щоб багато насправді. :-/
Ответить