Анатомія клавіатурних перемикачів (а також до чого тут колір)

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

DuckRider

Умеет в силу нажатия ? :lol: Ты хоть бы изьясняться научился правильно бо тебя сложно понять, так то сила нажатия есть у любых переключателей - 30,45,50,65грамм ;)
Спорить будешь с пацанами во дворе, а со мной можешь даже не стараться.
DuckRider
Member

Повідомлення

Melofon: 09.02.2026 03:00 DuckRider

Умеет в силу нажатия ? :lol: Ты хоть бы изьясняться научился правильно бо тебя сложно понять, так то сила нажатия есть у любых переключателей - 30,45,50,65грамм ;)
Спорить будешь с пацанами во дворе, а со мной можешь даже не стараться.
Вроде абсолютно очевидно что я имею в виду в контексте твоего сообщения:
Melofon: 09.02.2026 02:41 У оптики может быть функция выполняющая роль рапид-триггера но это не то же самое как аналоговый рапид-триггер у магнитных переключателей, у оптики нет разной высоты срабатывания, она просто имитирует его делая сброс,
Раз ты так уверен, что у оптики нет аналоговой части и разной высоты срабатывания, так давай поспорим, легко выиграешь и получишь тысячу, самые легкие деньги в твоей жизни же, в чём проблема?

А если понял, что не прав, не знал, зря оклеветал меня и в целом ведёшь себя как свинья сейчас, так найди в себе смелость извиниться и просто разойдемся
Аціо
Member

Повідомлення

DuckRider
Melofon

У оптики, і досить давно є тригер на відстань та на довжину заслону перетинки для проміння спрацювання, далеко не у всієї але при бажанні мод власноруч робиться майже на усіх перемикачах, як саме просте це подовження стрижня-заслону що даватиме спрацювання буквально від долі міліметра натиску, ще є варіанти оптики з модуляцією ретрансляторів самого проміння на спрацюванні, от там взагалі повноцінно ПЗ керується.
Не сваріться тільки, адже багато хто не вдається у такі дрібні тонкощі.

Тобто - так набувається ефект не силою натискання, а глибиною, чи швидшим відгуком на трансляції чи перериванні проміння.
Але сама глибина ходу перемикача є похідною від сили натискання, тобто продовження силової дії на перемикач так що усі ви праві просто іншими словами описуєте цей ефект, пояснюючи з різних позицій.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Я користуюсь pg up, pg down, home, end, prt scrn, scrl lock щодня.
Без insert i pause/break міг би обійтись, хоча дехто користується ними активно.
Scoffer
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 09.02.2026 13:41scrl lock щодня.
Враховуючи що за призначенням скролл лок вже не працює майже ніде, мені прям стало цікаво як ти його там використовуєш :rotate:
DuckRider
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.02.2026 13:49
Враховуючи що за призначенням скролл лок вже не працює майже ніде, мені прям стало цікаво як ти його там використовуєш :rotate:
Думай глибше. Скрол і капс - це клавіші які в більшості клавіатур змінюють колір при активації. Якщо повісити на них увімкнення мікрофону в діскорді, то завжди будеш знати включений він чи вимкнений :lol:
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

В терміналі і екселі :shuffle:
Я навіть знаю для чого потрібні insert і pause/break, але ними не користуюсь майже.
Mozdev
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 09.02.2026 14:03
В терміналі і екселі :shuffle:
Я навіть знаю для чого потрібні insert і pause/break, але ними не користуюсь майже.
Не кожен з нас у сьогоденні використовує Alt+SysRq+REISUB :gigi:

Але іноді бувало, що я на старому пк натискав таке Alt+PtScr+F B-)

( на новому пк на моїй клавіатурі AKKO немає клавіщі "PtScr" :weep: тому доведеться натискати таке Ctrl+Alt+Fn+P+F :gigi: )

Усі клавіші потрібні, всі клавіші важливі ;)
Scoffer
Member

Повідомлення

Mozdev: 09.02.2026 15:00на новому пк на моїй клавіатурі AKKO немає клавіщі "PtScr"
На нових ноутах імені хьюлета також. Зато запхнули off над бекспейсом. Руки повідривав би тому хто це вигадав.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Mozdev: 09.02.2026 15:00Усі клавіші потрібні, всі клавіші важливі
Золоті слова)
Зараз таке різноманіття форма-факторів клавіатур, що можна обрати будь-який найзручніший під себе варіант.
А вже потім зі зневагою можна розказувати, яке все інше сміття :D огризок-обрубок-для бухгалтерів (правильне підкреслити) :D і т.д.

Я PrtScr на F11 поставив. Але якщо і F-ок немає, то вже складніше)
Mozdev
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 09.02.2026 15:39
Mozdev: 09.02.2026 15:00Усі клавіші потрібні, всі клавіші важливі
Золоті слова)
Зараз таке різноманіття форма-факторів клавіатур, що можна обрати будь-який найзручніший під себе варіант.
А вже потім зі зневагою можна розказувати, яке все інше сміття :D огризок-обрубок-для бухгалтерів (правильне підкреслити) :D і т.д.

Я PrtScr на F11 поставив. Але якщо і F-ок немає, то вже складніше)
Я вкурсі що мапінг сусрек можна змінити, але я досить рідко його використовую, а у DE в мене взагалі інщі бінди і є свій софт для захоплення натискань комбінацій та "передьоргування" API-DE( зробив тільки для KDE та XFCE), ядра, та перенаправлення певних комбінацій до іншого П.З. ;)
Scoffer
Member

Повідомлення

Ось я вам знайшов гарну розкладку клавіатури :D
спойлер
Зображення
Kassatka
Member

Повідомлення

Барбарис: 08.02.2026 20:09
Kassatka: 08.02.2026 15:36 нормальні звичні Print Screen, Pause/Break, Ins, Del, Home, End, Pg Up, Pg Down та стрілки на своїх стандартних місцях.
Ідеальна клава - це 60 + ф1-ф12 і дел, можливо ще стрілки скраю, можна замість дублікатів контрл/шіфт :lol:
Тоді вже ідеальна клава - це Контрол + Альт і дел, можна замість усього іншого :lol:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Очманів від потужності експертизи і глибини думок в цьому чаті :popcorn:

Правду люди кажуть, що тільки на форумах нині залишилися труЪ ентузіасти і шарящі тіпи :learn:
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, ну чого ж. Деякі просто досвідчені тролі, надіюсь :lol: :popcorn:
Alligator
Member

Повідомлення

Kassatka: 10.02.2026 12:00
Барбарис: 08.02.2026 20:09

Ідеальна клава - це 60 + ф1-ф12 і дел, можливо ще стрілки скраю, можна замість дублікатів контрл/шіфт :lol:
Тоді вже ідеальна клава - це Контрол + Альт і дел, можна замість усього іншого :lol:
спойлер
Зображення
А энтер?
спойлер
Зображення
mythorns
Junior

Повідомлення

Непотріб маркетинговий. Мембранки топ. :D
neonglaу
Member

Повідомлення

Просидів рік з механічним Хатором. Стала клавіатура глючити. Подвійне натискання, пропуск символа після натискання. Здав в ремонт по гарантії, щоб не чекати купив на заміну з магнітними свічами клавіатуру. Та це земля і небо на користь магнітних свічів. Різниця дуже помітна.
hentakiboy
Member

Повідомлення

Как то во время коронки заказал по олх доставке 3 клавиатуры hyperx alloy fps по 800-1000грн, все разные на красных коричневых и синих чери свичах, и после месяца использования продал оставив на коричневых в использование уже 5-6 лет, что скажите за клавиатуру есть ли чтото лучше в эту цену сейчас и нужно ли ее както смазывать? выглядит все еще как новая
Відповісти