Але виглядає воно краще за фуллхд, апскейлер має більше даних для обробки. Типу 4к длсс перфоманс > фулл хд
Новости
Последние статьи и обзоры
NVIDIA представляє DLSS 4.5 для якіснішого масштабування та Dynamic Multi Frame Generation 6X для підвищення продуктивності
-
Enjthesilence
Member
-
man1242
Member
ІМБА! Фіксанув перешарп у експі33, обрав останю версію глоба + глоба режим якості і вуаляEnjthesilence: ↑ 06.01.2026 13:35Dlaa - працює за тим самим алгоритмом, просто бере 100% резолюшена. В нвідіа апп можливо налаштувати роздільну під апскейлер від 100% та нижче, якщо поставити 99% ти різниці не побачиш абсолютно. Тому твоя теорія, що длаа це щось інше - маразм. Це той самий апскейлер, який покращує зображення з допомогою шіГеральт: ↑ 06.01.2026 13:31
Для тебе он навіть туторіал випустили, якщо в самій грі окремого пункту DLAA/native чи щось типу того, не має. Тільки це не DLSS (Super Sampling), а dlaa (anti-aliasing). Роздільча рідна лишається. Те, що активовується через 1 місце - питання гри і драйвера.
- спойлер
На мило я завжди встигну подивитись.
І це прекрасно.![]()
-
Enjthesilence
Member
bombeybox
В мене від снн 2-3%, це найбільше що бачив, звідки ти взяв 15? Після роботи перевірю новий метод
В мене від снн 2-3%, це найбільше що бачив, звідки ти взяв 15? Після роботи перевірю новий метод
-
Enjthesilence
Member
Це дійсно корисна фішка, іноді з кваліті (67% резолюшена) фпс забагато а з длаа навпаки, то умовні (85%) в самий разman1242: ↑ 06.01.2026 13:43ІМБА! Фіксанув перешарп у експі33, обрав останю версію глоба + глоба режим якості і вуаляEnjthesilence: ↑ 06.01.2026 13:35
Dlaa - працює за тим самим алгоритмом, просто бере 100% резолюшена. В нвідіа апп можливо налаштувати роздільну під апскейлер від 100% та нижче, якщо поставити 99% ти різниці не побачиш абсолютно. Тому твоя теорія, що длаа це щось інше - маразм. Це той самий апскейлер, який покращує зображення з допомогою ші![]()
Мабуть баг бо у інших іграх такого немає
-
bombeybox
Member
Та навіть більше 15% буває, все залежить від покоління гпу, на RTX20 трансформер модель - буквально анплеєбл, через удар по фпс.Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 13:44звідки ти взяв 15?
В мене така ж карта як в тебе, в іграх на UE - просадка по фпс в трансформер проти снн - дуже велика (Jedi Survivor зараз граю), а трансформер 2 - ще гірше по фпс і додатково шарпить текстури, воно або не готове ще (бетка), або я не знаю для кого це зробили? для 5090?
- спойлер
- 4K RT Ultra Preset - DLSS Quality:
Preset K - 42 fps avg
Preset M - 32 fps avg
24% fps hit
1440p RT Ultra Preset - DLSS Q
Preset K - 72 fps avg
Preset M - 61 fps avg
14% fps hit
1440p Ultra, no RT - DLSS Q
Preset K - 108 fps avg
Preset M - 86 fps avg
20% fps hit
Preset M is the new DLSS 4.5 Transformer Model and Preset K is the old DLSS 4.0 Transformer model.
Последний раз редактировалось bombeybox 06.01.2026 13:55, всего редактировалось 1 раз.
-
aaleksandrenko
Member
13 січня буде для всіх наче. зараз тільки через бетаFilabatya: ↑ 06.01.2026 13:46 Всі зелені хто не дома, або без світла не можуть дочекатися
Якщо не ставити галочку на бета тестера в дровах то оновиться длсс на новому драйвері?
-
Геральт
Member
Dlaa - працює за тим самим алгоритмом, просто бере 100% резолюшена.
То самй апскейлер, який "апскейлить" з 100% до 100%Це той самий апскейлер,
Шиза, як вона є
Звиняй, не втримався. Можеш не відповідати (але ти й так відповісиш
-
Enjthesilence
Member
Ще ніколи не замислювався увімкнути снн, через сильну втрату продуктивності, трансформер занадто добре робить свою справу.bombeybox: ↑ 06.01.2026 13:49Та навіть більше 15% буває, все залежить від покоління гпу, на RTX20 трансформер модель - буквально анплеєбл, через удар по фпс.Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 13:44звідки ти взяв 15?
В мене така ж карта як в тебе, в іграх на UE - просадка по фпс в трансформер проти снн - дуже велика (Jedi Survivor зараз граю), а трансформер 2 - ще гірше по фпс і додатково шарпить текстури, воно або не готове ще (бетка), або я не знаю для кого це зробили? для 5090?
-
Nutbar
Member
Чесно кажучи, не дуже розумію суть проблеми. Ви ж якщо перейдете на натив 1440р, то буде ще гірше. Карта в вас трохи краща за мою, не розумію як 5070Ti може не тягнути... Може в якійсь окремій грі типу бордерлендс? - так там і у власників 5090 підгорає. Я би там не було, можу порадити вмикати 2х генерацію, тоді просадки до 30 стають просадками до 60 і майже не будуть відчуватися.mult: ↑ 06.01.2026 13:34 А я хочу повернутись на 2к.
Через те що маю чутливість до нестабільного фреймрейту і через це грати не комфортно.
На 4к до старіших ігор нема питань.
А от графонисті новинки, мабуть всі, то ідуть так собі з не потужною відеокартою.
Дивишся вроді і кадрів нормально більше 60, часто 80-90.
Але коли дивишся но 1, 0.1 фпс, там як не 40 так 30.
-
man1242
Member
Перевірив падіння фпс у кб77
Ще доречі схоже латенсі с фг стало меншим що топ
Ось в людини теж такі показники
- спойлер
- було с парт трейсінгом та длсс якість 92фпс стало 91, у растрі було 186 стало 185
Ще доречі схоже латенсі с фг стало меншим що топ
Ось в людини теж такі показники
- спойлер
Последний раз редактировалось man1242 06.01.2026 13:59, всего редактировалось 1 раз.
-
Nutbar
Member
Хіба так буває?Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 13:47 фпс забагато
-
Enjthesilence
Member
Длаа покращує зображення з допомоги ШІ, просто в його основі 100% резолюшена, а у кваліті 67% - це єдине чим вони відрізняються, це не так важко зрозуміти навіть тобі гервант. Саме тому, якщо взяти натив він завжди програє длаа бо той натренований сраними серверами нвдідії покращувати зображенняГеральт: ↑ 06.01.2026 13:52Dlaa - працює за тим самим алгоритмом, просто бере 100% резолюшена.То самй апскейлер, який "апскейлить" з 100% до 100%Це той самий апскейлер,
Шиза, як вона є
Звиняй, не втримався. Можеш не відповідати (але ти й так відповісиш)
Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
Звичайно, в мене є таргет умовно 120 фпс в окремій грі, я його локну. 120 локнутих з навантаженням гпу до 95% мають набагато кращий пс летенсі, через що відгук керування в рази кращий ніж 140 з 99% навантаженням
-
Enjthesilence
Member
Це однаковий фінішний резолюшен, але стартовий з яким працює апскейлер у 4к більший. Тому 4к перфоманс кращий за 2к кваліті.
З фреймгенератором схожий принцип. Чим більший стартовий фпс в резолюшен - тим більше даних для обробки - краще, стабільніше зображення.
-
vsx
Member
Ничего подобного. FSAA (SSAA) как было лучшим сглаживанием, еще 25 лет назад, так и остается.erkins007: ↑ 06.01.2026 12:13 Одно слово "сглаживание".
Нейросетевое налаживание куда лучше по качеству.
-
man1242
Member
Cудячи з цифр у кб77 то фг став жерти менш нативного фпс та зменшився імпут лаг як у автора відео що з гори, зникли артефакти фг принаймні ті що я бачив під лупою.
-
Enjthesilence
Member
В яких іграх його можливо сьогодні увімкнути і яка втрата продуктивності?vsx: ↑ 06.01.2026 14:24Ничего подобного. FSAA (SSAA) как было лучшим сглаживанием, еще 25 лет назад, так и остается.erkins007: ↑ 06.01.2026 12:13 Одно слово "сглаживание".
-
man1242
Member
У крайзіс грав з х4 мсаа та з длсс на якість, длсс той мсаа два рази і ще згори по якості переварачує наразі с версією 4.5vsx: ↑ 06.01.2026 14:24Ничего подобного. FSAA (SSAA) как было лучшим сглаживанием, еще 25 лет назад, так и остается.erkins007: ↑ 06.01.2026 12:13 Одно слово "сглаживание".
-
bombeybox
Member
І ви і автор відео тестував два однакові пресети длсс, тому у вас фпс типу не впавman1242: ↑ 06.01.2026 13:57Перевірив падіння фпс у кб77
Треба вручну виставляти Override пресет M, а не Latest (бо він ще той самий пресет К, що Transformer 1).
Спочатку інсталюйте reg індикатор пресета длсс, потім робіть вже якісь тести
https://www.pcgamer.com/nvidia-dlss-indicator/
Последний раз редактировалось bombeybox 06.01.2026 14:54, всего редактировалось 2 раза.