daesz
Карта, яку я брав у 20-тих числах листопада, на сьогоднішній ранок додала + 13% до вартості з того часу. При цьому пару днів тому це були 7,5%.
Новости
Последние статьи и обзоры
Японські ритейлери вводять обмеження на купівлю 16-гігабайтних GeForce RTX 5060 Ti й Radeon RX 9060 XT
-
Artem_K
Member
-
stalker780
Member
Які дотації?Scoffer: ↑ 29.12.2025 11:48 Sashr
Це ти користуєшся поки воно працює на дотаціях. Як тільки заставлять платити хоча б по собівартості, одразу стане не так цікаво в використанні![]()
Мені подобається коли свою "експертну" думку висловлюють люди які щось десь чули про ШІ, бульбашку, дотації, схлопнеться
Відеокарти з великим обсягом пам'яті користувачі розгрібають саме для того щоб нікому не платити за хмарні сервіси та запускати ШІ моделі локально. Це і є собівартість
Можна і далі сидіти і чекати поки "бульбашка лопне". Але ШІ буде просити ще більше і більше пам'яті. І цей інструмент стає тільки більш затребуваний для автоматизації рутини обробки даних.
Зараз кожен інтернет магазин хоче щоб описи та характеристики товарів їм 24/7 заповнював ШІ та відеокарта за одноразові 1000 баксів, а не 10 менеджерів, кожен з котрих хоче 1000 баксів щомісяця, хворіє, спить, нудить, бухає
І це я навів тільки один приклад з тисячів де ШІ може реально замінити людину. Звісно люди нікуди не подінуться, просто перекваліфікуются в контролерів/програмувальників цього ШІ (хто зможе). Людина + ШІ можуть працювати в десятки разів ефективніше ніж просто одна людина.
Звісно колись з'явиться якесь спеціалізоване обладнання для ШІ. Але воно все одно буде потребувати багато пам'яті, яку комусь треба виробляти