G.Skill прокоментувала зростання цін на оперативну пам’ять. У всьому винна ШІ-індустрія

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Tiufin
Member

Повідомлення

Sanьka: 18.12.2025 19:01 Я не бачу ніякого дефіциту навіть в Україні.
Бачу тільки зростання ціни, а планок хоч :censoured: жуй.
Бо вони нікому (на споживчому ринку), по великому рахунку (в сенсі - массово), і не потрібні (це найбільш надійний компонент пк, який ще й найменше застаріває- купив 8-16-32гб (кому скільки достатньо) раз на 5-10 років та забув). Але ниття - безцінне :D

Відправлено через 12 хвилин 1 секунду:
Mozdev: 19.12.2025 13:03 Ну от ринок порішав так здається кажуть, як на мене за такі приколи із цінами треба або на мільярди доларів штрафувати виробників щоб не повадно було( за шахрайство), або забирати торгові ліцензії у торгащів :rotate:
Нвідію вже тут на форумі розкулачивали :D Тепер черга до виробників пам'яті дійшла. На цьому ринку ні в кого хоч і нема монополії, як в нвідії із відяхами, але якесь порушення завжди можна знайти, коли пролетарська лють кипить :D
Slewin77
Junior

Повідомлення

StTechnik: 18.12.2025 17:31
harito: 18.12.2025 17:24Не платить за ИИ ни копейки никому и никогда !
Так ты и не платил. :D
И что изменится? )
> В прошлом квартале я внедрил Microsoft Copilot для 4000 сотрудников.
> Это 30 долларов за пользователя в месяц.
> 1,4 миллиона долларов в год
спойлер
https://joyreactor.cc/post/6224379
dead_rat
Member

Повідомлення

Slewin77
Підтверджую, те саме у моєму ентерпрайзі. Плюс зп менеджера, що це зробив теж пів мільйона+ :laugh:
Slewin77
Junior

Повідомлення

dead_rat: 21.12.2025 08:22 Slewin77
Підтверджую, те саме у моєму ентерпрайзі. Плюс зп менеджера, що це зробив теж пів мільйона+ :laugh:
чудес не бывает, к сожалению.
мне просто интересно - чем это кончится?
лично меня "ии" выбесили особым способом:
перепроходил сталкер тч, в стиме енханс дали, пишу в гугле: как починить оружие сталкер тень чернобыля
мне их дебильный ии выдает: дойди до города, обратись к технику... :mad: :mad: :mad:
техники. в тч. окай. через адблокер заблочил модуль "ии" в гугловском поиске...

такие скачки я застаю не впервые: в середине нулевых хдд и память, в 2-3 раза. в конце нулевых двд-приводы, в 3 раза. майнинг - видяхи в 3 раза. сейчас ссд и память. история циклична, только причины разнятся.
dead_rat
Member

Повідомлення

Slewin77: 21.12.2025 08:30 лично меня "ии" выбесили особым способом:
Добре тобі, а в мене відділ на 400 людей. Тепер з іі пропонують, даваййте вам підписок по 20$ і замість 400 зробимо 300 людей і трох піднімемо цілі
waryag
Member

Повідомлення

Slewin77: 21.12.2025 08:30такие скачки я застаю не впервые: в середине нулевых хдд и память, в 2-3 раза. в конце нулевых двд-приводы, в 3 раза. майнинг - видяхи в 3 раза. сейчас ссд и память. история циклична, только причины разнятся.
На память регулярно. Как только цены проседали - то пожар, то наводнение, и с ними опять все хорошо.
Slewin77
Junior

Повідомлення

dead_rat: 21.12.2025 09:32
Slewin77: 21.12.2025 08:30 лично меня "ии" выбесили особым способом:
Добре тобі, а в мене відділ на 400 людей. Тепер з іі пропонують, даваййте вам підписок по 20$ і замість 400 зробимо 300 людей і трох піднімемо цілі
та це ж "(д)эфективные" менеджеры :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
waryag: 21.12.2025 10:15
Slewin77: 21.12.2025 08:30такие скачки я застаю не впервые: в середине нулевых хдд и память, в 2-3 раза. в конце нулевых двд-приводы, в 3 раза. майнинг - видяхи в 3 раза. сейчас ссд и память. история циклична, только причины разнятся.
На память регулярно. Как только цены проседали - то пожар, то наводнение, и с ними опять все хорошо.
именно. я тогда, когда первый раз столкнулся, не особо обращал внимание, молодой еще был, а сейчас даже противно как-то ...
StTechnik
Member

Повідомлення

Пс... Я вам тут инсайдов принес :gigi:
Оперативка більше не подешевшає: OpenAI щойно купила 40% всієї пам'яті у світі аж до 2029 року

Компанія уклала довгостроковий контракт з Samsung і SK Hynix, які і виробляють майже всю пам'ять у світі. Причому OpenAI закуповує не готові модулі, а кремнієві пластини ще на етапі виробництва — до 900 000 на місяць.

Через прискорення дефіциту ціни тільки зростуть.
До взрыва эмоций и проклятий в адрес ИИ три, два, один...
Відповісти