Ціни на жорсткі диски та SSD можуть зрости на 30%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
avebael
Member

Повідомлення

Tiufin: 17.09.2025 11:27
Оце в вас фобії :D
Та яке мислення стратегічне - на десятиліття вперед :D То ви контентом на 10 років хочете запастись? Чи вже запаслись? :D

А чому б ні? У мене залізо десь так і служить, раз на 10 років апгрейд. І хдд з 2013 працює і досі. По поводу контенту, і да і нє. Більшість флаків актуальні з того часу, щось видалив бо смаки змінились.
З відео ситуація інша, адже в життя полотно увійшло 4к та нейронки, які ще більш якісно ремастерять картинку ніж ліниві студії.
З іграми не знаю, не дуже я ігрок, граю у всяке старе і рідко. Але все одно кумарить шукати і перекачувати одні і ті ж ігри.

Якщо що в мене зараз такий сетап

Хдд 2+4+8. І ще 8тб(бекапи)
Нвме 2тб під ігрульки.

Поки хватає, але замислююсь про розширення nas
Ostin
Member

Повідомлення

avebael: 17.09.2025 12:04Більшість флаків актуальні з того часу
Так, щодо музики згоден. Бо це важко і довго заново збирати. Але в аудіо є свій плюс - його легко умістити в кількасот гігабайт. Або терабайт, якщо вже такий меломан. Тому це взагалі не проблема.
Tiufin
Member

Повідомлення

avebael: 17.09.2025 12:04
Tiufin: 17.09.2025 11:27
Оце в вас фобії :D
Та яке мислення стратегічне - на десятиліття вперед :D То ви контентом на 10 років хочете запастись? Чи вже запаслись? :D

А чому б ні? У мене залізо десь так і служить, раз на 10 років апгрейд. І хдд з 2013 працює і досі. По поводу контенту, і да і нє. Більшість флаків актуальні з того часу, щось видалив бо смаки змінились.
З відео ситуація інша, адже в життя полотно увійшло 4к та нейронки, які ще більш якісно ремастерять картинку ніж ліниві студії.
З іграми не знаю, не дуже я ігрок, граю у всяке старе і рідко. Але все одно кумарить шукати і перекачувати одні і ті ж ігри.

Якщо що в мене зараз такий сетап

Хдд 2+4+8. І ще 8тб(бекапи)
Нвме 2тб під ігрульки.

Поки хватає, але замислююсь про розширення nas
Ну от і виходить, що ото все зберігання терабайтів файлопомийок по факту виявляється непотрібним. Бо то смаки змінюються, то технології, то часу немає.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Tiufin: 17.09.2025 12:30 Ну от і виходить, що ото все зберігання терабайтів файлопомийок по факту виявляється непотрібним. Бо то смаки змінюються, то технології, то часу немає.
Гораздо чаще все же без терабайтных помоек никак. Захотел фильм пересмотреть, а все нет его. И так по всем пунктам.
Z440_User
Member

Повідомлення

У кожного різні ситуації. Комусь місце потрібно для роботи, у когось медіатека, у когось ще якісь причини.

У мене це просто тягнеться с часів домових локальних мереж та інтернету з вартістю за витрачені гігабайти. Починалося з того що на моєму компі в домовій локалці було організоване сховище, на HDD (ще IDE) скинувся народ щоб було куди скидувати інфу яку народ притягнув хто-звідки. Потім локалка розрослася до дворової, ide змінилися на sata, кількість hdd збільшилася, провайдер надав безлімітний інет (аж 112кбіт бо в нього самого вхідний канал був 1мбіт) як компенсацію за постійний онлайн сервака, потім...., а потім локальні мережі вмерли, а HDD з інфою залишилися, кочують з компа в комп поки не здохнуть. З того мережевого надбання лишилися хіба що фільми, да і ті, глянув-зніс-нове закачав. Да і звик я якось до того що місця багато...

Хоча якби комп з нуля збирав то 99% системний nvme + десь 4ТБ HDD для файлопомийки сімейної вистачило б. Декілька загальних сімейних каталогів + кожному по персональному каталогу.
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Вчасно я здав по гарантії свій поламаний 2ТБ-ний WD-Red - ще встиг на повернуті кошти купити 1Тб-ний WD-Blue :) ... ,бачу, зовсім скоро довелося б на нього ще і докидати зверху.
► Вцілому, SSD-ками і HDD-ками - заколисаний, дійсно років на 10; наразі останній 1Тб-ний WD-Blue проходить жорсткий 2-місячний стресс-тест - якщо не сконає, то має відпрацювати такий строк без проблем, як і інші екземпляри з цієї серії до нього.

► P.S. Колись теж тягнув на "вінти" все підряд та зберігав в 2000-х, але на відміну від більшості мав "на борту" тільки 320Гб і писав то все на DVD-болванки :lol: . Тепер маю дофіга записаної "оптики", яка тільки робить антуражний вигляд на полиці, але от музичну колекцію - записую на HDD і обов'язково роблю її резерв на "офф-лайновий" HDD, бо, правильно вище відмітили, закачувати та формувати музотеку після хоча б часткової - від загальної кількості, але повної - в плані знищення, втрати, особливо, коли її, музики, у тебе - сотні Гб, то справа надзвичайно марудна.
MqM
Member

Повідомлення

Відповісти