Огляд та тестування бездротового маршрутизатора ASUS RT-BE88U. Гравець вищої ліги

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Scoffer: 13.09.2025 11:31
grumbler: 13.09.2025 11:29пан то зробить
Пан взагалі не мережевий адмін, от ні разу. Навіть мимо не проходив. Тим не менш пан знаходиться на технічному форумі, а не на форумі "гламурна мамочка", тому проблем прочитати інструкцію і зробити по ній не вбачає аж ніяких.
пан настільки не правий в твердженнях, що... ну добре, давайте підемо іншим шляхом.
На форум заходить 2 супер спеціалісти з комп'ютерної техніки, бо ж це "технічний форум". Ці супер спеціалісти хочуть почитати про сучасні роутери, та що думають про них інші поважні пани, такі як ви, бо я одразу в гламурній кепці і довіри мені 0.
Перший супер фахівець є кіберспортсменом, який з 3 метрів визначає вагу мишки з точністю до 10 грам, а взявши в руки, з точністю до грама.
Другий - не меш фаховий фахівець, який народився з паяльником в руках, починяє та лудить пеоми, лузкаючи насіння та в перервав між кавою.
І що ж обидва суперфахівця бачать в срачі форума?
Що вумні дядьки наказали жити по заповіді: хочеш роутер - бери мт, хочеш віфі - бери убік.
Ну от послухають вас обидва ці специ і візьмуть таке і що? Де вся їхня фаховість і де уявлення про роутери та мережеві технології?
Ви, ж бо, дядько, не настільки упоротий хардкорщик і розумієте, що є що, не сидите на рідному вайфаї від мт, не берете рідні гейти від убіка, не збираєте на експресі систему? А чому? А тому що тролі лише інших тролять, а самі роблять як їм до вподоби, бо розуміють що роблять і для чого, бо їм для їхних завдань вистачить. А що у інших... да пофігу.
Оце і є тролінг 99 рівня - зайти, насрати і піти з гордо піднятою головою, зато не в гламурній кепці, як інші тут ходять.
Scoffer
Member

grumbler: 13.09.2025 23:28пан настільки не правий в твердженнях
У пана є декілька локацій з вайваями, і є що з чим порівняти. Так от, зараз в експлуатації є декілька точок u6-pro, одна точка рукус р650 і ще одна р730 вже замовлена і їде, але це зовсім інша історія, а також одна взята на пробу ASUS ExpertWiFi EBA63. Як думаєш, яка з цих точок є проблемною? Точно, так це ж асус. Яка несподіванка. Ніколи такого не було і от знову. А які не проблемні? Несподівано але це ж юбіки і рукус. Ну добре, рукус то інший світ, і не з асусами його в лоб порівнювати, але асуси вилізли в цінову категорію юбіків, так що не треба тут якусь фігню розповідати, це прямі конкуренти і розклади зовсім не на стороні асуса. Для початку нехай навчаться інет не рвати в рандомному порядку, а потім поговоримо про те які вони чудові. Одна справа конкурувати з сяомі і зовсім інша з нормальними, стабільними рішеннями.
alexeygalas
Member

Але це все лірика, враховуючи що у нас буде всього 450Mhz доступно в 6ггц діапазоні і туди влізе 1 320 канал або 2 по 160.
MAuCTEP
Junior

От так гарно ж почали, видно було, що зерно правди і якийсь досвід є, і тут отаке
grumbler: 13.09.2025 10:22 МТ, той самий 5009, на який ви все посилаєтеся, відкриваємо чейнджлоги мт і читаємо їх... І, о боже, в кожній версія рос7 ми маємо страшні косяки саме по новим при девайси і 5009 там не виключення.
Страшні косяки. Пофіксили flow offloading, який взагалі стандартно вимкнений. Пофіксили PoE, яке проявлялося тільки у специфічних комбінаціях, а більшість взагалі не користується. І найстрашніше для реального домашнього користувача - виправили проблеми автовизначення швидкості на порті ether1. Не надто слабко для багованого мікротіка, на якому таки помилки виправлять, на відміну від сабжу?
grumbler: 13.09.2025 10:22 є одне але - впн. Якщо ви їх не використовуєте, то можна і не оновлюватися, а от якщо використовуєте, то ви вляпалися по самі помідори в багнюку оновлень та стаєте їх заручником, бо стільки проблем, як в останніх прошивках з ВПН, у мікротів давно вже не було
З яким саме типом тунелів із всіх підтримуваних (мені навіть складно одразу перерахувати всі) є так багато проблем? Чому ваша проблема з вашим неназваним VPN обов'язково повинна зачепити користувача? Ви екстраполюєте свій (в може навіть не свій) досвід на всіх інших, що навряд чи хтось оцінить. У мене є віддалені клієнти з ROS 7, прошивка там оновлюється регулярно, і щось поки ні з wireguard, ні з OpenVPN проблем не спостерігалося. Та і з іншими деякими типами тунелів теж, але там міг щось прогледіти. Підкажіть вже, де шукати.
alexeygalas
Member

grumbler
Користувався wireguard на rb5009 а зараз користуюсь на 1009. Нуль проблем. На 5009 ще був Ike2+ipsec. Теж не було проблем. Для більшості сценаріїв баговані частини ros7 не будуть мати впливу.
Firestarter
Junior

Я, так бачу, мій keenetic giga ще дуже довго працюватиме у мене.
alexeygalas
Member

Firestarter: 23.09.2025 07:58мій keenetic giga
Це той що KN-1011 Hero? Не знаходжу назву giga в розділі support на keenetic.com. Це ім*я б*ється тільки на кацапосайтах. Це мабуть модель на рашитський ринок чисто була орієннована, а потім понавозили цього сміття на всі пострадянські країни. Хто-зна що у них там в софті напхано в середині. Краще продайте його.
Avenger80
Member

alexeygalas
Изучите чуть глубже вопрос, чем писать просто тупо хейтерские или дилетанские вещи.
Была модель KN1010 - https://rozetka.com.ua/ua/43270584/p43270584/ и 1011 - https://rozetka.com.ua/ua/keenetic-kn-1011/p320180872/ , https://keenetic.biz/ru/hero-kn-1011-01en/
alexeygalas
Member

Avenger80

Так, на країни снд була. Покажи мені giga на офф сайті глобальному https://support.keenetic.com/eu/?lang=en
спойлер
Screenshot 2025-09-23 at 10.19.36.png
KN-1010 навіть немає на оф. сайті ))
Последний раз редактировалось alexeygalas 23.09.2025 10:25, всего редактировалось 1 раз.
Avenger80
Member

alexeygalas
Так эта модель уже снята с производства как железяка. Но прошивки идут современные и по сей день, KeeneticOS. Как на Микротик - сквозные через весь модельный ряд. Сейчас - 4.3.6.1.
https://keenetic.biz/zayava-keenetic-shchodo-ukraini/
alexeygalas
Member

Avenger80: 23.09.2025 10:23Так эта модель уже снята с производства как железяка.
Як і багато інших. Але в розділі support інформанція лишається на будь-який продукт (якщо звичайно такий існував в принципі)
alexeygalas
Member

Це український магазин рітейлер keenetic.biz виступає )) А Keenetic, думаю, навіть не в курсі що війна в Україні йде ))

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
alexeygalas: 23.09.2025 10:30Це український магазин рітейлер keenetic.biz
^^^^

Це не офф сайт, це укр магазин. Не плутайте тепле з м*яким
Avenger80
Member

alexeygalas
https://help.keenetic.com/hc/uk/article ... 7-Keenetic Всё равно не могу понять, что вы пытаетесь написать - прошивка (ОС) на старых этих Кинетиках стоит такая же как и на новых, европейских или как тогда они официально продаются у нас в официальных сетях? Это же сетевое устройство...
alexeygalas
Member

Ну і? Subpage з keenetic.ua. Якщо натиснути на головну - вона веде на keenetic.ua. На keenetic.com навіть ні лінку на нього ні мови немає. Що знову приводить нас до висновку - модель giga - не глобальна модель а регіональна ;)
Схоже навпаки - ви погано орієнтуєтесь в питанні ))
Avenger80
Member

alexeygalas: 23.09.2025 10:41модель giga - не глобальна модель а регіональна ;)
Всё равно не могу понять, что вы пытаетесь доказать. Может с этой железякой и не выходили на Европейский рынок, т.к. она старая, а только на турецкий или какой-то... Это просто железка. А прошивка идёт современная, через все устройства.
спойлер
Изображение
Куплен был в конце 2019г.
Последний раз редактировалось Avenger80 23.09.2025 10:46, всего редактировалось 1 раз.
alexeygalas
Member

Avenger80: 23.09.2025 10:44Всё равно не могу понять, что вы пытаетесь доказать.
якщо вона тягне keenetic os з глобальних серверів оновлення - чому на шлобальному сайті немає інформації про дану модель.
А якщо вона тягне прошивку з регіонального сайту - як бути впевненим, що це не модифікована версія keenetic os і не містить malware в собі.
Так зрозуміліше?

Ubiquti один на весь світ, mikrotik один на весь світ, grandstream, zyxel, meraki і т.д. Там ти впевнений, що ти собі затягуєш. А з цим - ти не можеш бути впевнений, що ти собі тягнеш.
Последний раз редактировалось alexeygalas 23.09.2025 10:48, всего редактировалось 1 раз.
Avenger80
Member

alexeygalas
https://support.keenetic.com/ua/giga/kn ... ease_notes - честно, так глубоко не копал. :)
alexeygalas
Member

Ну або keenetic роздовбаї і забули цілу модель вказати в підтримці, якщо вона дійсно їх. Але нехай, користуйтесь хто чим бажає. Я всеодно завжди все роблю роздільно. Wifi мусить бути в найкращому для нього місці. А в 95% це місце не збігається із місцем точки входу комунікацій провайдеру.
Avenger80
Member

alexeygalas: 23.09.2025 10:56Ну або keenetic роздовбаї і забули цілу модель вказати в підтримці, якщо вона дійсно їх.
Так они с ней выходили на рынок. :)
https://weblance.com.ua/396-obzor-wi-fi ... -smes.html
А потом было это:
спойлер
Війна в Україні охоплює як військові дії, так і кібервійну, що впливає на наших клієнтів. Для забезпечення стабільності, безпеки та захисту всіх пристроїв Keenetic, придбаних в Україні, починаючи з випуску мікропрограми KeeneticOS 3.7.4, ми переводимо їх виключно на серверну інфраструктуру, розгорнуту в Європейському Союзі. Будь ласка, оновіть свої пристрої Keenetic.
Но можно в принципе и в конспирологию и поиграться, я ж не против.
Ответить