Потім він вам розкаже що ігри то фігня, ті хто гроші заробляє - сидить на огризку з армом, а ігри то таке собі мірило.Геральт: ↑ 15.08.2025 08:24Масовий споживач визначив. От власне малим % ринку маки це опосередковано і підтверджують. Супер проци, економно-автономні не користуються популярністю. Бо не вміють в ігри. Ну, вони там і в інші речі не так, що б дуже, але ігри для них основна проблема.yuriy_dd: ↑ 15.08.2025 04:40 і хто визначив що критерієм проца для десктопу - є ігри?
Ноути на снапдрагон, до речі, також не популярні.
Новости
Последние статьи и обзоры
Минулого кварталу AMD поставила 32,2% усіх x86-процесорів для настільних ПК
-
AntonyKandaurov
Member
-
yuriy_dd
Member
маючи х86 купляти інший х86?erkins007: ↑ 15.08.2025 06:21 а чому існують ігрові приставки, якщо х86 - можуть так добре запускати ігри?
Я вас таки удивлю, современные игровые приставки тоже все на x86
а що міняє що в приставках проц х86? а якби там була якась зовсім інша архітектура - на що би це вплинуло?
в мому оточенні - ну ніхто не грає, крім дітейerkins007: ↑ 15.08.2025 06:21 і хто визначив що критерієм проца для десктопу - є ігри?
Рыночек, доля людей покупающих проц для вычислений сильно меньше рядовых потребителей, которые используют его для игр.
дуже цікаво - це які такі архіватори на ГПУ працюють? може 7zip?erkins007: ↑ 15.08.2025 06:21или спецзадач типа массовой архивации, GPU гораздо важнее чем проц
а те що ноутів продається сильно більше - до цього ж додуматись потрібноerkins007: ↑ 15.08.2025 06:21Можете открыть топы продаж в любом магазине и убедится самостоятельно - на первых местах щас будут игровые x3d
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd
Якщо в оточенні їдять гівно і це норм для них то це не значить що весь світ вважає поїдання кала нормою.
Тож або робіть правильні вкиди, або краще продовжуйте топікстартувати в темах про проци і надалі не лізьте в суперечку бо ви такий собі "однопоточний " арм експєрд. Дякую за увагу
Міряти по своєму оточенню - ну це вже клініка, вибачайте.в мому оточенні - ну ніхто не грає, крім дітей
Якщо в оточенні їдять гівно і це норм для них то це не значить що весь світ вважає поїдання кала нормою.
Те що ваш вкид не спрацював, бо ущєрбний х86 почали юзати в 2013 році, на арм лише нінтендо і вона зовсім не намагається бути "топ консоллю" хоча маючи на руках арм вона, за вашою логікою, мала би запхати ті всі коробокси та плойки за пояс і потрясти їм по голові але чомусь навіть свіч2 рівняють лише до пс4про, а там стоїть полудохлий бульдозер-ягуар навіть в ті часи коли пс4про вийшла.що міняє що в приставках проц х86? а якби там була якась зовсім інша архітектура - на що би це вплинуло?
Тож або робіть правильні вкиди, або краще продовжуйте топікстартувати в темах про проци і надалі не лізьте в суперечку бо ви такий собі "однопоточний " арм експєрд. Дякую за увагу
-
Pride91
Member
Найпотужна потуга потужностіVolodya811: ↑ 14.08.2025 14:39 АМД могла би і більше поставити на ринок процесорів, якби ціни трохи нижчими зробила. Маючи найпотужніший ігровий процесор + хайп в Інтернеті. Проте, знову жадібність все зіпсувала.
П.С. Сміх сміхом, але коли 20-ти ядерний Інтел 265к коштує на рівні 8-ядерного АМД, то про що це?
Якби ж воно все так було.. як воно все є у фантазіях фанів
-
Volodya811
Member
Сподіваюся, що Вас на Розетці чи Брейні не забанили. І ціни зможете перевірити саміPride91: ↑ 15.08.2025 16:40Найпотужна потуга потужностіVolodya811: ↑ 14.08.2025 14:39 АМД могла би і більше поставити на ринок процесорів, якби ціни трохи нижчими зробила. Маючи найпотужніший ігровий процесор + хайп в Інтернеті. Проте, знову жадібність все зіпсувала.
П.С. Сміх сміхом, але коли 20-ти ядерний Інтел 265к коштує на рівні 8-ядерного АМД, то про що це?
Якби ж воно все так було.. як воно все є у фантазіях фанів
-
erkins007
Member
Чёт вас совсем поплавило. Это к чему?yuriy_dd: ↑ 15.08.2025 13:29маючи х86 купляти інший х86?
а що міняє що в приставках проц х86? а якби там була якась зовсім інша архітектура - на що би це вплинуло?
А в моем никто не пользуется маками для работы.yuriy_dd: ↑ 15.08.2025 13:29в мому оточенні - ну ніхто не грає, крім дітей
Вот вне спецзадач серверного типа вроде архивации все на гпу.yuriy_dd: ↑ 15.08.2025 13:29дуже цікаво - це які такі архіватори на ГПУ працюють? може 7zip?
Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
Офисных ПК или вообще смартфонов продается ещё больше и что? Мы же ведём речь про производительный сегмент.yuriy_dd: ↑ 15.08.2025 13:29а те що ноутів продається сильно більше - до цього ж додуматись потрібно
-
yuriy_dd
Member
якщо у вашому оточенні їдять, і вам норм таке порівнювати - ну це вже клініка, вибачайтеAntonyKandaurov: ↑ 15.08.2025 14:06Якщо в оточенні їдять гівно і це норм для них
АРМ - були гірші раніше, лише в останні роки - вони стали кращими, але не для ігорAntonyKandaurov: ↑ 15.08.2025 14:06хоча маючи на руках арм вона, за вашою логікою, мала би запхати ті всі коробокси та плойки за пояс
пс: хоча більшість ігор на смартах, і грошей там сильно більше - і все на АРМ
маячняerkins007: ↑ 15.08.2025 20:35Офисных ПК
лише те що всі смарти на АРМerkins007: ↑ 15.08.2025 20:35или вообще смартфонов продается ещё больше и что?
-
erkins007
Member
Арм что были что есть не для игр и не для требовательных задач.yuriy_dd: ↑ 16.08.2025 01:36АРМ - були гірші раніше, лише в останні роки - вони стали кращими, але не для ігор
Их фича это энергопотребление, а не энергоэффективность. Поэтому удел арм это портативки, смартфоны, ноутбуки для лёгких задач.
В ПК АРМ в ближайшее время ничего не светит.
Потому что даже если завтра нвида на пару с медиатек таки выкатят свой чип и там будет уровень 9800х3д условного, пока не будет его поддержки в большинстве новых игр (и годной эмуляции старых) он останется уделом гиков и энтузиастов.
Как щас макстудио остаётся уделом яблочных фанатов с мизерными продажами, которым крайне далеко не то что до доли Айфона, но и даже до не такой большой доле макбуков на рынке ноутов.
-
yuriy_dd
Member
а браузер - це вимоглива задача?erkins007: ↑ 16.08.2025 01:58и не для требовательных задач
тобто всі хто купує макбуки - це гіки та антузіасти. Логіка гідна справжнього х86 фанатаerkins007: ↑ 16.08.2025 01:58пока не будет его поддержки в большинстве новых игр (и годной эмуляции старых) он останется уделом гиков и энтузиастов
-
erkins007
Member
yuriy_dd: ↑ 16.08.2025 02:26тобто всі хто купує макбуки - це гіки та антузіасти. Логіка гідна справжнього х86 фаната
Я смотрю читать вы так и не научились, это печально.erkins007: ↑ 16.08.2025 01:58Как щас макстудио остаётся уделом яблочных фанатов с мизерными продажами, которым крайне далеко не то что до доли Айфона, но и даже до не такой большой доле макбуков на рынке ноутов.
-
yuriy_dd
Member
що може вже розібрались з макбуками, мак міні та мак студіо, чи все ще в печалі? (це не повний список)erkins007: ↑ 16.08.2025 03:44 Я смотрю читать вы так и не научились, это печально.
-
Аціо
Member
А це до чого? Логіка вимовляння ойро припустиму у Вестфалії надає змоги на UA домені брехати за "це тільки кацапи"?
Уявіть собі я і долар баксом можу назвати, викликайте святу інквізицію на мене з Ватикану.
-
Tinkywinky
Member
Давно не слежу за железками, но похоже, что к новой Батле придется апгрейдиться. Планировал сесть на эту штуку, потому что у АМД какой-то невменяемый ценник. Какие подводные камни могут быть?Volodya811: ↑ 14.08.2025 14:45 Інтел 265к
-
Volodya811
Member
У мене немає новинкиTinkywinky: ↑ 17.08.2025 03:20Давно не слежу за железками, но похоже, что к новой Батле придется апгрейдиться. Планировал сесть на эту штуку, потому что у АМД какой-то невменяемый ценник. Какие подводные камни могут быть?Volodya811: ↑ 14.08.2025 14:45 Інтел 265к
-
tornadox
Member
erkins007
До речі порівнював вживу мак міні на м4 і мак студіо на м4 макс. Останній буквально в 4 рази більший, і хоча я думаю що розмір материнської плати плюс мінус такий самий, окрім декілька додаткових портів. Різниця в розмірі це СО. Тому там де потрібна продуктивність, енергоефективність АРМ нівелюється
До речі порівнював вживу мак міні на м4 і мак студіо на м4 макс. Останній буквально в 4 рази більший, і хоча я думаю що розмір материнської плати плюс мінус такий самий, окрім декілька додаткових портів. Різниця в розмірі це СО. Тому там де потрібна продуктивність, енергоефективність АРМ нівелюється
-
AntonyKandaurov
Member
tornadox
Брехня, мій арм в мобілці видає в однопотоку кращий результат ніж інтел/амд!!!111!! Х86 здох!
Брехня, мій арм в мобілці видає в однопотоку кращий результат ніж інтел/амд!!!111!! Х86 здох!
-
tornadox
Member
AntonyKandaurov
Це вражає!
Арм - прогрес
Х86 - регрес
Віва ля армолюціон!

Це вражає!
Арм - прогрес
Х86 - регрес
Віва ля армолюціон!
-
yuriy_dd
Member
порівняти споживання аналогічного рішення на х86 - не пробували?tornadox: ↑ 17.08.2025 10:48Тому там де потрібна продуктивність, енергоефективність АРМ нівелюється
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd
Та ми всі зрозуміли що мобілка дере в дупу і хвіст х86 разом із 5090. Краще топікстартуй нову помийку, тут вже все протухло.
Та ми всі зрозуміли що мобілка дере в дупу і хвіст х86 разом із 5090. Краще топікстартуй нову помийку, тут вже все протухло.
-
tornadox
Member
В простої енергоефективність м4 звісно - вражає, адже там він знаходиться більшість часу і це справді рятує гаманець самих бідних користувачів. Виходить дорогий арм купують ті хто кіловати рахують.yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 17:20порівняти споживання аналогічного рішення на х86 - не пробували?
Серйозні задачі крутяться на перевірених десятиліттями рішеннях.