Китайська Lisuan Tech представила 7G106 — 6-нм графічний процесор, який мітить у конкуренти GeForce RTX 4060

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Scoffer
Це й на кращє - мені теж вже нецікаво вести з Вами дискусію. Ви не вмієте визнавати свою некомпетенцію. Ви звинувачуєте інших у тому, що вони несуть маячню,
але при цьому у Вас не вистачає інтелекту та обізнаності у дискусійних питаннях, щоб зрозуміти, що Ви і є тим, хто несе маячню. Класика.

leif
Вибачте, відразу не зрозумів, з якою людиною веду дискус!
Тепер точно знаю, хто Ви є по суті - "little pink", хоч це приблизний аналог китайської назви :)

1. Ігноруєте реальність, плутаєте "вироблено в Китаї" для іноземних брендів з китайськими "домашніми" товарами. Хоча навіть для певних партій люксових "Mercedes" китайці змогли поставити свої "дуже надійні" дешманські батареї, які неодноразово горіли. Ціла історія була, "Mercedes" спочатку не визнавав, а потім плакав і вибачався.
2. Даєте посилання на відео про BYD і ігноруєте сотні відео про той же BYD від самих китайців - про якість цих корит та про їх гарантійне обслуговування... Геніально.

Що там щє?
Їхні супершвидкісні поїзди - я бачив оці порівняння їзди у них з їздою у швидкісних японських поїздах, довго сміявся.
Китайське будівництво - є мільйон відео про китайське tofu dreg будівництво як у самому Китаї так і у інших країнах. З недавнього - вокзал у Сербії завалився буквально після відкриття,
хмарочос у М'янмі - єдина споруда, що впала за секунди під час нещодавнього землетрусу і те, що там побачили у конструкції - це просто слів нема.

Також можна розповісти про "китайське диво", при якому вони досі не навчилися будувати високоточні верстати і 90% закуповують у Японії та Германії.
Або про їхні досягнення у металургії, де вони завалюють себе і весь світ хламом, а високоякісні сталі та сплави робити не вміють - майже все імпортують.
Високоточні підшипники для авіації - знов мимо. Свого роблять дуже мало і за якістю значно гірше, ніж західні, тому продовжують критично залежати від Заходу.
Або от наприклад у Китаї цей місяць був спекотний 40-45C - у них на авто, на сонячних панелях, на скутерах плавився та стікав пластик. Сталося це тому, що це перероблений з пластикового лому низькоякісний пластик,
який не має нічого спільного з гранульованим сирцем для якісного пластику. Але він дешевий і тому місцеві виробники його використовують - плювати їм на людей, що користуються їх товарами.
Чи взяти новини про побудову чергового супершвидкого відочіпа чи центрального процесора на новому "аналоговнетному" техпроцесі - завжди після такої новини через декілька днів чи тижнів з'являється інформація
зі спростуванням цих "суперхарактеристик" і реальними тестами.

Так що я давно вже нічого цікавого від Китаю не чекаю. Не те, щоб я їх недооцінював, але я достатньо надивився на їх типову поведінку і приблизно розумію, чим вони є. І щє я не плутаю Тайвань і материкову частину Китаю.
Саме на Тайвань втекли залишки китайської інтеллігенції після 'культурною революції" і до Тайваню в мене симпатій набагато більше.
Enjthesilence
Member

leif: 27.07.2025 15:21
Tiufin: 27.07.2025 15:08Я пишу про погану якість китайських товарів, ви вриваєтесь із аргументом
ок, пояснюю як для 5-річного:
якість це не тільки надійність, остання, звісно, включається в категорію якість, але це далеко не тільки вона. існують дуже непогані машини (не китайські), які, на жаль, не дуже надійні, але їх все одно випускали і купували. не думав, що про це треба зазначати, але у вас, здається, якась фіксація, що якість машини визначається суто тим, як часто вона потребує сервісу :)
Tiufin: 27.07.2025 15:08сео форда купив китайське авто, значить це топ
він не тільки купив, а ще й досить довго поїздив + дав свій схвальний відгук про неї. розумієте різницю? розумієте що це означає?
Tiufin: 27.07.2025 15:08Нічого дивного у цьому логічному ланцюжку не бачите?
ні, не бачу взагалі. якщо треба, я поясню ще детальніше.
Tiufin: 27.07.2025 15:08Щодо Чері - пану Скуферу не довіряю, бо він вже неодноразово попадалася на маячні.
пише то він різне, але тут він тупо бреше про свій власний досвід? не знаю-не знаю, особисто я сильно сумніваюсь, що він щось вигадує. ставлю велике капучіно, що все так і є, як він пише.
Tiufin: 27.07.2025 15:08От щойно глянув на авторіа рейтинг Чері амулет. Надійність 3,8 із 5. Загальний рейтинг 3,9 із 5. Про що і була мова.
там з 2004 року чи з якого? до чого тут це? вкотре повторюю: китай зараз на тому етапі, коли все змінюється, якість росте і так далі. на черрі амулеті СЕО форд не їздив і йому б навіть в голову думка така не прийшла, а на салямі їздить. чому? ви собі можете пояснити?
китайські автівки в плані кузовщини - дійсно не кращі, навіть сучасні і не бюджетні, всілякі "зікри" пофарбовані дуже так собі, хоча вони не з дешевих машин. скільки вони проживуть, питання інше, як і історії про "всі деталі єсть", знайдіть оригінальну чверть на зікр, подивимось. але ці історії про "чері, які по 15 років не гниють" смішно читати, правда) я це пишу, тому що на офіціалі працюю (правда не китайскього сміття) і знаю, що таке кузовщина і яка різниця в брендах, китай завжди був найгіршим, як по збірці, так і по якості і це стосується не тільки "китайських" брендів, але й "хонд, вольксвагенів і тд" які збирають у Китаї
waryag
Member

Scoffer: 27.07.2025 11:31А гроші звідки вони візьмуть шоб в збиток на всю планету торгувати ці самі експерти не сказали?))) А то в який сегмент не плюнь, всюди виявляється шо в збиток і з дотаціями. Не інакше як інопланетяни фінансують :rotate:
Можна згадати про той же літій. Спочатку демпінгом і субсидіями отримали левову частку ринку (і практично монополію по окремим типам вировини), потім стали піднімати ціни.
Tiufin
Member

leif: 27.07.2025 15:21ок, пояснюю як для 5-річного:
якість це не тільки надійність, остання, звісно, включається в категорію якість, але це далеко не тільки вона. існують дуже непогані машини (не китайські), які, на жаль, не дуже надійні, але їх все одно випускали і купували. не думав, що про це треба зазначати, але у вас, здається, якась фіксація, що якість машини визначається суто тим, як часто вона потребує сервісу
Спочатку мова йшла саме про низьку довговічність китайських товарів (і не лише автівок, до речі). Ви навіщось скинули посилання на цього сео форда, що нібито це не так. А тепер хочете увести тему в інше русло, що якість- це і не про надійність зовсім :-/ Ну живіть у світі "якісних" одноразових товарів, мені таке не дуже подобається.

leif: 27.07.2025 15:21він не тільки купив, а ще й досить довго поїздив + дав свій схвальний відгук про неї. розумієте різницю? розумієте що це означає?
Ага, це він вам сказав, скільки намотав? Сумніваюсь, що він і 1000км проїхав на ній. Взагалі, його слова нічого не означають, окрім корпоративної дипломатії. Мені б слова звичайного таксиста набагато більше важили, ніж заяви публічної особи, яка має пряме відношення до цієї галузі.
leif: 27.07.2025 15:21ні, не бачу взагалі
:D ну ок
leif: 27.07.2025 15:21там з 2004 року чи з якого? до чого тут це? вкотре повторюю: китай зараз на тому етапі, коли все змінюється, якість росте і так далі. на черрі амулеті СЕО форд не їздив і йому б навіть в голову думка така не прийшла, а на салямі їздить. чому? ви собі можете пояснити?
Ви розмовляєте лозунгами, а я на просторах інтернету не раз натикався на відгуки володарів китайських авто, що вони низької якості, навіть нові. І що на них через кілька років після випуску часто буває вже і запчастини важко знайти. Якось я не одному десятку цих відгуків, які мені попадались на очі навіть попри те, що я автотематикою не дуже цікавлюсь, довіряю більше, ніж одному відгуку пана Скуфера.
Последний раз редактировалось Tiufin 27.07.2025 15:47, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

Georgin: 27.07.2025 15:38Ігноруєте реальність, плутаєте "вироблено в Китаї" для іноземних брендів з китайськими "домашніми" товарами.
ви про що взагалі? процитуйте, де я переплутав, будь-ласка.
Georgin: 27.07.2025 15:38 Даєте посилання на відео про BYD
саме відео про BYD чи про BYD в тому числі? і що саме там було про цього виробника, до чого ви апелюєте? давайте конкретніше, бо так складно відповідати, коли ви не уточнюєте.
Georgin: 27.07.2025 15:38ігноруєте сотні відео про той же BYD від самих китайців - про якість цих корит та про їх гарантійне обслуговування...
чому ви вирішили що я щось ігнорую?
Georgin: 27.07.2025 15:38Не те, щоб я їх недооцінював, але я достатньо надивився на їх типову поведінку і приблизно розумію, чим вони є
о, чоловіче, з того, що ви тут пишете, ви дуже сильно їх недооцінюєте. видаєте набір якихось кумедних кліше про китай, яким ви намагаєтесь створити картину (в першу чергу для себе), але, на мою думку, ви за деревами не бачите лісу.

відео, які я скинув, ви якось погано дивились, чи про підшипники було в іншому відео, можливо, ну суть в тому, що з підшипниками у них теж різко стало краще саме в останні роки, а до того було не дуже. отакої!

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Enjthesilence: 27.07.2025 15:41китайські автівки в плані кузовщини - дійсно не кращі, навіть сучасні і не бюджетні, всілякі "зікри" пофарбовані дуже так собі, хоча вони не з дешевих машин. скільки вони проживуть, питання інше, як і історії про "всі деталі єсть", знайдіть оригінальну чверть на зікр, подивимось. але ці історії про "чері, які по 15 років не гниють" смішно читати, правда) я це пишу, тому що на офіціалі працюю (правда не китайскього сміття) і знаю, що таке кузовщина і яка різниця в брендах, китай завжди був найгіршим, як по збірці, так і по якості і це стосується не тільки "китайських" брендів, але й "хонд, вольксвагенів і тд" які збирають у Китаї
я ніде не стверджував нічого, окрім того, що якість китайських авто і товарів в цілому з часом зростає і цей процес пришвидшився в останні роки, про що красномовно свідчить статистика продажів, відгуки власників і оглядачів. все. я не купив би собі китайську машину, не радив би її купувати, якщо б мене хтось запитав, але я не ігнорую той факт, що ці речі змінюються. як колись змінювались з корейцями, а до того з японцями.
Tiufin
Member

Rage86: 27.07.2025 15:38 Тут некоторые пишут, что будет хорошо, если китайцы навяжут конкуренцию NVIDIA/AMD, но я с этим в корне не согласен. Китайцы, выпустив ВК уровня лидеров индустрии, действительно легко включат демпинг и единственным адекватным ответом будет ускорение разработки более производительных решений. Грубо говоря, если сейчас купив RTX xx70Ti/xx80 можно лет 5 не париться с апгрейдом, то в условиях конкуренции с китайцами ВК будут устаревать за 1.5 - 2 года, как в начале нулевых. При нынешних ценах я лично не готов к таким частым апгрейдам :-/
Дивна логіка. Нащо тоді взагалі той весь прогрес? :D
leif
Member

Tiufin: 27.07.2025 15:47Спочатку мова йшла саме про низьку довговічність китайських товарів
Tiufin: 27.07.2025 14:12Небезпека в тому, що вони всьому світу нав'язують модель - "лайно, але дешеве"
ось що ви написали і ось на що я відповідав. дивно, що СЕО форд називає "фантистичним" якесь "дешеве лайно", еге ж? не знаю через які окуляри треба дивитись на світ, щоб не побачити, що ваші слова про нав'язування моделі не відповідають дійсності і що нині рівень якості китайських товарів стало росте (за відповідну ціну), в той же час, коли китайські дешеві товари також на ринку присутні.

у мене наприклад є китайська клавіатура випуску 2020р, яку я в open-box стані купив за 1000 доларів в кінці минулого року (апд. а, ні, на початку цього, в січні), це ціна без світчів, кейкапів та додаткових ПЦБ. в тому конфігу, що вона у мене зараз зібрана, легко затягне на $1500. хто б мені це розповів ще років 10 тому, я б ніколи в житті не повірив. але це чудова клавіатура (Matrixlab 2.0additional, якщо що) з найякіснішим керамічним покриттям яке я тільки зустрічав в клавіатурному світі, мені є з чим порівняти. є ще світ китайського аудіо і там теж доволі цікаві речі відбуваються, але про це я вже вам не розповім, бо це зовсім не моя тема, я там сильно плаваю, можна попитати в тих, хто шарить.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Tiufin: 27.07.2025 15:47Ага, це він вам сказав, скільки намотав? Сумніваюсь, що він і 1000км проїхав на ній.
та чого так багато, кажіть 10. першоджерело ви не дивились, так?

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Tiufin: 27.07.2025 15:47Ви розмовляєте лозунгами
якими? це доконані факти, підкріплені цифрами продажів, тестами, доведені багатьма авторитетними джерелами: оглядачі, люди з індустрії, СЕО форд, і так далі. анонімні відгуки в інтернетах не зрозуміло від кого можуть вам це заперечити? добре, тут вже кожен сам собі вирішує чому вірити і на що дивитись.
daesz
Member

Візуально класна, але я б не ризикнув :D
Georgin
Member

Enjthesilence
Щодо оцього "а взагалі попустись" - Ви влізли у чужу дискусію і відповіли на питання, яке було точково адресоване не Вам.
І все б нічого, але Ви зробили це у такій формі, що я навіть не знаю, як ввічливо це описати. Причому Ви навіть не зрозуміли, про що конкретно я питав і написали щось із серії "схоже на те, але не зовсім".
Так що будьте так ласкаві, зробіть люб'язність і поради "попускаться" залиште собі як життєве кредо.

leif
Будь ласка перечитуйте свої пости самі, ніяких сил не вистачить все цитувати. Конкретно щодо якості - не пряма цитата, а Ваша фраза "китайські товари існують від дешевих до високорівневих".
Звісно існують. Високоякісні - зроблено для Заходу з відповідним контролем якості. Все інше - від посередності до відвертого треша незалежно від ціни.
Xiaomi SU7 - дорога річ? Звісно що недешева, але якість та гарантійне обслуговування це треш. Останні флагмани смартфонів Huawei - дорожче Apple на старті, але як технічна начинка, так і софт, і надійність, і гарантійне обслуговування - треш. Розумієте, про що я?

Саме відео про BYD, хоча я не дивлюся українські канали. Все що можна знайти у західній пресі - я шукаю спершу там. Іноді навіть SCMP читаю, просто для порівняння китайської пропаганди з західною :)

Щодо кумедних кліше - Ви це серйозно? Ви розумієте, що оці "кумедні кліше" - це майже завжди ролики самих китайців з їхніх платформ. Просто там їх швидко чистять, але багато каналів займається тим, що зберігає ці ролики.
На них - реально існуючі люди, які показують своє обличчя, навіть свої документи і документи на товари часто показують, називають і показують місця, де відбувається подія. Про які щє кліше Ви кажете?
daesz
Member

leif: 27.07.2025 14:00- куди ідуть турецькі нафтопродукти?
Можна подумати Індійські йдуть не туди ж :lol:
leif
Member

Georgin: 27.07.2025 16:18Будь ласка перечитуйте свої пости самі, ніяких сил не вистачить все цитувати.
так ви не вигадуйте, коли щось закидаєте мені, то я і не буду запитувати. ок?
Georgin: 27.07.2025 16:18 "китайські товари існують від дешевих до високорівневих"
так воно і є.
Georgin: 27.07.2025 16:18Все інше - від посередності до відвертого треша незалежно від ціни.
а в інших країнах не так? низький ціновий сегмент якісний і потужний всюди окрім китаю? ні, це маячня. відповідна якість за відповідну ціну, хоч в китаї, хоч де завгодно.
Georgin: 27.07.2025 16:18Звісно що недешева, але якість та гарантійне обслуговування це треш.
пруф?
Georgin: 27.07.2025 16:18Останні флагмани смартфонів Huawei - дорожче Apple на старті, але як технічна начинка, так і софт, і надійність, і гарантійне обслуговування - треш. Розумієте, про що я?
не знаю, бачив саме про хуавей гарні відгуки, але у мене айфон, китайців ніколи не було. тут теж пруфи було б цікаво глянути, бо в гілці про смартфони на форумі про хуавей власники писали дуже схвальні відгуки.
Georgin: 27.07.2025 16:18Щодо кумедних кліше - Ви це серйозно?
так, серйозно. такої фігні можна насмикати про будь-яку країну, я ж вам натомість пропоную подивитись на більший масштаб того, що відбувається в китаї і світі. і це зовсім інша картина ніж у вас ;) але, вже зрозуміло, що у вас досить ригідний світогляд і ви не повірите, поки воно прям в двері не постукає) що ж...

Відправлено через 49 секунд:
daesz: 27.07.2025 16:20Можна подумати Індійські йдуть не туди ж
true true :gigi:
Georgin
Member

leif
Де я вигадую, будь ласка дайте приклад. Про те що Ви питали - я Вам прямо там же дав Вашу цитату.
leif
Member

Georgin: 27.07.2025 15:38Високоточні підшипники
так ні, я вам скинув саме те відео, де було про підшипники і про прорив китайців в цій сфері і коментарі конкурентів з цього приводу:
https://youtu.be/TB6e3cjJf_8
ви подивіться-подивіться
Tiufin
Member

leif: 27.07.2025 16:05ось що ви написали і ось на що я відповідав. дивно, що СЕО форд називає "фантистичним" якесь "дешеве лайно", еге ж? не знаю через які окуляри треба дивитись на світ, щоб не побачити, що ваші слова про нав'язування моделі не відповідають дійсності і що нині рівень якості китайських товарів стало росте (за відповідну ціну), в той же час, коли китайські дешеві товари також на ринку присутні.
Ви видерли фразу із контексту, переінакшили її та намагаєтесь після цих фінтів увести розмову в іншу тему. Не робіть так.
Я в тому пості писав про те, що китайські товари неякісні = не надійні. І писав я це як погоджувальну та доповнюючу думку у відповідь на інше повідомлення, де мова також йшлася про низьку довговічність китайських товарів. То ж , очевидно контекст про лайнові товари був саме про низьку надійність китайських товарів. Не зрозуміло, нащо ви хочете перекрутити, що ніби то якість не дорівнює надійності, та через це довести, що китайські товари якісні.

У сео форда можна сходу назвати кілька аргументів, чому йому може бути фінансово вигідно нахвалювати китайські авто. Наприклад, щоб вибити із уряду більше дотацій для себе чи більших мит на китайські авто. Або. щоб у народа не виникло питань накшталт: "якщо ці авто лайно, то нащо уряд створив такі мита на їх імпорт".
leif: 27.07.2025 16:05та чого так багато, кажіть 10. першоджерело ви не дивились, так?
Яке саме? Майже годинне інтерв'ю? Ні, не дивився. А статтю, де написано, що він їздить 6 місяців на xiaomi - ну так це дуже розмите формулювання. Може він її лише для тест-драйву придбав (що логічно, щоб ознайомитися із продукцією конкурентів), а після цього лише раз в місяць на ній їздить.
leif: 27.07.2025 16:05не знаю через які окуляри треба дивитись на світ, щоб не побачити, що ваші слова про нав'язування моделі не відповідають дійсності і що нині рівень якості китайських товарів стало росте (за відповідну ціну), в той же час, коли китайські дешеві товари також на ринку присутні.
Не знаю, через які окуляри треба дивитись, щоб не помічати, що загальний рівень якості усіх виробників у світі падає, щоб знизити собівартість та мати змогу конкурувати із китайщиною, яка як сарана масово, неякісно але дешево заполонила все навкруги
leif
Member

Georgin
у вас в голові оця моя фраза "китайські товари існують від дешевих до високорівневих" означає
Georgin: 27.07.2025 15:38 Ігноруєте реальність, плутаєте "вироблено в Китаї" для іноземних брендів з китайськими "домашніми" товарами.
і ви нічого не додумали?

а ви точно на сонці не перегрілись, як поганий китайський пластик? бо я не уявляю яким чином у вас одне випливає з іншого.

і до речі на внутрішній ринок китаці теж роблять якісні товари, не гірше ніж на західні ринки. саме зараз вони активно розвивають внутрішнє споживання, щось ви не те читаєте в західній пресі, якщо ви не в курсі цього тренду.
Tiufin
Member

leif: 27.07.2025 16:05у мене наприклад є китайська клавіатура випуску 2020р, яку я в open-box стані купив за 1000 доларів в кінці минулого року (апд. а, ні, на початку цього, в січні), це ціна без світчів, кейкапів та додаткових ПЦБ. в тому конфігу, що вона у мене зараз зібрана, легко затягне на $1500. хто б мені це розповів ще років 10 тому, я б ніколи в житті не повірив. але це чудова клавіатура (Matrixlab 2.0additional, якщо що) з найякіснішим керамічним покриттям яке я тільки зустрічав в клавіатурному світі, мені є з чим порівняти.
Гарний приклад, але мимо. Це якийсь штучний товар якоїсь дуже нішевої фірми із якимись неадекватними цінами (хоча може в ніші клавішних ентузіастів це і норм ціни). До теми масового (для своєї галузі) виробництва його важко притягнути.
talex
Member

shatun: 27.07.2025 13:22 А один з їхніх іменитих виробників побутової аудіотехніки має вдома техніку Grundig саме європейського виробництва відкрито підкреслюючи, що вона краща.
Це при тому, що Grundig давно вже не той...
И наверняка это древний винтаж. Grundig как контора сдох еще в 90-е, а какой-то вес в аудиотехнике у него был вообще в ветхозаветных 70-х и то по отдельным направлениям. Потом была перепродажа шильдика кому попало, и сейчас это ВЕКО с разной бытовой (не аудио) техникой.
leif
Member

Tiufin: 27.07.2025 16:31Ви видерли фразу із контексту
в сенсі з контектсу? а як вона в залежності від контексту змінює свій смисл? :laugh:
Tiufin: 27.07.2025 16:31Я в тому пості писав про те, що китайські товари неякісні = не надійні.
а я кажу, що так узагальнювати не можна. є якісні, є не дуже. + рівень їхній росте. цьому купа прикладів які ви ігноруєте.
Tiufin: 27.07.2025 16:31У сео форда можна сходу назвати кілька аргументів, чому йому може бути фінансово вигідно нахвалювати китайські авто.
оооо, пішла тьоплєнькая про миска рис, правда тут вже від американського уряду) хитро! аргументи не аргументи, все неправда. я впевнений, що якщо б я навів вам інші думки стосовно китайпрому останнього покоління, від Дага Дем'юро або ще когось, ви б також сказали, що він заангажований і взагалі продався.
Tiufin: 27.07.2025 16:31Яке саме? Майже годинне інтерв'ю? Ні, не дивився.
ну так і до чого ваші припущення скільки він проїхав?
Tiufin: 27.07.2025 16:31після цього лише раз в місяць на ній їздить.
ні.
Tiufin: 27.07.2025 16:31Не знаю, через які окуляри треба дивитись, щоб не помічати, що загальний рівень якості усіх виробників у світі падає, щоб знизити собівартість та мати змогу конкурувати із китайщиною, яка як сарана масово, неякісно але дешево заполонила все навкруги
ну, бачите, ми дуже по-різному з вами дивимось на світ. думати що якість десь падає щоб конкурувати з китайцями це прям дуже смішно :laugh: тобто людей які готові заплатити за якість немає? чи може просто кожен купує те, що бачить для себе більш привабливим і велику кількість людей влаштовує нижча якість за нижчу ціну і це для них кращий споживчий вибір і ніякої проблеми тут немає? подумайте над цим.

Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
Tiufin: 27.07.2025 16:37Гарний приклад, але мимо. Це якийсь штучний товар якоїсь дуже нішевої фірми із якимись неадекватними цінами (хоча може в ніші клавішних ентузіастів це і норм ціни). До теми масового (для своєї галузі) виробництва його важко притягнути.
але ж китайці не вміють в якість :laugh:
ну добре, погугліть що таке qwertykeys: бренди Owlab, QK, Neo, Evo. або TKD. теж обидва китайські виробники значно більш масові ніж матрікс. найкращі клавіатури початково- середнього сегменту. це ж треба!
Georgin
Member

leif
Вибачте, я реально не думав, що Ви на одному рівні зі Scoffer і тому розписував серйозно. Але Ви сприймаєте інформацію в точності як він - бачите тільки те, що хочете, вириваєте з контексту,
вмикаєте "дурника" і переходите на особистості.

Щодо підшипників - перший же запит у ChatGPT з посиланням на Financial Times на 2025 рік:
У високоточному сегменті (P4, P2 — еквівалент ABEC‑7/9), китайські виробники забезпечують лише менше 30 % локального попиту у критичних сферах, таких як авіація,
залізничний рухомий склад високої швидкості, енергія вітру. Решта – все ще імпорт.

І якість цих підшипників нижча за імпортні альтернативи. Може для Вас це і є прорив?

От Ваша цитата "а в інших країнах не так? низький ціновий сегмент якісний і потужний всюди окрім китаю? ні, це маячня. відповідна якість за відповідну ціну, хоч в китаї, хоч де завгодно."
Щодо високорівневих товарі - що для Вас означає "високорівневі"? Ціна? Якість? Чи усе разом? Китай не виробляє преміальної продукції від "домашніх" брендів для внутрішнього чи зовнішнього ринку.
Навіть найдорожчі екземпляри товарів "своїх" китайських виробників за якістю є у кращому разі посередністю порівняно з західними преміальними товарами ц відповідному сегменті (ті ж автомобілі).

Маячня - це коли Ви перекручуєте мої слова. Ви казали, що китайські товари існують від дешевих до преміальних. Ви не розрізняєте "зроблено чи зібрано в Китаї під керівництвом західних партнерів",
де від Китаю тільки робоча сила і 'домашні' китайські бренди. Для Вас усе це - китайські товари, а для мене - ні. Є "зроблено в Китаї з відповідним контролем якості для Заходу" - там є преміальні продукти,
а "домашні" китайські бренди "преміальні" тільки якщо їх не порівнювати з західними преміальними товарами з цієї категорії. А у порівнянні вони, у найкращому випадку - посередність за якістю і обслуговуванням.

І ні - в інших країнах не так. Той же "Mercedes" у Німеччині - це "домашній" бренд з продукцією від умовно дешевої до "люкс" і гарантія в нього там все щє норм. І як ти не порівнюй "люкс" від Mercedes з "люкс" від іншого відомого європейського чи американського бренда - він всеодно відчувається як люкс. А "люкс" від BYD в порівнянні з "люкс" Mercedes відчувається "не дуже".

Китайські "домашні" бренди працюють не на якість, а на хайп. Їм важливо напхати у девайс всього і побільше, а от налагодити роботу усього цього вони не вміють, та й не хочуть працювати у цьому напрямку.
От тому і отримують китайці "люкс"-смартфони з 3-ма дісплеями від Huawei, якими навіть користуватись нормально неможливо.
leif
Member

Georgin: 27.07.2025 17:06У високоточному сегменті (P4, P2 — еквівалент ABEC‑7/9), китайські виробники забезпечують лише менше 30 % локального попиту у критичних сферах, таких як авіація,
залізничний рухомий склад високої швидкості, енергія вітру. Решта – все ще імпорт.
І якість цих підшипників нижча за імпортні альтернативи. Може для Вас це і є прорив?
ви відео не захотіли дивитись. чому? там все коротко пояснюється: в чому, власне полягає прорив, і чому частка власне китайських високоточних підшипників буде зростати і надалі. ну, як хочете, ваше право.

все інше, що ви видали в останньому повідомленні це вже такий рівень дурки і фантазування, що говорити справді немає сенсу, гарного дня :beer:
Ответить