Китай запровадив нові обмеження на постачання рідкісноземельних металів, що негативно впливає на технологічну галузь

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.04.2025 22:03 Тим часом трамп оголосив про мито 125% з впровадженням негайно. Шоу продовжується :popcorn:
Ви знов все наплутали.
125% - це лише для Китая
Для всіх інших країн - навпаки відклав на 90 днів (типу перемовини), але "базові" 10% все одно будуть діяти

Ну а що воно завтра скаже - ніхто не знає
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin
Нічого я не плутаю, ми в темі про китай, якщо ти не помітив.
Scoffer
Member

Повідомлення

https://nypost.com/2025/04/09/business/ ... ariff-war/

А от і причина чому трамп здав в зад з всесвітніми тарифами: японці почали масово продавати облігації держ боргу штатів, обвалили ринок, і штати обісрались. Це те про що я багаторазово попереджав: недостатньо просто випускати облігації і накопичувати борг, треба щоб їх ще й хтось викупляв. А якщо не купляють, чи ще гірше того - продають, то пірамідка одразу починає валитись.
За великим рахунком японці в кооперації з китайцями здатні знищити штати всього-навсього виваливши на ринок все що у них є по пендоським боргам. У вівторок була просто легесенька демонстрація спроможностей.
If the US can’t sell its debt, it can’t pay for stuff like Social Security, the military or plug our enormous deficit.
Відправлено через 8 хвилин 40 секунд:
Буду ржати якщо зараз китай теж вивалить кілька сотень лярдів на ринок і трамп піде розповідати що пінь його найліпший друг і тарифи тепер нуль :D
daesz
Member

Повідомлення

Tiufin: 09.04.2025 22:48 125% - це лише для Китая
Уже 145%
https://www.cnbc.com/2025/04/10/china-t ... dates.html
Китай у відповідь (вчора) ввів 84% + призупинив імпорт будь-яких голівудських фільмів :D
Scoffer
Member

Повідомлення

daesz: 10.04.2025 22:56призупинив імпорт будь-яких голівудських фільмів
Я думаю це самий страшний удар :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.04.2025 23:04
daesz: 10.04.2025 22:56призупинив імпорт будь-яких голівудських фільмів
Я думаю це самий страшний удар :laugh:
Взагалі-то, думаю що страшний - кінотеатри в Китаї приносять від 25 до 40% від касових зборів голівудських фільмів (по крайній мірі з того, що я читав), це при тому, що Китай зазвичай закупляв не більше десятка фільмів в рік :rotate:
Відповісти