Выбор материнской платы для платформы AMD

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
Qntality
neadekvato nachalnego

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD

Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ

Так же рекомендуются к прочтению:

процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 08.08.2013 19:31 користувачем ukrtel, всього редагувалось 4 разів.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Imper: 08.10.2023 19:08бо процик цей більш гарячий

Вы не заблудились в темах? Тут про выбор плат.
Горячий? Поставьте 70 град. в UEFI как предел буста. На любой плате. Или меньше, если 70 тоже горячо много.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

strang: 08.10.2023 13:01 Який біос на материнці, стоковий чи оновлювали?
Оновив.
YumiSS
Member

Повідомлення

Вітаю, порадьте щось, будь ласка.
Планую оновити платформу на АМ5, вибір пав на 7500F або 7700, ще думаю але схиляюся до 7700.
Плату планував ASRock B650M-HDV/M.2 але там лише 2 слоти ОЗУ а мій be quit dark rock 4 буде закривати перший слот (вже порадили на форумі замінити вентилятор на кулері на розміром поменше...як варіант)
Щоб ви обрали? Щось з самого доступного цікавить

Gigabyte B650 GAMING X
MSI B650 GAMING PLUS WIFI
Asus PRIME B650-PLUS

По ціні вони +- рівні, дякую.
Mixx
Member

Повідомлення

YumiSS
Очевидно - гига, или pg lightning/riptide.

У мси биосы все еще сыроваты, плата 6ти слойная, у гиги и асрока за те же деньги 8 слоев, потенциально дает чуть выше потенциал к работе с памятью, у асуса приколов еще больше+питальник кусок овна на данной плате.
Mixx
Member

Повідомлення

YumiSS
А смысл? Если для игор, то он по производительности будет хуже.

На интеле в те же деньги можно взять 12600k+b760m pg riptide, плата умеет гнать по шине, на 5-5.2ггц по Р ядрам уже будет на уровне стокового 13600к/7600.
Востаннє редагувалось 13.10.2023 00:01 користувачем Mixx, всього редагувалось 1 раз.
YumiSS
Member

Повідомлення

Mixx: 12.10.2023 23:58 YumiSS
А смысл? Если для игор, то он по производительности будет хуже.

На интеле в те же деньги можно взять 12600k+b650m pg riptide, плата умеет гнать по шине, на 5-5.2ггц по Р ядрам уже будет на уровне стокового 13600к/7600.
Так, я чомусь відразу не побачив аналоги для Інтела у вашій відповіді, ще раз дякую
Зупинюсь певно на амд.
Mixx
Member

Повідомлення

YumiSS
Сори, на интеле конечно же b760m ;)
Melofon
Member

Повідомлення

YumiSS: 12.10.2023 23:29Gigabyte B650 GAMING X
MSI B650 GAMING PLUS WIFI
Asus PRIME B650-PLUS

По ціні вони +- рівні, дякую.
Однозначно гигабайт.

Отправлено спустя 3 минуты 43 секунды:
Mixx: 12.10.2023 23:42у гиги и асрока за те же деньги 8 слоев, п
У гигабайт гейминг Х 6 слоёв как и у остальных из этого списка, 8 слоёв у гигабайт начиная с аорус элит и она соответственно немного дороже.
YumiSS
Member

Повідомлення

А чи є ще сенс звернути увагу на https://telemart.ua/products/asrock-b65 ... -amd-b650/
Вона буде ліпша за гігабайт? Досить приваблива ціна :)
Дякую
Mixx
Member

Повідомлення

YumiSS
По питальнику она интереснее (8 фаз на гиге, 14 на асроке), если вайфай не нужен можно брать.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Та користі з тих 14 фаз. В ній буде стояти 7500f-7700, не 13900k :)
Мені теж та "гігабайт" X більше подобається. Wifi-bluetooth, і радіатор на всі слоти NVME. В цієї "асрок" хіба багато USB є, якщо треба барахла всякого підключити.
спойлер
А якщо не боїтесь замовляти з Америки і можете трохи почекати, то зараз оцю класну плату продають за 125$ на newegg. Там 4 слоти пам'яті, ваш кулер поміститься. Є теж wi-fi-bluetooth, аж 3 слоти NVME (що велика рідкість на m-ITX платах), гарний вибір портів на задній панелі. Так як це m-ITX, то доставка вийде недорого, можна й літаком замовляти. І буде на 2к дешевше ніж ці "гігабайт" чи "асрок". А морем взагалі загальна ціна вийде в районі 5к з доставкою.
https://pcpartpicker.com/product/qcbRsY ... ro-rs-wifi
YumiSS
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 13.10.2023 11:05 Та користі з тих 14 фаз. В ній буде стояти 7500f-7700, не 13900k :)
Мені теж та "гігабайт" X більше подобається. Wifi-bluetooth, і радіатор на всі слоти NVME. В цієї "асрок" хіба багато USB є, якщо треба барахла всякого підключити.
спойлер
А якщо не боїтесь замовляти з Америки і можете трохи почекати, то зараз оцю класну плату продають за 125$ на newegg. Там 4 слоти пам'яті, ваш кулер поміститься. Є теж wi-fi-bluetooth, аж 3 слоти NVME (що велика рідкість на m-ITX платах), гарний вибір портів на задній панелі. Так як це m-ITX, то доставка вийде недорого, можна й літаком замовляти. І буде на 2к дешевше ніж ці "гігабайт" чи "асрок". А морем взагалі загальна ціна вийде в районі 5к з доставкою.
https://pcpartpicker.com/product/qcbRsY ... ro-rs-wifi
Та чекати, на жаль, не варіант. Замовляти з Європи чи США звична справа, радує швидкість доставки в 2 тижні +-.
Блін я вже починаю думати про її АТХ модель) В нас 9100 найнижча ціна, якщо норм магазин. Це ж буде ліпшим рішенням за гігабайт? Та чи на багато)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

YumiSS: 13.10.2023 11:17 Це ж буде ліпшим рішенням за гігабайт?
Та в тому то і справа, що не буде. Фактично всі AM5 материнки починаючи з певного рівня (десь Asrock b650m HDV і вище) дадуть +- однаковий ікспірієнс в плані роботи з пам'яттю, налаштування PBO і т.д. VRM добротна на всіх і не гріється, всі мінімум 6 слотів PCB.
Вибирати по ціні і фічах. Чи треба bluetooth, який там звук, скільки треба портім usb, NVME. Скільки і які виходи на монітори, якщо в планах користуватись вбудованою графікою і т.д.
Особисто мій експірієнс на минулій платі gigabyte B650m DS3H і теперішній MSI X670 одинаковий. Тільки на цій є wi-fi і bluetooth, які мені стали потрібні, і я планую використовувати SPDIF інтерфейс. Плюс вона повнорозмірна і з приємнішим дизайном, подобається як виглядає у корпусі :) А так нема різниці.
Mixx
Member

Повідомлення

YumiSS
Пока, что я из четких требований услышал только 4 слота под озу, если на этом все - вот пару вариантов дешевле:
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 620m-ds3h/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 650m-ds3h/

Если матх не нравится - берите ту гигу, или асрок, уже выше расписали, что таки да, больше зависит от потребности в портах/вайфае и тд, почти все платы в этом диапазоне норм по железу, не считая пары моделек мси и всей линейки прайм у асуса, ну и самого дешмана без радиатора или с 4 фазами.
strang
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 13.10.2023 11:50використовувати SPDIF інтерфейс
якщо не секрет нашо? бо я ото також зовн звукову через spidf юзав і планувв продовжувати на такій же MSI X670-P , потім виявилось шо воно і через usb непогано виходить...
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

strang
спойлер
Та їде мені одна штучка, яка має optical in, але не має USB in. Хоча цей SPDIF вихід не був для мене головним при виборі. Так, бонус, який дає більше гнучкості.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Посоветуйте мать на ам4 под ryzen 5600, желательно б 550 до 4500 грн
Такая норм?
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... rus-elite/
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Vlaad13: 14.10.2023 00:04под ryzen 5600
Подойдёт подавляющее большинство A520, не говоря уже про B550. Если смотреть на не самое дно рынка, то любая, какая нравится.
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13

Так себе мать, лучше уже Асус туф В550М плюс, а вообще для этого процессора достаточно и более простой материнки и на В450, тот же Таф В550М про2 которая имеет идентичный врм с таф В550М но не имеет pci-e 4.0, если он нужен то только на В550 минимум, та мать от Гиги ни о чём хоть и её достаточно, но она как-то не очень за её цену, хоть Асус и немного дороже но она намного более мощная в плане врм, там даже с 5950х врм не перегреется, но для разгона он не очень подходит бо недостаточно стабильности 4-х фаз, просто мощность с запасом чтобы быть холодным для стока и это тоже отлично для платы такого плана, тот гигабайт как минимум на пару позиций ниже в этом плане.
Відповісти