Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

nochnik89
Якщо хочете велику клавіатуру, то за $62 можна взяти Aula F99 Pro.
nochnik89
Member

leif: 05.07.2025 16:06а як ти думаєш, чому її за такий прайс продають?)
а это не всегда так работает ) может и распродажа )
Ну, в целом я когда спрашиваю на оверах вещи в которых не разбираюсь - то следую советам то и не жалею ) закажу себе ту клаву аулу .
В довоенные времена купил себе тут по советам маршрутизатор и точку доступа от микротик под большие нагрузки сетевые. Сейчас те сетевые устройства работают в гораздо больших нагрузках чем я рассчитывал и все справляется. Все отлично ходит, знач и клава будет долго служить :beer:
leif
Member

nochnik89: 05.07.2025 16:29а это не всегда так работает ) может и распродажа )
це не той випадок :laugh:
7mindfields
Member

nochnik89: 05.07.2025 14:46 7mindfields
мембранка
Тоді на олх разом з aula f75 береш ще пак лінійних сайлент світчів outemu silent peach v3 за 600грн і буде в тебе майже «мембранка» за звуком :rolleyes:
leif: 05.07.2025 15:03
7mindfields: 04.07.2025 17:52Так, але відправити зможу десь через тиждень орієнтовно.
маякни, плз, коли буде можливість надіслати, я заберу їх
Добре
leif: 05.07.2025 15:03 ех, шкода, що тобі нео80, судячи з усього, тобі не дуже зайшла. якісь вже маєш плани на апгрейд?
Суто через лейаут, обміняв би з доплатою з моєї сторони на neo75 cu або qk75, або обмін на iqunix mq80 :lamer:
leif: 05.07.2025 15:03
7mindfields: 04.07.2025 17:52(хотів продавати portico75, але через колір ніяк не наважусь)
спойлер
Изображение
:D
Дуже stunning, навіть з усіма недоліками :shuffle:
Telcontar
Member

Замовив таки Keychron Q3HE, але з Таобао. На Алі єдиний продавець викрутив на ній 255$ + 28$ за доставку. :rotate:
7mindfields
Member

Telcontar: 05.07.2025 19:04 Замовив таки Keychron Q3HE, але з Таобао. На Алі єдиний продавець викрутив на ній 255$ + 28$ за доставку. :rotate:
І в чому сенс? На оф сайті цей борд коштує $240 :insane:
Telcontar
Member

7mindfields
Доставки в Україну немає, а на Таобао значно дешевше.
leif
Member

Telcontar: 05.07.2025 22:48а на Таобао значно дешевше.
і скільки обійдеться з усіма доставками?
Telcontar
Member

leif
Десь ~180$ з авіадоставкою.
feniks_tm
Member

Майже продали мені 5090... але білої нема :lol:
Вирішив подивитись що мені там впало у спам на мило, а там оце чудо - VGN Flash 75HE. 110-140$ на тао залежно від версії, не те щоб дешево, але і не 200+ з офсайту... Почекаємо тестів і подумаємо :popcorn:
спойлер
Изображение
Відправлено через 49 хвилин 15 секунд:
feniks_tm: 06.07.2025 17:59Почекаємо тестів і подумаємо
Щось глянув декілька відосів у китайців і тайпінг геть ніякий, попри всі приколи, що вони там попридумували. Гаскет на магнітній подушці це звісно потужно :gigi:
leif
Member

feniks_tm: 06.07.2025 18:49Гаскет на магнітній подушці це звісно потужно
ідея маунту на магнітах в тому чи іншому вигляді була присутня в клавіатурній спільноті тривалий час (втім реалізацій було мало), але в 25му вона остаточно пішла в народ, про що красномовно свідчить додавання магнітного маунту в зумі 65в3 (цікаво як він там покаже себе з часом, через роки 2)

ніякого цікавого звуку, звісно, за використання такого маунту отримати не вдасться, звучати буде тонко, але, якщо орієнтуватись при виборі на відчуття від тайпінгу, то може і бути комусь цікавим (залежить від конкретної реалізації і вподобань юзера).

а в якості маркетингової заманухи в епоху масового розповсюдження НЕ-клавіатур точно спрацює непогано :)

> світчі? магнітні!
> маунт? на магнітах!
> ...
> profit!

p.s.

був минолого чи позаминулого року такий собі борд Noland N1, так там взагалі серйозно чуваки з ідеєю магнітного батуту заморочились, але вийшло сильно на любителя в цілому і теж звучало слабенько, офк
feniks_tm
Member

leif: 06.07.2025 22:10
feniks_tm: 06.07.2025 18:49Гаскет на магнітній подушці це звісно потужно
ідея маунту на магнітах в тому чи іншому вигляді була присутня в клавіатурній спільноті тривалий час (втім реалізацій було мало), але в 25му вона остаточно пішла в народ, про що красномовно свідчить додавання магнітного маунту в зумі 65в3 (цікаво як він там покаже себе з часом, через роки 2)

ніякого цікавого звуку, звісно, за використання такого маунту отримати не вдасться, звучати буде тонко, але, якщо орієнтуватись при виборі на відчуття від тайпінгу, то може і бути комусь цікавим (залежить від конкретної реалізації і вподобань юзера).

а в якості маркетингової заманухи в епоху масового розповсюдження НЕ-клавіатур точно спрацює непогано :)

> світчі? магнітні!
> маунт? на магнітах!
> ...
> profit!

p.s.

був минолого чи позаминулого року такий собі борд Noland N1, так там взагалі серйозно чуваки з ідеєю магнітного батуту заморочились, але вийшло сильно на любителя в цілому і теж звучало слабенько, офк
ATK там бачу теж нове викатили... EDGE 75HE. Але я, схоже, не встиг на халяву. Віддавали за 130 + "модінг кіт" з пачкою Jade pro загальною вартістю 80 баксів в подарунок. Проте, халява там така собі, доставка з оф сайту під 40-50 баксів, а на тао її досі чомусь нема, певно ексклюзив чисто для оф магазину поки.
leif
Member

як вже, скоріше за все, добре відомо постійним читачам, для ф2-84 пропонується дві версії фулл алю плейтів
спойлер
Изображение
по характеристиках на сайті виробника різниці між ними немає: однакова товщина, матеріал -- алюміній, виготовляються обидва самим геоном, на його власному виробництві. усі вирізи на перший погляд теж на тих самих місцях, окрім дещо інших зон самих "ліф-спрінгів", під якими мається на увазі просто верхній і нижній краї плейту, які за рахунок усіх флекс-катів мали би в теорії забезпечувати плейту деяку м'якість.

насправді ж, різниця є і різниця досить суттєва. v1 плейт виготовлений з більш жорсткого алюмінію + має дещо меншу площу вирізів біля "ліф-спрінгів", а відповідно v1.1 зроблений з більш м'якого алюмінію і має трошечки більшу площу флекс-катів біля країв плейту та інше їхнє розташування.

у мене є обидва ці плейти (є і v1.1 алю халф і парочка інших) і я оце напередодні затестив дві версії фул алю плейтів з 1.6мм СЕМ-3 пцб, яка має інший характер звуку та більшу гнучкість відносно більш розповсюджених пцб виготовлених не з СЕМ-3, а з ФР-4 матеріалу.

тестив з черрі блеками (L+F+SS), без фоамів, з гмк капами, все по класиці.

колись я вже порівнював між собою ці плейти, але з фр4 пцб, але з сем3 результат мене здивував побільше. різниця і по звуку і по відчуттях досить велика і вишукувати її немає потреби. в1, очевидно, більш жорсткий і помітно краще звучить, v1.1 теж зовсім далеко не батут (це все таки алю плейт, кєк) але з ним присутня така невелика, але прикольна м'якість, яка майже повністю прибирає відчуття "долбьожкі", не знаю як це краще описати. а от по звуку ж він сильно програє в1 :( от би можна було поєднати м'якість в1.1 та звук в1, але це в ідеальному світі, а в реальному доводиться обирати і мій вибір на користь в1, для мене в цьому випадку звук>відчуття від тайпінгу

власнику ф2-84, при наявності у нього 4-5 плейтів і пцб з двох варіантів матеріалу (фр4 та сем-3), доступні направду широкі можливості кастомізації звуку і м'якості тайпінгу під себе. від плейтлесс та реально м'яких халф-плейт білдів з особливим і цікавим звуком блоку альф і аж до найбільш жорского але і найбільш глибоко звучащого в1 фулл алю плейту, який однаково цікавий що з фр4 що з сем3 пцб, але мені більше подобається сем-3, тому що вона, імхо, вдало доповнює характер звучання самого бербоуну, який є не супер яскравим, але останній краще балансується саме матеріалом пцб і плейту, а не світчами
leif
Member

leif: 08.07.2025 14:31колись я вже порівнював між собою ці плейти, але з фр4 пцб, але з сем3 результат мене здивував побільше.
нє, переплутав :shuffle: тестував я також з сем-3 пцб, але не з черрі світчем, а з sarokeys/geon BCP. і це справило на мене дещо інше враження, імовірно, через те, що черрі світчі фулл-тревельні, мають рейл боттом-аут + "м'який" стем. а от сарокейс це лонгполл світч, боттом-аут помітно більш жосткий і ймовірно саме через це різниця по м'якості між двома варіантами алю плейту не відчулась практично ніяк, в той час як з черрі-світчем вона присутня.

ну, то таке, оці дєбрі з накуповуванням (на додачу до колекції світчів, офк) пачки плейтів і пцб для клавіатури, які по вартості інколи переважають сам бербоун, а потім вбивання десятків вечорів на експерименти з цим добром в пошуках кращого конфігу, це вже сильно на любителя :laugh:

тим часом я замовив на алішці два плейта для нео ерго від "стороннього" виробника а.к.а. підвал дядечка Ляо. ніби як щось таке hyperboring на редіті бачив, але що там китайози продають воно ж фіг його знає, подивимось що приїде і що це буде. взяв мідний і алю, сумарно ~ на 52 бакси.

я напередодні перезібрав ерго з WS morandi, про які недавно тут писав відгук, і поки це 100% найкращий світч для цього бербоуну з тих, що я спробував на тепер. бо все-таки ніякого диво-звуку сам кейс не здатен дати і більш спокійний-нетральний світч сюди пасує краще за яскраві/глибокі/середні і вище по гучності світчі. але є у мене і припущення, що металеві плейти можуть на мій смак краще підійти ніж пластиковий і забезпечити певне покращення звучання, що з моранді, що з іншими світчами. треба перевірити :yes:

якщо з мастилами я потестив алішку і, незважаючи на те, що їх в принціпі можливо юзати, купувати там їх більше не буду (відтепер тільки в перевірених місцях за мільйони тисяч доларів за грам), то з плейтами і пцб експерименти ще не проводив (якщо не рахувати "золоту" пцб для матрацу, але то не з алі). прийшов час і тут розвідати, що до чого :spy:

Відправлено через 27 хвилин 39 секунд:
до речі, поки лазив на алішці побачив там отаку досить потужну наркоманію (фотка з редіту):
спойлер
Изображение
особисто я не уявляю для себе клавіатуру без ряду з цифрами над літерами + додаткових символів, що на них висять, але ж знаходяться поціновувачі і 40% лейауту і такої ковбаси :)
Kosdnepr
Member

leif: 09.07.2025 23:04знаходяться поціновувачі і 40% лейауту і такої ковбаси :)
Ну це ще куди не йшло, а що робити з цим?:
NOVA
Изображение
leif
доречі, чим найкраще змити стокове мастило з pre-lubed, спиртом?
7mindfields
Member

Kosdnepr: 09.07.2025 23:25 що робити з цим?
Нормальний геймерський білд :up:
Багатообіцяюча назва :laugh:
leif: 09.07.2025 23:04 я напередодні перезібрав ерго з WS morandi
Що там з приводу стем воблінгу з власного досвіду?
Telcontar
Member

7mindfields: 09.07.2025 23:47 Нормальний геймерський білд :up:
Я в іграх використовую значно більше клавіш :think:
Це мабуть для якихось казуалок.
7mindfields
Member

Telcontar: 10.07.2025 11:36
7mindfields: 09.07.2025 23:47 Нормальний геймерський білд :up:
Я в іграх використовую значно більше клавіш :think:
Це мабуть для якихось казуалок.
Згоден, вчора примарилось що там є рядок з цифрами, або мені так хотілось щоб він там був :think:
leif
Member

Kosdnepr: 09.07.2025 23:25а що робити з цим?
це вже інша категорія продуктів -- макропади, а от ковбасоклавіатуру пропонують використовувати в якості повноцінної клавіатури на кожен день :kbd:
Kosdnepr: 09.07.2025 23:25доречі, чим найкраще змити стокове мастило з pre-lubed, спиртом?
мені вистачало серветок для протирання моніторів від colorway + зубочистки для натикання на них серветок і протирання в кутах на інших важкодоступних місцях. якось вони добре забирають мастило і при цьому самі по собі не надто вологі, добре підходять для цієї справи. знаю, що люди використовують і інші методи, але я поки що задовольняюсь таким.
7mindfields: 09.07.2025 23:47Багатообіцяюча назва
у китайців свої підходи до неймінгу, але то таке, головне, щоб плейти були рівно нарізані і з нормального металу
7mindfields: 09.07.2025 23:47Що там з приводу стем воблінгу з власного досвіду?
viewtopic.php?p=3980464#p3980464
до того, що тут написав в принципі нічого додати. ситуація далеко не настільки критична, щоб це зупуняло від користування світчем
feniks_tm
Member

del
Ответить