Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

strang: 24.06.2025 16:49не було, думав купити, дивився огляди.
у мене був пару тижнів разер на оптичних аналогових світчах, що для юзера нічим не відрізняється від магнітних світчів (так само змінна точка актуації від 0.1мм, рапід тригер і тд), і різницю я помітив миттєво і вона цілком відчутна. повернув той разер, бо навіть суто для іграшок цю китайську погремуху моя тонка душевна організація не витримала використовувати :laugh: але висновки зробив

та і в оглядах цілком собі наочно це демонструється, не знаю, які ви дивились.

ось свіженький, на самому початку все видно одразу

Відправлено через 11 хвилин 11 секунд:
до слова, в цьому ж відосі наочно перелічені переваги вутінгу:
спойлер
Изображение
цілком слушно, імхо, особливо, що стосується софту, хоча, як для мене, то і наявність в продажу афтермаркет корпусів це величезна перевага (втім, це, офк, не для всіх, я розумію)

https://www.sacredkeebs.com/keyboards/k ... oting-80he

ось в сакредкібз прикольний напакований вутінг продають. але особисто я щось взагалі перестав грати за компом, тому краще куплю за трохи більшу суму ще один бербоун під звичайні світчі з металевим контактом чи ще пару-трійку гмк-сетів :kbd: не знаю коли дійду до покупки борду для іграшок, хоча мій клавіатурний угар власне починався саме з цього бажання :lol: :laugh: а потім якось воно закрутилось-завертілось :rotate:
strang
Member

leif: 24.06.2025 17:29ось свіженький, на самому початку все видно одразу
ну видно шо спрацювує раніше бо настроєно на короткий хід, але знову ж таки мабуть 0.1 в ріал лайф не поставити бо і руку не піднести без спрацювання (жарт) треба шось побільше :D
рапід трігер то ж якшо одну й ту саму кнопку спамити теж наче не найчастіший сценарій...
rороч не знаю де воно прям маст хев типовому школо геймеру якшо геймити після школи/роботи (а не замість).

шо бачу великим плюсом то шо за потреби можна налаштування кожної кнопки змінити тут лайк, підписка...

все imo
leif
Member

strang
Там вказано в відосі, що світч з металевим контактом — 1.2мм актуація (гамерський! Зазвичай 2мм), а НЕ — 0.3мм, що вже не 0.1 і цілком можна юзати в іграх

Мастхев мастхев, управління в іграшці відчувається набагато приємніше, граєш краще в мультиплеєрі, немає жодного сенсу відмовлятись від цієї переваги. Я далеко не про-гамер і навіть не напів-про, але цей ефект відчув на собі
strang
Member

окай окай, let it be :beer:
Kosdnepr
Member

А з Krytox 205g0 за 5 років могло щось трапитись? Дістав, хорошенько розмішав, ніби такий же, як і в 2020)
leif
Member

Kosdnepr: 24.06.2025 22:05А з Krytox 205g0 за 5 років могло щось трапитись?
навряд) у мене був один 205й пролежав 3+ роки, нічого йому не було, думаю з 5р аналогічна ситуація
evenmore
Member

После бесконечных логитеков хочется попробовать что-то новое, но не могу понять градацию всех этих новых китай-брендов
Интересует тихий лоу-профайл ~75% беспровод
Как такового бюджета нет, смотрю и на модели за 30$, и за 150$+
Модифицировать, менять свичи - желания нет. Самый максимум это смазать, и может быть/когда-нибудь поменять кейкапы, но сомнительно.

Бегло нашёл такие модели:
Keychron K3 Max, Keychron K3 Pro, Keychron K3 v2
Royal Kludge N80
NuPhy Air75 V2, NuPhy Air75 V3
Lofree Flow Lite 84
IQUNIX Magi65, iqunix mq80
ASUS ROG Falchion RX Low Profile (не будь она 65%, уже бы взял и забил, мелкая кириллица для меня бонус)

И почитал критику, например:
https://www.reddit.com/r/keyboards/comm ... nt/m8awxq0

Для общего ознакомления заказал на китайских распродажах:
EWEADN MK84
MACHENIKE AIR50
THUNDEROBOT K96

Стоило бы взять ещё что-то с полным профилем, но так и не смог выбрать ничего интересного.

Собственно, вопрос - на что смотреть, на что не смотреть, какие бренды своих денег стоят, какие нет, есть ли смысл переплачивать?
По топику видел много сообщений типа "вот это ок, а вот это дешман", когда рыночная цена у девайсов похожая, и цена на оффсайтах одного порядка.
Vlaad13
Member

evenmore: 26.06.2025 07:23 После бесконечных логитеков хочется попробовать что-то новое, но не могу понять градацию всех этих новых китай-брендов
Интересует тихий лоу-профайл ~75% беспровод
Как такового бюджета нет, смотрю и на модели за 30$, и за 150$+
Модифицировать, менять свичи - желания нет. Самый максимум это смазать, и может быть/когда-нибудь поменять кейкапы, но сомнительно.

Бегло нашёл такие модели:
Keychron K3 Max, Keychron K3 Pro, Keychron K3 v2
Royal Kludge N80
NuPhy Air75 V2, NuPhy Air75 V3
Lofree Flow Lite 84
IQUNIX Magi65, iqunix mq80
ASUS ROG Falchion RX Low Profile (не будь она 65%, уже бы взял и забил, мелкая кириллица для меня бонус)

И почитал критику, например:
https://www.reddit.com/r/keyboards/comm ... nt/m8awxq0

Для общего ознакомления заказал на китайских распродажах:
EWEADN MK84
MACHENIKE AIR50
THUNDEROBOT K96

Стоило бы взять ещё что-то с полным профилем, но так и не смог выбрать ничего интересного.

Собственно, вопрос - на что смотреть, на что не смотреть, какие бренды своих денег стоят, какие нет, есть ли смысл переплачивать?
По топику видел много сообщений типа "вот это ок, а вот это дешман", когда рыночная цена у девайсов похожая, и цена на оффсайтах одного порядка.
Я кщо гроші є то така як варіант
https://hotline.ua/ua/computer-myshi-kl ... l87ansiua/

Також тут питав про тиху клавіатуру, мені накинули пару варіантів але там треба було щось самому робити і я забив. По ітогу купив hator rockfall 2 tkl mecha authentic edition. Після старої оптичної клави - ця просто БОЖЕСТВЕННА! Хід кнопок, матеріал, звук - все дуже подобається. :super:
evenmore
Member

Но меня интересует лоу-профайл, как написал выше.
Ну и "вариант" это не очень обоснованно, чем она лучше других вариантов в этом бюджете? В стандартном профиле конкуренция стремится к бесконечности, как я понимаю.
7mindfields
Member

evenmore
Iqunix mq80, без варіантів
leif
Member

7mindfields: 26.06.2025 10:31Iqunix mq80, без варіантів
до релізу лофрі флоу2, який, судячи з усього, забере лідерство в сегменті (якщо не виявиться якихось відвертих косяків типу бракованих батарей тощо):
кращий анод, кращі світчі (до того ж опції тактильних та сайлентів), гаскет маунт, відкидні ноги для зміни кута. імхо, і дизайн вдаліше
попередньо, дуже потужний апдейт, тому і я собі зарезервував, бо за 89$ це прям гріх не купити, навіть якщо і суто заради хобійної цікавості
evenmore
Member

7mindfields: 26.06.2025 10:31 evenmore
Потому что? 160 без доставки и местной гарантии это не мало, я не спрашиваю разницу с клавиатурой за 30$, но в чём будет разница с клавиатурой за 60, 80, 100?
Если для не коллекционера/не слишком искушённого в механиках человека.
strang
Member

leif: 26.06.2025 15:18до релізу лофрі флоу2

ревьюшки. Поки така...
7mindfields
Member

evenmore: 26.06.2025 15:57
7mindfields: 26.06.2025 10:31 evenmore
Потому что? 160 без доставки и местной гарантии это не мало, я не спрашиваю разницу с клавиатурой за 30$, но в чём будет разница с клавиатурой за 60, 80, 100?
Если для не коллекционера/не слишком искушённого в механиках человека.
Один з кращих лейаутів (як на мене), автономність, якість матеріалів і збірки здебільшого. Про лофрі начитався чимало скарг, нюфі з їх бракованими акб не розглядаю, бюджетні кейкрони і весь цей роял кладж в іншій лізі, нижче.
leif: 26.06.2025 15:18
7mindfields: 26.06.2025 10:31Iqunix mq80, без варіантів
до релізу лофрі флоу2, який, судячи з усього, забере лідерство в сегменті (якщо не виявиться якихось відвертих косяків типу бракованих батарей тощо):
кращий анод, кращі світчі (до того ж опції тактильних та сайлентів), гаскет маунт, відкидні ноги для зміни кута. імхо, і дизайн вдаліше
попередньо, дуже потужний апдейт, тому і я собі зарезервував, бо за 89$ це прям гріх не купити, навіть якщо і суто заради хобійної цікавості
iqunix mq80 стартував на кікстартері зі $120, якщо памʼять не зраджує, і це після вдалої magi65. А от з лофрі, згадай, я сам хотів flow 84, в якій не було 2.4ghz, після вийшла flow lite зі своїми компромісами. Так, якщо все це реалізують за 90уо то всі тільки виграють (включаючи тих, хто хоче iqunix), але особисто я вже не сильно вірю у лофрі.
leif
Member

strang: 26.06.2025 22:29ревьюшки. Поки така...
не дивився повністю, але зрозумів, що чуваку ну прям дуже не сподобалось рішення розмістити акум, роз'єм для підключення кабелю та сенсорну смужку регулювання гучності з правого боку клавіатури в цьому окремому сегменті корпусу :) не сперечатимусь, для когось це може бути важливим моментом, який стане діалбрейкером, але, вставлю свої 15 копійок, чисто імхо по відосу і виокремлених в ньому моментів:

- на будь-які регулятори гучності особисто мені байдуже: є там ця смужка чи немає -- для мене, як для покупця, клавіатура виглядає однаково, тому що мене цей функціонал не цікавить від слова геть, як і підсвітка, скажімо. хіба що, як вже писав вище, плюсую, що не стали псувати симпатичний дизайн різного роду крутилками. так, хотілось би, щоб цю смужку можна було вимкнути взагалі, зробити неактивною, сподіваюсь, це реалізують. з іншого боку, я не впевнений, що навіть в нинішньому вигляді воно особисто мені заважатиме, адже я тримаю мишку досить далеко від клавіатури праворуч.
- підключення кабелю з кутовим конектором і не найзручніше розташування роз'єму мене аналогічно мало хвилює. з тієї ж причини, що тримаю мишку досить далеко від правого боку клавіатури, та і до того ж, якщо клавіатура має 2.4гц, я зазвичай юзаю її в цьому режимі, тому що, чому б і ні :) я прекрасно розумію, що так роблять далеко не всі, і комусь це може додати потужного дискомфорту, але шо поробиш, значить цим людям сабж не підійде¯\_(ツ)_/¯
- недостатньо змащені стаби на пробілі... ну, думаю, якось вже впораюсь з цим)
- легкі світчі. комусь можуть не підійти, безперечно. особисто я раніше надавав перевагу трохи важчим світчам, але чим більше розкачую accuracy, тим більше мені подобаються легші світчі. наразі моя улюблена пружина це 45 актуація, 53 боттом-аут. але користуюсь всім чим завгодно, яких тільки у мене пружин в 43-х назбираних сетах світчів немає. пофіг насправді B-)
- реально дивно, що не можна обрати будь-який колір корпусу/капів в будь-яким світчем. економлять на сірниках, чи шо? але я все одно хотів тактильний світч і чорні капи, будемо вважати, що мені пощастило

ітого, особисто мені клавіатура цікава тому що:
- всього 89 баксів за 65% по передзамовленню на кікстартер, як на мене, це дуже приваблива ціна, можна сказати халява
- акуратно і приємно виглядає. прибудова з правого боку додає оригінальності дизайну, все мені з нею подобається
- судячи з усього, сам корпус виконано якісно, анод на відео пристойний, збірка гуд, капи теж непогані (в т.ч. і по формі), як для цієї ціни, а світчі ніби мало не найкращі на ринку з низькопрофільних
- гаскет маунт, не зважаючи на компактні розміри. ніяких трей маунтів як у того ж вищезгаданого Iqunix mq80
- відкидні ноги для зміни кута виглядають надійними і зручними
- віа підтримує, 2.4гц додали
- є підтримка макОС
- по відео я такі речі вже давно не оцінюю, але ніби нормальні фоами використали. як приїде - подивлюсь/послухаю

озираючись на конкурентів, особисто для мене -- ця дошка виглядає найкращою з усього, що є низькопрофільного на ринку. можливо, після особистого знайомства я якось зміню свою думку, але поки так

Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
7mindfields: 27.06.2025 00:31А от з лофрі, згадай, я сам хотів flow 84, в якій не було 2.4ghz, після вийшла flow lite зі своїми компромісами.
так, пам'ятаю це, але чому ти так списав лофрі для себе? свої приколи і проколи у контори, звісно, присутні, але, з моїх спостережень, все одно різні юзери і оглядачі, які порівнювали флоу з конкурентами власноруч, висловлювали думку, що перший флоу був найкращою пропозицію в сегменті. звісно, якщо ти був готовий миритись з відсутністю 2.4гц. за їхнє співвідношення ціна/якість багато можна пробачити, імхо. все таки не преміум сегмент
strang
Member

7mindfields: 27.06.2025 00:31flow lite зі своїми компромісами
а шо там за компроміси? нагадайте, плз.
бо я не дуже детально свою тестував, цікаво на шо треба було увагу звертати..
leif
Member

strang
корпус пластиковий, це головний компроміс. Також були скарги на фіговєнькі кейкапи, які шайняться за 2 тижні (у кого як звичайно, це доволі індивідуально :D ). Не дуже якісно вийшло в цілому, хоча і дешево, особливо якщо на китайщині брати, їх там мало не по 45-50 баксів продавали без всяких кікстартерів.

А, ну і підтримки віа немає. Якийсь пропрієтарний софт натомість і лише для вінди
7mindfields
Member

leif: 27.06.2025 19:44 strang
корпус пластиковий, це головний компроміс.
This
leif: 27.06.2025 19:07 якщо ти був готовий миритись з відсутністю 2.4гц. за їхнє співвідношення ціна/якість багато можна пробачити
В сегменті $150 це вже суттєвий діл брейкєр, плюс ще і затупи з виходом зі сну при використанні безпроводу (наче пофіксили згодом), але присмак «преміальності» в порівнянні з кейкроном, який можна знайти майже втричі дешевше, вже не відчувається
leif
Member

7mindfields: 27.06.2025 23:27В сегменті $150 це вже суттєвий діл брейкєр, плюс ще і затупи з виходом зі сну при використанні безпроводу (наче пофіксили згодом), але присмак «преміальності» в порівнянні з кейкроном, який можна знайти майже втричі дешевше, вже не відчувається
це ти про оцей кейкрон?

якщо в пріорітеті гарний алю корпус, кращі світчі, відчуття більш якісної штуковіни в руках, то ніякий кейкрон не конкурент лофрі, судячи з того, що можна розгледіти на відео.

звісно, відсутність 2.4ггц у першого флоу це великий мінус, і відповідно підходила клавіатура тільки тим, хто планував її використовувати умовно з десктопом, на одному і тому ж місці + був не проти вигляду кабелю на робочему столі. ті хто жити не міг без бездроту, брали нюфі в основному, наскільки я зрозумів, бо з засинаючим блютусом було не солодко. ну, а зараз з флоу2 інший двіж намічається. лофрі будуть брати ті, хто не проти "прибудови" з правого боку корпусу :laugh:
Patruletz
Member

Що є цікавого з магнітних клавіатур в TKL форматі до 150usd ?
Ответить