Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
feniks_tm
Member
Вирішив трошки повернутись до питання магніток і випадково натрапив на один китайський ютуб канал з тестами і був дуже *здивований* побачити улюблений всіма Wooting 80HE абсолютним аутсайдером по точності. Цікаво, воно в принципі таке, чи екземпляр такий попався 
-
mult
Member
feniks_tm
Оце теж цікаво
Маю Wooting 80HE.
Але я тестів не проводив наскільки в ній все точно, просто користуюсь.
Без тестів на око вроді все чудово
Хоча я нічого з тих магнітних приколів не використовую, рапід трігер і отих типу чітерських налаштувань.
Використовую як звичайну клавіатуру, хід клавіш 2мм
Оце теж цікаво
Маю Wooting 80HE.
Але я тестів не проводив наскільки в ній все точно, просто користуюсь.
Без тестів на око вроді все чудово
Хоча я нічого з тих магнітних приколів не використовую, рапід трігер і отих типу чітерських налаштувань.
Використовую як звичайну клавіатуру, хід клавіш 2мм
-
leif
Member
вчергове без чайку вам, мабуть, не обійтись
норбафорс + ріалфорс ргб були мною придбані, як я вже писав, досить добряче модифіковані.
був задум, що дочекаюсь приїзду альтернативних мембран і тоді вже з цим всім гратимусь, але напередодні я раптово підхопив якийсь чи то ковід-25(кєк) чи то інший літній застудний вірус, і після 36 годин температурою (+ болем в голові і горлі) вирішив, що мені таки необхідно розібрати клавіатуру зараз: познімати моди які можна, подивитись що являє собою оріджинал ікспірієнс, і що саме дають модифікації
звісно, таким хардкором як протирання пружин та хаузінгів від мастила для отримання прям 100% OG-досвіду я не займався (мозок не настільки запаяло застудою
) лише зняв хаузінг гаскети, сайленсігн кільця, відчепив усі прокладки, які були приклеєні між плейтом та копусом + між половинками корпусу (не сфоткав їх). а також дістав корпусний фоам.
що я вам можу сказати... в стоці все дуже-дуже печально. от прямо зовсім погано і виною тут не норбауер і його кейс, звичайно, а сам ріалфорс. і це зі змащенними пружинами, хаузінгами і слайдерами! що хаузінг гаскети, що сайленсінг кільця це прямо мастхев в даному випадку, інкаше клавіатура відчувається розхлябаною і відверто дратує неприємними звуками/торохкотінням а-ля лягушонка в коробчонкє і її натурально неприємно використовувати (у всякому разі мені). навіть не уявляю, що буде, якщо до цієї гримучої суміші додати стоковий пластмасовий корпус ріалфорсу
, але судячи з оглядів - з ним ситуація навіть гірше, хоча, здавалось би, гірше вже нікуди))
втім, під час тесту клавіатури без модів мною був помічений і один маленький плюс (внєзапно, ага). завдяки тому, що сайленсінг кільця були прибрані і не з'їдали частину ходу світча, тактильність стала трохи більш відчутна і приємна. але це аж ніяк не вартує цих бісячих звуків які видає світч на апстроуці! і якщо хочеться більше тактильності (а мені хочеться принаймні спробувати), то єдиний варіант - це купувати інші мембрани, які також використовувати з сайленсінг кільцями.
TL;DR
юзати ріалфорс без модів я б нікому не рекомендував, це той випадок коли моди є обов'язковими, інакше досвід ви отримаєте кардинально гірше. той випадок коли без всяких перебільшень можна сказати, що це небо і земля. я навіть не можу знайти якогось аналогу зі світу МХ-клавіатур
мабуть, в ньому з таким і не стикався.
сподіваюсь актуальні моделі ріалфорс покоління R3 (у мене R2) щось покращили в цьому плані
трохи фоток, перепрошую за відсутність феншую:
p.s. подумав, що всім відомий місцевий форумний любитель справжньої японської якості (с) офігів би, якби покористувався трушним made in japan ріалфорсом RGB від найвідомішого і найбільш визнаного японського виробника клавіатур
p.p.s.
справдливості заради треба зазначити, що, з тієї інфи, яку мені вдалось знайти з цього приводу, серед усіх ріалфорсів саме модель RGB є найневдалішою в плані торохкотіння в стоці через те, що змінили пластик на прозорий задля того щоб добре світила підсвіточка, а звичайні ріалфорси r2 з класичними непрозорими топре-світчами в цілому будуть дещо покраще. наскільки саме покраще не скажу, адже у мене лише realforce rgb. можливо, якщо підвернеться занедорого звичайний r2, то куплю спробую, але на перший погляд прям зовсім дешево їх ніхто продавати не хоче
норбафорс + ріалфорс ргб були мною придбані, як я вже писав, досить добряче модифіковані.
був задум, що дочекаюсь приїзду альтернативних мембран і тоді вже з цим всім гратимусь, але напередодні я раптово підхопив якийсь чи то ковід-25(кєк) чи то інший літній застудний вірус, і після 36 годин температурою (+ болем в голові і горлі) вирішив, що мені таки необхідно розібрати клавіатуру зараз: познімати моди які можна, подивитись що являє собою оріджинал ікспірієнс, і що саме дають модифікації
звісно, таким хардкором як протирання пружин та хаузінгів від мастила для отримання прям 100% OG-досвіду я не займався (мозок не настільки запаяло застудою
що я вам можу сказати... в стоці все дуже-дуже печально. от прямо зовсім погано і виною тут не норбауер і його кейс, звичайно, а сам ріалфорс. і це зі змащенними пружинами, хаузінгами і слайдерами! що хаузінг гаскети, що сайленсінг кільця це прямо мастхев в даному випадку, інкаше клавіатура відчувається розхлябаною і відверто дратує неприємними звуками/торохкотінням а-ля лягушонка в коробчонкє і її натурально неприємно використовувати (у всякому разі мені). навіть не уявляю, що буде, якщо до цієї гримучої суміші додати стоковий пластмасовий корпус ріалфорсу
втім, під час тесту клавіатури без модів мною був помічений і один маленький плюс (внєзапно, ага). завдяки тому, що сайленсінг кільця були прибрані і не з'їдали частину ходу світча, тактильність стала трохи більш відчутна і приємна. але це аж ніяк не вартує цих бісячих звуків які видає світч на апстроуці! і якщо хочеться більше тактильності (а мені хочеться принаймні спробувати), то єдиний варіант - це купувати інші мембрани, які також використовувати з сайленсінг кільцями.
TL;DR
юзати ріалфорс без модів я б нікому не рекомендував, це той випадок коли моди є обов'язковими, інакше досвід ви отримаєте кардинально гірше. той випадок коли без всяких перебільшень можна сказати, що це небо і земля. я навіть не можу знайти якогось аналогу зі світу МХ-клавіатур
сподіваюсь актуальні моделі ріалфорс покоління R3 (у мене R2) щось покращили в цьому плані
трохи фоток, перепрошую за відсутність феншую:
- в процессі повернення модів назад після тесту в стоці. справа зверху - гаскети і кільця від deskeys акуратно (ні) складені в геонівському рушничку

- на плейт покладений лицевою стороную вниз, кладемо мембрани і пружини, плейт лежить на тому що було під рукою задля чтого щоб стеми не виштовхували пружини і все склалось рівно

p.s. подумав, що всім відомий місцевий форумний любитель справжньої японської якості (с) офігів би, якби покористувався трушним made in japan ріалфорсом RGB від найвідомішого і найбільш визнаного японського виробника клавіатур
p.p.s.
справдливості заради треба зазначити, що, з тієї інфи, яку мені вдалось знайти з цього приводу, серед усіх ріалфорсів саме модель RGB є найневдалішою в плані торохкотіння в стоці через те, що змінили пластик на прозорий задля того щоб добре світила підсвіточка, а звичайні ріалфорси r2 з класичними непрозорими топре-світчами в цілому будуть дещо покраще. наскільки саме покраще не скажу, адже у мене лише realforce rgb. можливо, якщо підвернеться занедорого звичайний r2, то куплю спробую, але на перший погляд прям зовсім дешево їх ніхто продавати не хоче
-
7mindfields
Member
leif від такої кількості вільного місця всередині кейсу стало боляче 
-
leif
Member
- мабуть, з точки зору автора ретро-футуристичний дизайн, який було задумано, без цього б не відбувся. дизайн, до слова, і справді вдалий, я навіть спочатку не оцінив його в повній мірі, адже це не так щоб моя улюблена естетика, але чим більше на нього дивлюсь на столі, тим більше котірую. єдине що хочу перефарбувати кейс в якийсь інший колір. вже навіть знаю де це зробити, залишилось обрати колір. фарбують там десь за ~150$, якщо обидві половини кейсу, але ніби як справді якісно (вживу я не бачив, лише фото-відео + відгуки)7mindfields: ↑ 15.06.2025 18:56leif від такої кількості вільного місця всередині кейсу стало боляче
- як раз добре лягає шматок фоаму під сендвіч пцб з плейтом
Відправлено через 4 хвилини :
основна причина, чому люди обирали realforce rgb в тому числі і під норбафорс, тобто досить дорогі білди, це, звісно, не наявність підсвічування, а MX-сумісний стем, адже неможливість поставити свої улюблені капи на клавіатуру напрягає багатьохleif: ↑ 15.06.2025 18:00звичайні ріалфорси r2 з класичними непрозорими топре-світчами
так, звичайно, можна купити афтермаркет слайдери від тих же дескейс, але порахуйте (не забуваючи про стаби/великі клавіші/додаткові хаузінги, якщо не має бажання свердлити рідні) скільки це буде коштувати:
https://deskeys.io/products/des-sliders ... 6469192739
є варіанти і подешевше, офк, але стосовно якості є великі питання і особисто я б не купував нічого крім дескейс
Відправлено через 7 хвилин 17 секунд:
також ось вже 5 днів юзаю кейкапи MTNU Dolch з норбафорсом і за цей час я остаточно звик до профілю і він мені видається справді зручним. також треба відмітити приємну текстуру пластику, на дотик. не знаю скільки ця супер-дрібнозерниста шершавість протримається при активному використанні, але фіча дуже потужна.
коротше. кейкапи класні, якісні, профіль дійсно вдалий, єдине, що для мх-білдів треба враховувати вплив на звук, якщо ви робите не сайлент білд.
а, ну і не шайняться вони
хочу купити собі ще сет бежевих MTNU + помаранчеві акценти, мало б сподобатись
-
leif
Member
почитав тут пару статей на the verge, що вийшли вчора, про сенеку норбауера за 3600 баксів (в варіанті для бідних):
1) https://www.theverge.com/reviews/659125 ... e-keyboard
2) https://www.theverge.com/tech/686441/no ... rd-creator
задум норбауера в цілому зрозумілий і цікаво було дізнатись більше деталей, як він намагається пояснити цю вартість споживачам, але, боюсь, що, все ж таки, він перегнув з ціною, імхо. точніше як: я не сумніваюсь, що продаватиметься клавіатура добре, всі тиражі будуть розпродані і т.д.. але, чи виглядає мені ціна виправданою для того, щоб задуматись про покупку навіть, умовно, "на тест, а там подивимось"?
повторюсь, що це чисто мій суб'єктивний погляд, в той же час погляд людини, яка нерівно дихає до клавіатур і витратила на це діло прилічну суму грошей (тобто, ніби як і ЦА певною мірою). можливо, погляд і помилковий, не буду категоричним, але: сенеку можна було б розглядати до придбання, якби вона коштувала ~ вдвічі дешевше. і я справді не дуже люблю, коли так кажуть з приводу будь-якого продукту, але тим не менш) втім, ціну встановлює лише продавець, це його право, він може ставити скільки йому заманеться і інакше це не працює і не має.
круто, що Райан розробив свій варіант хаузінгів та мембран, які в цілому ті ж топре, але покращені в певних моментах. в той же час, ось я (не самий пересічний юзер) друкую це повідомлення на "не надто вдалих", але замодифікованих топреРГБ світчах і, чесно кажучи, я бачу буквально мінімальні можливості для допилювання і поліпшення в тому, що стосується самої конструкції, так, щоб це справді мало сенс. скільки б я був готовий за це заплатити? не дуже багато.
в плані звучання, в сенеці, так чи інакше, всюди напхано шумки і світчі так само приглушені сайленсінг рінгом і різними прокладками. в цілому, з того, що можна почути на записах, вони видають типовий для топреподібних світчів м'ютед thock-чпок, але, безумовно, не такий же самий як інші ЕС-світчі, певною мірою оригінальний. так, трохи шарму ще додає латунний плейт (який можна купити і для ріалфорсів), так, сенеку намагаються цікаво записувати, особливо в промо відео, але в цілому топреподібні клавіатури це зовсім не МХ-клавіатури в плані звучання як властивості. платити грубі гроші за тональність зам'юченості і мінімальні додаткові призвуки.... ну, фіг знає. але тут різні погляди мають повне право на існування, питань нема, для когось може і вартує.
далі, своя унікальна та хитрозаморочена конструкція стабів. я не проти, що тема стабів це чутливе питання, і цікаво дивитись на якісь нові спроби в цьому напрямку, але в абсолютній більшості випадків особисто я досягав бажаного результату зі стабами навіть при використанні недорогих сетів, при тому, що я трохи заморочений в цьому плані. інколи модифікованими вручну, інколи з підрівнюванням скоб, ретельним підбіром в'язкості і кількості мастила для конкретного випадку, франкен-стабами і так далі, але все одно результат мене влаштовував по фіналу. якби мені сказали: "ось сет стабів за 400 чи 500 баксів, продумані, офігєнні, гєній інженерної думки, не хочеш купити?", я б, скоріше за все, відмовився, які б там дива вони не пропонували. знову ж таки, ось я друкую це повідомлення на ріалфорсі ргб, не сказати, що тут якась унікальна і дорогуща конструкція стабів, скоріше навпаки, але її абсолютно достатньо, на мій погляд, для того щоб отримати приємний звук і відчуття.
ітого, що ми маємо в сенеці від норбауера за 3600
- ореол крутості, унікальності, багатості, імідж + репутація норбауера як виробника
- гарний кейс: і дизайн і дороге якісне покриття + кольори
- топреподібна конструкція світча, що складається з пружини, мембрани та хаузінгу з стемом, але з невеликими свістєлкамі і пєрдєлками. реалізоване в життя бачення одного перфекціоніста
- унікальні стаби
- латунний плейт, якісна шумка та всі можливі моди
покупців вистачить, сумнівів немає жодних. але для себе я знаю набагато привабливіші способи витратити цю суму в межах клавіатурного хобі, такі справи ¯\_(ツ)_/¯
1) https://www.theverge.com/reviews/659125 ... e-keyboard
2) https://www.theverge.com/tech/686441/no ... rd-creator
задум норбауера в цілому зрозумілий і цікаво було дізнатись більше деталей, як він намагається пояснити цю вартість споживачам, але, боюсь, що, все ж таки, він перегнув з ціною, імхо. точніше як: я не сумніваюсь, що продаватиметься клавіатура добре, всі тиражі будуть розпродані і т.д.. але, чи виглядає мені ціна виправданою для того, щоб задуматись про покупку навіть, умовно, "на тест, а там подивимось"?
повторюсь, що це чисто мій суб'єктивний погляд, в той же час погляд людини, яка нерівно дихає до клавіатур і витратила на це діло прилічну суму грошей (тобто, ніби як і ЦА певною мірою). можливо, погляд і помилковий, не буду категоричним, але: сенеку можна було б розглядати до придбання, якби вона коштувала ~ вдвічі дешевше. і я справді не дуже люблю, коли так кажуть з приводу будь-якого продукту, але тим не менш) втім, ціну встановлює лише продавець, це його право, він може ставити скільки йому заманеться і інакше це не працює і не має.
круто, що Райан розробив свій варіант хаузінгів та мембран, які в цілому ті ж топре, але покращені в певних моментах. в той же час, ось я (не самий пересічний юзер) друкую це повідомлення на "не надто вдалих", але замодифікованих топреРГБ світчах і, чесно кажучи, я бачу буквально мінімальні можливості для допилювання і поліпшення в тому, що стосується самої конструкції, так, щоб це справді мало сенс. скільки б я був готовий за це заплатити? не дуже багато.
в плані звучання, в сенеці, так чи інакше, всюди напхано шумки і світчі так само приглушені сайленсінг рінгом і різними прокладками. в цілому, з того, що можна почути на записах, вони видають типовий для топреподібних світчів м'ютед thock-чпок, але, безумовно, не такий же самий як інші ЕС-світчі, певною мірою оригінальний. так, трохи шарму ще додає латунний плейт (який можна купити і для ріалфорсів), так, сенеку намагаються цікаво записувати, особливо в промо відео, але в цілому топреподібні клавіатури це зовсім не МХ-клавіатури в плані звучання як властивості. платити грубі гроші за тональність зам'юченості і мінімальні додаткові призвуки.... ну, фіг знає. але тут різні погляди мають повне право на існування, питань нема, для когось може і вартує.
далі, своя унікальна та хитрозаморочена конструкція стабів. я не проти, що тема стабів це чутливе питання, і цікаво дивитись на якісь нові спроби в цьому напрямку, але в абсолютній більшості випадків особисто я досягав бажаного результату зі стабами навіть при використанні недорогих сетів, при тому, що я трохи заморочений в цьому плані. інколи модифікованими вручну, інколи з підрівнюванням скоб, ретельним підбіром в'язкості і кількості мастила для конкретного випадку, франкен-стабами і так далі, але все одно результат мене влаштовував по фіналу. якби мені сказали: "ось сет стабів за 400 чи 500 баксів, продумані, офігєнні, гєній інженерної думки, не хочеш купити?", я б, скоріше за все, відмовився, які б там дива вони не пропонували. знову ж таки, ось я друкую це повідомлення на ріалфорсі ргб, не сказати, що тут якась унікальна і дорогуща конструкція стабів, скоріше навпаки, але її абсолютно достатньо, на мій погляд, для того щоб отримати приємний звук і відчуття.
ітого, що ми маємо в сенеці від норбауера за 3600
- ореол крутості, унікальності, багатості, імідж + репутація норбауера як виробника
- гарний кейс: і дизайн і дороге якісне покриття + кольори
- топреподібна конструкція світча, що складається з пружини, мембрани та хаузінгу з стемом, але з невеликими свістєлкамі і пєрдєлками. реалізоване в життя бачення одного перфекціоніста
- унікальні стаби
- латунний плейт, якісна шумка та всі можливі моди
покупців вистачить, сумнівів немає жодних. але для себе я знаю набагато привабливіші способи витратити цю суму в межах клавіатурного хобі, такі справи ¯\_(ツ)_/¯
-
leif
Member
після 8 днів на топре взяв сьогодні матрац 2.0add з 1.6мм пцб та фул алю плетом. навіть незважаючи на рейл ботом аут і досить м'який пластик що світчів що кейкапів, все одно пальці швидко втомились в такий жорсткий тайпінг, розслабились на топре
але який звук, який звук, ммм

але який звук, який звук, ммм

-
leif
Member
все добре з яскравими кольоровими кейкапами, але і класичні поєднання мають свій особливий шарм. оце перший раз в своїх клавіатурних пригодах вдягнув кейкапи з світлими альфами + сірими легендами та модами на клавіатуру з чорним топом, хоча здавалось би це одна з найбільш баянних і очевидних комбінацій:
може і заїжджено, але, тим не менше, класно виглядає
GMK Modern Dolch Light
baionlenja bias r2 (silver + black top)
alu plate
no foam
cherry black mx2a (L+F+SS)
солянка різних стабів
Відправлено через 1 годину 4 хвилини 16 секунд:
закинув баксік на резерв знижки на флоу 2.
$89 за 65% виглядає дуже непогано в другій версії, візьму хоч подивлюсь на власні руки, що воно таке
https://www.lofree.co/pages/flow-2
GMK Modern Dolch Light
baionlenja bias r2 (silver + black top)
alu plate
no foam
cherry black mx2a (L+F+SS)
солянка різних стабів
Відправлено через 1 годину 4 хвилини 16 секунд:
закинув баксік на резерв знижки на флоу 2.
$89 за 65% виглядає дуже непогано в другій версії, візьму хоч подивлюсь на власні руки, що воно таке
https://www.lofree.co/pages/flow-2
-
Alltuir
Member
Хлопці, нещодавно писав тут, але так і не отримав відповіді…
Трохи заплутався з вибором клавіатури, так як індустрія зробила великий крок вперед…
Допоможіть підібрати кращий варіант за +-100 дол.
Потрібно клава для геймінгу та набору невеликих текстів.
Бажано :
80-100% розмір ( так як не мав в користуванні меньші клави)
Підключення дротове
Механічна або магнітна?
Пбт кейкапи (бажано з юа розкладкою, або під гравіювання)
Хотсвап
Поки що приглянулись nuphy та lofree за алі.
Зараз користуюсь logitech g815, але вже половина клавіш з дабл кліком або пропусками…
Трохи заплутався з вибором клавіатури, так як індустрія зробила великий крок вперед…
Потрібно клава для геймінгу та набору невеликих текстів.
Бажано :
Підключення дротове
Механічна або магнітна?
Хотсвап
Поки що приглянулись nuphy та lofree за алі.
Зараз користуюсь logitech g815, але вже половина клавіш з дабл кліком або пропусками…
-
aaleksandrenko
Member
Замовив на пробу IROK MG75 pro за 60 баксів.feniks_tm: ↑ 15.06.2025 04:13 Вирішив трошки повернутись до питання магніток і випадково натрапив на один китайський ютуб канал з тестами і був дуже *здивований* побачити улюблений всіма Wooting 80HE абсолютним аутсайдером по точності. Цікаво, воно в принципі таке, чи екземпляр такий попався![]()
Думав недорого, а китаєць з цього каналу каже що у них ціна з субсидіями 40 долларів
Як швидко знизилася ціна за рік на топові магнітки
Дивився на вутінг, але вже стільки нормальних клонів в рази дешевше що він виглядає м'яко кажучи переоціненим.
До речі, на магнітки можна робити PE foam mod? (тонкий шар піни між платою і світчами)
Бачив відео тапінгу який мені сподобався, в описі був цей мод.
-
feniks_tm
Member
У аули Hero 68 чи то 84 з коробки наче вже є якісь прокладки, але думаю треба сильно зважати на товщину, щоб калібрувалось адекватно. Саме піну певно все ж не варто,якщо вона має властивість гуляти по товщині при тайпінгу.aaleksandrenko: ↑ 23.06.2025 08:16Замовив на пробу IROK MG75 pro за 60 баксів.feniks_tm: ↑ 15.06.2025 04:13 Вирішив трошки повернутись до питання магніток і випадково натрапив на один китайський ютуб канал з тестами і був дуже *здивований* побачити улюблений всіма Wooting 80HE абсолютним аутсайдером по точності. Цікаво, воно в принципі таке, чи екземпляр такий попався![]()
Думав недорого, а китаєць з цього каналу каже що у них ціна з субсидіями 40 долларів![]()
Як швидко знизилася ціна за рік на топові магнітки![]()
Дивився на вутінг, але вже стільки нормальних клонів в рази дешевше що він виглядає м'яко кажучи переоціненим.
До речі, на магнітки можна робити PE foam mod? (тонкий шар піни між платою і світчами)
Бачив відео тапінгу який мені сподобався, в описі був цей мод.
-
strang
Member
шось отой сенсорний регулятор збоку не викликає довіру в плані юзабіліті..leif: ↑ 22.06.2025 14:44$89 за 65% виглядає дуже непогано в другій версії,
хоча. ені і вал регулятор на моій Lofree Flow Lite теж не подобається
-
leif
Member
не зрозуміло чисто по фото, треба глянути IRL. але, якщо говорити про естетичний бік питання, то, на мій смак, з сенсорною смужкою дизайн клавіатури не перебивається усілякими "зайвими" елементами і виглядає більш цілісно та привабливо.strang: ↑ 23.06.2025 10:20шось отой сенсорний регулятор збоку не викликає довіру в плані юзабіліті..
у випадку з флоу2 цікаво потестити сам форм-фактор, подивитись на якість алю корпусу і аноду і лофрі, глянути, що там за світчі каіл зробили, ну і, звичайно, послухати, як це все звучить в такому маленькому форматі: які фоами використали і що вийшло в результаті. ніякого дива, авжеж, я не очікую, все доволі прогнозовано, але все одно можна погратись
нео ерго купив з подібних міркувань
- спойлер

-
artko
Member
кращій для кого? замість вас ніхто не обере. за декілька останніх сторінок обговорювалися типові непогані варіанти. але - зазвичай це 75%. (не питайте чому, мені теж не подобаєтьсяAlltuir: ↑ 22.06.2025 22:38 Хлопці, нещодавно писав тут, але так і не отримав відповіді…
100% це вже нестандарт на зараз.
більше-меньш пристойні клавіатури зараз вже декілька варіантів підключення вміють.Alltuir: ↑ 22.06.2025 22:38 Потрібно клава для геймінгу та набору невеликих текстів.
Бажано :
Підключення дротове
Механічна або магнітна?
Хотсвап
магнітні - теж механика. якщо граєте - можете спробувати магнітку. можливо - вам сподобається. магнітка - це більше до можливостей керування клавіатурою. і тут вже моє збочення - дуже радив би брати клавіатуру з підтримкою QMK - дає купу прикольних можливостей. але - треба вам це чи ні - відповісти можна тільки самостійно та поекспериментувавши.
на тип кейкапів(штатних!), як на мене - зовсім не треба звертати уваги. якщо візьмете типову cherry сумісну клавіатуру (за кріпленням) то кейкапи можна будет в будь -який момент змінити на будь які. вони там не приклеені, варіантів багато. це не ваш логітек з унікальними кріпленням. я зовсім не клавіатурний колекціонер - і то постійно в наявності декілька варіантів капів, яки переставляються за бажанням.
хотсвап - якщо мова про магнітки - то треба дивитись ще на тип. не всі між собою сумісні.
приглянулася? беріть. навряд з першого разу ідеальну знайдете для себеAlltuir: ↑ 22.06.2025 22:38 Поки що приглянулись nuphy та lofree за алі.
привіт від пропрієтарщіни логітека. будь-яка сучасна нормальна клавіатура (не про мембранки мова) - в першу чергу це дуже велика ремонтопригодність. полагодити можна майже все - за умови, що воно зроблено не з метою підсадити на свої (виробника рішення). на зараз ну, "стандарт" - це cherry сумісні свічи та капи. і тільки їх має сенс брати пересічному. (колекціонери самостійно розберуться, їм поради не потрібніAlltuir: ↑ 22.06.2025 22:38 Зараз користуюсь logitech g815, але вже половина клавіш з дабл кліком або пропусками…
-
leif
Member
є у мене значить третій сет з 90шт черрі блеків, який мені дістався вживаний, але безкоштовно і в такому вигляді: пружини TX 57гр long, PC філми 0.125мм теж від ТХ, колись давно і незрозуміло наскільки консистентно були змащені 205м крайтоксом. напередодні я розібрав ці світчі і в якості експерименту лише перезмастив бег-лубінгом пружини і змастив 3204м мастилом ліф, а решта всіх складових залишились фактично незмащені, бо те мастило, яке на них колись було, воно вже все практично висохло, плюс я, якщо де його бачив залишки - додатково протирав. звісно, це все було затіяно не тому, що мені лінь зробити по-нормальному, а саме вирішив спробувати, що з цього вийде, адже існує і такий метод змащення блеків (і не тільки), мінімалістичний. видно, я надихнувся експериментом з розмодифікацією топре, описаною вище
в підсумку вийшло погано. світчі стають голосніше та яскравіше (можливо через використання пц філму, можливо через практично повну відустність мастила), але фактура звуку блеків, до якої я вже встиг добряче звикнути, -- втрачається. оцієї зібраності і сфокусованості звуку, яку дає мій звичайний метод змащення+філмлення дескейсами -- її сильно бракує. також здалось, що 0.125мм філмів мало для черрі, треба брати 0.15мм, якщо мова про пц.
ручне і акуратне змащення світчів "як годиться" це справді муторна і затратна по часу історія, але насправді я вкотре переконуюсь як багато вона дає і наскільки сильно змінює ікспірієнс (як по відчуттях при натисканні так і по звуку).
з.і.
оце все хочу перезмастити якісь світчі HMX вручну і подивитись, що з цього вийде. адже у них дійсно непогане заводське змащення і через це вдвічі цікавіше, як на його фоні відчуватиметься ручне
Відправлено через 9 хвилин 49 секунд:
в цілому зараз виходить, що, якщо клавіатура у вас одна і іграшки досить високо в пріорітетах, тоді покупку клавіатури на магнітних світчах потрібно розглядати майже безальтернативно. скоріше за все, НЕ-клавіатури в недалекому майбутньому витіснять усе на класичному металевому контакті, що використовується для іграшок, бо який в ньому сенс в бюджетному сегменті тепер не зрозуміло.
в підсумку вийшло погано. світчі стають голосніше та яскравіше (можливо через використання пц філму, можливо через практично повну відустність мастила), але фактура звуку блеків, до якої я вже встиг добряче звикнути, -- втрачається. оцієї зібраності і сфокусованості звуку, яку дає мій звичайний метод змащення+філмлення дескейсами -- її сильно бракує. також здалось, що 0.125мм філмів мало для черрі, треба брати 0.15мм, якщо мова про пц.
ручне і акуратне змащення світчів "як годиться" це справді муторна і затратна по часу історія, але насправді я вкотре переконуюсь як багато вона дає і наскільки сильно змінює ікспірієнс (як по відчуттях при натисканні так і по звуку).
з.і.
оце все хочу перезмастити якісь світчі HMX вручну і подивитись, що з цього вийде. адже у них дійсно непогане заводське змащення і через це вдвічі цікавіше, як на його фоні відчуватиметься ручне
Відправлено через 9 хвилин 49 секунд:
якщо пан грає в будь-який мультиплеєр, то клавіатура на магнітних світчах це мастхев нині. для сінглів, як на мене, можна і класичну механіку юзати, нічого страшного, але, якщо ігри це основне призначення ПК, тоді і сюди НЕ-клавіатуру також беремо.artko: ↑ 23.06.2025 15:16магнітні - теж механика. якщо граєте - можете спробувати магнітку. можливо - вам сподобається. магнітка - це більше до можливостей керування клавіатурою.
в цілому зараз виходить, що, якщо клавіатура у вас одна і іграшки досить високо в пріорітетах, тоді покупку клавіатури на магнітних світчах потрібно розглядати майже безальтернативно. скоріше за все, НЕ-клавіатури в недалекому майбутньому витіснять усе на класичному металевому контакті, що використовується для іграшок, бо який в ньому сенс в бюджетному сегменті тепер не зрозуміло.
-
Pohrenizator
Junior
посоветуйте клаву пожалуйста. без изысков на каждый день. недорогую +-1000грн. пожелания:
полноразмерка
с подсветкой(без выпендрежа - чтобы в сумраке буквы были видны и все. не надо там всяких режимов РГБ, переливаний и прочего)
с англ и укр/рус буквами подсвеченными и НЕ СТИРАЛАСЬ
мембранка
проводная
желательно скелетная - сильно мохнатая кошка и выковыривать ее шерсть из под кнопок это квест
ну и чтобы нажатие хотя бы 5 кнопок одновременно адекватно обрабатывала.
Производитель не принципиален - главное чтоб в пожелания укладывалась
меня бы и Vinga KBG839 устроила если бы не стиралась
Заранее благодарен!
полноразмерка
с подсветкой(без выпендрежа - чтобы в сумраке буквы были видны и все. не надо там всяких режимов РГБ, переливаний и прочего)
с англ и укр/рус буквами подсвеченными и НЕ СТИРАЛАСЬ
мембранка
проводная
желательно скелетная - сильно мохнатая кошка и выковыривать ее шерсть из под кнопок это квест
ну и чтобы нажатие хотя бы 5 кнопок одновременно адекватно обрабатывала.
Производитель не принципиален - главное чтоб в пожелания укладывалась
Заранее благодарен!
-
strang
Member
... не на проф рівні то шо магнітка шо механ... різницю в "сліпому" тесті ніхто не помітить imoleif: ↑ 24.06.2025 15:48якщо пан грає
-
leif
Member
strang
У вас була НЕ- клавіатура? Порівнювали?
У вас була НЕ- клавіатура? Порівнювали?
-
strang
Member
leif
не було, думав купити, дивився огляди.
не було, думав купити, дивився огляди.
-
artko
Member
з ввімкненим рапід триггером (основа магніток) - помітно будь де, з першого натискання можна сказати. а якщо ще і інші налаштування дистанціі актуації використовувати - то ще помітніше потім, коли звикнешь.strang: ↑ 24.06.2025 16:36 ... не на проф рівні то шо магнітка шо механ... різницю в "сліпому" тесті ніхто не помітить imo