в сенсі на 98%? ну тоді вже 110шт треба брати. бо 80% це як раз і є ткл, і для нього потрібно 84-85 світчів. 100 - ні туди і ні сюди. для ткл забагато, для 98/100% -- мало)
тим часом я з превеликим задоволенням трохи наклацався
модифікованими мілкі йелоу про з юнікейс і вирішив спробувати придбаний разом з ними сет
HMX Sonja HC. по опису виробник випустив цей світч, як варіант з більшою шорсткістю натискання відносно "звичайних" Sonjа. обидва світчі по задумці це такий собі омаж черрі від молодого світчевиробника
ну, як людина, яка обожнює шорскість черрі, я б сказав, що тут тієї шорсткості кіт наплакав) у порівнянні з черрі це світч з ледве помітною шорсткістю при натисканні, але вона принаймні присутня на тлі величезної кількості світчів на ринку які навпаки прагнуть до якомога плавного натискання. в усьому іншому світч за свої гроші норм, мабуть це один з трьох найкращих hmx світчів, що довелось потицяти. звук мені зайшов. він все ще досить високий, але у порівнянні з longpole світчами hmx подобається більше за рахунок меншої "пластиковості" і дещо більшої глибини. Sonja HC це фулл-тревел світч з рейл-боттом-аутом. стем вобл відустній, заводське змащення, як і завжди, відмінне, пружина ок.
в підсумку мені сподобався звук цього світча, фулл тревельність і те, що він має принаймні невелику шорстксть (але я хотів би її сильно більше). якість виготовлення, пружина, заводське змащення -- все на пристойному і звичному для hmx рівні, можна сміливо брати.
тестив на ф2-84, жорсткий алю плейт (v1), без фоамів, gmk modo light:
- спойлер