Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

ali 90 шт 20$ - це норм ціна чи варто ще пошукати?
leif: 13.05.2025 12:12залежить від того, яку мету ви в даному випадку переслідуєте)
та не знаю, лежить без діла, викинути шкода, а користуватись не можу. думаю якшо запчастини не дорого то відновлю мо віддам
я не дуже гурман по клавах. ото старий церберос без діла давно лежить, а на кожен день у побуті єдина механіка то разер black widow 2016 (у виконанні ThinkLife)
але здорова ( і без ргб :laugh: ), boring...

Аулу замовив чисто спробувати 75 формат занедорого.
Перед цим мабуть половину теми перечитав :insane:
7mindfields
Member

strang: 13.05.2025 12:35
ali 90 шт 20$ - це норм ціна чи варто ще пошукати?
Bang for the buck як то кажуть, але я б брав трохи з запасом, хоча б 100шт
strang
Member

ех... а треба 104 наче.... то майже ще 1 аула f75 з тао (а краще шось вже у форматі tkl)
leif
Member

strang: 13.05.2025 12:35та не знаю, лежить без діла, викинути шкода, а користуватись не можу. думаю якшо запчастини не дорого то відновлю мо віддам
так, самі світчі недорого будуть, зараз купа пристойних бюджетних опцій. мілкі йелоу за 20 баксів цілком собі гарний варіант. якщо є бажання попаяти світчі, а клавіатуру є кому віддати, то чом би і ні. я недавно розпаяв світчі з black widow в2 хрома, також виготовленій у 2016 році, але там ргб діоди, тобто на кожен світч 6 контактів + тугоплавкий припій, а хакко фр301 у мене немає, тож зайняло чимало часу і зусиль :D

Відправлено через 39 секунд:
strang: 13.05.2025 12:44ех... а треба 104 наче.... то майже ще 1 аула f75 з тао
а ви замовили аулу з тао?

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
7mindfields: 13.05.2025 12:41але я б брав трохи з запасом, хоча б 100шт
завжди беру 90шт для ткл клавіатур, 6шт запас. навіщо аж 16 в запасі?
strang
Member

leif
самі світчі недорого будуть
ну ото і шукаю шось недорого чисто шоб процювало. без зазіхань на культурно-істетичну сторону
leif: 13.05.2025 12:48замовили аулу з тао
дивився тао але хотілось швидше, а локально за низ ринку були лише на ріпер свічах, або чорні. тож опція алі + пару тижнів міст-нп влаштовало, чекаю..
leif: 13.05.2025 12:48завжди беру 90шт для ткл клавіатур, 6шт запас. навіщо аж 16 в запасі?
на церберос наче 104 кнопки... ну може не всім погано але шоб 2 рази не розбирати то мабуть краще всі міняти
leif
Member

strang
Якщо "чисто щоб працювало", то можна і подешевше рази в два ніж мілкі йелоу знайти, але це треба запитати у тих, хто розбирався в ультра-бюджетному сегменті: що там до чого і які умовні отему варто купувати, а які ні.
strang
Member

попередньо, візуально з бюджетних сподобалась royal kludge 75 безпровід. але на реддіті шось багато скарг на якість було.
ajazz ak820 по відгукам трохи гірше.
з іншої сторони у аули там теж не все гладко. є звичайна, є "китайська версія" у, наче як, гіршій якості. є "про", яка розташуванням світлодіода відрізняється + ще зверху "офіційна" з локалізацією (типу з розетки). на олх у багатьох опис та фотки з інету, розбери ще шо там на справді продається... короч :insane:
leif
Member

strang: 13.05.2025 13:06 є звичайна, є "китайська версія" у, наче як, гіршій якості.
:eek: Отакої
strang
Member

leif: 13.05.2025 13:06умовні отему
бімба :up: для потренуватись і зрозуміти чи варто чи ні: 110 шт 10+$
дякс.
гатерони відкладаються, будуть вже для інших, хотсвап бордів :rotate:
artko
Member

leif: 13.05.2025 13:06 strang
Якщо "чисто щоб працювало", то можна і подешевше рази в два ніж мілкі йелоу знайти, але це треба запитати у тих, хто розбирався в ультра-бюджетному сегменті: що там до чого і які умовні отему варто купувати, а які ні.
outemu silent peach v2 - 18$/110 штук, за рік натискання (а я багато клацаю) не мав ніяких нарікань на них. зараз тільки відклав клавіатуру з ними в коробку.
Kosdnepr
Member

strang: 13.05.2025 12:35 ali 90 шт 20$ - це норм ціна чи варто ще пошукати?
У вас є монети алі? Якщо так, то ось тут:
https://a.aliexpress.com/_EISPfh4
з промокодом IFPY6P0 110 шт. Gateron Milky Yellow виходить $15;
спойлер
Изображение
7mindfields
Member

leif: 13.05.2025 12:48 завжди беру 90шт для ткл клавіатур, 6шт запас. навіщо аж 16 в запасі?
На випадок переїзду на 80% формат, та й переплата за зайві 10шт там типу 70 чи 80грн
the more you buy the more you save :gigi:
Morf_ua
Junior

доброго дня, маю клавіатуру Hator Rockfall (HTK-602) от таку, на свічах оутему
одна з клавіш почала погано працювати, з 5 натискань спрацьовує лише 1-2
я так зрозумів заміна перемикачів в ній не передбачена, та й я сумніваюсь що зможу сам це зробити
що можете порадити з бюджетного сегменту повнорозмірних механік?
7mindfields
Member

Morf_ua: 13.05.2025 17:44 доброго дня, маю клавіатуру Hator Rockfall (HTK-602) от таку, на свічах оутему
одна з клавіш почала погано працювати, з 5 натискань спрацьовує лише 1-2
я так зрозумів заміна перемикачів в ній не передбачена, та й я сумніваюсь що зможу сам це зробити
що можете порадити з бюджетного сегменту повнорозмірних механік?
Aula f99
Melofon
Member

strang

Вероятно поокислялись контакты, перепаивать конкретно эту Клаву смысла особого не вижу, можно просто спиртом позаливать клавиши что несрабатывают или даблкликают и прокликать каждую из них в течении пары минут и тогда окись должна стерется и будет нормально работать, я по крайней мере так лечил переключатели с похожей проблемой и этот способ я тоже вычитал у тех кто это делал бо это самый простой способ не требующий пайки.

Отправлено спустя 3 минуты 43 секунды:
Morf_ua

То же самое советую и вам.
Аціо
Member

Morf_ua
Так Aula F99 непогана, але я би порадив Aula F99 pro вам, там різниця 600-700грн між звичайною та pro.
leif
Member

7mindfields: 13.05.2025 15:15На випадок переїзду на 80% формат
в сенсі на 98%? ну тоді вже 110шт треба брати. бо 80% це як раз і є ткл, і для нього потрібно 84-85 світчів. 100 - ні туди і ні сюди. для ткл забагато, для 98/100% -- мало)

тим часом я з превеликим задоволенням трохи наклацався модифікованими мілкі йелоу про з юнікейс і вирішив спробувати придбаний разом з ними сет HMX Sonja HC. по опису виробник випустив цей світч, як варіант з більшою шорсткістю натискання відносно "звичайних" Sonjа. обидва світчі по задумці це такий собі омаж черрі від молодого світчевиробника :)

ну, як людина, яка обожнює шорскість черрі, я б сказав, що тут тієї шорсткості кіт наплакав) у порівнянні з черрі це світч з ледве помітною шорсткістю при натисканні, але вона принаймні присутня на тлі величезної кількості світчів на ринку які навпаки прагнуть до якомога плавного натискання. в усьому іншому світч за свої гроші норм, мабуть це один з трьох найкращих hmx світчів, що довелось потицяти. звук мені зайшов. він все ще досить високий, але у порівнянні з longpole світчами hmx подобається більше за рахунок меншої "пластиковості" і дещо більшої глибини. Sonja HC це фулл-тревел світч з рейл-боттом-аутом. стем вобл відустній, заводське змащення, як і завжди, відмінне, пружина ок.

в підсумку мені сподобався звук цього світча, фулл тревельність і те, що він має принаймні невелику шорстксть (але я хотів би її сильно більше). якість виготовлення, пружина, заводське змащення -- все на пристойному і звичному для hmx рівні, можна сміливо брати.

тестив на ф2-84, жорсткий алю плейт (v1), без фоамів, gmk modo light:
спойлер
Изображение
Draqoon
Member

Є якийсь гуглдок зі списком актуальних клавіатур для повсякденного серфінгу інтернету та гри у звичайні ігри?
У мене Tesoro Excalibur але клавіши вже заліпають і інші приколи. Дякую за відповідь
Melofon
Member

Draqoon

Такого нет, нужно писать бюджет и хотелки, всмысле что вы хотите от клавы, какие фишки и какой размер сейчас хотите (полноразмерные, 96%, 80%, 75%, 65%, 60%).
Smok
Member

вітаю панове, що зараз актуальне з QMK (програмуєма, бо під linux), TKL, hotswap?
бюджет мабуть до $200, але якщо є щось прям круть то можна глянути-поміркувати дорожче
Ответить