Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
leif
Member
yuriy_dd
Дай посилання, будь ласка, який саме делл, закину в чатжпт порахувати-розкласти аналогічним чином
Дай посилання, будь ласка, який саме делл, закину в чатжпт порахувати-розкласти аналогічним чином
-
yuriy_dd
Member
ви готові виграти / втратити свої гроші якщо я підтягнусь? яку суму ви готові поставити?leif: ↑ 25.06.2026 14:21я ж кажу, тут з цими 43+ годинами ютубу точно як з турнічком, тебе треба фізично зловити і змусити підтягуватись, щоб довести, що ти не зробиш 10
що вам заважає це зробити? тут в темі є люди з макбуками - будь хто може перевіритиleif: ↑ 25.06.2026 14:35звичайно, знаю взагалі мега надійний метод: беремо ноут, запускаємо ютуб, ноут весь час тесту знімає камера на штативі. дивимось (не ти) відео з камери, щоб зрозуміти скільки ноут міг відтворювати ютуб від 1 заряду. ти цього не зробив і стаєш в дуже смішну позицію "а ти докажи, що ютуб не крутився".
це просто бенч, як і кожен бенч - він грузить проц чи/і ГПУ. Нічого надзвичайного. Якщо проц буде загарячий - він скине частоти.orange_deer: ↑ 25.06.2026 14:59 мій вердикт - тест грілка, а не звичайні середньостатистичні робочі навантаження
моя відповідь внизу актуальна:
просто ви як старий пердун - не здатні сприймати що є щось нове, яке ви в силу обмеженості своїх знань та досвіду не можете сприйнятиorange_deer: ↑ 25.06.2026 14:59 це звичайне навантаження, спокійно можна запустити 2 програми одна навантажить проц, інша ГПУ
нічого екстремального, це може навіть людина яка відео рендерить зробити
тут можна спекулювати звісно, але як на мене це вже факт брехні, або явно викривленого сприйняття "звичайних навантажень"
ви готові поставити гроші що це не правда? яку суму ви готові заплатити?orange_deer: ↑ 25.06.2026 14:59але ось тут вже точно йде брехня по фактах:
yuriy_dd: ↑ 09.05.2026 16:32
в мене до 108 градусів буквально за 10 секунд
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
я помилився - уявляєте, не ютюб, а веб браузинг 43 год. В мене під час веб браузингу - сильно скоріше сідає.leif: ↑ 25.06.2026 16:19 Дай посилання, будь ласка, який саме делл, закину в чатжпт порахувати-розкласти аналогічним чином
дивитись з 05:09:
пс: а ви зауважили - як я вам все шукаю?
-
leif
Member
Юра, тобі шо там на новий покофон не вистачає? що ти за казіно тут розвів?yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:29ви готові виграти / втратити свої гроші якщо я підтягнусь? яку суму ви готові поставити?
бери і пруфай, якщо є що, а не оце блаблабла. я чомусь безкоштовно маю пруфати, а тобі одразу казіно подавай?
давай, чекаю. 10 разів. сьогодні зробиш?
ти на пріколі? відсутність макбука і відсутність бажання його купувати, щоб Юру в інтернеті перевіряти. прикинь?yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:29що вам заважає це зробити?
уявляю, це не складно.yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:29я помилився - уявляєте
дяк, ща закину в чатжпт, глянемо що він про це думаєyuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:29не ютюб, а веб браузинг 43 год. В мене під час веб браузингу - сильно скоріше сідає.
дивитись з 05:09:
-
yuriy_dd
Member
до речі треба щось нове купити, а то тільки один маю з сучасних. Що порадите? Хотілось би щоб зовнішній монітор підключався.leif: ↑ 25.06.2026 16:40Юра, тобі шо там на новий покофон не вистачає?
мій Мі Мах 3 - загинув, екран тріс - хоч впав лише з ліжка. Дуже хороший був смарт і зручний. Звичайно що перепрошитий. Зараз вже такого не випускають
але я не просив, і мені все одно скільки ви раз зробите. У вашому віці я робив більше. І важив менше. Подумайте про свою вагу. Може побігайте.leif: ↑ 25.06.2026 16:40я чомусь безкоштовно маю пруфати
Ще перевіртесь на цукор.
-
leif
Member
тримай алаверди:yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:29пс: а ви зауважили - як я вам все шукаю?
1) 2) 3) влаштовує пояснення?
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
trust me bro (c)yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:47У вашому віці я робив більше. І важив менше.
за останній рік перевірявся двічі -- все гуд. дякую за турботу і цінні поради. чекаю пруф 10 раз на турніку
-
yuriy_dd
Member
не дуже - бо в мому розумінні споживання дисплею в основному від підсвітки - а вона тут на 150 нітleif: ↑ 25.06.2026 16:48 влаштовує пояснення?
змінна частота - впливає сильно менше
ви давайте спитайте порівняти вплив частоти та підсвітки на 150 ніт
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
чекайте. За гроші буде сильно скорішеleif: ↑ 25.06.2026 16:49чекаю пруф 10 раз на турніку
-
leif
Member
все, ліміт "погугли за мене" вичерпано, далі сам: Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:56ви давайте спитайте порівняти вплив частоти та підсвітки на 150 ніт
ставлю сам собі велике капучіно, що нічого не буде.yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:57чекайте
-
yuriy_dd
Member
молодець. Яка мені буде користь з того що запишу відео?leif: ↑ 25.06.2026 16:59 ставлю сам собі велике капучіно, що нічого не буде.
хоча є ідея - готов за 50к грн на русоріз Стерненка і я записую відео
-
leif
Member
На ixbt запропонуйyuriy_dd: ↑ 25.06.2026 17:22 хоча є ідея - готов за 50к грн на русоріз Стерненка і я записую відео
Доведеш спільноті не словом, а ділом, що не все ще втрачено і інколи ти навіть кажеш правду.yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 17:22 молодець. Яка мені буде користь з того що запишу відео?
Але тобі норм, коли тебе вважають малоросом, брехуном, флудерастом, ми вже переконались неодноразово. Може тобі це навіть подобається. Відхилення якесь чи шо
Саме тому нічого не буде.
-
orange_deer
Member
а без перекручування контексту вмієте?yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:29ви готові поставити гроші що це не правда? яку суму ви готові заплатити?orange_deer: ↑ 25.06.2026 14:59але ось тут вже точно йде брехня по фактах:
yuriy_dd: ↑ 09.05.2026 16:32
в мене до 108 градусів буквально за 10 секунд
те що у вас до 108 градусів нагрівається я вірю і не сумніваюсь в цьому - пасивне охолодження так і працює
а не правда (тобто брехня) це те що 108 градусів на цпу це у межах специфікацій а не екстремальне навантаження.
тому ще раз нагадаю повні цитати для повного контексту:
yuriy_dd: ↑ 09.05.2026 16:32 в мене до 108 градусів буквально за 10 секунд, і все одно нічого екстремального. Все в межах специфікацій від виробника, за які він несе гарантію
orange_deer: ↑ 09.05.2026 17:02 специфікації M4 Max чітко пишуть - T. junction max. 100 °C
src1: https://www.cpu-monkey.com/en/cpu-apple ... nical-data
src2: https://laptopmedia.com/processor/apple ... -core-cpu/
результат пошуку в гугл:
- спойлер
- temp_google.png
ви далі будете стверджувати що 108 градусів це у межах специфікацій?
-
yuriy_dd
Member
ок. Чим я відрізняюсь від вас та місцевих - я готовий навіть фінансово нести відповідальність за те що кажу.leif: ↑ 25.06.2026 17:28 Саме тому нічого не буде.
А ви та місцеві лише можете пробувати сказати що я десь обманув, але нічого не можете і не готові довести.
абсолютно у межах допустимих температур, за що Епл несе гарантію. І Епл не боїться показувати / давати знати користувачам що на проці така темп.orange_deer: ↑ 25.06.2026 17:34 а не правда (тобто брехня) це те що 108 градусів на цпу це у межах специфікацій а не екстремальне навантаження.
Масових скарг - чи навіть просто скарг що проц через це вийшов з ладу - я не бачив.
-
AntonyKandaurov
Member
Юрій Дудчак свідомо відмовляється хоч трошки відбілити свою репутацію. Даю гарантію що якщо подібне відео з'явиться тут - вперше за всю дискусію поставлю плюс на пост із відео Юрію Дудчаку.yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 17:22Яка мені буде користь з того що запишу відео?
Відправлено через 42 секунди:
Юрій Дудчак відмовився. Шкода.yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 17:43фінансово нести відповідальність за те що кажу.
-
orange_deer
Member
тоді чому специфікації процесорів кажуть про інакше? а саме:yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 17:43абсолютно у межах допустимих температур, за що Епл несе гарантію. І Епл не боїться показувати / давати знати користувачам що на проці така темп.orange_deer: ↑ 25.06.2026 17:34 а не правда (тобто брехня) це те що 108 градусів на цпу це у межах специфікацій а не екстремальне навантаження.
Масових скарг - чи навіть просто скарг що проц через це вийшов з ладу - я не бачив.
- спойлер
- спойлер
ви чітко сказали, що: 108 градусів це в межах специфікацій виробника але коли я надаю вам посилання на реальні специфікації, то ви починаєте говорити що от немає масових відмов, все добре працює і тд. нехай. але ви не надали жодного посилання на специфікації які кажуть що 108 градусів це нормальна температура для процесорів Apple Silicon та що це відповідає звичайним а не екстремальним навантаженням
ви або надаєте посилання на такі специфікації де це вказано, або визнаєте що збрехали
-
leif
Member
Бла бла бла, а пруфів і далі нульyuriy_dd: ↑ 25.06.2026 17:43 готовий навіть фінансово нести відповідальність за те що кажу.
-
yuriy_dd
Member
ці сайти не можуть публікувати офіційну специфікацію, можуть лише результати тестівorange_deer: ↑ 25.06.2026 17:54тоді чому специфікації процесорів кажуть про інакше? а саме:
www.cpu-monkey.com
laptopmedia.com
Епл цього не публікує. Ви дуже переживаєте - а мені і всім іншим користувачам - все одно.orange_deer: ↑ 25.06.2026 17:54ви чітко сказали, що: 108 градусів це в межах специфікацій виробника але коли я надаю вам посилання на реальні специфікації
ви відмовились фінансово відповідати чи що там. Ок - хай вас місцеві фанати захейтять.leif: ↑ 25.06.2026 17:58 Бла бла бла, а пруфів і далі нуль
Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
вирішив пошукати реальні відгуки автономності нових делів - краще би я цього не робив, як тепер це розвидіти?yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 16:29дивитись з 05:09:
In my own testing: 4k youtube playback on 40% brightness, Dell's optimized battery settings, default windows power settings (The results are the same with windows power saving mode) and no other software active. The result ranged from 4 to 6 hours of battery life. Which is 20% and 25% of the claimed battery life
https://www.dell.com/community/en/conve ... 5b982351d2
це відгук на сайті Делл
і це на ноуті від 149к грн
https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki ... 1426-4336/
нагадаю - у мене ноут з Intel Core Ultra 5 225U - автономність була трохи вища - 6.5 год, в режимі нічого не роблю - відкрив сторінку і читаю
фанати х86 - вам подобається така автономність? заявляють 43 год, по факту 4-6?
-
leif
Member
скільки стрілки не переводь, а пруфів від цього більше не стає, як було нуль, так і залишилось нульyuriy_dd: ↑ 25.06.2026 18:05ви відмовились фінансово відповідати чи що там. Ок - хай вас місцеві фанати захейтять.
на словах Іван Багряний, а на ділі...
знаєш таку приказку?
Відправлено через 9 хвилин 18 секунд:
а у оглядачів що там? всім валізи занесли?yuriy_dd: ↑ 25.06.2026 18:09вирішив пошукати реальні відгуки автономності нових делів
так шо ти, Юра, давай слідуй своїм порадам, купи і сам потестуй, знайшов кому вірити -- якомусь аноніму з інтернету, який взагалі не зрозуміло що і як тестував і чи є у нього взагалі цей нотубук. сам, тільки сам. покофон потім апгрейднеш
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
і не забудь записати тести делла на відео, коли купиш
-
yuriy_dd
Member
ну не подобається фанатам х86 - правда про автономністьleif: ↑ 25.06.2026 18:20який взагалі не зрозуміло що і як тестував і чи є у нього взагалі цей нотубук
але краще не стане
о згадав - LVladislavchik дуже бідкався що його М4 мало тягне, хай собі купить оцей хвалений Дел, і буде йому щастя, а не щастя не буде
-
leif
Member
-
yuriy_dd
Member
зможете знайти інші огляди від реальних користувачів?leif: ↑ 25.06.2026 18:32Ну звичайно! це правда, а в оглядах неправда
-
leif
Member
yuriy_dd
А звідки ти знаєш що це реальний користувач?
Звідки ти знаєш що він тестував так як сказав?
Саме тому існують огляди. Які ти там читаєш і наводиш в якості аргументів на ixbt (а значить довіряєш)? 3д ньюз ніби? (Господи який позор, Юра) Піди почитай. Чи якийсь інший якому довіряєш
А звідки ти знаєш що це реальний користувач?
Звідки ти знаєш що він тестував так як сказав?
Саме тому існують огляди. Які ти там читаєш і наводиш в якості аргументів на ixbt (а значить довіряєш)? 3д ньюз ніби? (Господи який позор, Юра) Піди почитай. Чи якийсь інший якому довіряєш