yuriy_dd: ↑
24.06.2026 13:46та ви що, я все проігнорю
він нічого розумного написати не в змозі
хай відмовиться від свого макбука і перейде назад в божествений світ х86, може хоч автономність нормальну отримає, а не ті жалюгідні 17 год як в мене
До речі, де мої 17 годин автономності?
Давай ще раз по поличках розкладемо, а то в тебе все гірше та гірше з пам'яттю
В мене був xps 9320 plus на i7 1360р з оледом, тримав в моїх задачах 5-6 годин, розряджав в середньому до 20%, вентилятор крутився НЕ постійно

Зараз ейр 13 м4, яскравість 70-80%, така висока бо антиблікове в макбука слабеньке після хпс, тримає в моїх задачах 6-7 годин, розряджаю так само до ~20% десь
Мої результати верифікуються одобреним тобою ресурсом notebookcheck, бо в них макбук зі 100% яскравості 100-0 батерейки в ютубі садить за 7,5 годин ніби, в мене нижча яскравість, але навантаження більше за ютубчик, ± те на те і виходять результати як в notebookcheck
20 годин офлайн відео з яскравістю 40-50 і бт навушниками ейр може, перевірено серіальчиками в поїздках

Звичайно хпс не міг так, годин 10 би протримався десь, а ще він в режимі сну хаває батерейку, ніхто цього не приховує
Тепер на рахунок продуктивності, я якоїсь різниці в рази не побачив, ± те саме, зате коли на ейрі довго багатозадачне навантаження то він нормально так гріти кришку починає, на хпс вертушка в беззвучному режимі охолоджувала суттєво краще і ще він не тротлив в зумі
Звук, матеріали, петлі, клавіатура, мікрофони ± на однаковому рівні, хпс теж від 5в заряджався, при цьому від нормального блочка він за годину заряджався максимум, ейру треба 2 години десь, косячок за еплом
Нема магсейфу, сумно, але не критично
По тачпаду, оце нажимання по всій площі відчувається тільки якщо звик клікати, мені ні холодно ні жарко від цього, просто хороший добротний тачпад, ± як в хпс
Екран ну базова добротна іпс з низькою контрастністю та хорошим таким ефектом дзеркала, тобто вдень треба викручувати яскравість, вночі видно дуже полоси зверху та знизу в будь-якому відео, це вже давно мейнстрім

В загальному як для робочого ноута ок, але не скажу що ефект вау
Вертатись на хпс не бачу змісту, бо все ж лишня година автономності зайвою не буде, але де різниця в рази в продуктивності та автономності?
А їх нема якщо просто використовувати пристрій і не займатися пердолінгом

Енергоефективність псується ненаситною іпс, емейзінг продуктивність ну даж не знаю, по бенчам типу є приріст, в реальності його не видно, ще й тротлить буває і кипить там де хпс крутив вертушками, але цього навіть чутно не було
То де мої 17 годин автономності? А вони є і навіть не міфічні, а цілком реальні, можна й більше, правда, вони тепличні, в ідеальних умовах, тільки юра про це мовчить