Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

walkman3000: 24.06.2026 17:28якщо грошей на M3 Max
там одно-потік поганий, і у мене нема таких задач. Треба швидкий та автономний ноут
кому треба, і мало грошей - той купить, в одно-потоці може й навіть швидший за всі х86

Відправлено через 13 хвилин 19 секунд:
isusik63: 24.06.2026 16:57у меня одному 1.5 года , второму 2.5

бідна жінка
leif
Member

yuriy_dd: 23.06.2026 21:29ви спробуйте робити як я - кажу про тест і викладаю свої результати
я то не для цього писав, але Юра не може втриматись, щоб не помірятись чимось в інтернетах, залежність від форумів дається взнаки

що ж, тримай, одразу з відео-пруфом:
спойлер
186см, ~100 кг, хват прямий, досить широкий (для тих хто не в темі, як kabostebeztak -- так складніше) , останній раз, звісно, не рахується, не затащив.

чекаю твоє :popcorn:
orange_deer
Member

leif: 24.06.2026 20:04 що ж, тримай, одразу з відео-пруфом:
спойлер
186см, ~100 кг, хват прямий, досить широкий (для тих хто не в темі, як kabostebeztak -- так складніше) , останній раз, звісно, не рахується, не затащив.
а знайоме місце то :)
це часом не в районі цитаделі?)
коли у Львові жив то час від часу там бував :up:
kabostebeztak
Member

leif: 24.06.2026 20:04
yuriy_dd: 23.06.2026 21:29ви спробуйте робити як я - кажу про тест і викладаю свої результати
я то не для цього писав, але Юра не може втриматись, щоб не помірятись чимось в інтернетах, залежність від форумів дається взнаки

що ж, тримай, одразу з відео-пруфом:
спойлер

чекаю твоє :popcorn:
Нагадаю: ця тема називається "Прогрес ARM процесорів", а не "Здоровий спосіб життя"
leif
Member

orange_deer: 24.06.2026 20:34це часом не в районі цитаделі?)
саме там :yes:

за останні роки цей майданчик трохи занедбаний став, на жаль. 10 років тому тут було чистіше, акуратніше і турнічки фарбували

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
kabostebeztak: 24.06.2026 20:47"Прогрес ARM процесорів", а не "Здоровий спосіб життя"
ти що не слідкуєш за обговоренням?) все взаємопов'язано :learn:
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 24.06.2026 13:46та ви що, я все проігнорю
він нічого розумного написати не в змозі
хай відмовиться від свого макбука і перейде назад в божествений світ х86, може хоч автономність нормальну отримає, а не ті жалюгідні 17 год як в мене
До речі, де мої 17 годин автономності? :rotate:
Давай ще раз по поличках розкладемо, а то в тебе все гірше та гірше з пам'яттю :rotate:
В мене був xps 9320 plus на i7 1360р з оледом, тримав в моїх задачах 5-6 годин, розряджав в середньому до 20%, вентилятор крутився НЕ постійно :rotate:
Зараз ейр 13 м4, яскравість 70-80%, така висока бо антиблікове в макбука слабеньке після хпс, тримає в моїх задачах 6-7 годин, розряджаю так само до ~20% десь :rotate:
Мої результати верифікуються одобреним тобою ресурсом notebookcheck, бо в них макбук зі 100% яскравості 100-0 батерейки в ютубі садить за 7,5 годин ніби, в мене нижча яскравість, але навантаження більше за ютубчик, ± те на те і виходять результати як в notebookcheck :rotate:
20 годин офлайн відео з яскравістю 40-50 і бт навушниками ейр може, перевірено серіальчиками в поїздках :rotate: Звичайно хпс не міг так, годин 10 би протримався десь, а ще він в режимі сну хаває батерейку, ніхто цього не приховує :rotate:
Тепер на рахунок продуктивності, я якоїсь різниці в рази не побачив, ± те саме, зате коли на ейрі довго багатозадачне навантаження то він нормально так гріти кришку починає, на хпс вертушка в беззвучному режимі охолоджувала суттєво краще і ще він не тротлив в зумі :rotate:
Звук, матеріали, петлі, клавіатура, мікрофони ± на однаковому рівні, хпс теж від 5в заряджався, при цьому від нормального блочка він за годину заряджався максимум, ейру треба 2 години десь, косячок за еплом :rotate:
Нема магсейфу, сумно, але не критично :rotate:
По тачпаду, оце нажимання по всій площі відчувається тільки якщо звик клікати, мені ні холодно ні жарко від цього, просто хороший добротний тачпад, ± як в хпс :rotate:
Екран ну базова добротна іпс з низькою контрастністю та хорошим таким ефектом дзеркала, тобто вдень треба викручувати яскравість, вночі видно дуже полоси зверху та знизу в будь-якому відео, це вже давно мейнстрім :rotate: В загальному як для робочого ноута ок, але не скажу що ефект вау :rotate:
Вертатись на хпс не бачу змісту, бо все ж лишня година автономності зайвою не буде, але де різниця в рази в продуктивності та автономності? :rotate:
А їх нема якщо просто використовувати пристрій і не займатися пердолінгом :rotate: Енергоефективність псується ненаситною іпс, емейзінг продуктивність ну даж не знаю, по бенчам типу є приріст, в реальності його не видно, ще й тротлить буває і кипить там де хпс крутив вертушками, але цього навіть чутно не було :rotate:
То де мої 17 годин автономності? А вони є і навіть не міфічні, а цілком реальні, можна й більше, правда, вони тепличні, в ідеальних умовах, тільки юра про це мовчить :rotate:
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 24.06.2026 18:29
кому треба, і мало грошей - той купить, в одно-потоці може й навіть швидший за всі х86
Реально? 700 євро - мало грошей? 625 за знижкою на амазоні теж дохріна.

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
615 на Cdiscount - оце щедрість!
dext
Member

yuriy_dd: 24.06.2026 11:19 я вам задав просте питання - на чоми ви пишите - ОС та архітектура
чергова нікчемна відмазка: яблуко позиціонує свою ОС як unix/posix-сумісну, якщо вона не відповідає даним критеріям - це проблема виключно яблука та ії рабів, де той самий linux+vulkan все частіше демонструє продуктивність вищу, навіть за windows
він тріс, я почав думати чого, побачив що вона постійно так екран нахиляє - висловив припущення
як я вже казав - гарна легедна щоб відправити нікчемні та недостатні 8ГБ RAM на смітник, ваша дружина виявилася розумнішою за вас, нічого не маю проти, це комплімент для неї :rotate:
круто, у вас багато повільної памяті. Тут місцеві сидать на дуже древніх зеонах - там ще більше памяті може бути
але швидка память коштує дорого
в даному випадку вирішує розмір, а не швидкість, тож ваші 24ГБ без можливості апгрейду - це ні про що та dead end у 2026
треба було їм тоді сказати
навіщо? ви також всираєтесь бенчмарками stream, які на практиці не використовуєте і від чого ваша особиста продуктивність (і тим більще заробітня плата) не залежить :yes:
yuriy_dd
Member

leif: 24.06.2026 20:04186см, ~100 кг, хват прямий, досить широкий
зараз я десь 10 - але хват трохи вужчий, і я волію 3 х 7 ніж раз 10, ріст вищий, вага трішки менша
коли був молодший - було до 25
dext: 24.06.2026 22:36в даному випадку вирішує розмір, а не швидкість, тож ваші 24ГБ без можливості апгрейду - це ні про що та dead end у 2026
агов, в мене ще нема 24 Гб - але вже замовив - не обіцяють коли буде. І у сучасних швидких х86 - память теж розпаяна.
А ви знаєте перевагу розпаяної памяті в контексті енерго-ефективності?
dext: 24.06.2026 22:36навіщо? ви також всираєтесь бенчмарками stream, які на практиці не використовуєте і від чого ваша особиста продуктивність (і тим більще заробітня плата) не залежить
це просто бенч для вимірювання швидкості памяті, я його особисто не запускав, просто маю результати
швидкість памяті - це одна з дуже важливих складових швидкості проца, Епл заморочилась не пожалкувала грошей і ставить дуже швидку память і кеші
ви знаєте яка швидкість памяті у М4/М5? щось є подібне у х86?
leif
Member

yuriy_dd: 24.06.2026 23:07
зараз я десь 10 - але хват трохи вужчий, і я волію 3 х 7 ніж раз 10, ріст вищий, вага трішки менша
коли був молодший - було до 25
Мова йшла про 1 підхід, я за тренування підтягуюсь 70разів, якщо що ;)

Але ти в непоганій формі, як для 49ти років, Юрєц! Ще можеш собі дозволити гробити шию і спину лептопом, авжеж. Якщо, звісно, кажеш правду про 10, на що я особисто і ломаного гроша б не поставив, знаючи тебе як елітного балабола. Але то вже таке, пруфів від тебе не буде це 100%, то ж залишається на твоїй совісті :write:
yuriy_dd
Member

https://inputsource.pro/changelog

What's new
Added a configurable shortcut for switching between standard function keys (F1-F12) and media keys.

дав їм ідею, вже зробили :super:

ще пару речей треба поправити - я напишу їм ще

Відправлено через 5 хвилин 6 секунд:
leif: 24.06.2026 23:19знаючи тебе як елітного балабола
ну зловіть мене на брехні. Може й були дрібні не точності, але є принципові питання.

фанати х86 - що там з автономністю? Делл заявляє до 43 год. А тут навіть більше 6.5 ніхто не виклав, і то це був я :lol:
kabostebeztak
Member

dext: 24.06.2026 22:36
yuriy_dd: 24.06.2026 11:19 я вам задав просте питання - на чоми ви пишите - ОС та архітектура
чергова нікчемна відмазка: яблуко позиціонує свою ОС як unix/posix-сумісну, якщо вона не відповідає даним критеріям - це проблема виключно яблука та ії рабів, де той самий linux+vulkan все частіше демонструє продуктивність вищу, навіть за windows
він тріс, я почав думати чого, побачив що вона постійно так екран нахиляє - висловив припущення
як я вже казав - гарна легедна щоб відправити нікчемні та недостатні 8ГБ RAM на смітник, ваша дружина виявилася розумнішою за вас, нічого не маю проти, це комплімент для неї :rotate:
круто, у вас багато повільної памяті. Тут місцеві сидать на дуже древніх зеонах - там ще більше памяті може бути
але швидка память коштує дорого
в даному випадку вирішує розмір, а не швидкість, тож ваші 24ГБ без можливості апгрейду - це ні про що та dead end у 2026
треба було їм тоді сказати
навіщо? ви також всираєтесь бенчмарками stream, які на практиці не використовуєте і від чого ваша особиста продуктивність (і тим більще заробітня плата) не залежить :yes:
Дивився огляд, кажуть що 8гб це впритик.
Вже.
Тут.
ЗАРАЗ.
ПРИ КОРИСТУВАННІ СХОЖОМУ НА ЮРИНЕ З 20+ ВКЛАДКАМИ В ХРОМІ, НОТАТКАМИ, МЕСЕНДЖЕРАМИ І ІНШОЮ ФІГНЬОЮ ОДНОЧАСНО!
Уяви який... кхм, жах відбуватиметься через років 5, 10...

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Я на Розетці ноутбуки за 20к гривень з 16гб бачив
AntonyKandaurov
Member

Юрія Дудчака можна зливати в унітаз.

Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
yuriy_dd: 24.06.2026 23:30ну зловіть мене на брехні. Може й були дрібні не точності, але є принципові питання.
Дуже зручна позиція від Юрія Дудчака. Пиши фігню і не відповідай за неї, бо це інтернет - ніхто не зможе з тебе за це спитати.
leif
Member

yuriy_dd: 24.06.2026 23:30 ну зловіть мене на брехні. Може й були дрібні не точності, але є принципові питання.
Це тут робилось багато разів, перше що я пригадав ще тут:
viewtopic.php?p=4075763#p4075763
(А тоді твоя флудилка мала лише 50 сторінок)

І так далі і тому подібне, прикладів не злічити :write:

Але ти звісно продовжуй робити вигляд, що весь твій триндьож це дрібні неточності, а твоя активна присутність на кацапських форумах це "випадковий збіг"
Ответить