Це офіційна інформація, а не "вроді".Cirax: ↑ 19.04.2026 19:00 Вроде 5 было, 6й уже замена.
Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір відеокарти
-
Ektalion
Member
-
Cirax
Member
Хреновая в тебя информация.Ektalion: ↑ 19.04.2026 19:03Це офіційна інформація, а не "вроді".Cirax: ↑ 19.04.2026 19:00 Вроде 5 было, 6й уже замена.
Вот сайт производителя, найди там 6
https://www.dell.com/support/kbdoc/ru-u ... xel-policy
-
МОНАХ
Member
► ... Така справа: щось зненацька "смажений когут" клюнув мого "ждуна" в його саму "професійну" частину тіла (яка, в ситуації з усім цим ШІ-ціновим-дурдомом, призначена була для сидіння "рівно" до другого півріччя 2027-го року мінімум)
. Останній раз такий підсвідомий "копняк" у мене відбувся минулоріч, коли замість того, щоб закупляти комплектуючі до нової збірки поступово, до Нового року - "перекридитувався" і таки закупився всім влітку, одразу. Ще послухаю, звісно, як "солодко" і в яку сторону, крім задралого всіх АІ, "заспіває" на початку червня анкл-"Куртка", але, скоріш за все, доведеться на щось таки відважуватись. А червень вже через місяць - потрібно бути вже технічно добре "підкованим", бо вибір відеокарти по ціні 50тис.грн.+, у випадку чого, помилок не допускає і це буде "вирок" на найближчі років 5 мінімум...
► Розглядаю бренди, які зазвичай (в цілому) і вже прямо зараз зможуть притягти мені мої постачальники-на-місці - класична трійка: Gigabyte, MSI, Asus.
► Враховуючи те, що для роботи на сьогодні будь-якої з сучасних середніх "пічок" мені вистачить - орієнтир на ігри та потенційний запас на мінімум найближчі 5 років. Щодо ігор, то там, де це буде ще можливо - це буде "святий натив" на повних "ультрах" в 2К, навіть якщо фпс становитиме 30к/с (
): це я до того, що з огляду на даний момент, можна взяти щось з "червоних", але враховуючи... хмммм...
не дуже стабільно-зрозумілу політику щодо підтримки на тривалому часовому проміжку своїх продуктів (відеокарти маю на увазі), а також враховуючи потенційну майбутню роботу на відеокарті всіляких можливих локальних ШІ-поробок - схиляюсь все ж в бік "зелених" (щоб він з'їв свою крокодилову куртку разом із "блисківками", паразит!
).
► Судячи з цінового тренду і наявності:
► В першу чергу "цілюсь" на моделі MSI (так як з ними найбільш знайомий, в т.ч. на практиці) і Gigabyte (дуже-дуже давно мав з цим брендом справу - на тоді він мене не розчаровував, не знаю, як зараз...). Asus
- з його цінами, тут, скоріше, як малоймовірна альтернатива (у випадку, якщо по цінах на момент часу у них буде "простіше" і по наявності нічого з альтернативи вже не буде).
► То ж попросив би вас, хто має якісь перевірені практичні дані або власний досвід з 5060/5060Ті/5070/5070Ті-моделями від вказаних брендів, коротко поділитися своєю думкою або посиланням на корисну інформацію (той же Реддіт абощо... можливо десь і в цьому треді вже щось цікаве обговорювалось, а ви там приймали участь або читали і можете дати посилання, щоб не "копати" без міри всю тему...). Більш конкретніше:
• 1. По Asus-у цікавить інформація і особливості самих дешевих виконань;
• 2. По Gigabyte - цікавить взагалі все, на що варто звернути увагу;
• 3. По MSI - я більш-менш нормально обізнаний в "геймінг"-серії, так як завжди нею користувався і знайомим ставив-налаштовував (правда, тільки по 4000-ну серію включно), а той же "вентус" - який, скоріш за все й доведеться купувати - тільки "тримав в руках", не особливо вивчаючи цю серію останні кілька років (останній раз, коли я по справжньому "перемивав кишки" "вентусу" -
він ще мав пластиковий бекплейт). Цікавлять практичні відмінності, бо хоч у "геймінга" і надійне охолодження, але і у "вентуса" воно достатнє, а з огляду на те, що я в будь-якому випадку буду андервольтити карту і взагалі температурні локи ставити, то надлишковий розгін ядра "з заводу" мені не дуже й цікавий, навіть в довгостроковій перспективі (там і так "вихлоп" крайнього вентилятора попадатиме на "оперативку", яка і так в ЕХРО-режимі не дуже холодна - і без того ще треба буде додатково щось придумувати, як відвести це все теплове "щастя"...)
► З огляду на ситуацію, якщо щось геть кардинально не поміняється, 60% на те, що вибір доведеться робити між чимось з Gigabyte-а і MSI-"вентусом", але я був би вдячний за будь-яку вашу думку стосовно всього спектру відеокарт, який я зазначив вище.
► Розглядаю бренди, які зазвичай (в цілому) і вже прямо зараз зможуть притягти мені мої постачальники-на-місці - класична трійка: Gigabyte, MSI, Asus.
► Враховуючи те, що для роботи на сьогодні будь-якої з сучасних середніх "пічок" мені вистачить - орієнтир на ігри та потенційний запас на мінімум найближчі 5 років. Щодо ігор, то там, де це буде ще можливо - це буде "святий натив" на повних "ультрах" в 2К, навіть якщо фпс становитиме 30к/с (
► Судячи з цінового тренду і наявності:
- спойлер
► В першу чергу "цілюсь" на моделі MSI (так як з ними найбільш знайомий, в т.ч. на практиці) і Gigabyte (дуже-дуже давно мав з цим брендом справу - на тоді він мене не розчаровував, не знаю, як зараз...). Asus
► То ж попросив би вас, хто має якісь перевірені практичні дані або власний досвід з 5060/5060Ті/5070/5070Ті-моделями від вказаних брендів, коротко поділитися своєю думкою або посиланням на корисну інформацію (той же Реддіт абощо... можливо десь і в цьому треді вже щось цікаве обговорювалось, а ви там приймали участь або читали і можете дати посилання, щоб не "копати" без міри всю тему...). Більш конкретніше:
• 1. По Asus-у цікавить інформація і особливості самих дешевих виконань;
• 2. По Gigabyte - цікавить взагалі все, на що варто звернути увагу;
• 3. По MSI - я більш-менш нормально обізнаний в "геймінг"-серії, так як завжди нею користувався і знайомим ставив-налаштовував (правда, тільки по 4000-ну серію включно), а той же "вентус" - який, скоріш за все й доведеться купувати - тільки "тримав в руках", не особливо вивчаючи цю серію останні кілька років (останній раз, коли я по справжньому "перемивав кишки" "вентусу" -
► З огляду на ситуацію, якщо щось геть кардинально не поміняється, 60% на те, що вибір доведеться робити між чимось з Gigabyte-а і MSI-"вентусом", але я був би вдячний за будь-яку вашу думку стосовно всього спектру відеокарт, який я зазначив вище.
Последний раз редактировалось МОНАХ 20.04.2026 16:55, всего редактировалось 3 раза.
-
Filabatya
Member
МОНАХ
5070ті геймінг, 4 роки гарантії, якщо на сайті гіги в перший місяць зареєстуватися і охлад на рівні топів: тріо і тд. Єдиний мінус, що вертикально не бажано ставити через термогель
в кліку зараз з промокодом менше 52х і ціна постійно падає, хоча дуже повільно)
5070ті геймінг, 4 роки гарантії, якщо на сайті гіги в перший місяць зареєстуватися і охлад на рівні топів: тріо і тд. Єдиний мінус, що вертикально не бажано ставити через термогель
-
Ektalion
Member
Від того гелю ж відмовились в нових поставках.Filabatya: ↑ 20.04.2026 16:51 5070ті геймінг, 4 роки гарантії, якщо на сайті гіги в перший місяць зареєстуватися і охлад на рівні топів: тріо і тд. Єдиний мінус, що вертикально не бажано ставити через термогельв кліку зараз з промокодом менше 52х і ціна постійно падає, хоча дуже повільно)
-
FirstTDM
Member
Всё уже давно изучено... миллионы отзывов... сотни обзоров и тестирований... новых моделей практически нет - итого можно смело брать:МОНАХ: ↑ 20.04.2026 16:47спробую взяти саме 5070Ті
MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC
ASUS TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING
-
МОНАХ
Member
►Ektalion: ↑ 20.04.2026 17:54 Від того гелю ж відмовились в нових поставках.
► Я десь щось краєм вуха про те бачив, але гадав, що то як з ЕссРоком і їх "палким коханням" до 3D-"проців" - ну, буває (хоч і підозріло часто), а воно, виявляється, "не баг, а - фіча". Дякую, що наголосили
► Це - само-собою. Але часом якісь моменти можна випадково упустити - критичні то навряд, а якісь мілкі або із розряду "так і задумувалось при розробці моделі" чи "дитячі хвороби" - запросто так як на останні далеко не всі будуть звертати увагу (колись серію "вентусів" свідомо почав ігнорувати через вже згаданий мною раніше пластиковий бекплейт, на що звернув увагу не одразу - ну, пластик і пластик, хоча щось метало-подібне і краще було б - допоки у когось з дописувачів не знайшов і не прочитав про деякі "приколи" з таким бекплейтом, правда в нього надто "гарячий" корпус був, але - все-одно...).FirstTDM: ↑ 20.04.2026 18:32 Всё уже давно изучено... миллионы отзывов... сотни обзоров и тестирований... новых моделей практически нет
► ...Тим більше, що багато хто з наших тут вже давно оновився на 5000-ну серію і міг би щось цікаве розповісти безпосередньо.
► Хороші моделі (тим більше з еМ-еС-аЇ-вським "геймінгом" я більш-менш якраз знайомий), з основних нарікань зустрічаю тільки "співучі" дроселя (що в моєму "гробу" та ще й під столом не дуже критичним буде, якщо вже й попадеться такий "хор"), але це якраз та "стеля" по бажаному, яка, якщо в ціновому відношенні не знизиться нижче 50 "штук", то про ці моделі доведеться забутиFirstTDM: ↑ 20.04.2026 18:32 ...итого можно смело брать:
-------------------------------------------------
- ... Стосовно допустимих "косяків", що не підпадають під гарантію, як ті ж "співочі" дроселя - маленький оффтоп:
-
► Не про дроселя мова буде - тут вже, напевно, нічого не вдієш, хіба "на короткій нозі" з продавцем або постачальником... Про биті/вигорівші пікселі монітора вище по темі згадувалось. Як на мене це - певною мірою виключення з правил...
► Ситуація. Ти - дизайнер, цифровий художник, будь-який "вкоцаний" піксель, якщо він не біля самого краю, тобі як більмо на оці. Ти не береш завідомо дешман тисяч за 10-12, але і супер-профі за тисяч 40+, де якраз ота сама матриця без "коцаних" пікселів гарантується - теж взяти не можеш. Ти береш бюджетний, але позиціонований виробником як "початковий профі" монітор тисяч за 25, а там такі умови: 5 вигорівших і 3 битих пікселі - норма, гарантії не підлягають!
► Якщо, як писав вище один з камрадів, на 15-й (чи будь-який інший) день такий піксель з'явиться вже під час користування - ну, тут ти "попав": потрібно було більш дотошно обирати бренд і модель (хоча і це не гарантія, але хоч щось). Але мова, коли "з заводу"/з поставки ти отримуєш одразу отаке "щастя": 50/50 - ти ж міг за не дуже й маленькі гроші (25 "штук") взяти ж нормальний, не битий монітор - просто, коли б оптовик взяв у руки коробку не зліва, а справа... Обідно? Обідно, бо купляв ти, як-не-як, але все-одно не дешман!..
► Політика бренду, кажете, нічого не вдієш? Ну, грець із брендами - вижати максимум і убезпечити себе це їхнє головне завдання, але є і хитро-"вижаті" продавці, що теж всіма варіантами прагнуть скинути цей момент на користувача і юридично - вони праві... А по факту і на практиці через деякий час вони навіть віддають такі монітори не тільки по собівартості закупу, але й з уцінкою... але все-одно з умовою: акуратно розпакував, увімкнув - поверненню не підлягає!
Упороті...
► Особисто я не розумію, ЯК такі речі можна купувати онлайн (якщо це не дорогуща гарантована матриця без недоліків). Для мене купівля нового монітора - це, зазвичай, цілий квест: перебрати дешевих, але отаких-от упоротих постачальників, а потім все-одно піти до трохи дорожчого, але - нормального. Останні рази саме так і роблю - замовляю у місцевих роздрібних продавців, хто має більший оборот і "вітрину" - вони можуть собі дозволити привезти не дешевий монітор і у разі чого поставити такий екземпляр на продаж так як перед "виставкою" все-одно їх перевіряють на критичні "косяки". Мова, звісно, не про перепакований/повернутий раніше екземпляр, а саме про новий.
► Очевидно, що тут - пошук компромісу між покупцем і продавцем/постачальником: хто і за яких умов може його собі дозволити - не рідко і продавець, але за дещо більшу оплату бере на себе такий ризик.
-
Striker
Member
МОНАХ
Блін, та купіть вже щось і не морочте голову своїми текстами.
Блін, та купіть вже щось і не морочте голову своїми текстами.
-
FirstTDM
Member
"Не мы такие - жизнь такая" (С)МОНАХ: ↑ 21.04.2026 11:13але це якраз та "стеля" по бажаному, яка, якщо в ціновому відношенні не знизиться нижче 50 "штук", то про ці моделі доведеться забути .
На цены влияет множество внешних факторов... формально можно взять сегодня MSI за 52К с 3-х летней гарантией...
-
Patruletz
Member
я коли бачу оці всякі стрілочки на початку речень, мене повертає у школу на кінець 90х поч 2000
-
Yurius
Member
а я просто коли це бачу тут то не читаю ,бо точно знаю ,що там 90% водиPatruletz: ↑ 21.04.2026 12:09я коли бачу оці всякі стрілочки на початку речень, мене повертає у школу на кінець 90х поч 2000
-
isusik63
Member
Тут больше
Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:
С языка снялYurius: ↑ 21.04.2026 12:18а я просто коли це бачу тут то не читаю ,бо точно знаю ,що там 90% водиPatruletz: ↑ 21.04.2026 12:09я коли бачу оці всякі стрілочки на початку речень, мене повертає у школу на кінець 90х поч 2000![]()
-
spong
Member
а чо вы такие злые, он что вам в личку пишет ?
-
Nazareth
Junior
здесь всегда так, не обращайте внимания. Здесь: "Я прав и только Я, мое слово и моё мнение - непререкаемая истина!", хотя этот "Я" здесь, как правило, нуб и ламер...
-
Hells Angels
Member
1 берем обговорювану 5070ті тріо, власників даної карти на форумі вистачає, можна скористатись пошуком і побачити відгуки і не потрібно розкладати демагогій.spong: ↑ 21.04.2026 13:29а чо вы такие злые, он что вам в личку пишет ?
2 коли людина хоче купити карту і вже знає потрібну модель то вона готова за неї заплатити ті 50к і знову ж не буде писати демагогій про ціну.
ніхто тут не злий, просто читати простині інформації котра немає сенсу таке собі і законно ліплять на таке мінуси
-
spong
Member
-
Entar
Member
Якщо узагальнити, то ви хочете:МОНАХ: ↑ 21.04.2026 11:13 ► Хороші моделі (тим більше з еМ-еС-аЇ-вським "геймінгом" я більш-менш якраз знайомий), з основних нарікань зустрічаю тільки "співучі" дроселя (що в моєму "гробу" та ще й під столом не дуже критичним буде, якщо вже й попадеться такий "хор"), але це якраз та "стеля" по бажаному, яка, якщо в ціновому відношенні не знизиться нижче 50 "штук", то про ці моделі доведеться забути.
1) Або msi gaming trio (хороша карта, я б таку собі брав) - але подешевше ніж вона зараз коштує.
2) Або msi ventus / GIGABYTE якийсь, але хочете переконатися що вони будуть "нормальні" і вас бентежить що вони можуть бути "гірше по якості".
Я відкриваю хотлайн, обираю 5070 ті, сортування по популярності. Перше місце - msi gaming trio, від 52 тис. Друге - GIGABYTE WINDFORCE OC SFF від 46 тис. Десь там нижче GIGABYTE WINDFORCE без SFF від 51 тис, вантуз від 49 тис ітд.
В більш менш адекватних магазинах це 51.5 vs 54 з хвостиком тисячі. Ну не знаю, як на мене різниця в вартості в 5% - не коштує того б, щоб постійно сумніватися "а чи не взяв я фігню", якщо вже береться річ за over 50к.
Якщо ж для вас така трата в принципі або наразі неприйнятна, або дуже психологічно дискомфортна, з урахуванням того факту що:
- ще 5 місяців тому ціни були на 30% нижчі.
- через роки півтора вийде 6000 серія
То ви можете:
1) Взяти за 30к 5070, насолодитися нею пару років а потім продати з гарантією на 30-40% дешевше взявши 6070 ті.
2) Взяти б.в. 4070/4070ті з надійних рук (наприклад тут на форумі).
3) Нічого не робити, грати на тому що є і чекати поки відеокарти 5070ті подешевшають.
-
Барбарис
Member
Entar, 2 варіант це серйозно?
Їх продають тисяч на 5 дешевше нової 5070ті.
-
FirstTDM
Member
Угу... полностью согласен... одно дело когда народ обсуждает "лишние" пару тысяч на фоне девайса за 3-5К - и совсем другое дело, когда разговор идет о видяхах за 50К +/- 5%Entar: ↑ 21.04.2026 17:42Ну не знаю, як на мене різниця в вартості в 5% - не коштує того б, щоб постійно сумніватися "а чи не взяв я фігню", якщо вже береться річ за over 50к.
"Ждуны" верили в скорое счастье подешевления/супер-версии 5Х и спада цен на фоне "быстрого" выхода линейки 6ХХХEntar: ↑ 21.04.2026 17:42 ще 5 місяців тому ціни були на 30% нижчі.
А может и чуть позже - на сегодня вот совсем непонятно зачем выпускать серию 6К - скорее нейронки/алгоритмы допилят и зафиксируют реальность...Entar: ↑ 21.04.2026 17:42через роки півтора вийде 6000 серія